|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: se ena nesrecna
3.12.2007 14:35:00   
natasaom
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljena. Ti bom jaz povedala mojo zgodbo. Tudi moj je bil ful nasilen, in me je udaril vsakokrat, ko se nisva strinjala, ali sem kaj napačnega rekla, ali...  Nekega poletnega večera, ko je prišel zvečer domov, je tako galamil, da je zbudil dojenčico. Normalno, da sem se zavzela za otroka on pa je pobesnel. Rekel je naj se pripravim da gre samo še hcat, pol me bo pa razbil. Prijela sem dojenčico in v pižami odšla ven. Poklicala sem policijo in jim vse povedala. Sin je bil takrat še v stanovanju z njim. Prišli so, ga na licu mesta vklenili in ga odpeljali v pripor. Naslednji dan je že bila obravnava na sodišču, kjer sem povedala svojo zgodbo. Odpeljali so ga za 2 meseca v zapor. Jaz sem seveda vse dneve in noči prejokala, saj mi je bilo kljub vsemu težko pri srcu. Pa sin ki je vse videl, me je vsak dan spraševal, kdaj pride ati itd..  Ta dva meseca v zaporu je bilo dovolj, da je postal čisto drugi človek. Prosil me je za odpuščanje in jaz sem ga sprejela nazaj. Od takrat je minilo 5 let, pa mi še ni rekel žal besede, ni me udaril, otroka ima ful rad, dela vse dneve, da le nimamo pomanjkanja. Zna mi pokazati, da me ljubi in to vsak dan. Naredi to tudi ti. Tudi moj je bil v družbi zelo cenjen, pa sem vseeno zbrala moč in ga prijavila. Danes vidim, da je to bila prava stvar, saj sem rešila sebe, otroka in tudi njega.

bravo zate-sam skorej ne verjamem,da je bilo to v sloveniji-če je pa bilo pa svaka čast policajem,ki sta ga odpeljala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
3.12.2007 15:19:03   
lelaval

bojim se izgubiti otroke, ker on ima dosti vecjo placo in pravi da sem jaz psihicno razsulo in da to lahko dokaze, seveda s svojim izzivanjem in metanjem polen pod noge. Sovrazim in preziram ga...........

Te besede te ne smejo potlačit. On ve, da te s temi besedami prizadene, pa dela tako. Povej mu nazaj, da naj kar dokaže, pa boš videla, da ne bo več tak junak

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
3.12.2007 17:13:46   
Anonimen
S tem, da ima boljšo plačo in da tebe zmerja  s psihičnim razsulom je samo njegova manipulacija s tabo in nič več.  Kot to trdijo tudi ostale. Dlje časa boš držala v tem stanju, bolj te bo imel v oblasti, in res postala psihična razvalina, ker si boš to še sama ubila v glavo. Glavo gor, razmisli, naredi načrt. Varna hiša ? Prijatelji? Sorodniki? Obrni ploščo mišljenja. Npr; Če on velja kot cenjen človek, se pa lahko nad sabo zamisli, kaj bo, ko boš šla stran! Ko bodo drugi zvedeli, kakšen je v resnici. Kaj pa to? Naredi načrt in izvedi ga, predvsem pa ne pusti se. In še to; otroci pobirajo vzorce staršev. Si res želiš, da bodo otroci po vama, tebi kot žrtvi, očetu kot nasilnežu? Srečno!

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
3.12.2007 17:58:19   
silvya
Pa še nekaj, kar vam vsem, ki imate problem se odločiti kaj storiti, kako se odločiti, v razmislek.  Preberi si črno kroniko pod tem linkom :

http://www.vecer.si/clanek2007120305272002

Je potrebno čakati tako dolgo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
3.12.2007 19:37:06   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ob naslednji klofuti zberi pogum, pa ga pršvasaj po gobcu, da ga bo vrglo, pol pa hop na njega in udri. Grem stavit, da se te ne bo nikoli več upal dotaknit. Al pa ponoč, ko spi, ga lepo stisni za jajčka, bo pohleven ko kužek. S takimi revami je treba na ostro, ker se bojijo ljudi, ki so odločni.

