|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   temence
12.1.2005 15:52:19   
suzanca
Kako se znebite temenc.Naša Maja se jih nikakor ne more znebiti.
Lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   temence
12.1.2005 16:08:58   
Bejba
Mi uporabljamo olje in mleko od Bubchena in je super. Na roko zmešam obojega malo in zvečer namažem po glavici. Včasih lasišče še zmasiram s krtačko in to je to.

LP; Bejba

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   temence
12.1.2005 17:00:35   
ajda11
lp

Tudi moja Ajda je imela zelo trdovratna temenca. Tista pri enem mesecu smo odpravili v prvem poskusu. Namazala sem glavo z olivnim oljem, dala gor tanko kapico, pustila dve uri in jo potem skopala. Ko sem ji osušila glavo sem samo še skrtačila ostanke. A se je stvar čez mesec ponovila. Ker ima v osnovi bolj občutljivo kožo se teh nisem znebila več kot dva meseca. Pomagalo ni enostavno nič. Sem preizkusila domala vse, kar so punce svetovale. Tudi skoraj dva dni je imela mastno glavo pa ni šlo dol. Mala je bila že čisto nervozna, če me je videla z krtačko, jaz pa sem se počutila nesposobno. Reva jih je imela včasih tudi na očkah-tam kjer so trepalnice in ob ušesih. Takrat sem imela vsega zadosti in sem zatežila pediatru. Dobila sem kremo na hormonski bazi se pravi s kortikosteroidi. Ko sem brala priložena navodila sem bila v dvomih, če bi ji to sploh namazala na glavo zaradi vseh tistih opozoril, a ker sem se že pred desetimi leti,ko sem rodila sina odločila, da bom zaupala zdravnikom sem poskusila. Odstanila sem jih v prvo. Nam je pomagalo res samo to. Je pa res, da ima tudi drugače občutljivo kožo in vse kaže, da tudi alergijo na nekaj kar jaz jem (nasledni teden imava testiranje-bicom) je pediatrinja mnenja, da je lahko eno z drugim povezano.
Tako da ti sama nimam kaj pametnega svetovat.

LP
Suzana

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   temence
12.1.2005 17:30:42   
StBarbara
Blaga raztopina salicilnega olja.
Recept dobiš pri pediatru.
lp, :metulj:

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   temence
12.1.2005 18:50:09   
NEVA-1
pri nas je pomagalo ribje mazilo

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   temence
12.1.2005 19:23:06   
Aly
Tudi mi smo imeli probleme s temencami - tako kot pravi Ajda...povrh so se nam na enem ličku še pojavili lišaji(na isti osnovi)... Prve smo odpravili sami z mandljevim oljem, zadnje pa so bile trdovratne....predvčerajšnjim smo bili pri pediatru...danes pa jih tudi skorajda nimamo več, lička so že lepa....:) Pediater nam je prav tako predpisal hormonsko mazilo, s katerim pa smo le enkrat vsak dan namazali zares zelo zelo tanko...zvečer pa prav tako po nasvetu pediatra temence močno napojili z gazo, z olivnim oljem (en čas smo gazico pustili na glavi ) nato pa dali čez noč na glavo kapico, zjutraj pa z otroškim milom in frotirasto rokavičko fajn umili - se je že prvi dan večino odluščilo

LP:rozica:

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   temence
12.1.2005 20:26:35   
žiža
Jaz se tud bojujem z njimi, mandeljevo olje ni pomagalo nič, zato sem po starem receptu probala kar z maslom. Fajn sem namazala kr z Ramo (je dišala kot piškotek :)- ) pa pustili par urc, potem pa kopanje in krtačenje in je šlo. Razen na mečavi kjer ne upam preveč krtačiti so še ostale. Koliko sploh lahko praskaš tam okol mečave? Jaz nisem glih korajžna pri stvareh, kjer že od vsega začetka opozarjajo da moraš še posebno paziti.

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   temence
12.1.2005 20:27:38   
Anja167
Jaz ti priporočam, da je po glavi ne umivaš prepogosto. Nam so se kar naprej delale, dokler sem lasišče vsak dan umivala z vodo (šampona tako ali tako nismo uporabljali). Potem sem pa to nehala delati (zdaj glavo speremo največ 1x na teden) in so v 2 tednih čisto izginile (ene trikrat sem jih še namazala z oljem in po 20 minutah sčesala dol z gostim glavničkom, in to je bilo to). LP.

