Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 13.1.2008 13:30:48
|
|
|
|
Miška76
|
Jaz bi na tvojem mestu posegla po prehranskih dopolnilih, vitaminih, ki jih seveda lahko nosečnica sme zaužiti. Drugače pa jej tisto, kar ti paše, predvsem glej, da boš zaužila veliko zelenjave in pa sadja. L.p.Miška
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 13.1.2008 13:32:37
|
|
|
|
bastian111
|
Mislim da hrana vpliva.Saj prehranjevanje v nosečnosti je zelo pomembno. Meso ,ne vem tudi sama ga pretirano ne jem .Drugače pa meso jem.Poskusi potem s kakšnimi nadomestki.Ne vem nisi napisala "si vegeterjanka"?
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 13.1.2008 13:36:05
|
|
|
|
Anonimen
|
posvetuj se z ginekologom ali še bolje s kakim zdravnikom dietetikom!
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 13.1.2008 13:38:29
|
|
|
|
J.L.
|
Sem se že obrnila na dr. Pušenjaka. Jem edino ELEVIT - folno + železov sirup proti slabokrvnosti. Drugače pa nisem vegeterjanka, samo mesa pač ne maram.
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 13.1.2008 14:39:34
|
|
|
|
mateyka
|
ribice kej papaš? bi blo fino za razvoj možgančkov (od bebice). vem pa da so ene omega tablete, ki niso iz ribjega olja delane. mi jih je mož enkrat kupil, ker so mi une ribje tablete tok smrdele in spahval se mi je po njih samo me je mož vseen redno pital z njimi celo nosečnost, zato da bo naša pupa pametnješa - sem mu skoz govorila, da bo potem pa genij
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.1.2008 18:29:41
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 13.1.2008 18:41:03
|
|
|
|
J.L.
|
Vsem se zahvaljujem za odgovore, tak da res HVALA!!! Tudi dr. Pušenjak je napisal, da če je mama, ki nosi zdrava, potem je vse OK in ni razloga za skrbi, ker se zaužita hrana itak predela v otročku pomembne stvari, kot so beljakovine, vitamini, sladkor ter aminokisline. Še ena skrb manj.
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 13.1.2008 19:19:07
|
|
|
|
gaya24
|
Js sem vegetarijanka in mi je ginekologinja rekla, da ni nič narobe, ker jem vse mlečne izdelke in ribe, samo mesa ne jem. Lahko pride edino do pomanjkanja železa. Zato pa jej čimveč zelene zelenjave in pa rdečo peso. Js pijem kr pesin sok.
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 13.1.2008 19:48:11
|
|
|
|
J.L.
|
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24 Js sem vegetarijanka in mi je ginekologinja rekla, da ni nič narobe, ker jem vse mlečne izdelke in ribe, samo mesa ne jem. Lahko pride edino do pomanjkanja železa. Zato pa jej čimveč zelene zelenjave in pa rdečo peso. Js pijem kr pesin sok. Se da sok rdeče pese kupiti posebej brez pese, da je samo tekočina?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.1.2008 19:51:55
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 13.1.2008 19:55:36
|
|
|
|
J.L.
|
Meni tak manjka železo in zato pijem že več mesecev legofer sirup.
