|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako do stanovanja?
6.1.2005 18:26:25   
viva
Smo mlada družinica, z možem sva oba redno zaposlena, z dohodki daleč pod slovenskim povprečjem.Sva podnajemnika(vse kaže da bova še zelo dolgo):( , saj sva kreditno sposobna za barbi hišo :zmeden: . Pomoči od staršev ne moreva pričakovati, saj imajo komaj zase dovolj. Na razpisih za neprofitna stanovanja pa uspejo le tisti, ki živijo malodane med podganami. Žalostno, vendar resnično.
Prosim za kakšen namig ali nasvet kako priti do svojega stanovanja. Kakšne izkušnje imate tisti, ki nimate možnosti si urediti stanovanja pri starših oz. se morate znajti po svoje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako do stanovanja?
6.1.2005 18:51:21   
zoli
hej...glavo pokonci!!Kot bi mene poslušal pred parimi leti.(s to razliko,da jaz niti zaposlena nisem bila:()
Potem pa smo malo razmislili in ugotovili,da če imamo za najemnino,mogoče spravimo skupajtudi za kredit.Pa smo razkirali,dobili ugoden kredit in junija bo že 5 let,kar smo lastniki SVOJEGA stanovanja:bravo:.Medtem pa se nam je povečala tudi družina in moram povedat,da se imamo prav lepo.:bravo:Zdaj vsaj vemo,kam devamo tistih 50 jurjev vsak mesec.
Veliko sreče.:angel:

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako do stanovanja?
6.1.2005 18:56:55   
viva
Saj bi midva tud raje odplačevala kredit, kot pa vsak mesec plačevala najemnino, ki je kot da bi metal denar skozi okno. Samo problem je v tem, kdo ti bo pa dal toliko kredita? V našem koncu samo garsonjera 20m2 stane okrog 12M.

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako do stanovanja?
6.1.2005 19:01:03   
lan
Jaz bi samo pripomnila,da ni čudno,da si v naši državi marsikatera mlada družina ne more privoščiti stanovanja,če so pa cene nenormalno visoke,sploh glede na naš standard.
Samo za primerjavo,naš kolega si je v Kanadi (Zelo blizu Montreala) kupil novo hišo (čez 100 m2) za isti denar kot bi pri nas kupil 80 m2 stanovanje.Ko sem mu povedala,kakšne so cene naših nepremičnin je bil šokiran.
Res žalostno.Kam bodo šle te cene?Upam,da ne več dost visoko?
Ni čudno,da se večinoma odločajo imeti otroke po 30 letu.Saj si jih prej ne morejo privoščiti.

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako do stanovanja?
6.1.2005 19:32:15   
kimi
kaj pa kredit za mlado družino...ne vem ni pa probati greh kajne

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako do stanovanja?
6.1.2005 20:35:33   
mehurčica
Jaz niti ne upam razmišljat o tem. Sem zaenkrat še brezposelna.:(Upam, da bom kmalu dobila službo.

Imava pa srečo, da se (sicer bolj bežno)poznamo z lastniki, tako da nimamo tako visoke najemnine. ampak bi vseeno bilo lepše dajat denar za SVOJE stanovanje, kot pa nekomu drugemu.

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako do stanovanja?
6.1.2005 20:53:05   
frutka_
Midva sva bila v istem zosu! Aampak se nama je nasmehnila sreča in sva dobila lepo stanovanje za ugodno ceno...nekaj malega sva imela privarčevanega (to sva dala za polog oz. aro), nekaj pa so nama starši pomagali. Kreditno kljub temu, da sva oba zaposlena, nisva bila sposobna za lastno udeležbo pri kreditu (večina bank zahteva vsaj 20% cene od vrednosti stanovanja) zato sva vzela lizing, kjer potrebuješ manj denarja za polog pa še obresti niso tako hude. Oba varčujeva tudi v NSVS, nasl. leto se nama bo shema sprostila in del denarja bova dala v lizing, da se nama zmanjša obrok, del denarja pa bo namenjen urejanju mansarde (če bova uredila vse potrebne papirje!).

Trenutno nimava privarčevanega NIČ denarja kar je malo kritično ampak bo že...moram pa povedati, da so nama starši ogromno pomagali. pri sami adaptaciji stanovanja, pri nakupu opreme za stanovanje,...v glavnem z njihovo pomočjo je bilo vse veliko lažje in za to bova večno hvaležna!

Mislim, da država premalo naredi za mlade družinice je pa tudi tako, da bi dandanes bili radi vsi lastniki svojih stanovanj, kar ni praksa v Evropi. V Nemčiji baje ni tako visokega deležaprivat stanovanj kot je to v SLO. Na razpisih pa vem kdo ima prednost, ker sva sama tudi poskušala...tako da o tem ne bom zgubljala besed!

Ne obupajta, ker se vama bo želja gotovo uresničila. Pojdita malo po agenijah, ker so v glavnem zelo prijazni in okrog cene se kar da pogovarjati. Mi smo shandlali ceno za 2,5mil.!

