|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako bi se pa vi odločili?
3.1.2008 11:44:27   
florecita
LP!

Kupujemo parcelo, pa me zanima kako bi storili vi:
- velika je 900 kvadratov
- zazidljiva
- z gradbenim dovoljenjem, izdanim pred 20.leti, ki še velja
- ravna
- kraj O.K., malo izven mesta - 3 km AMPAK sosednja vas je naseljena z romi...tako da bi jih imela kar veliko za sosede user posted image sicer so dost civilizirani, pa vseeno
cena pa 35 EUR oz. je prodajalec pripravljen še kaj spustit...

Sedaj mi pošlje načrt, da vidim če bi nam MORDA odgovarjal ( kar pa dvomim, saj vemo kake bajte so se delale pred 20.letiuser posted image ) je pa GD za hišo K+P+M.

Zanima me ali je možno kaj dosti spreminjat hišo, ali bi morali gradit ravno tisto.
In kako je potem z priključki ( elektrika, voda),... je to treba še posebaj plačat ali GD to že zajemauser posted image  res nimam pojma...
V bistvu me zanima v kolikšnem najkrajšem možnem času bi se dalo gradit?

Lahko bi pa tudi začeli na novo zidat po našem okusu...

Naj še povem, da je cena za naš kraj precej visoka.
Kaj vi mislite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako bi se pa vi odločili?
3.1.2008 11:56:10   
Naty*Taja
Ne vem kako je pri vas. Vem pa da je sestra, ko po 10 letih odkar sta imela urejeno tole gradbeno dokumentacijo in nista nič zidala, mogla zdej vse papirje ponovno urejat in plačevat. Kot da ni bilo še nič urejeno. Pa tudi zdaj, ko sta papirje ponovno vse uredila in plačala sta imela rok, do kdaj se mora zadeva začet zidat.
A si ziher, da bi lahko kr delat začela?
Sicer ti bodo pa kaki večji stručkoti na tem področju kej bolj konkretnega svetovali.

MONTIGNAC

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2008 11:57:36   
Annny
Načrt hiše izpred 20 let ti verjetno res ne bo preveč odgovarjal (funkcionalnost razporeditve prostorov, pa to). Kdoveuser posted image
Torej, če GD še velja, so hišo že morali začeti graditi ali npr. vsaj izkopati luknjo. GD namreč velja 1 leto od pridobitve, za zmeraj pa, če z gradnjo začneš. Ne vem pa, kako je bilo pred 20 leti.
Priključki za vodo itd. se plačajo posebej.
Prodajalec naj ti za začetek prinese lokacijsko informacijo..

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3
3.1.2008 12:08:42   
florecita
Kaj ni lokacijska informacija ne tako stara zadeva?

Mislim, da je pred 20.leti ni bilouser posted image  da je bilo takrat le GDuser posted image

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.1.2008 12:24:30   
Annny
To je lokacijska informacija:
http://zpn.maribor.si/32.0.html

Drugače pa lahko na isti spletni strani najdeš vse v povezavi z gradbeno dokumentacijo.

Neposredna povezava do sporočila: 5
3.1.2008 18:33:50   
robinzon
To, da gradbeno še velja, pa ne verjamem. A ni en rok, do katerega moraš zidat, potem pa zapade?

Nobena pa ni omenila Romov. Hm, če so civilizirani, zakaj pa ne. Sem že videla po tv njihovo naselje nekje v Prekmurju, pa se marsikatera slo vas skrije pred njihovo urejenostjo. Ja, če so pa kakšni ala Strojan, pa ni govora.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2008 18:59:04   
lucika
rok je dve leti po izdaji, da začneš z gradnjo. kar pa pomeni, da lahko mogoče eno lukno skoplješ... na našem gd piše, da če bi objekt odstopal od načrta, je potrebno dat vlogo za spremembo gd; torej verjetno ne čisto vse na novo, nekaj pa le.
ker zadeve z mejaši, elektrom, vodovodom...so urejene, tudi če drugačno obliko hiše narediš...
ne vemo kje si sedaj doma. pol bodo romi eno vas stran, po levi; zdaj so pa eno in pol po desni?

