Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
spet ta pomarančna marmelada 22.12.2007 19:06:42
|
|
|
|
ina83
|
Tolk je blo slišat od te marmelade, da sem jo mogla nardit. Zdj jo kuham dobre pol ure, se je mal zgostila, neki se še bo, ko se bo ohladila. Ampak se mi zdi, da je grenka, sem dala pol kile muscovado sladkorja in kilo navadnga. Ful ma preveč okusa po tem muscovado cukru in zelo mal po pomarančah. Aja pa mal manj sem dala vode, ker sem tud sladkorja dala manj. Delala sem po receptu :3 kg pomaranč, 1 kg jabolk, 1 limona, 1 kg malirnega in 1 kg navadnega skadkorja ter liter vode. Kva je narobe? hvala
|
|
|
|
RE: spet ta pomarančna marmelada 22.12.2007 20:17:17
|
|
|
|
tinkamiška
|
a si dala lupine zraven? hm, ne vem zakaj ima po sladkorju okus, moja ni imela, prav dobra je bila res ne vem kaj bi blo narobe... tinka
|
|
RE: spet ta pomarančna marmelada 22.12.2007 20:31:10
|
|
|
|
ina83
|
Ne, nism dala lupin zravn. Kolk časa pa si jo kuhala?
|
|
|
|
RE: spet ta pomarančna marmelada 22.12.2007 21:39:33
|
|
|
|
tinatona
|
Jaz sem kuhala tako da sem dala 1,5 kg mandarin, 1 kg pomaranč, 1 kg jabolk in 2kg sladkorja, pa je full dobra ratala. Greni ti zato ker nisi dovolj pomaranč olupila. Če pustiš nitke zagreni. Nisem dala pa nič vode. LP Tina
|
|
|
|
RE: spet ta pomarančna marmelada 22.12.2007 21:41:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Po kakšnem receptu jo pa kuhaš? Ker meni je ta marmelada zakon ....čeprav iz trgovine. Kako mora biti šele domača dobra, mljask, mljask :)).
|
|
|
|
RE: spet ta pomarančna marmelada 22.12.2007 21:53:24
|
|
|
|
tinkamiška
|
Jst je nisem kuhala prav dolgo, kakšne dobre pol ure, je pa res kar piše Tinatina, čeprav sama tudi nisem ne vem kako natančno olupila pomaranč... MičRR tukaj je recept po katerem sem kuhala marmelado: Božična marmelada 3 kg pomaranč 3 kg sladkorja 1 kg jabolk 1 limona Pomaranče olupimo, odstranimo belo kožico in peške. Olupljene narežemo na tanke rezine. Pomarančam dodamo olupljena in na kocke narezana jabolka . Prelijemo jih s sokom limone. Na 1 kg sladkorja vzamemo pol litra vode in kuhamo tako dolgo, da se naredi sirup. Vmes pobiramo peno ki se naredi pri kuhanju sladkorja. V ta sirup dodamo pomaranče in kuhamo na visoki temperaturi 30 minut. Nato marmelado vlijemo v čiste vroče kozarce. Na vrh damo rezino limone ali pa par kapljic ruma. Sem pa dala manj sladkorja in mešala pol belega in pol rjavega...delam bolj po okusu... Tinka
|
|
RE: spet ta pomarančna marmelada 22.12.2007 21:55:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Tinkamiška, najlepša hvala. Še dve podvprašanji, če veš... . Koliko marmelade se naredi iz tega (koliko kozarcev) in koliko časa traja?
|
|
|
|
RE: spet ta pomarančna marmelada 22.12.2007 21:59:40
|
|
|
|
tinkamiška
|
joj pojma nimam, ker sem mela različne kozarce, ponavadi dobiš iz 1kg sadja(in vsega kar pride zraven) približno 1,5-2 l marmelade, tako nekako. sama sem jo delala za darila in uporabljala manjše kozarčke, sem imela 4 polliterske in še zase 1 liter in še ene par manjših(tisti so tam okoli 2dcl)... koliko časa traja? misliš kako dolgo drži? jo imam še od lani in je še vedno dobra
|
|
RE: spet ta pomarančna marmelada 22.12.2007 22:01:50
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkamiška koliko časa traja? misliš kako dolgo drži? jo imam še od lani in je še vedno dobra Ja, to sem mislila...:). Hvala .
|
|
|
|
RE: spet ta pomarančna marmelada 22.12.2007 22:07:40
|
|
|
|
tinkamiška
|
ni za kej :-) (ne delajo mi smeškoti...)
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?