Točno tako jaz vedno pravim. Če bi mene kretne udaril..ni blema. Itak je verjetno močnejši od mene. Samo butelj bi šel enkrat spat...in takrat bog mu pomagaja. Zlomila bi mu obe roki potem pa poklicala policjo. Kreten pof***.user posted image

Poišči pomoč. Najprej preko telefona, tam ti bodo že znali svetovati kaj in kako naprej. In predvsem upoštevaj njihov nasvet in sprejmi roko, ki ti jo bodo ponudili v pomoč.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 55
3.12.2007 20:08:47   
DaisyE
Najprej CSD, oni te bodo pa naprej napotili. V varno hišo, al pa že nekam. Seveda z otroci. Poleg tega ti bodo omogocili, da si dvignes samozavest in zacnes sama verjet, da zmores tudi brez njega. Ceprav ti verjetno nonstop tupi v glavo, da si nesposobna in grda.

STRAN, dokler še otroke na miru pusti.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
3.12.2007 21:37:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Aja32

Ne vem kdo je psihični bolnik - on, ker popiz.... user posted image zaradi enih ušivih rezervnih ključev ali ti!!!!! Meni bi se po mojem zmešalo, če bi mi to naredil. Naslednjič ko te udari, pojdi na urgenco, da dobiš zdravniško potrdilo, potem ga pa prijavi.
In če ne boš nobenemu povedala, bo še vedno sijal v dobri luči...

Prosim, če se vzdržiš v prihodnje takih norih izjav. Če nisi doživela takega nasilja na svoji koži, ne moreš razumeti.

(odgovor članu Aja32)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
3.12.2007 22:02:41   
Gina
Nisem vsega brala, vendar:

1. pojdi v službo za 8 ur
2. najdi si najemniško stanovanje daleč proč od njega
3. odseli se
4. otroci te ne bodo imeli toliko ur na dan, imeli pa te bodo srečno in zadovoljno in odrasli bodo v ljudi, ki vedo, da nasilje ni ok

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
3.12.2007 22:45:15   
Zamima

Ne vem kdo je psihični bolnik - on, ker popiz.... user posted image zaradi enih ušivih rezervnih ključev ali ti!!!!! Meni bi se po mojem zmešalo, če bi mi to naredil.

Naslednjič ko te udari, pojdi na urgenco, da dobiš zdravniško potrdilo, potem ga pa prijavi.

Prosim, če se vzdržiš v prihodnje takih norih izjav. Če nisi doživela takega nasilja na svoji koži, ne moreš razumeti.

se bom vzdržala vseh komentarjev, predlogov, česarkoli, ker sama res nisem bila nikoli v tem in srčno upam, da nikoli ne bom, ampak kaj pa je Aja32 narobe povedala??user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
3.12.2007 23:03:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima

Ne vem kdo je psihični bolnik - on, ker popiz.... user posted image zaradi enih ušivih rezervnih ključev ali ti!!!!! Meni bi se po mojem zmešalo, če bi mi to naredil.

Naslednjič ko te udari, pojdi na urgenco, da dobiš zdravniško potrdilo, potem ga pa prijavi.

se bom vzdržala vseh komentarjev, predlogov, česarkoli, ker sama res nisem bila nikoli v tem in srčno upam, da nikoli ne bom, ampak kaj pa je Aja32 narobe povedala??user posted image

Že njen psihopat ji nonstop vbija v glavo, da je psihič (ona) in podobne zadeve, ki ji zbijajo samozavest popolnoma v nulo, in prepričana sem, da je že tudi sama pod takim pritiskom pomislila " kaj pa če sem res psiho, debilna, nevredna, tako kot on pravi" Jaz sem se, skoraj me je prepričal in me za vse večne čase priklenil na močne antidepresive. Hvala Bogu sem se rešila, se pobrala iz popolnega gnoja.   Po mnogih letih.  Zato mislim, da Anonimni ne rabi še okolica  s še tako majhno pripombo, nakazovat, kaj pa če morda je res ona psiho.  

Ne pomaga vedno "brca v rit" da se človek zdrami, in dobi zagon da se reši iz obupa in nasilja.

