|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prostovoljno samohranilka 1
4.1.2008 12:03:34   
baguSka
Uff.. mene pa neki zanima: a je on vedu kaj ti planiras, al ne?

Ker ce je tkole reagiru, potem naj ti nikar ne bo hudo, ker ga zdej ni na spregled.

Jaz sem za popolnoma drugo varianto, in sicer, da oba zavestno to nardita!

Sovrazim pa podtikanja... to je pa res grdo!

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 26
4.1.2008 12:18:09   
daddy
  Ja, to je podtaknjen otrok, nimaš kaj. Samo upamo lahko, da ne boš česarkoli zahtevala za otroka od tvojega spermgiverja.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
4.1.2008 12:20:58   
arsha
Glej: od aprila nisem jedla kontracepcijskih tabletk, ampak takrat je tako redko prihajal (1x/mesec), da mu sprva nisem povedala, da nisem zaščitena. Povedala sem mu 1x v juniju, 1x v juliju in 1x v avgustu. V tem času je 1-2x uporabil kondom, potlej pa ga več ni uporabljal, prihajal pa je tedensko. Ves čas so mu pa naprej prihajale neke fantazije o nosečnosti, vendar so bile take ambivalentne - po eni strani cool, po drugi pa nek strah pred tem, da bi bil fotr. user posted image
Btw: tip je star 20, tak da je to normalno. Normalno ni edino to, da je kompletno neodgovoren (šola, služba), da se ne drži nobenega dogovora. V tem času je že 3x rekel, da pride h meni, pa se je očitno usral in ni prišel. Saj sem že vsega živega pri njemu navajena, ampak zdaj je očitno res kriza user posted image  Najbolj mi je hudo, ker je rekel, da me bo prišel pocrkljat, pa da naj ga nikar ne zapuščam, zdaj pa ga ni naokrog user posted image  

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
4.1.2008 12:32:02   
Taula
Zdi se mi, da imaš ti še vedno nerealno predstavo o njem, da se bo on zresnil in bil skrben očka. To si verjetno mislila cel čas ko si poskušala zanositi. Grdo rečeno...da ga boš s tem tudi ''ujela''. Kot je rekel Daddy..upam da ne boš od njega zahtevala preživnine.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.1.2008 12:37:26   
Anonimen
Vseeno sem zagovornik tega, da se ga naredi nekako sporazumno, s tem, da se očetu pove, da ne bo imel nikakršnih obveznosti, ne finančnih, ne s prisotnostjo v otrokovem življenju, če bo pa želja, se pa ne bo nasprotovalo. Kje pa moškega, ki bi bil na to pripravljen, srečat, pa nimam pojmauser posted image

In tip ti bo to verjel? Mislim, nikakor si ti ne moreš premislit? No, jaz ne bi bila tako naivna.
Potem pa te gre tožit za vse nazaj, no tenks.

Ali pa obratna situacija. Tip si čez par let premisli, pa bo on oče temu otroku. Ti pa si že v vezi z nekom drugim imaš se fino. Potem pa bum.

Jaz se že ne bi v takšne posle spuščala.

(odgovor članu arsha)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
4.1.2008 12:43:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: arsha

Glej: od aprila nisem jedla kontracepcijskih tabletk, ampak takrat je tako redko prihajal (1x/mesec), da mu sprva nisem povedala, da nisem zaščitena. Povedala sem mu 1x v juniju, 1x v juliju in 1x v avgustu. V tem času je 1-2x uporabil kondom, potlej pa ga več ni uporabljal, prihajal pa je tedensko. Ves čas so mu pa naprej prihajale neke fantazije o nosečnosti, vendar so bile take ambivalentne - po eni strani cool, po drugi pa nek strah pred tem, da bi bil fotr. user posted image
Btw: tip je star 20, tak da je to normalno. Normalno ni edino to, da je kompletno neodgovoren (šola, služba), da se ne drži nobenega dogovora. V tem času je že 3x rekel, da pride h meni, pa se je očitno usral in ni prišel. Saj sem že vsega živega pri njemu navajena, ampak zdaj je očitno res kriza user posted image  Najbolj mi je hudo, ker je rekel, da me bo prišel pocrkljat, pa da naj ga nikar ne zapuščam, zdaj pa ga ni naokrog user posted image  

