|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vegetarjanček
12.1.2005 15:52:23   
Seven*
Ufff ste me razjezile. :) Bela je nekaj vprasala, ve ste se pa spravile na njo, kot da je malega vpisala k satanistom. :)

Pa dajmo najprej razcistit par stvari. Dejstvo je to, da je clovek bil NAJPREJ nabiralec, sele nato Lovec. In tako bi naj tudi ostalo. Kaksen koscek mesa na teden ali celo vec, kot dodatek prehrani. Sama pa osebno menim, da lahko s prehranjevanjem z mesom naredimo vcasih vec skode kot koristi. Dobra in kvalitetna vegetarianska prehrana lahko mocno preseze mesno po okusu, izbiri in prehrambenih vrednostih.

Glede tega, ali smo otroka vprasali o tem, da bo vegetarianec pa tole.. A ste ga ve vprasale ce bo kristjan? Ne? Pa saj bi se on moral odlocit o tem.. A ste ga vprasale ali bo pil kravje mleko in tvegal alergije? Res se mi zdi podlo takole obsojat mlado mamico, ki je ocitno v dilemi..

Jaz jo razumem.. Ne razumem pa ljudi z dvojno moralo, ki otrocku najprej recejo: Poglej ga telicka, kako je lep... Potem mu pa pa servirajo na krozniku. Pa da ne bo pomote. Sama jem meso. Obcasno in z veliko tezavo.

Sama menim, da z vegetariansko prehrano ni nic narobe vse dokler je pestra in raznolika. Dodatki alg morajo biti in se kaj.. Mogoce je otrok res prikrajsan za kaksen koscek mesa, mu pa lahko das dolocene moralne vrednote. "Ne ubijaj" v Bibliji verjetno ni misljeno samo kot ne ubijaj ljudi.. No, to so ze moralne polemike, v katere se rajse nebi spuscala. :)

Pri nas jemo ribe in perutnino. Tako bo jedel tudi Jakob.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Vegetarjanček
12.1.2005 16:06:28   
Bela
:)Seven hvala za prvi pošten odgovor v katerem si res nekaj povedala in ne samo blablabla...

Bi se davno že odločila a sem prav zaradi takih blodenj in soljenja pameti dobila mal strahui kaj naredit.Mislim, da moramo naše otroke vzgajat tako, kot mi sami zase vemo kot je prav;)

Prav v dobro voljo si me spravla in potrdila moje prepričanje:rozica:

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Vegetarjanček
12.1.2005 17:27:02   
Anja
V skupini v vrtcu je deklica med 21 otroci, stari so od 4 in 5 let.

Mamica te deklice ne pusti, da bi deklica jedla meso. DEklica si mesa zelo želi. Najprej je žalostna, potem joče, nazadnje pa običajno kriči.

Prvo vprašanje, ko pride mami po njo v vrtec je (potem, ko je naštudirala jedilnik):
Ali je danes jedla meso? Vzgojiteljica se je na začetku nekaj zgovarjala (hotela ga je jesti...pa smo ji ga dali... ipd.) Mala sprašuje zakaj ne smem? Ker mami ne dovoli? Zakaj? In ženska je popizd.

S to finto je začela v nosečnosti (s tretjim otrokom) in zdaj (za moje pojme) terorizira celo familijo.

Vsak dan zjutraj pove (ko najde meso na jedilniku) da mesa pa danes ne sme jesti. :(

Enako vztraja pri prehrani 1 in pol letnega otroka in 6 letnega otroka.

MENI JE TO MIMO!

Enako kot se otroci odločajo (ko so zrelejši) ali bodo hodili k maši in verouku, naj se odločijo kasneje ali bodo jedli meso ali ne. Tako posiljevanje in prisiljevanje je ogabno.

Pa lepo nedeljsko govejo župco!

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Vegetarjanček
12.1.2005 18:27:38   
KIRA
čuj ti taček - pojdi naprej tvojo diplomsko delat, pa pustil judi naj jejo kar čejo.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Vegetarjanček
12.1.2005 18:28:45   
KIRA
bela - čisto brez mesa ni zdravo. niti soja in podobni izdelki nekaterih snovi ne nadomestijo. probaj vsaj 1x tedensko jest meso. saj ni treba da uživaš poleg.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Vegetarjanček
12.1.2005 18:46:10   
vesnaRR
Taček, a tudi tebi dolgčas?

Lp, Vesna

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Vegetarjanček
12.1.2005 19:32:29   
Bela
Bara hvala za spodbudo:rozica:
Res sem prosila za nedolžen nasvet in ne za kritike, vsem ki ste se potrudile se zahvaljujem:rozica:
Vsekakor se bom odločila za vegetarijanstvo, kar je najbolj zdravo in še vedela bom kaj v lonc stavim in kje je zrastlo...na mojem vrtu.