Verjamem da Aja23 ni mislila slabo, saj je res težko verjeti, kaj vse se dogaja za zaprtimi vrati Slovenskih družin in ne v Ameriki, morda rusiji in še kje kjer so bolj "divji"

(odgovor članu Zamima)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
4.12.2007 20:48:41   
Gina
Kaj pa rabi? Razloži še meni prosim. Po moje je nekdo "privezan" na drugega, dokler mu ni dovolj hudo. Ne glede na to, da ti dam prav, da najbolj vrejetno resnično o sebi razmišlja zelo negativno, kar ni fajn. Ampak kaj bi ji pomagalo, da razmišlja bolj pozitivno? A bo potem šla proč? Ne vem, ne verjamem. Po moje moraš priti do svojega lastnega dna, da lahko greš gor. Pri nekaterih je dno visoko, še višje, pri drugih pa je to dno daaaaaaaleč  spodaj. Ne vem, če je kje drugje razlika. Razsvetli me prosim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
4.12.2007 22:05:09   
srursa
Ko tole berem me kar zmrazi. Anonimna ne vem koliko imaš stare otroke in tudi ne vem koliko časa prenašaš nasilje partnerja.
Otroci vedo kaj se dogaja in bodo oni spregovrili okolici, če že niso.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 62
4.12.2007 22:14:54   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ob naslednji klofuti zberi pogum, pa ga pršvasaj po gobcu, da ga bo vrglo, pol pa hop na njega in udri. Grem stavit, da se te ne bo nikoli več upal dotaknit. Al pa ponoč, ko spi, ga lepo stisni za jajčka, bo pohleven ko kužek. S takimi revami je treba na ostro, ker se bojijo ljudi, ki so odločni.

Se strinjam..samo dodala bi še, da potem pa adijo...kaj boš naredila, če začne še otroke tepst?Zamižala na eno oko, se delala, da ne vidiš...pojdi ven iz tega, pa otrokom in sebi privošči boljše življenje...pa kaj, če ima on boljšo plačo,saj bo moral iz te plače tudi preživnino plačevat navsezadnje.Mogoče z otroci ne boste imeli razkošja , imeli pa boste duševni mir, ki je vreden ogromno.Ne pusti, da bi otroci odrasli v takega kot je on, ker to gledajo..ali v take, kot si sedaj ti..nesamozavestna, vsak lahko hodi po tebi..daj otrokom drugačen zgled.Držim pesti, da boš zbrala pogum in šla za začetek v kakšno varno hišo.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 63
4.12.2007 22:16:04   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Rebelde

IZVIRNO SPOROČILO: muki1

zberi moč, da ga vsekaš nazaj ko te bo naslednjič udaril.

Tega pa res ne priporočam, ker bo verjetno še bolj huje pretepena...

Se mi zdi nesmiselno, da nekateri svetujete, naj ga nazaj udari.. A veste,kaj to pomeni? Še bolj bo živčen, še bolj bo pretepena, na koncu pa bo jo tak pretepal do smrti.. Nasilje ni rešitev, da moški neha tepst, niti psihiater, nič.. Človek ostane takšen celo življenje!!

Odvisno od primera..pri moji sosedi je to vžgalo.Ga je enkrat nazaj prebutala, kar je imela moči, pa se je potem nikoli več ni dotaknil.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
5.12.2007 3:08:26   
Jenny*
http://med.over.net/forum5/list.php?162
Tukaj si lahko prebereš zgodbe žensk, ki so doživljale podobno kot ti, pa so se rešile ven iz tega pekla in so zmogle, saj obstajajo ljudje katerih služba je, da pomagajo ženskam v takšnih situacijah. Poskrbi da se tvoji otroci v naprej ne bodo učili življenja iz takšnih izkušenj kot so se do sedaj, če imaš že sebe premalo rada, da bi prekinila to maltretiranje.

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 65
5.12.2007 8:00:32   
sneška_
O bože moj .Jaz ne vem kako ti živiš ampak  eni so res munjeni v glavo.  Ferdaman hudičuser posted image user posted image user posted image user posted image  

Najdojenček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
5.12.2007 8:36:00   
incabinca
Prosim te, pojdi ven iz tega, če že ne zaradi sebe, pa definitivno zaradi otrok. Vse se da, obrni se na pristojne službe, kake nevladne organizacije, samo prosim te, končaj to.

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 67
5.12.2007 8:52:59   
Anonimen
Ne vem kdo je psihični bolnik - on, ker popiz.... user posted image zaradi enih ušivih rezervnih ključev ali ti!!!!! Meni bi se po mojem zmešalo, če bi mi to naredil. Naslednjič ko te udari, pojdi na urgenco, da dobiš zdravniško potrdilo, potem ga pa prijavi.

Jaz tega nisem razumela, kot da Aja32 pravi, da je anonimna psihična bolnica, ampak se je postavila na njeno stran in seveda trdi, da je on psihični bolnik, le da se to nekako retorično sprašuje,

Drugače se pa strinjam z Gino. Pojdi delat za 8 ur, osvobodi se njegovega matierlnega vpliva, nato pa še psihičnega. Dokler boš materialno odvisna od njega, ne verjamem, da boš imela moč kaj storiti.