OMG. 12 let si starejša od njega (lahko bi mu bila skoraj mama), pa ne razumeš, da je neodgovoren? Sej se pa ni nikoli delal odgovornega. Iz tvojega posta je več kot očitno, da je še zelen za ušesi. A njegova mama ve, na kakšno finto si ga vrgla? Ne poznam 20-letnika, ki bi od sreče skakal, ker bo postal fotr.
Sicer pa si hotela samo zanosti, kaj zdaj javkaš tle gor?

(odgovor članu arsha)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
4.1.2008 12:45:49   
Anonimen
Eh to pa ni prostovoljno samohranilstvo da naskočš enga 20 let starga k se mu tud sanja ne kaj je otrok in zravn še upaš da bo ostal s tabo. Nej ta fant bo odrasu, slej ko prej in verjemi da bo takrat hotel biti z otrokom. No sej ti itak želiš da bi bil že sedaj. To ni samohranilstvo, to je podtikanje otrok. Igranje z življenjem otroka in  tavelcga 20 letnga otroka.
Meni edino sprejemljivo prostovoljno samohranilstvo je v primeru da gresta oba zavestno v to. Da vesta v kaj se spuščata. Da dedc ve da boš zanosila. In se strinja. Ne pa da podtakneš otroka, pol se pa tepeš po prsih kako si samohranilkauser posted image
Je pa tko da sori, sam meni ne deluješ glih odraslo. K očitno si si namerno enga neresenga 20letnika k nima pojma o lifu izbrala. In zdej kar neki sanjariš in ne vem kaj. Če bi ga mela res tako rada nebi podtaklna mu otroka. Pa pr 32 ti pa res ne bijejo zadnje ure k maš možnost zanosit.
In ta otrok bo imel mami k bo upala da pride dedc nazaj in očeta k še ni skor iz plenic prlezu in bo enkrat tam enkrat ne. Sama zmeda. Nikjer besede o tem da bi mislila na dobrobit tega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
4.1.2008 13:01:48   
lusa8
Mislim, da je prisla moda samohranilstva, ce mene kdo vprasa.
Ena je omenla, da se bota kao sporazumno dogovorila, da nebo mel nobenih obveznosti. Mislim, da je to malo za lase prvleceno. Ko pravi en pregovor: v sili še hudič muhe žre. Če gre komu za nohte, verjemi, da se večina nebi spomnla dogovora.
Ne pravim, da so vsi dobri očetje in dobre matere. In po drugi strani kdo pa pravi da bom jaz al pa ti? Vsak dela kar najbolj zna. To sicer ni vedno pravično do otroka al pa do partnerja; ampak ta tema itak ni v tej smeri.
Pa brez zamere 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
4.1.2008 13:41:19   
Rubin.
Za vse, ki se tako navdušujejo nad prostovoljnim samohranilstvo, bi svetovala, naj si prvo nabavijo psa, da vsaj približno vidijo kako je, če moraš za nekoga sam skrbet v vseh pogledih.
Drugo bi rekla, da otrok ni samo nasmejana, zadovoljna štručka, ki se ti smeji iz zibke.
Tretje, med prostovoljnim in neprostovoljnim samohraniteljstvom je velika razlika: ni otroškega dodatka, ni znižanega plačila vrtca, na veliko dokumentih moraš vpisati tudi očeta, tudi rojstni list, kjer piše oče neznan, otroku ne bo v ponos.
Kaj pa ko te otrok vpraša po očetu? No, meni bi bilo kar  user posted image , če bi morala otroku povedati zgodbo o njegovem očetu (malce sem popravila Pajacin načrt):

...takrat ko sem imela ovulacijo se senapedenčkala, šla v en lokal, zapeljala enga tipa, ki mi je bil všeč, se dala z njim dol in upala da sem zanosila. Tako sem te dobila, on pa itak nikol ni zvedel kaj je bilo.