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2008 21:06:05   
bamby
Če mi načrt hiše ne bi ustrezal, kar mi načrt star 20 let verjetno ne bi, bi vsekakor izbrala načrt, ki bi mi. To pa potegne za sabo novo lokacijsko dokumentacijo (nisem sigurna, če je še potrebna) in dovoljenje in nato še gradbeno dovoljenje.
Romi, če so civilizirani me ne bi motili, glede cene parcele pa se morata sama odločiti, koliko sta zanjo pripravljena odšteti.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2008 22:06:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: florecita

LP!

Kupujemo parcelo, pa me zanima kako bi storili vi:
- velika je 900 kvadratov
- zazidljiva
- ravna
- kraj O.K., malo izven mesta - 3 km AMPAK sosednja vas je naseljena z romi...tako da bi jih imela kar veliko za sosede user posted image sicer so dost civilizirani, pa vseeno
cena pa 35 EUR oz. je prodajalec pripravljen še kaj spustit...

Sedaj mi pošlje načrt, da vidim če bi nam MORDA odgovarjal ( kar pa dvomim, saj vemo kake bajte so se delale pred 20.letiuser posted image ) je pa GD za hišo K+P+M.

Zanima me ali je možno kaj dosti spreminjat hišo, ali bi morali gradit ravno tisto.
In kako je potem z priključki ( elektrika, voda),... je to treba še posebaj plačat ali GD to že zajemauser posted image  res nimam pojma...
V bistvu me zanima v kolikšnem najkrajšem možnem času bi se dalo gradit?

Lahko bi pa tudi začeli na novo zidat po našem okusu...

Naj še povem, da je cena za naš kraj precej visoka.
Kaj vi mislite?

Po 20 letih ti nič od izdanega ne velja več.

Zakonski rok za pričetek gradnje je dve leti in se lahko podaljša največ za eno leto. Ergo si vlak weeeeeeeeeeeej zamudila. Ampak parcela je zazidljiva. Preveri če bo tudi, ko bo novi OPN sprejet. Marsikje mečejo take parcele ven. Tko da... previdnost ni odveč.

Načrt star dvajset let je zaeenlulek. Tko da se lepo kar sprijazni, da boš prav lepo dala še enkrat delat projekt kar pomeni čisto vse stroške projekta, soglasij, komunalnega prispevka itd...

Neposredna povezava do sporočila: 9
4.1.2008 11:27:22   
tehnofil
.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.1.2008 11:30:26   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: florecita

Vidim, da se čisto nič ne spoznaš, če misliš da GD velja izpred 20 let. Zato ne kupuj sama. Najdi strokovnjaka in naj preveri vse v zvezi z zazidljivostjo.

Plačat moraš pa vse. To je tako kot če bi spraševala na bencinski, če moraš plačat tudi za sendviče ker si bencin že plačala.

Čisto za vsako stvar posebej plačaš dovoljenja, soglasja in posebej majstra, ki ti tisto stvar naredi.

Neposredna povezava do sporočila: 11
4.1.2008 14:41:55   
iva01
DVOMIM DA GRADBENO ŠE VELJA.sori ker se derem
Zdej kar se pa tiče gradnje hiše na vasi, je to tako, obstajajo določene zahteve, no praksa pa je da se na vasi delajo hiše čimbolj enostavnih oblik, oziroma tipične kmečke hiše za okolje kjer bi gradili, tak so nas poučuili. Navadno je to pravokotna oblika,dvokapnica, brez  ali z čim manj frčadami, nam je dovoljena frčada nad vhodom, brez balkonov,...
Mogoče bi bilo fajn da se glede teh papirjev posvetuješ z kakim arhitektom, ali urbanistom in oni ti bodo vedel povedat kak je kaj z tem, tako bi jaz naredila.
omenila si tud da v sosednji vasi živihjo romi, no mene to nebi motilo, ker v naši vasi tud živijo romi in se ne razlikujejo od drugih vaščanov po ničemer.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.1.2008 15:03:01   
Colicka
Tudi kolkr jaz vem , imaš 2 leti čas, da z gradno začneš, pa tdi kot pravite, če samo luknjo izoplješ ...Midva sva ravno v pridobivajnu papirjev, tateden dobiva načrt, potem pa soglasja, komunalni in vloga za PGD :) JUPI.

Prwevidno pri nakupu take parcele, 20 let je dlolg doba in skoraj upala bi si trditi, da boš imela toliko dela, kot pa če vse na novo začneš .sigurno je večino zastaralo.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?