|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   epiduralna in postojna
4.1.2008 18:13:01   
ksenija12
Drage bodoče mamice. Z vami bi rada delila svojo izkušnjo v zvezi z epiduralno analgezijo in mojim drugim porodom v postojnski porodnišnici. Naj že na začetku povem, da gre za izjemno pozitivno izkušnjo. 
Rodila sem 30.12. 2007. Da želim roditi s pomočjo epiduralne, sem se odločila šele po prvem porodu, torej drugič. Bila sem namreč prepričana, da mora vsaka ženska roditi na 'naraven' način, brez posebnih opiatov in če so vse rodile tako, potem bom pa še jaz. Moj prvi porod ni bil nič kompliciran, ampak pravzaprav šolski primer. V porodni sobi je trajal 4 ure, bila sem rezana in šivana. 1.10.2006 se je rodil Žan. Meni osebno je bil prvi porod zelo, zelo boleč, večinoma sem imela svoje popadke, pritiska navzdol nisem čutila, zato nisem znala potisnit.
Ko sem izvedela, da sem drugič noseča, sem se poroda ustrašila. Začela sem razmišljat o epiduralni. Šla sva na predavanje v Postojno, kjer sem dobila občutek, da epiduralna sploh ni takšen 'big deal', povezan s tako velikimi tveganji kot si mogoče predstavljamo. In da je v tujini ta tehnika zelo uveljavljena. Odločila sem se, da poskusim. 31.12.2007 se je rodil Teo. Naj najprej povem, da je ta izjemno dobra izkušnja povezana s tem, da je to 2 porod v dveh letih, da sem se odpirala fantastično in da so bili popadki nepopisno manj boleči kot 1, naredili pa so ogromno, saj sem V Postojno prišla ob 9.30 zjutraj odprta 4-5 cm. Odločili so se, da mi epiduralno dajo preden predrejo mehur in pred umetnimi popadki. Ura je bila 10.40, ko so mi dali epiduralno. Rodila sem ob 11.29. Zdaj pa k epiduralni. Prijela je v 10-ih minutah. Bolečina popadkov je popolnoma izginila. Ko sem se sprostila, sem začutila pritisk-da moram kakat. Dvakrat sem pritisnila in bil je zunaj. Nisem bila rezana. V manj kot 15ih minutah je bil rojen. Epiduralna je v prvi vrsti povzročila, da sem se sprostila in imela moč za iztis. Otrok se je rodil spočit, jaz pa tudi. Niti slučajno se ne more primerjat s prvo porodno izkušnjo, kjer sem bila tako izčrpana od popadkov, da nisem imela moči iztisnit. Ko to pišem, je petek, manj kot teden dni odkar se je rodil naš drugi sonček. Spočita sem, nimam občutka, da sem sploh rodila. In to mi pride še kako prav, zlasti ker imamo doma še 14mesečnega korenjaka, ki zahteva veliko pozornosti in je dela čez glavo. Tokratna porodna izkušnja je nekaj izjemno lepega. Tudi zaradi ekipe, ki je bila v postojni - dr. Mlakar, dr. Jordan, babici Sonja in Alenka. Njihova prijaznost se ne more primerjati z Ljubljano, kjer imajo babice več porodnic naenkrat itd..ampak na tem mestu jih ne želim kritizirat ampak pohvalit postojnsko porod. Če katero kaj zanima, naj se oglasi, saj je ta izkušnja še zelo sveža.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: epiduralna in postojna
4.1.2008 18:49:20   
Lunca1
Ksenija čestitke.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.1.2008 18:50:20   
Naty*
ksenija12 najprej čestitke za drugega sončka user posted image .
Pišem ti pa tudi zato, da se ti zahvalim, da si z nami delila svojo izkušnjo. Rok imam maja in rodila bom v Postojni, se pa še odločam ali epiduralna ja ali ne. Izkušnje tistih, ki so same to preživele, mi bodo siguro pomagale pri odločitvi. Če so pozitivne, še toliko boljše user posted image ...

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

Neposredna povezava do sporočila: 3
4.1.2008 18:50:54   
Anonimen
Lepa izkušnja :).

In čestitke ob rojstvu sina.

Neposredna povezava do sporočila: 4
4.1.2008 19:00:31   
sinskaT
Hvala, da si delila svojo izkušnjo z nami in iskrene čestitke za malega sončka. Mi je všeč, da o EA pišejo tiste, ki dejansko imajo izkušnje z njo in ne samo goreče nasprotnice te metode (ki po vsej verjetnosti niso poučene o vseh + in -).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.1.2008 19:47:59   
J.L.
Čestitke ob rojstvu in pa hitrem nebolečem porodu. user posted image

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2008 6:50:45   
anju
tu sem še ena z izkušnjo postojnske EA. isto pohvalno! nič počasneje se nisem odpirala, za pritiskat sem dovolj čutila. porod mi ni ostal v spominu kot velik "bavbav" user posted image ampak lepa izkušnja!
pridružujem se čestitkam user posted image

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2008 9:35:31   
Maxica
Lepo, tudi sama imam podobno izkušnjo, vendar od prvega poroda. Drugič žal ne več tako. Ampak saj človek ta hudo pozabi, pa mu ostanejo samo lepi spomini, kajne?! Uživajte in čestitke za malega korenjaka.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2008 9:50:58   
*Mojca*
Tudi v mojem imenu čestitke za sončka in hvala, ker si z nami delila izkušnjo glede EA. Rok imam junija in že od vsega začetka vem, da bom rodila v Postojni z EA, take izkušnje pa mojo odločitev še potrjujejo! user posted image user posted image user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2008 11:50:01   
arabela*
ksenija12,tudi od nas čestitke in srečnouser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

Neposredna povezava do sporočila: 10
5.1.2008 12:26:37   
Leiah
ksenija12 prejmi tudi z moje strani čestitke in lepo da si delila z nami tole tvojo izkušnjo!