No dragi otrok in to je vse kar vem o tvojem očetu.

(odgovor članu lusa8)
Neposredna povezava do sporočila: 34
4.1.2008 13:52:10   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Kaj pa ko te otrok vpraša po očetu? No, meni bi bilo kar  user posted image , če bi morala otroku povedati zgodbo o njegovem očetu (malce sem popravila Pajacin načrt):

...takrat ko sem imela ovulacijo se senapedenčkala, šla v en lokal, zapeljala enga tipa, ki mi je bil všeč, se dala z njim dol in upala da sem zanosila. Tako sem te dobila, on pa itak nikol ni zvedel kaj je bilo.

No dragi otrok in to je vse kar vem o tvojem očetu.

In zakja bi moralo biti tako?
Obstaja tudi druga zgodba:

....dragi otrok....Ker nisem našla primernega partnerja, tebe-otroka sem si pa tako hudo srčno želela, sem se z mojim dragim prijateljem dogovorila, da mi pomaga uresničiti to željo......

Aja, pa da dodam: poznam tak primer. Otrok je zdaj že odrasla ženska. In popolnoma nič ni zafrustrirana, svoji materi ni nikoli zamerila, očeta je pa spoznala pri svojih 25-ih letih.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 35
4.1.2008 16:37:59   
baguSka
naj si prvo nabavijo psa, da vsaj približno vidijo kako je, če moraš za nekoga sam skrbet v vseh pogledih.
Drugo bi rekla, da otrok ni samo nasmejana, zadovoljna štručka, ki se ti smeji iz zibke.
Tretje, med prostovoljnim in neprostovoljnim samohraniteljstvom je velika razlika: ni otroškega dodatka, ni znižanega plačila vrtca, na veliko dokumentih moraš vpisati tudi očeta, tudi rojstni list, kjer piše oče neznan, otroku ne bo v ponos.
Kaj pa ko te otrok vpraša po očetu? No, meni bi bilo kar , če bi morala otroku povedati zgodbo o njegovem očetu

Kaj pa ce ze imas psa? Kaj pa ce se priblizno zavedas kako je imet otroka (btw tud ti si nisi mogla cist predstavljat kako je)? In kaj ce se zavedas, da bos mogel cisto sam poskrbet za otroka tudi financno? In ce se vsega tega zavedas in ves da bos otroku lahko nudil vse... in imas prav tako podporo doma itd...?
In se neki ti lahko povem: ce bi tebe bilo sram povedat otroku zgodbo kako je nastal, potem res nima smisla da ga sploh delas ja. To se absolutno strinjam. Ker tkole kot si ti natvezla, jaz itak nebi nardila kot prvo. Kot drugo pa ce je tebe sram, pol nic cudnega da bo otroku bedno... ker mu das to ze v prvi fazi vedet, da je narobe... Ce pa si do otroka iskren in mu odkrito poves zakaj in kako je prisel na svet, je pa cisto druga pesem.
Pa se tole: ko ste ze ene pisale, da bi mogel bit otrok plod ljubezni. Pa sem ze napisala, da ni vedno tako... A ce si mati samohranilka zeli imet otroka, pa ne more bit narjen iz ljubezni? Iz njene ljubezni?? In ja, ce bi otrok vprasal, bi mu pac povedala tako kot je in da je bil spocet v ljubezni in zelji do njega... ker sem si ga tako mocno zelela in si zelela mu podarit zivljenje... in se mu tudi opravicila, ce bi bil za karkoli prikrajsan... skratka bila bi odkrita do njega... Ce bi me blo pa sram, pa res brezveze da ga mam. Cudno a ne...!?