Moram pa tud povedat da se na RR ne da debatirat...le z redkimi izjemami

Hvala in lep pozdravček vsem dobrim ljudem:angel:

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Vegetarjanček
12.1.2005 19:47:55   
mammika
Sej na koncu koncev vsak ve kaj je najboljše za svojega otroka...tko da se bo sama odločila kaj bo nardila in kaj bo njen otrok jedel.....

LP :sloncek:

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Vegetarjanček
12.1.2005 19:51:08   
ZARA
Bela...jst nisem nicesar kritizirala,samo povedala moje skromno mnenje...pri nas je res tako...:rozica:

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Vegetarjanček
12.1.2005 19:57:52   
Bela
Zara, ti si :angel:v primerjavi z nekaterimi izjemami:rozica:, a to zdaj ni pomembno in ne bi več o tem...svoje sem povedala;)

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Vegetarjanček
12.1.2005 21:01:53   
KIRA
vesna, tale taček se mn zdi mal čez les. a si videla tisto o diplomski - k je blo o božiču. take stvari po mojem ne spadajo sem, pa da ljudi primerja z mrhovinarji tud ne. pol mu pa nekaj rečeš, pa že zmerja s hudičem. jaz mislim da to ni prav, da taki neprijavljeni druge žalijo.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Vegetarjanček
12.1.2005 21:50:42   
Gina
Bela, meni se je na začetku prve nos. meso tako uprlo in smrdelo, da ga od daleč nisem mogla videt (pa že od otroštva ga nisem prav oboževala). Potem ko sem ga dojila, se je moje hormonsko stanje z mesom še kar nadaljevalo, tako da me ni nihče mogel prepričat, da naj dam otroku meso za probat. Ne vem, če ga je do 12. meseca dobil 3x. No, ko sem mu ga vendarle začela dajat, ga je od 1.-2. leta še kar jedel, od takrat naprej pa razen pohanega piščanca ne je popolnoma nič drugega od mesa- mu smrdi.
Po moje je vseeno, če mu ga zdaj ponudiš ali pa ne, ko bo pa starejši , se bo pa itak sam odločil.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   Vegetarjanček
12.1.2005 23:11:44   
vesnaRR
Kira, itak da ni prav da se sploh kar tako povprek nekaj žali, prijavljen ali ne. Ampak eni v tem uživajo....
Bo pa forum zaprt, o tem ni dvoma, vendar to pride z ostalo prenovo, enkrat v prihodnosti, ne bom nič obljubljala kdaj, ker ne vemo, delamo pa na tem.

Lp, Vesna

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   Vegetarjanček
13.1.2005 0:32:15   
Aly
Bela, sem popolnoma enakega mnenja kot ti :)....Seven, strinjam se povsem tudi s teboj ! Debatirala pa ne bom, saj pravijo, da je vgled več kot besede :)-:)-:)-, pa še pozna ura je :zaspan: .

Bela poznaš to knjigo ?

http://www.om-ezoterika.sempco.si/Detajl.asp?id=9789612334970

Lahko noč:angel:

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   Vegetarjanček
13.1.2005 0:37:04   
Aly
Popravljam tehnično napako v prejšnjem postu: vgled = pravilno VZGLED.

Bela, dodajam še eno spletno stran:

http://groups.yahoo.com/group/vegetarianbaby/

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   Vegetarjanček
13.1.2005 1:29:29   
Bela
Aly super, hvala!
Knjigo poznam in jo imam, doma.Cenim, da je še kdo mojega mnenja in mi pomaga:)

Lahko noč tudi tebi:angel:

LP:muca:

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   Vegetarjanček
13.1.2005 6:36:09   
Anonimen
Bela, ne moreš ceniti tega, da je še kdo tvojega mnenja. Lahko si vesela. Saj ravno v tem je fora. Spoštovati moramo mnenja drugih, pa ne bo prihajalo do takih "nesoglasij". Ravno tako jaz cenim tvoje mnenje, ki pa je drugačno od mojega.
Seven, pa tudi ni dvojna morala, če otroku pokažeš telička, potem pa ga serviraš na krožniku. To je pač učenje otroka, spoznavanje mladičev posameznih živali in nič drugega. Potem bi lahko vse, ki izdajajo knjigice, v katerih so živali, pa niso vegetarijanci, obsodila dvoličnosti. Saj verjetno si samo hotela dati podporo Beli, ampak na tak način se postavljaš v isti položaj, kot tiste, ki napadajo neko mnenje, kar pa ni lepo.
Malo strpnosti in spoštovanja bo kar na mestu. Moje mnenje.

(odgovor članu Bela)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
13.1.2005 8:28:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bela)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   Vegetarjanček
13.1.2005 8:41:31   
Bela
Da še nekaj dodam:

Splišni si provala it že dlje od tega kar so te naučili, si ustopila v svet ki je drugačen kot ta ki ga poznaš?
Če bi,bi sigurno vedela s kakšnim namenom je bilo spočeto vse kar je na zemlji.