(odgovor članu Aja32)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
5.12.2007 9:06:57   
Anonimen
Rešiti se iz družinskega nasilja,je za žensko žrtev najtežeje,.Poznam zgodbe,ko je trajalo leta in leta,ko so ženske,polomljene ležale v bolnišnicah in še vedno branile nasilnega partnerja.To je to,da so psihično popolnoma podrejene partnerju,strah za prihodnost,sramujejo se svojega položaja,
in konec konecv,jlubijo svojega krvnika in ga opravičujejo na vse načine in prevzemajo vso krivdo na lastna ramena.Pri tem pa trpijo otroci,ki živijo v takih razmerah.In tu je konec ženske,ki se dobesedno izniči pred nasilnežem,ki dobi še večji zagon za maltretiranje.
Ženska moja zbriši izgovore,da nimaš kam,da to in to,te sili,da moraš ostat.
vse se da,samo,če se hoče,če se najde pogum.Na tisoče ženskam je končno uspelo,da serešijo,pa tudi niso imele ničesar,nič za se oprijet.
Ne smeš dovolit,niti pod razno ne smeš dovolit,da te dominira.Stori nekaj v imenu ljubezni do tvojih otrok,ne dopusti,da bodo gor zrasli potencijalni nasilneži,in onesrečili še koga,pa sami sebe.
Sprijazni se z usodo,da med vama dvema ni ničesar več,s prvim dvigom roke nad tabo je partnerska ljubezen med vama za večno umrla,ne dovoli si,da umreš kot ženska,kot spoštovanja vreden človek,tudi ti.
Samospoštovanje je največja dobrina človeka.
Želim tebi in otrokom,da se čim prej rešite iz tega pekla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
5.12.2007 13:50:29   
mika

vsakič ko preberem zgodbo o nasilju, bi dala tak nasvet.

jaz sem bila tud enkrat v takšni situaciji, ampak ni bil v moj fant. tip me je hotel udarit in sem se kot norc zadrla 'vdari, pa boš spoznal svojga boga'...tip se me je ustrašil in mi rekel...ti si ****jena...jaz pa njemu nazaj ...ne morš si mislit kak', ....in se je umaknil.
tisti trenutek sem imela toliko moči, da bi ga zmlatila ko kristusa. drugače pa se še v življenju nisem z nikomer stepla 

2. anonimna, ki si svojega mahnila nazaj...predvidevam, da si se sama sebe ustrašila, zato je mož čutil strah in te še bolj tepel.
user posted image je ko pokažeš nasilnežu strah, takrat dobi moč in nasilju ni konca.

poznam eno zgodbo, ko je mož leta tepel ženo. ženi je enkrat prekipelo in ga je mahnila nazaj. mož se je ustrašil in je ni več tepel. pol je pa žena za vsa leta trpinčenja njega mlatila.
ta zgodba ni za vzgled, je pa dokaz, da se tud moški lahko ustraši in ne bo več tepel žene. tej se je pač utrgalo in ga je mlatila dokler se ni obesil.
treba je samo pokazat, da vas ni strah, če pa tega niste sposobne, kar ni nič hudega, samo je  pa treba pobrat otroke in it  v varno hišo.
otroke je in sebe je treba rešit in ne pustit, da živijo v nasilju.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 70
5.12.2007 14:08:58   
Hanna M.
Draga anonimna,

moja babica je postala sirota pri svojih 5 letih. Od takrat dalje je morala skrbeti zase, saj drugim ni bilo mar zanjo. Celo življenje se je borila, po vojni sama vzgalala otroke, kadar je le mogla je pomagala ljudem okoli sebe. Bila je moj vzor. Na njenem pogrebu (imela je 90 let) mi je veliko neznancev povedalo kako dobra je bila in kaj je zanje v preteklosti naredila. Čeprav sem vedela kakšna je, sem bila kjub temu presenečena, ko sem to slišala od toliko neznancev.
Kjub temu, da je imela težko življenje si ni nikoli dovolila poniževanja ipd. Vedno mi je rekla; nikoli ne dovoli, da te kdo udari/pretepa/ponižuje, če se tisti trenutek ne moreš braniti, mu vrni, magari ko bo spal. Nikoli več mu kaj takega ne bo prišlo misel. Če to ne pomaga zbeži, čeprav ni lepo, da bežiš je lepo, da uideš (njena šala-vedno je imela smisel za humor).
Velikokrat je pomagala ženskam, ki so jih možje pretepali in poniževali. Njena moč in nasveti so jim dali pogum, da so se uprle, postavile zase.
Zberi svojo moč, ki je skrita v tebi in zaživi človeka vredno življenje. Kjer je volja je tudi pot!

