|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ste si sami zgradili hišo?
4.1.2005 23:42:56   
Ro-La
Hiške nisva zidala, sva pa si pri njegovih porihtala mansardo in to vse čisto sama, od elektrike, vode, ogrevanja, ometov.........do vsega, čisto sama;) pa tako je bilo lušno "ustvarjat", da se bomo v bližnji prihodnosti "širili";), rabimo še veliko prostora, ker nas bo veliko:)-

Veliko užitkov ob zidanju vašega novega domeka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
5.1.2005 7:20:48   
Boštjan-7
Alja,pozdravljena!
Evo še moji podatki iz prve roke in zelo sveži.
Tudi mi zidamo hišo in sicer smo v fazi polaganja talnih oblog (fasade še ni). Hiša ima 280 m2 (klet, pritličje, mansarda, z dvojno garažo v pritličju), do te faze nas je prišla z vsemi dokumenti in najmanjšimi stroški 22 milijonov (parcelo pa sem jaz dobil od staršev). Dobil sem kredit, ki ga bom odplačeval še nadaljnih 12 let, gradimo pa že od leta 2001. Do strehe smo dali delati privatniku in nas je prišlo z materialom vred blizu 7 milijonov. Res pa je da skušam kar se da čim več narediti sam, kar pa vzame čas, imam pa veliko veselje s tem. Upam da bomo do božiča prihodnje leto že v svoji hiški, ko bo strošek dosegel višini nekje okoli 30 milijonov.
Če mi bo uspelo ustvariti album, vam bom dal na ogled še kakšno fotko.
Želim ti veliko uspeha in zadovoljstva, mirnih živcov in poguma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
5.1.2005 9:30:34   
BARBARA R.
Ojla! Midva sva se tudi odločila za Marlesovo Madero.Predračun je znesel 18 milijonov in še nekaj.Ima 156 m2,brez kleti.Papirji odmere parcele so naju prišlji 80.000 sit,papirji prepisa 120.000 sit.
Tako,da sedaj le še veselo na delo.

:muca:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
5.1.2005 9:35:29   
KIRA
živijo sarina - to glede znancev, te pa čist razumem. nama so tudi vsi bli fouš, dokler jih nisem peljala notri v stavbo gledat, kaj sva si sploh nakopala za sr... ampak res čisto vsi. ko so pa videli, kolko dela je s tem, pa kako je strašno, so nekateri skapirali, da ni samo tako bajto popravljat. eden ali dva nista, me pa tudi nič ne briga. pravi kolegi razumejo, oni pa naj kar pasejo firbec, če že morajo.
9nebesa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
5.1.2005 9:54:38   
KIRA
uf, govorite vsi o tako visokih cifrah, ne morem verjet, da vse to zares tolko stane. počasi, ko to berem, se nagibam k temu, da bi naju novogradnja prišla več, kot sva pa mislila.