V bistvu nič od tega kar smo si sami ustvarili ne rabimo, narava sem nam klanja in nudi vse kar potrebujemo da bi lepo živeli.
Samo taki strah imamo vsidran v sebi, da tega enostavno ne moremo videti...to so privzgojeni vzorci ki smo jih skozi življenja pridobivali.
S tem so zasenčili pravi namen življenja na zemlji.
Tako bom povedala, taki nivo zavesti kot imaš, po njem boš živel in se mu predal.Ljudje, ki so imeli ali imajo probleme zaradi odločitev, ki sojih sprejeli(recimo nekateri vegetarjanci, ko smo že pri tem) so sami krivi, ker očitno niso bili zdreli za to!
Moraš pa 100%bit odgovoren za svoja dejanja in če veš kaj bi rad se nimaš kaj bat.

Če dovoliš,ti svetujem da si prebereš nekaj knjig:
- zbirka Anastazija
- Marko Pogačnik: Elementarna bitja

Boš tako lahko bolje razumela,da ne boš mislila da te kaj obsojam...
Jast poskušam prisluhniti naravi in ne temu začaranemu krogu v katerem živimo.
Joj ljudje božji, a se sploh zavedamo kako smo se oddaljili od samih sebe in da živimo tako kot nam narekuje naš EGO?
Za pop....!
Mislim, da bi moglo bit več debate o življenju...pa lep dan želim.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   Vegetarjanček
13.1.2005 8:49:10   
Bela
Bagi in ostale vse je ok, se opravičujem če se je kje zataknilo...kar se pa tiče sigurnosti, mi verjetno ni lih tako kristalno jasno.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   Vegetarjanček
13.1.2005 8:59:36   
viv_
Tole gre sedaj že vse ven iz koncpeta in v skrajnosti!

Sicer bom spet deležna kritik, ampak ne morem da ne bi... Če je vse samo naš EGO in nam v osnovi zadostuje kar je iz narave... Zakaj pa potem otroka k zdravniku če je bolan? Saj lahko poskusimo drugače... Pa vse tehnične pridobite, ki nam lajšajo življenje, zakaj? Lahko bi se šli kot Amiši - brez elektrike, avtomobilov...

Pa kar se tiče dvoličnosti glede teličkov - ali potem "bojkotirate" tudi vse usnjene izdelke?

Mislim, da nobena skrajnost ni dobra in da je treba imeti povsod neko zdravo mero razuma!

Pa tako kot so rekle pred menoj - gre za izmenjavo mnenj. In vsaka je povedala svoje mnenje...

Še malo, pa bomo potrebovale Uroša Slaka da bo tole miril :)

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   Vegetarjanček
13.1.2005 9:06:08   
Bela
Res smo skočle ven iz teme...
A debata teče o življenskih stvareh in ne zdi se mi nič narobe:rozica:

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   Vegetarjanček
13.1.2005 9:39:21   
Donja
Moje mnenje. Glede tiste, ki je imela bolanega otroka in ga je pozdravila z naravno hrano se popolnoma strinjam. Bi se več ljudi ozdravilo, če bi poslušalo naravo. Tudi Breusova protirakovna terapija vsebuje samo sok in čaje.
Torej če ima Bela doma pridelano hrano je to bolje od vsakega mesa, ker na žalost delam na takem področju, ki se ukvarja s prehrano živalim. Sama jem meso in to enkrat ali dvakrat na mesec. Kako pač mi je. Moj otrok je imel možnost poskusit meso in ga je ravno tako kot jaz. Pa ga nikoli ne silim. Z razliko pa pri mojem :love:, če ni mesa - ni kosila. Po moje je prav, da ima otrok možnost poskusit in potem se tako vidi če mu je všeč ali ne. Je pa ga bolje prej navadit na zelenjavo in sadje, saj ima od tega več. Ampak to je spet samo moje mnenje. Bela če se tebi zdi tako najbolje, potem tako ravnaj. Ko pa bo otrok v vrtcu ali šoli, pa bo tako jedel, kaj mu bo všeč. Tisto kar ne mara pa bo pustil.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   Vegetarjanček
13.1.2005 9:40:13   
Anonimen
Zdaj sem že nekaj napisala, pa sem raje zbrisala. O.K., bom pa to, kar si mi svetovala, še enkrat prebrala. Potem bo bolje...

(odgovor članu Bela)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   Vegetarjanček
13.1.2005 9:51:56   
viv_
Ja, meni se tudi dogaja, da dostikrat kej pobrišem ...

je pa res, da ponavadi pišem samo na teme, kjer prosijo za nasvete in tam si vedno bolj na udaru. ne da se mi pa pisat tistih :bravo::bravo: in :rozica::rozica: pa suuuuuuupeeeeeeeeeeeer...

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?