|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vročinski krčia ali kaj?
10.12.2007 8:55:58   
Sandra*
Naš 16 mesečnik se je danes ponoči zbudil s hudim jokom (nikol se ne zbudi ponoči), ker ga nikakor nisem mogla potolažit, da bi zaspal nazaj sem ga vzela s posteljice in ugotovila da ga kuha, on pa se je stresel in revež ful zakričal, kar ene parkrat, potem sem mu izmerila vročino in 38.5, takoj sem ga slekla in to tresenje se je umirilo, najprej sem pomislila na vročinske krče, samo vsi pravijo da je to pri vročini nad 40. Dala sem mu svečko paracetamola in potem je zaspal, sedaj ima temperatro 37.5, ob 10.30 imava zdravnika ker me skrbi kaj je bilo tole ponoči, sicer je videt ok, le lička ima kar zelo rdeča. Ima katera podobne izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vročinski krčia ali kaj?
10.12.2007 13:18:53   
aezzy
vrocinski krc ni samo pri T nad 40, moja ga je imela pri 38.4.
to kar si imela ti, pa ni bil krc , lahko bi pa sledil, zato je fajn, da si ga slekla. lahko bi ga dala tudi pod mlacno vodo. ko se moja takole strese jo dam pod mlacno vodo in seveda tudi svecko.
ko je krc ves, ker se ne odziva in ti nezavesten lezi v narocju, je cisto pri miru.
licka ima rdeca od vrocine.
mislim, da ti ne bi blo treba iti k zdravniku, ce pa bi se to ponavljalo kljub sveckam 3 dni, je pa druga stvar.
ti samo pazi, da ima pizamco, ki diha (ceprov je moja samo v bodiju) in res tanek kovter, ki diha, ne ga zavijat in pokrivat!!! ker to ne velja za otroke, da se morajo spotiti, mu to samo dvigne T in lahko nastopi krc!
pa opazuj, ce ima T in hladne rokice mu bo se narasla, ce pa ima ze tople ali vroce, se je ustavila.
no, te stvari si seveda ze vedela.
napisi kaj je blo pri zdravniku.
upam, da bo vse ok.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2007 15:14:18   
pinki3
Verjetno je res slo za zacetek vrocinskega krca. Svetujem ti, da obisces pediatra in ga prosis, da ti predpise Voltaren svecke. Ko je otrok na tem, da dobi krc, paracetamol dostikrat ne deluje dovolj hitro. Pediater ti bo tudi povedal, kako, kdaj in v kaksni kolicini dajati svecke. Sicer pa, nas je imel te nore vrocine, ki so se razvile do krcev ali skoraj-krcev v starosti od 18-22 mesecev, potem pa je to minilo, kot bi odrezal. Srecno!

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2007 15:19:35   
pinki3
pa se to. ni nujno, da je otrok pri krcu nezavesten. Ko ima otrok vrocinski krc, ima znake epilepticnega napada, ki lahko vkljucujejo, tresenje, krc telesa, zavijanje z ocmi, penjenje, bruhanje in nezavest, lahko pa samo kaksnega od teh simptomov. nas mali je imel pravi krc enkrat (potem smo ga pa se nekajkrat pravocasno "ujeli" tik pred krcem in mu dali voltaren). takrat mu je telo zvilo nazaj v krcu, oci je zavil in penil se je, ni pa bil nezavesten. Vse skupaj je trajalo kaksno minutko. Zacelo se je pa tako, da je imel vrocino, potem ga je pa nenadoma zacelo zebsti. Imel je ledene roke in noge in tresel se je. Jaz sem ga oblekla - njega je pa vrglo!

Kasneje sem, da je nekaj hudo narobe, prepoznavala po tem, da je bil cel vroc - kot bi gorel, dlani in stopala pa je imel ledena. To je bil pri njem vedno znak za alarm, ne vem pa, ce je tako pri vseh otrocih. Jaz sem ga imela samo v bodiju in odkritega, cisto malo sem ga pokrila le ko/ce mu je vrocina cisto padla. Vsekakor obisci pediatra, da otroka pregleda in ti svetuje, kako za naprej. V tej starosti zna vrocina namrec podivjati v minuti in krc je en, dva, tri tu.

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2007 15:32:05   
aezzy
pinki3 imas prav, krc je lahko tudi brez nezavestnega stanja, tako je bilo pac pri nas.
tudi meni je samo 1x padla v krc, potem sem vedno preprecila, ker sem ze poznala znake. in takle tresenje sem vedno vzela resno, takoj pod vodo in svecko!
da ne it k zdravniku sem mislila samo zato, ker ce je pac prvi dan vrocina in se otrok normalno odziva in je in pije ni treba takoj k P.posebej ne zdej, ko je toliko viroz in tega.
voltaren svecke so ze fajn, samo so pa zelooo mocne, sej smo o tem ze pisale tukaj na RR.
recimo, mi moramo zbijati vrocino ze pri 38 in to ne z voltaren sveckami ampak z paracetamolom plus mlacna kopel in zavite noge. P na jesenicah je odsvetovala voltaren svecke, ker je to lahko sok za telo, ker je prevec hiter padec T. ce je T 40, je to druga stvar.

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.