ni mi jasno, kako to vse financirate. midva sva takole: mož ima službo in je on vzel kredit, ker sem jaz brezposelna od lani oz. ne porodniški. ga je pa vzel na 15 let, takega, da mu ni blo treba dajat hipoteke. zaradi tega je menjal 3 banke, predno je našel tako, ki to ima. so ga na vsaki nap....!:grrr: dokler ni prišel na tole (NKBM).
v glavnem - z delom kredita je odplačal stari kredit (dva še ima, ampak manjša), en mio sva porabila za nova okna, 1,5 - 2 mio pa za ploščice, kopalnišlke elemente (še nč od tega ni vzidano), pa za elektro material, lepilo, cement, itd... ostalo nabavljava sproti, kolikor se da.
ne bova pa več tako "napredovala" z obnovo, ker nama zmanjkuje denarja, že za notranja vrata pa za obnobvo stropov in ostrešja nimava več. to bo moralo počakat. zdajle smo sanirali samo najnujnejše - od kanalizacije, do vodovoda, zdajle se spravljamo na ogrevanje, elektrika je gotova.
delamo pa vse sami, ker so delavci predragi. resda je delo težko in se vleče, ampak na ta način se da največ prišparat. pa material nabavljava delno v avstirji (kabli in te zadeve so na določenih mestih cenejši kot pri nas)- pol na vsakem znižanju ali akciji, predno sva se spravila delat, sva prečesala pol slovenije, da sva videla, kje imajo najugodnejše cene. pa ne špilava kakega velikega luksusa. edino kar sva si privoščila malo bolj ekstravagantno, je kotna masažna kad, ampak je bila v akciji in sploh ni bila tako draga. pohištvo bova imela staro, glede talnih oblog pa še ne vem. je po hiši parket, ampak je vlažen in se je dvignil. v eni sobi ga ni, tam je blo treba naredit tlak, ker je taka stara hiša, da so samo zasipali z zemljo in šodrom, v drugi sobi, gre parket ven, notri pride tudi tlak, za ostale prostore pa še ne veva kako. vedno ko nekaj dokončamo in popravimo, se najdejo 3 druge stvari, ki so hin - kaputt. sicer pa: počasi se daleč pride, pa tudi: kamen na kamen....9nebesa
ker nisva vedela, kako zelo slabo je bla situacija z hišo, sva mislila imet vse dokončano že do avgusta, da bi z dojenčkom šli noter. ampak ko smo videli, kako je, me je skoraj volja zapustila. zdaj pa se mož trudi, dokončat do tega poletja. vedno mu pravim, da se ne mudi, en mesec več ali manj ne igra vloge, pa na kurjavi bova tudi prišparala. zaradi tega sva se tudi že imel v laseh. hiša bo počakala, ne bo pobegnila. ko sem ga pa jaz najbolj rabila, ga pa ni bilo doma. ne postavlja pravih prioritet. namesto da bi mi takrat pomagal da bi hitreje okrevala, pol pa bi mu šla pomagat. ampak kakor hoče. men se počasi zdi preneumno kregat zaradi ene hiše. ni vredno. če bi hudir bil zavarovan, bi še podkurila, sam da se rešiva tega cirkusa. (pa ni išljeno resno 9nebesa - mal heca mora bit!)
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
5.1.2005 10:25:18   
lutka
Kira_in_Vikica,če nisem preveč radovedna,koliko sta vzela kredita in kakšen imata obrok.Sem šla gledat na KBM in sem malce delala izračune,ampak ko sem videla,da jim daš 2.2 mio obresti me je skoraj kap:((:((.Ali moraš bit komitent banke ali ni potebno?
Hvala in lp:rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
5.1.2005 10:40:57   
barbara17
Živjo alja,

Midva z možem sva se odločila, da bovo gradila hiško že kar po letu dni ko sva bila skupaj in takrat sva resno začela varčevati. To je bilo cca. 4 leta nazaj in dve leti nazaj sva pričela z gradnjo. Parcelo sva dobila v dar za poročno darilo od njegovih staršev, imela pa sva t.i. nadomestno gradnjo kar prinese nekaj + in tudi -
Hiška je trenutno v 3 gradbeni fati in ima cca 150m2, ker je grajena na lj. barju ni podkletena smo pa morali temeljito "pilotirati" temelje. Ima pritličje (brez garaže)in mansardo. Ker ni urejene kanalizacije in vodovoda sva morala zgraditi tudi greznico in štirno za vodo.
Trenutno sva porabila cca. 12. mio sit. (tukaj je vštet ves material, papirji, kakšno orodje, delo, prehrana,....) Predivdevava, da bo potrebno še najmanj 10 mio sit za tiste najnujnejše zadeve, ki bi omogočele vselitev. To je seveda za dokončanje gradbenih del (tlaki, centralna, knauf, izolacija in obzidava, keramika, parket, kuhinja in kopalnica. Brez fasade, urejene okolice, ograj, vse ostale opreme (npr spalnica in otroška soba, dnevna soba,... - se nekako porabi kakšne stare zadeve ali tiste ta poceni)
Kar se je dalo smo delali sami s pomočjo "mojstrov" in tako v tem času prišparali cca. 4 mio. sit za delo (to je izračunal moj dragi, ko je primerjal gradnjo s sodelavcem, ki je dal delati "na čez")

Po najboljših načrtih se bomo preselili spomladi 2007, letos se nama namreč izteče shema stanovanjskega sklada, potem pa še en kredit pa bo za silo.

Toliko na kratko, če te zanima kaj več ti lahko pošljem specificirane stroške, je pa veliko odvisno od načina gradnje ter lokacije.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
5.1.2005 10:44:24   
Anonimen
Bom najprej trem odgovorila, pa grem potem naprej brat.

Lutka, vzela bova kredit in sicer pri Volksbank, kjer je zaposlen moj mož. Drugače imava sicer prišparanega verjetno dovolj za zgradit hišo ampak bi rada, da še kaj dinarčkov ostane, ker bomo rabili tudi nov avto, pa še naprej bi ga rada naložila.

Hruškica, Mislim, da nisi preveč optimistična. Mi računamo na približno 15 milionov za cca120 m2. Je pa res, da večino stvari zna naredit moj oče, česar pa ne zna, imam pa med sorodniki (vodovodar, električar, malar, krovec...).

