Anonimen -> Kako do stanovanja? (6.1.2005 22:43:03)
|
Špela, midva živiva v neprofitnem stanovanju. Najprej moraš vedet, da so nekoč ločili med neprofitnimi in socialnimi stanovanji, zdaj pa tega več ni. Jaz sem se predlani maja prijavila na razpis, ki je bil takrat ugoden za samske. Pri točkovanju so upoštevali, da živim že celo življenje v občini, ki je razpisala ta razpis, pa da imam univerzitetno izobrazbo. Nekaj malega je tedaj prineslo dve leti delovne dobe ter zaposlitev za nedoločen čas. Takrat sem živela pri starših, ki so imeli tudi neprofitno dvosobno stanovanje (80 km2). Decembra so me obvestili, da sem na 19 čakalnem mestu. Nisem si mislila, da bom do stanovanja sploh kdaj prišla, ko so me marca klicali, da je še eno stanovanje prosto, če ga želim imeti. Kasneje sem izvedela, da jih je 18 pred mano stanovanje odklonilo. :zmeden: Res, da je enosobno in čudnih oblik, ampak streha nad glavo pa je le - in nihče me ne more vreči ven. Naj te potolažim, da točke na razpisih prinašajo tudi če si se večkrat pred tem neuspešno prijavljala na razpise za neprofitna stanovanja. Pa še to: jaz poznam marsikoga na občini, moja mama je nekoč celo delala s temi iz stanovanjskega sklada, pa mi niso mogli nič pomagat, ker enostavno ne upajo. Vsi razpisi so javni, pa še nadzirajo jih. Edino, kar so mi lahko pomagali, je to, da so me obveščali o tem, kako daleč je postopek stekel.
|
|
|
|