pinki3 -> RE: vročinski krčia ali kaj? (10.12.2007 15:19:35)
|
pa se to. ni nujno, da je otrok pri krcu nezavesten. Ko ima otrok vrocinski krc, ima znake epilepticnega napada, ki lahko vkljucujejo, tresenje, krc telesa, zavijanje z ocmi, penjenje, bruhanje in nezavest, lahko pa samo kaksnega od teh simptomov. nas mali je imel pravi krc enkrat (potem smo ga pa se nekajkrat pravocasno "ujeli" tik pred krcem in mu dali voltaren). takrat mu je telo zvilo nazaj v krcu, oci je zavil in penil se je, ni pa bil nezavesten. Vse skupaj je trajalo kaksno minutko. Zacelo se je pa tako, da je imel vrocino, potem ga je pa nenadoma zacelo zebsti. Imel je ledene roke in noge in tresel se je. Jaz sem ga oblekla - njega je pa vrglo! Kasneje sem, da je nekaj hudo narobe, prepoznavala po tem, da je bil cel vroc - kot bi gorel, dlani in stopala pa je imel ledena. To je bil pri njem vedno znak za alarm, ne vem pa, ce je tako pri vseh otrocih. Jaz sem ga imela samo v bodiju in odkritega, cisto malo sem ga pokrila le ko/ce mu je vrocina cisto padla. Vsekakor obisci pediatra, da otroka pregleda in ti svetuje, kako za naprej. V tej starosti zna vrocina namrec podivjati v minuti in krc je en, dva, tri tu.
|
|
|
|