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 13.1.2008 20:31:39
|
|
|
|
Roberta69
|
To je močno preširoka tema, da bi lahko človek na hitro odgovoril... Vsekakor pa mislim, da hrana vpliva na otroka tako kot vse ostalo kar počneš, ker si ti njegov edini dovodnik. Priporočam ti, da si prebereš nekaj knjig o nutricionistiki, ker so mnenja strokovnajkov kaj je ali ni zdravo zelo deljena. Jaz do pred dveh let temu nisem posvečala posebne pozornosti, potem sem pa za darilo dobila eno super knjigo "Zdrava prehrana" in kasneje posegla še po mnogih drugih in zdaj pač malce drugače razmišljam o tem, kaj dam v usta (oz. jaz gledam predvsem kakšno kombinacijo živil dam v usta - na ta način telo najbolje izkoristi hranila - se pa ničemur ne odrekam) in se počutim še 100% bolje kot prej in tudi nikoli nisem bolna. Glede prehranskih dopolnil sem pa jaz malce skeptična (zaradi določenih stvari, ki sem jih prebrala - načeloma si baje lahko narediš več škode kot koristi), (osebno uživam le alge - naravno), čeprav sem se zdaj v tretjem trimesečju odločila za jemanje omega-3 (jem jih od FIDIMED - večinoma imajo v redu in naravne proizvode), ker je večina živil, ki te kisline vsebuje oporečna.
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 14.1.2008 0:11:57
|
|
|
|
jagoga
|
J.L. sok od rdeče pese imam Fructal v steklenicah (v tistih klasičnih širokogrlnih steklenicah)
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 14.1.2008 0:26:57
|
|
|
|
J.L.
|
IZVIRNO SPOROČILO: jagoga J.L. sok od rdeče pese imam Fructal v steklenicah (v tistih klasičnih širokogrlnih steklenicah) Hvala, jagoda
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 14.1.2008 10:38:05
|
|
|
|
kodrana
|
kar se tiče izkoristka železa od soka rdeče pese, sem zadnjič brala,da je zelo majhen in da je brez veze kupovat drag pesin sok. se bolj priporoča izkoristek od proizvodov živalskega izvora. jaz tudi ne jem veliko mesa. nekaj pa vseeno. pojem tudi kako ribo, pa dosti mlečnih izdelkov, sadja in zelenjave in mi nikoli nič ni manjkalo v krvi. tudi hemoglobina imam okrog 130.
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 14.1.2008 11:20:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem v prvi nosečnosti pojedla veliko nezdrave hrane pa sem rodila zdravega otroka.Kaj pa včasih,ko so trpeli pomajnkanje hrane pa so mame vseeno rodile veliko zdravih otrok.Kompliciramo samo zaradi raznih modnih muh.
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 14.1.2008 13:49:57
|
|
|
|
katra55
|
Nepravilna prehrana škodi bolj tebi kot otroku, saj si otrok vzame kar potrebuje. Če ješ dodatke pa nima kaj bit.
|
|
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 14.1.2008 14:33:23
|
|
|
|
ursalara
|
IZVIRNO SPOROČILO: katra55 Nepravilna prehrana škodi bolj tebi kot otroku, saj si otrok vzame kar potrebuje. Če ješ dodatke pa nima kaj bit. se cisto strinjam z tole izjavo. Jaz sem celo nosecnost jedla meso pa sem tudi imela pomanjkanje zeleza zato ni to odvisno od tega ali ga uzivas ali ne.Jej tisto kar ti paše
|
|
RE: NEPRAVILNA PREHRANA 14.1.2008 18:31:41
|
|
|
|
Naja30
|
IZVIRNO SPOROČILO: J.L. Vsem se zahvaljujem za odgovore, tak da res HVALA!!! Tudi dr. Pušenjak je napisal, da če je mama, ki nosi zdrava, potem je vse OK in ni razloga za skrbi, ker se zaužita hrana itak predela v otročku pomembne stvari, kot so beljakovine, vitamini, sladkor ter aminokisline. Še ena skrb manj. Sem ti misla napisat nekaj v tem smislu. Strinjam se pa tudi s tem, da nepravilna prehrana škodi tebi, ne otroku. Npr. kalcij. Otrok bo dobil dovolj kalcija, tebe bodo kosti bolele, če ga ne boš zaužila dovolj. To je samo primer. Poskusi si vsak dan zjutraj narediti sveže stisnjen sok pomaranče + pesin sok. Zelo dober pesin sok imajo v hoferju. Ta napitek je fajn za železo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?