Praviš, da imaš otroke rada, (verjamem), samo kaj pa jih učiš s tem, ko dovoljuješ, da te pretepajo, ponižujejo. Otroci se učijo, da je to prav, (čeprav jim razlagaš, da ni). Učijo se na vzgledih ne na besedah.
Tudi oni bodo postali žrtve ali pa nasilneži.
Srečno!

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 71
5.12.2007 14:17:05   
srki
Anonimna, začetki so težki ,verjamem, verjamem pa tudi to, da ko se bo enkrat to začelo, boš vsak dan močnejša in ti ne bo mogel do živega, sploh ne psihično in se boš navadila sebi v bran postavit, boš videla.

Poznam punco, kaj vse ji je njen sedaj bivši mož naredil. Sedaj se punca sprašuje, da ne ve, od kje ji vsa ta moč (sodišča, tožarjenje, dokazovanje vlaganja v stanovanje,...), vendar je zmogla. Vse še ni končano, vendar ima moč. Pa veš kaj, tak slabič, kot je tvoj, ni zmožen imeti otrok, pa ima lahko še ne vem koliko plače. Kot ta, katerega sem opisovala. Svojega otroka ni videl že ne vem koliko časa, čeprav živijo kakih 5 km narazen.

Pa vsi so ga imeli za tako prijaznega. Še jaz, sem ga pač poznala samo po službeni poti, izkazalo pa se je ravno obratno. Ja, tudi udaril jo je, pa je "uradna oseba", če me razumeš.

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 72
5.12.2007 15:41:10   
Teya*D.
vem, lahko je reč idi in ga pusti, vendar še zdaleč ni tako enostavno...
naj te nikar ne bo sram, saj nisi ti nič naredila, sploh pa ne vem kako te lahko udari-slabič!
Zato ker si vzela napačne ključe??A naslednjič ko boš vozila njegov avto ker tvoj ne bo vžgal pa te bo ubil al kaj?
To ni hec, ker bo sčasoma samo še hujše.Nikoli nisem razumela kaj ženske zadržuje v takšni zveziuser posted image Upanje na boljše dni, da se bo spremenil?Dvomim! Upam da se boš odločila tako kot bo najbolj prav!

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 73
6.12.2007 18:42:25   
Gina
Samo nekaj mi ne da miru....tiste ki rečete, naj ga udari nazaj, ma kaj pa vem....v teoriji se to tolk dobro sliši, fajn in prav bi bilo tako, ampak.....po moje to ni kot v filmu. Če se v praksi nekdo fejst močnejši spravi nate, pa če si po moje še tolk jezen, se težko braniš, ker pada, pada, pada isti hip, ko bi se hotel braniti, pa v tistem hipu je zihr dec še bolj poln adrenalina in še bolj bojno razpoložen, če se gre spravit na eno žensko. In če pada po obrazu, ne verjamem, da se imaš sploh možnost branit...kaj pa vem. A ve mislite, da se npr. v preteklih časih otroci niso branili pred udarci staršev zato, ker se niti en sam samcat med milioni in milioni njih ne bi upal, ali zato, ker niso imeli šanse zmagat proti tolk močnejšim staršem, ker takrat, ko te en tolk močnejši začne mlatit, lahko samo še obraz skriješ? Ajd, kakšnega manjšega, nalitega deca morda še lahko v jezi parkrat kresneš, ker je neprišteven, reakcij nima zaradi pijače, mislit ne more, adrenalin ne kroži tolk, tukaj verjamem da obstaja možnost, sicer pa se mi zdi fizično skoraj nemogoče, če se npr. en 30 kil težji in 20cm večji dec, ki je že po naravi močnejši, spravi nate, ti ga pa prebunkaš. Ne vem no. Razmišljam. Se pa strinjam, če obstaja kakršnakoli možnost, da ga kresneš nazaj, ga kresni z vso močjo, če ne pa rajši beži proč. Zakaj bi reskiral razbit obraz, če maš lahko celega. Samo bejžat moraš za vedno.

(odgovor članu Teya*D.)
Neposredna povezava do sporočila: 74
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?