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   temence
12.1.2005 22:17:24   
LIALIA
Jaz sem mojo 2 tedna mazala z oljem, pa ni nič pomagalo. Potem pa sem v lekarni kupila Linola fett kremo, namazala 1x, pokrila z kapco in pustila 1 uro. Nato sem z glavničkom za temenca nežno postrgala dol in od takrat nima temenc. :) (trkam)

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   temence
12.1.2005 22:31:15   
KIRA
naša je imela zelo močna temenca in ker ima zlo dosti laskov se jih je blo tudi težko znebit.
mazala sem ji lasišče z oljem, pa temenice ven česala, če ni šlo z krtačko tudi z glavničkom, pol pa vsak dan kopanje in umivanje lasišča. z šamponom. in tisti čas ko je to imela ji nisem sušila las s fenom, ker tudi to delno vpliva, ker suši lasišče, pol se pa še bolj msti. temenca so namreč razvijajoče se lojnice, ki se zelo rade "zaštopajo". tako so meni razložili.
pol ko se ji je popravilo, pa sem spet začela uporabljat fen, tudi po telesu jo sušim z njim. ampak ji vseeno vsaka 2 ali 3 dni moram oprat laske, ker ima ene 2 ali tri take čisto mičkene žarišča, ki jih komaj vidiš, ampak tam se tu in tam še kaj pojavi. ampak zdaj že bolj zgleda kot prhljaj, pa ni tak hudo, če ne bi vedela da še ima kaj, sploh ne bi vidla. pa še zdaj moram prav iskat.
men je pediatrinja rekla, da naj ne mažem z otroškim oljem, ampak z navadnim jedilnim.
se mi je zdelo malo butasto, ker to res ni primerno za dojenčke - prematno je in bi ji vse pore zaštopalo in se ji temenca še dalj časa ne bi uredila. sem ji mazala z nivejinim oljem za dojenčke, to je bolj redko, pa lepo se vpija, kopala sem jo pa z nivejinim bad und shampoo - so notri kamilice, ki sicer tudi rahlo izsušujejo kožo, ampak hkrati pomirjajo. pa se je problem v 2 ali 3 tednih rednega česanja in umivanja rešil.

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   temence
12.1.2005 22:36:42   
KIRA
aly - glede lišajev - moja je istočasnokot temenice dobila tudi izpuščaje po obrazu. je cel obrazek imela rdeč. so se ji nardile take grde rumene kraste, pa vse jeimela rdečo in spraskano ko jo je sirotico srbelo. pa mi je pediatrinja napisala recept za eno kremo - baje da so bili kortikosteroidi. smerdi ko lepilo, apak je ful pomagalo. še zdaj se ji na vsake tu in tam pojavi kakšen mozoljček, če pa s tistm namažeš, takoj izgine. samo da baje ta krema tanjša kožo. zato jo ne mažem redno, ampak občasno. zdaj mi je pa zmanjkuje, pa mi je doktorca napisala canesten. ampak čisto nič ne pomaga - ko za neumna je najbržpozabila kako je bilo tamali. saj nima glivičnega vnetja ali česa takega. canesten je v tem primeru en velik shi..t one kreme pa mi ni hotla napisat, ki pomaga.
saj sem čisto prav imela, ko sem hotela iti k privat zdravniku, mož je pa vztrajal na zdravstvenem domu. si je zdaj vmes že premislil, ampak zdaj ima mala že kartoteko in ne bi rada menjavala. glih zato sem ga mesec dni spraševala kam bova šla, pa je bil trmast. zdaj mu je pa žal. ne vem, zakaj se sploh prepira, če imam vedno jaz prav. naj bi takoj naredu kot sem mu rekla, pa bi blo tak kot treba. dedci butasti.

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   temence
13.1.2005 0:46:14   
Aly
Ja Kira, saj nama je pediater rekel, da so ti lišaji v bistvu na isti osnovi kot temence...Dobili smo kremo Advantan (verjetno enako kot ti). Le dva ali tri večje lišaje sem namazala zares čisto malo, pa so sedaj izginili že vsi, sočasno s temencami...:) .

Tole z Canestenom pa je res čist mimo :( .


(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   temence
13.1.2005 10:20:24   
ajda11
Kira in Aly... tudi moja je imela sočasno s temenci lišaje po obrazu. Ker jih je imela tudi v pregibih, pod vraton ,za koleni, za ušesiin na nartih po stopalu, ki so tipična mesta za elergije je pediatrinja mnenja, da lahko gre za neurodermitis. Pušča sicer možnost, da se moti. Po prvem nanosu kreme je izginilo, malo ima spet za koleni in pod vratom, zato greva na testiranje. Da stvari pridemo enkrat do dna.

Suzana

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   temence
13.1.2005 11:05:26   
cinci
mi imamo tud probleme pa še FUL ma goste laske

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   temence
13.1.2005 11:16:26   
KIRA
aly dvomim da je bil advantan, ker so kremo v lekarni skup zmešali, ne morem pa rečt zagotovo...

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   temence
13.1.2005 11:19:14   
cinci
a to Linola fett kremo je prav krema namenjena temencem:zmeden2:

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   temence
13.1.2005 22:11:46   
Anja167
Kolikor jaz vem, je namenjena suhi koži. To je ena fejst mastna krema.

(odgovor članu suzanca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?