Lp

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.1.2008 17:29:48   
polona5
Ksenija12, tudi sama imam zelo pozitivno izkušnjo iz Postojnske porodnišnice. Tudi sama sem letos tam rodila z EA. Bila sem zelo zadovoljna z vsem osebjem v porodnem bloku in na oddelku. Tudi sama sem imela dr. Jordanovo pri porodu in babico Jano (glavno sestro bolnišnice) ter anastezistko dr. Piskernikovo. Z njimi sem bila res zadovoljna. V času nosečnosti sem tudi sama razmišljala ali naj vzamem EA ali ne. Ugotovila sem, da je večini ta način rojevanja zelo malo poznan in vsem bolj kot en babav. Vse, ki tega še niso izkusile, večinoma govorijo samo o negativnih izkušnjah. Npr. ena sodelavka mi je govorila: "Ma ne tega delat, vse smo "naravno" rodile, sej boš zmogla", druga sodelavka je govorila: Ma jaz že ne bi šla na epiduralno, da bi mi morali drugi še noge premikat, ker jih ne bi čutla". No take bale sem jaz poslušala, preden sem šla rodit, a sem se kljub takemu prigovarjanju sodelavk odločla za EA - veliko mi je k tej odločitvi pomagal prav ta forum in izkušnje tistih, ki so tak porod izkusle na lastni koži. In prav sem se odločla. Pred vstavitvijo EA sem izkusla tudi že prav neznosne popadke, zaradi katerih sem bila od bolečin prav v krču in se nikakor nisem odpirala. No in ko mi je dr. Piskernikova vstavila EA (vstavitve še čutila nisem tako je bla nežna), pa sem se v 2 urah popolnoma odprla in rodila zdravega otročka, brez nobenih posledic ne zanj ne zame. Zares sem bila po porodu spočita in bi najraje kar odpešačila domovuser posted image .  In ko sedaj včasih gledam slike iz porodne, se mi zdijo kot inserti iz enega prečudovitega filma. Zares lepa izkušnja, ki bi jo brez problema še kdaj ponovilauser posted image . Pa lep pozdrav.

Neposredna povezava do sporočila: 12
5.1.2008 18:07:09   
Anonimen
Ksenija12, čestitke!

Jaz sem septembra tudi rodila v Postojni z EA in sem več kot zadovoljna. Kot sem že večkrat napisala na RR (se prav ponavljam, vem user posted image ) je bila to ena izzmed najboljših odločitev v mojem življenju. Porod imam v čudovitem spominu!

(odgovor članu polona5)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.1.2008 13:39:32   
petra05
user posted image user posted image user posted image ČESTITKE,PA RAVNO NA MOJ ROJSTNI DAN SI RODILAuser posted image
Jest mam rok 31.1.pa sem se tudi odločila za epiduralno,samo nevem kako bo ker je odrnjen z ritko navzdol, če bom lahko rodila,da ne bo treba carski rez delatuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
6.1.2008 19:02:34   
Anonimen
Sem popolnoma neobveščena o tem (sicer na žalost še nisem noseča) in sicer me zanima ali se lahko za epiduralno odločiš med rojevanjem. V primeru, da je bolečina prevelika.

(odgovor članu petra05)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
7.1.2008 5:40:05   
Lunca1
Anonimna za EA je ponavadi potreben razgovor, čeprav mislim da včasih naredijo izjemo. ne vem pa kako je v postojni. Vem da ko jo je meni vstavljala na Jesenicah, da je vprašala še sosedo če jo želi, pa se ni odločila zanjo. ena prijateljica jo je pa tudi dobila v porodni, čeprav ni bila dogovorjena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.1.2008 15:05:21   
anju
anonima, dobro je it na posvet, da veš kaj si pustiš delat, če vzameš EA. naredijo tudi izjeme (ki to niti niso, ker jih je po mojem dosti), samo, vsaj jaz, bi se v bolečinah od popadkov bolj težko še podpisovala, da sem seznanjena s... seznanjena pa v bistvu sploh ne bi bila.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.1.2008 15:57:16   
polona5
Anonimen lahko se odločiš tudi med porodom, samo predavanje moraš imet opravljeno in podpisano izjavo, da si o vsem seznanjena. To ti govorim za Postojno. Se pravi, da ko si noseča greš na predavanje. Ponavadi je kar cela skupina nosečk, kjer jim anestezist vse razloži in spredava, tista ki želi lahko tud kaj vpraša. No potem ko si pred dejstvom v porodni pa se odločiš kot ti je volja, če se že prej nisi trdno odločla za EA. Predavanja pa so vsak petek ob 13:30 v drugem nadstropju bolnišnice. Udeležiš se ga 1x. Na predavanje gre lahko s tabo mož, partner, al pa mama, al pa prjatlca - kdorkoli. Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

krst in verouk
googica

ali boste krstili svoje otročke, bodo hodili tudi k verouku? prosila bi tudi za kometar, zakaj tako... hvala, lp :)

da, oboje (41%)

samo krst, potem bomo videli (19%)

samo krst (4%)

ko bo starejši se bo sam odločil (14%)

ne (22%)

Število vseh glasov: 1229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!