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 36
4.1.2008 16:45:35   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

naj si prvo nabavijo psa, da vsaj približno vidijo kako je, če moraš za nekoga sam skrbet v vseh pogledih.
Kaj pa ko te otrok vpraša po očetu? No, meni bi bilo kar , če bi morala otroku povedati zgodbo o njegovem očetu

Kaj pa ce ze imas psa? Kaj pa ce se priblizno zavedas kako je imet otroka (btw tud ti si nisi mogla cist predstavljat kako je)? In kaj ce se zavedas, da bos mogel cisto sam poskrbet za otroka tudi financno? In ce se vsega tega zavedas in ves da bos otroku lahko nudil vse... in imas prav tako podporo doma itd...?
In se neki ti lahko povem: ce bi tebe bilo sram povedat otroku zgodbo kako je nastal, potem res nima smisla da ga sploh delas ja. To se absolutno strinjam. Ker tkole kot si ti natvezla, jaz itak nebi nardila kot prvo. Kot drugo pa ce je tebe sram, pol nic cudnega da bo otroku bedno... ker mu das to ze v prvi fazi vedet, da je narobe... Ce pa si do otroka iskren in mu odkrito poves zakaj in kako je prisel na svet, je pa cisto druga pesem.
Pa se tole: ko ste ze ene pisale, da bi mogel bit otrok plod ljubezni. Pa sem ze napisala, da ni vedno tako... A ce si mati samohranilka zeli imet otroka, pa ne more bit narjen iz ljubezni? Iz njene ljubezni?? In ja, ce bi otrok vprasal, bi mu pac povedala tako kot je in da je bil spocet v ljubezni in zelji do njega... ker sem si ga tako mocno zelela in si zelela mu podarit zivljenje... in se mu tudi opravicila, ce bi bil za karkoli prikrajsan... skratka bila bi odkrita do njega... Ce bi me blo pa sram, pa res brezveze da ga mam. Cudno a ne...!?

Glej, nisem mislila nič slabega. Povedala sem samo svoje mnenje. Če si ti pripravljena na vse to, kot si opisala, potem te moj komentar ne zadeva. Hotela sem samo rečt, da si nihče ne more predstavljati, kako je ko imaš otroka in da ene imajo čist zgrešene predstave, kako je. Ne tudi jaz si nisem mogla prestavljat točno kako je ko imaš otroka, kako bi si pa naj? In ti povem, da si nisem slikala nekih pravljičnih predstav, pa mi ji bilo kljub temu, da imam partnerja, ki mi zelo veliko pomaga, včasih težko. Ampak, če ti nekdo stoji ob strani, je lažje, kot pa če si za vse sam. In če se zavestno odločiš, da boš enstarševska družina, zna biti še 2x težje.
In ne vsega napisanega vzeti osebno, so samo razmišljanja in debatiranja..., sej zato je forum.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
4.1.2008 16:52:20   
baguSka
In ne vsega napisanega vzeti osebno, so samo razmišljanja in debatiranja..., sej zato je forum.

jst nobene stvari na forumu ne vzamem osebno... user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 38
4.1.2008 19:56:16   
altati
Rubin, jaz sem bila leto dni popolnoma sama s petletnico in mlajšo hčero (od njenega rojstva do 15 meseca). S tem, da je bila mlajša hči hudo bolna, rodila se je prezgodaj, pri zdravnikih sva bili non stop. Tudi po bolnicah. Pa se mi ni zdelo ravno takoooo groznooo hudo skrbeti za njiju. Nikoli nisem gledala tako na to. Če se za nekaj odločiš, to spelješ.

Pa dajte no že nehat jamrat kako hudo težko je imeti otroke in skrbet zanje. Se pa ne odločajte za nje, pa bo!

Imeti otroka in skrbgeti zanj od rojstva naprej je zame lepo in ne hudo, težko in oh in sploh.....

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 39
5.1.2008 16:36:26   
hmm...
IZVIRNO SPOROČILO: dory

No commentuser posted image

se podpišem...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?