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako do stanovanja?
6.1.2005 21:19:53   
.ču
Res se je težko dons na svoje zbasat,če se ne zapufaš do vratu,al pa ne zadeneš na lotu,pa tud strici iz Amerike dons niso več to k so bli včasih:)-
Sorry:ups:mal heca,sam pr tej temi,bi človek rajš:((:((
Ena stvar je pa,ki ne drži in to je,da neprofitnih stanovanj tud približno ne dobivajo tisti,ki živijo v slabih razmerah,prej obratno.
Poznam primer na kako nepošten način je mogoče preskočiti celo vrsto na listi čakajočih,zelo svinjsko,res.:hudicek:
Samo,če se danes v teh časih človek malo ne znajde,je revež.In ponavadi nastradajo tisti,ki so preveč pošteni in niso pokvarjeni.

ŽAL:angel:

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako do stanovanja?
6.1.2005 22:10:46   
Špela
Kdo pa potem dobi neprofitna, socialna stanovanja? Ker meni so lepo povedali, ko sva bila s fantom še skupaj,da jaz živim v veliki hiši z vrtom, dvoriščem,... in imajo zato drugi prednost. On redno zaposlen, jaz študentka in dojenček. Živeli nismo nikoli skupaj, ker imam jaz z malčkom le svojo sobo. Možnosti za stanovanje kljub hiši ni(da bi imeli svoje gospodinjstvo). Veliko zaradi tega ker nismo bili skupaj, je on odšel. Ampak saj je državi vseeno. Zdaj misliva z malčkom v podnajemniško, ker se moram postaviti na svoje noge, ne še takoj, počasi. In enkrat bova imela nekja tudi svojega.Upam.
Ampak kako potem vam drugim znese? Ste na začetku, dokler niste imeli svojega stanovanja živeli skupaj pri enemu od vaju, pač v hiši staršev?

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako do stanovanja?
6.1.2005 22:43:03   
Anonimen
Špela, midva živiva v neprofitnem stanovanju. Najprej moraš vedet, da so nekoč ločili med neprofitnimi in socialnimi stanovanji, zdaj pa tega več ni. Jaz sem se predlani maja prijavila na razpis, ki je bil takrat ugoden za samske. Pri točkovanju so upoštevali, da živim že celo življenje v občini, ki je razpisala ta razpis, pa da imam univerzitetno izobrazbo. Nekaj malega je tedaj prineslo dve leti delovne dobe ter zaposlitev za nedoločen čas. Takrat sem živela pri starših, ki so imeli tudi neprofitno dvosobno stanovanje (80 km2).

Decembra so me obvestili, da sem na 19 čakalnem mestu. Nisem si mislila, da bom do stanovanja sploh kdaj prišla, ko so me marca klicali, da je še eno stanovanje prosto, če ga želim imeti. Kasneje sem izvedela, da jih je 18 pred mano stanovanje odklonilo. :zmeden: Res, da je enosobno in čudnih oblik, ampak streha nad glavo pa je le - in nihče me ne more vreči ven.

Naj te potolažim, da točke na razpisih prinašajo tudi če si se večkrat pred tem neuspešno prijavljala na razpise za neprofitna stanovanja.

Pa še to: jaz poznam marsikoga na občini, moja mama je nekoč celo delala s temi iz stanovanjskega sklada, pa mi niso mogli nič pomagat, ker enostavno ne upajo. Vsi razpisi so javni, pa še nadzirajo jih. Edino, kar so mi lahko pomagali, je to, da so me obveščali o tem, kako daleč je postopek stekel.

(odgovor članu viva)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kako do stanovanja?
6.1.2005 23:59:56   
*missy*
Ta naša država je res čist zmešana...
Stara sem 20 let, pa resnično ne vem, kdaj bom privrčevala toliko denarja da bi si lahko kupila stanovanje - a so mogoče normalni 30 mio za dvo do trosobno stanovanje ??? to so zmešani...

Sama niti ne bom preveč jambrala, saj imam fantastične starše, ki so od nekdaj delali in so si zadali nalogo, da poleg velike hiše ki so jo dali nama z bratom, nama ob odhodu od doma podarijo še nekaj kjer bova živela - stanovanje oz. denar in s tem lahko narediva kar hočeva - prodava, tam stanujeva, zamenjava...ODLIČEN ZAČETEK, toda v primeru da si želiš kaj več in si želiš večjo družinico, vrt,naravo je to vseeno prmalo.

S fantom oba varčujeva in čez 3 leta (vsaj mislim) se nama sprosti stanovanjska shema - on bo varčeval že 10 let jaz pa nekoliko manj.
Upava da bova do takrat že ustvarila družinico in da bomo ob pomoči staršev, prihrankov, dobre volje in ljubezni uspeli iti na svoje...

Glede na dvigajoče se cene pa je verjetnost, da se to ne bo zgodilo kmalu.

Ne vem, kako lahko politiki jambrajo da imamo nizko rodnost in da bomo kmalu izumrli, če pa za to ne naredijo nič - sami pa si plačujejo milijonske plače, nadure, dnevnice...gleda jih neki!!