Janin, računamo, da se bomo vselili prihodnjo jesen, ne to. najbrž si malo narobe prebrala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
5.1.2005 10:47:03   
Anonimen
Lorelei ti si najbrž tudi narobe prebrala. Upam, da se bomo selili prihodnjo jesen, se pravi da imamo skoraj dve leti, da jo sezidamo. Bo pa tudi naša nadomestna gradnja, sicer enostavna , cca 125 m2 pritličje plus klet enako. Bomo pa imeli dinarčke na razpolago, tako da zaradi tega ne bo treba nič podalješevat vselitve (upam).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
5.1.2005 12:00:23   
mtd
OJ, JAZ NISEM GRADBENIK, IMA TO PREK MOJ MOŽ, SMO PA V ADAPTIRANI HIŠI, JE MOŽ VEČINO SAM ZAZIDAL IN SI VSE ZAMISLIL, JE PRAV SPRETEN IN DOBER V TEM, ČEPRAV TO NI NJEGOV POKLIC, JE PA MOJSTER:rozica:
- HIŠA JE ENE 13x7 m
- ni podkletena
-??? moram vprašati možeka8)
- 0, je nima
- mož + ob rukarjih še nejgovi kolegi, nič nisva dala prek, je blo ceneje
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
5.1.2005 12:07:52   
Tipi
Midva imava mansardo 140 m2. Do sedaj smo vanjo vložila že približno 15 mil,pa imamo še kar nekaj za dokončati. Smo pa tudi mi zelo veliko sami naredili, ker drugače tako ali tako ne prideš nikamor, razen da zadeneš na loto.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
5.1.2005 12:15:06   
KIRA
ja, komitent moraš bit. zato je moj mož 3 banke menjal. ne vem točne vsote, vzel je pa menda 5 mio na 15 let (ker že ima 2 dodatna kredita, ampak manjša), obrok je pa 55 tisoč. vsi krediti skupaj so nekje okrog 80 - 90 jurjev. ogromno za naju. ampak eden bo na srečo čez leto dni ali nekaj takega potekel, pa bo malenkost laže.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
5.1.2005 14:39:21   
Anonimen
Kira_in_Vikica, glede kreditov:

(upam sicer, da si si ti narobe zapomnila)

Na večini bank ni potrebno biti komintent zato, da lahko vzameš kredit. Vendar če komintent si, potem dobiš malce boljšo obrestno mero. Moj mož se je malce podal v izračune tega, kar si napisala. Če je res vzel kredit na 15 let, znesek 5 mio, potem znesek obroka ne bi smel biti višji od 40 tisoč. V nasprotnem primeru so vaju pošteno na....... (saj veš kaj)!

Razen, če je morda vzel kredit na 10 let? :zmeden2: potem je pa ok.

Drugače so pa avstrijske banke na splošno veliko ugodnejše od naših!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
5.1.2005 15:11:39   
barby*
Se strinjam, glede avstrijskih bank...midva sva decembra kupila stanovanje:bravo::bravo::bravo: s pomočjo kredita, ki sva ga dobila v "POSOJILNICA BANK BOROVLJE"
Zdel se nama je daleč najbolj ugoden...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
5.1.2005 16:32:53   
KIRA
SEM NAROBE NAPISALA - NA 10 LET. se opravičujem. mož je sam rihtal papirje, pa sem si narobe zapomnila, ko ga ni doma, ga pa ne moram vprašat....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
5.1.2005 16:34:41   
KIRA
sem še pozabla povedat, da je bil pri treh bankah - najprej pri nlb, tam mu niso dali kredita brez hipoteke. pol je šel k skb, kjer so mu tak kredit obljubili, če bo komitent. pol pa ga tudi niso hotli dat, niso držali besede. samo stroške sva imela z njimi, pa nlb tudi. kbm pa mu je dala tak kredit, kot so obljubili. zato je sedajkomitent tam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
5.1.2005 18:22:53   
tesa
Ja sama in čisto sama:)-

Koliko m2 ima?...cca300m3
Ali je podkletena?..DA pod zemljo, pritličje, mansarda
Koliko mio sit ste porabili do vselitve? predvidevamo letos vselitev , cca 25mio brez parcele
Koliko mio sit je šlo za zidavo kleti? cca 3mio
Ste sami zidali ali ste najemali mojstre? sami+prijatelji+en mojster

Le korajžno, še vsak ,ki je začel je končal.:kuza:
MMM Upamo tudi mi, da bomo kmal v9nebesa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?