Roberta69 -> RE: NEPRAVILNA PREHRANA (13.1.2008 20:31:39)
|
To je močno preširoka tema, da bi lahko človek na hitro odgovoril... Vsekakor pa mislim, da hrana vpliva na otroka tako kot vse ostalo kar počneš, ker si ti njegov edini dovodnik. Priporočam ti, da si prebereš nekaj knjig o nutricionistiki, ker so mnenja strokovnajkov kaj je ali ni zdravo zelo deljena. Jaz do pred dveh let temu nisem posvečala posebne pozornosti, potem sem pa za darilo dobila eno super knjigo "Zdrava prehrana" in kasneje posegla še po mnogih drugih in zdaj pač malce drugače razmišljam o tem, kaj dam v usta (oz. jaz gledam predvsem kakšno kombinacijo živil dam v usta - na ta način telo najbolje izkoristi hranila - se pa ničemur ne odrekam) in se počutim še 100% bolje kot prej in tudi nikoli nisem bolna. Glede prehranskih dopolnil sem pa jaz malce skeptična (zaradi določenih stvari, ki sem jih prebrala - načeloma si baje lahko narediš več škode kot koristi), (osebno uživam le alge - naravno), čeprav sem se zdaj v tretjem trimesečju odločila za jemanje omega-3 (jem jih od FIDIMED - večinoma imajo v redu in naravne proizvode), ker je večina živil, ki te kisline vsebuje oporečna.
|
|
|
|