KIRA -> temence (12.1.2005 22:31:15)
|
naša je imela zelo močna temenca in ker ima zlo dosti laskov se jih je blo tudi težko znebit. mazala sem ji lasišče z oljem, pa temenice ven česala, če ni šlo z krtačko tudi z glavničkom, pol pa vsak dan kopanje in umivanje lasišča. z šamponom. in tisti čas ko je to imela ji nisem sušila las s fenom, ker tudi to delno vpliva, ker suši lasišče, pol se pa še bolj msti. temenca so namreč razvijajoče se lojnice, ki se zelo rade "zaštopajo". tako so meni razložili. pol ko se ji je popravilo, pa sem spet začela uporabljat fen, tudi po telesu jo sušim z njim. ampak ji vseeno vsaka 2 ali 3 dni moram oprat laske, ker ima ene 2 ali tri take čisto mičkene žarišča, ki jih komaj vidiš, ampak tam se tu in tam še kaj pojavi. ampak zdaj že bolj zgleda kot prhljaj, pa ni tak hudo, če ne bi vedela da še ima kaj, sploh ne bi vidla. pa še zdaj moram prav iskat. men je pediatrinja rekla, da naj ne mažem z otroškim oljem, ampak z navadnim jedilnim. se mi je zdelo malo butasto, ker to res ni primerno za dojenčke - prematno je in bi ji vse pore zaštopalo in se ji temenca še dalj časa ne bi uredila. sem ji mazala z nivejinim oljem za dojenčke, to je bolj redko, pa lepo se vpija, kopala sem jo pa z nivejinim bad und shampoo - so notri kamilice, ki sicer tudi rahlo izsušujejo kožo, ampak hkrati pomirjajo. pa se je problem v 2 ali 3 tednih rednega česanja in umivanja rešil.
|
|
|
|