Vrjamem da je veliko mladih družinic in na splošno ljudi, ki si želijo imeti otročka v mladih letih - toda, če nimaš od kje vzeti, se ti želja težko izpolne!!

ŽALOSTNO:((:((

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kako do stanovanja?
7.1.2005 8:39:03   
Taša
No mi smo ena tistih družin, ki imamo neprofitno stanovanje. Dobila sem ga pri svojih 22 letih!!! Je pa res da je Celje med vodilnimi po novozgrajenih oz. obnovljenih neprofitnih stanovanjih. Sej nisem mogla verjet...pa brez poznanstva in brez vez..
Takrat sva bila z mojim podnajemnika in že eno leto poprej sem se kot sama prijavila na razpis.. takrat seveda ni bilo nič, oz. sem se uvrstila na listo prosilcev, tam bolj zadaj...
No naslednje leto pa sva potem dobila neprofitno stanovanje.. Bila sva :angel:. Bilo je enosobno ampak za naju čisto OK. V nanovo obnovljeni stanovanjski hiši v centru mesta... No potem se je rodila Nika po enem letu se nama je ponudila priložnost da se preseliva v neprofitno stanovanje v istem bloku samo da je bilo enoinpolsobno.. (zamenjava) Sicer otroška soba ni bila nevem kako velika, bila je čisto mala notri je bila samo postelja, pa vendar....
No, ko sva odličila še za povečanje družine sva ugotovila da bo pač stanovanje mogoče malce pretesno in sva zopet podala vlogo za zamenjavo..(ker so nama že takrat obljubili, če bova vedela za kakšno večje stanovanje da pač ni problema da bova še vedno lahko zamenjala))). Meni sicer ni bilo da bi se preselila iz te hiše, ker sem se tako navadila, mamo imam v bližini v bistvu je vse v bližini... In ravno takrat se je iz dvosobnega stanovanje odselila družina in hitro sem šla tečnarit za zamenjavo... Sicer je bilo stanovanje v obupnem stanju, tako da sva mogla celega prenovi ( zato sva potem dobila stanovanje, ker sva se pač dogovorila,da bova vse sama prenovila in da ne bodo imeli oni nič stroškov )... Ja tako sva se v bistvu že dvakrat selila, vendar zdaj nič več.... Zdaj imamo dvosobno stanovanje čisto v redu, za večje pa tako tudi nisva denarno sposobna ( stroški). Zdej se selimo samo v primeru da gremo kam na svoje in sicer v hiško, kar pa je :zmeden::zmeden::zmeden:!

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kako do stanovanja?
7.1.2005 10:05:37   
Špacka
Tud midva živiva v neprofitnem stanovanju, prej pa sva bila podnajemnika nekaj mesecev, potem pa je bil objavljen razpis in sva se javila, saj je boljši občutek, ker veš da te ne morejo vršt iz stanovanja, pri privat pa nikol ne veš- no vsaj najin lastnik je bil velik biser-mislim še vedno sem jezna, ko se spomnim nanj.
Hecno mi je sam to, ker pravite da ta stanovanja dobijo ljudje z zelo nizkimi dohodki, mislim pri nas to ne drži.Blok je nov, smo prvi stanovalci in pri dodelitvi so upoštevali višino dohodka več imaš prej si dobil stanovanje, zaradi visoke najemnine tudi ni bilo nobenega odziva na razpis, tako da so razpis ponovili, s tem da so ga razširili, lahko si dobil stanovanje tudi če ne živiš v tej občini.V glavnem na začetku nas je bilo zelo malo, kasneje se je blok malo popolnil, še vedno pa je prostih nekaj stanovanj-a si lahk predstavljate, da je to možno v čase, ko stanovanj primanjkuje, s tem da se pri nas v naslednjih nekaj letih ne bo gradilo nobeno novo stanovanje.

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kako do stanovanja?
7.1.2005 14:46:11   
ajda11
lp

Tudi mi smo eni izmed tistih, ki živimo v neprofitnem stanovanju. Bili so to novo zgrajeni bloki, takrat prvi v Mariboru. Prijavila sem se na razpis, oba sva bila zaposlena , imava srednješolsko izobrazbo in takrat sva imela enajstmesečnega sina. Živela sva pri njegovih, v njegovi sobi. Urediti sva imela namen podstrešje v njihovi hiši,pa smo ugotovili, da stari in mladi res ne gremo skupaj.
Sem srečna, da ga imam, čeprav ne vem ali je beseda "neprofitno" čisto na mestu. Mesečno za vse položnice odštejem celo porodniško+otroški dodatek, to je 130.000 sit. (medtem ko je nedokončana mansarda še vedno prazna)Tudi midva vedno bolj razmišljava v tej smeri, da se bo treba zapufat, da potem vsaj veš, kam daješ denar in da bo tisto nekoč naše. Do takrat pa imam streho nad glavo in nihče me ne meče na cesto, vsaj dokler je redno plačano. Zadnji dve leti se ljudje množično selijo, večina jih je kupila stanovanje, drugi so zamenjali za cenejše in starejše. Nekaj stanovanj je zmeraj praznih in to klub temu, da je prosilcev veliko.

suzana

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?