|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: se ena nesrecna
3.12.2007 13:02:07   
orhideja75
težko je svetovati in ti pamet soliti, ampak, če sama ne vidiš, da drugače ne bo šlo, kot, da pobereš otroke in greš stran od njega, potem ti me tukaj tudi ne moremo nič pomagat.
vem pa, da ti na začetku ne bo lahko, boš pa čez čas spoznala, da je bila to najboljša rešitev.
sicer boš pa poleg svoje plače dobila še otroške, pa preživnino bo moral tvoj plačevati,...
kar zberi pogum in čimprej začni okrog govoriti kaj vse prestajaš. najprej pa povej svojim najbližjim-domačim. mislim, da ti bodo prvi priskočili na pomoč
joj joj kakšni dedci se še najdejo.user posted image

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 26
3.12.2007 13:02:27   
Anonimen
Še nisem slišala, da bi v Sloveniji bila kakšna mamica s tremi otroki na cesti user posted image
Tudi, če se tako na veliko šinfa čez našo državo, pa vseeno lahko rečemo, da je mamicam z otroki vedno pripravljena pomagati, samo moraš pomoč iskati, ker nihče ne bo prišel domov na vrata in ti nudil pomoč.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
3.12.2007 13:02:36   
natasaom
joj jest ne znam poiskat novega zakona... po novem zakonu pripada nepremičnina žrtvi nasilja v družini ne glede na to kdo je lastnik...nasilnež se mora izselt,avtomatično dobi prepoved približevanaj pa še velik stvari je..sam jest ne znam to poiskat

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 28
3.12.2007 13:05:39   
natasaom
IZVIRNO SPOROČILO: smigli

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Joj, punce moje, to so taki slabiči, da jih ni večjih na svetu. Izmečki. Čisto vsakemu, ki ga pozna, bi povedala, kako se obnaša doma, ker najbrž se na vem kaže lepega ko sto mater. Jaz bi kar z gajžlo vsakega posebej, banda. user posted image

Al bina, verjemi da ni lahko razlagat okolici taki domačih okoliščin, ko si direktno vpleten v tako situacijo, te je največkrat nehote sram, okolica je kruta, neprizanesljiva.
Prevečkrat so ljudje, ki se navzven kažejo lepi, preveč dobro zapisani pri okolici, tako da se okolica težko sprijazne z resnico in se lahko obrne proti žrtvi in to zna bit še dodatno nepotrebno breme. Preizkušeno na lastni koži!
V naši dragi deželi je še vedno taka mentaliteta, da si raje škodimo kot pomagamo!

pa tko se radi posmehujejo sosedi,ker je spet plava okol oči pa šepa tud-a ni ga junaka da bi kretena na gobec užgal-mu rajš za pir da

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 29
3.12.2007 13:06:12   
Anonimen
http://www.drustvo-ostrzek.si/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=9

Nataša misliš tole?

(odgovor članu natasaom)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
3.12.2007 13:06:17   
kalbo
Ob naslednji klofuti zberi pogum, pa ga pršvasaj po gobcu, da ga bo vrglo, pol pa hop na njega in udri. Grem stavit, da se te ne bo nikoli več upal dotaknit. Al pa ponoč, ko spi, ga lepo stisni za jajčka, bo pohleven ko kužek. S takimi revami je treba na ostro, ker se bojijo ljudi, ki so odločni.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 31
3.12.2007 13:06:25   
Anonimen
ful sem žalostna, k to berem. Ma kaj je s takimi moškimi? Če bi mene moj samo enkrat udaru, bi jst šla stran od njega. Mislim pa, da nebi bilo slabo to tud svojim doma povedat (mami...). Jst vem da bi ji povedala. Mogoče mi ta prvič nebi verjela... ampak pol bi mi pa že... Ne vem.. Grozno je to.

(odgovor članu natasaom)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
3.12.2007 13:08:18   
smigli
Anonimna!

Zberi vsaj tolk poguma in pojdi k zdravniku po potrdilo, da teje udaril. Zdravnik prijavi to na policijo! To ima veliko težo pri morebitnem odločanju kam gredo otroci! Če te je sram pred okolico, naj te ne bo pred zdravnikom!
Jaz bi na tvojem mestu (kot je ena že predlagala) delala po 8 ur in si čimprej uredila svojo strehco!

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 33
3.12.2007 13:10:15   
Anonimen
v dz je šel predlog "Zakon o preprečevanju nasilja v družini" ne vem pa če je sprejet ali je bil dan kakšen veto.

(odgovor članu smigli)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
3.12.2007 13:10:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ob naslednji klofuti zberi pogum, pa ga pršvasaj po gobcu, da ga bo vrglo, pol pa hop na njega in udri. Grem stavit, da se te ne bo nikoli več upal dotaknit. Al pa ponoč, ko spi, ga lepo stisni za jajčka, bo pohleven ko kužek. S takimi revami je treba na ostro, ker se bojijo ljudi, ki so odločni.

Ne delaj te napake, jaz sem jo, pa je dobil sam še več zanosa, da me je še močneje nazaj! Pa še gradivo s katerim me je prikazal pred okolico, kot da sem jaz tista, ki ga tepem!

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
3.12.2007 13:14:14   
natasaom
ja tud sam to je bolj za preživnino..brala sem v žurnalu konc septembra.še z odvetnikom sva se pogovarjala,da bi mogli ta zakon sprejet vsaj 1let prej..

anonimna pokliči papilot 015241240 men so fuuuuul pomagali!teb bojo tud

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
3.12.2007 13:15:42   
kalbo
Ne delaj te napake, jaz sem jo, pa je dobil sam še več zanosa, da me je še močneje nazaj! Pa še gradivo s katerim me je prikazal pred okolico, kot da sem jaz tista, ki ga tepem!

Če ga zgrabiš ponoč za jajca, je tvoja beseda proti njegovi, tko da...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
3.12.2007 13:19:09   
natasaom
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide

v dz je šel predlog "Zakon o preprečevanju nasilja v družini" ne vem pa če je sprejet ali je bil dan kakšen veto.

ja,tole!men je odvetnik reku,da začne veljat po novem letu

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
3.12.2007 13:27:06   
natasaom
kalbo ti lahko tko govoriš,ker ti si mal močnejši kot ena ženska...verjem,da bi jest mojga bivšga brat z veseljem s kolom po glav pa tud jajca bi mu zmlela-s še večjem veseljem.kaj nam je naredu nismo nobenmu povedal pol leta..sem mogla sama dojet da mi nismo nič naredl..in zdej tud ne šparam nobenga in vsem povem zakaj je bil zaprt in zakaj obsojen že prej-odvzem prostosti mladoletni osebi user posted image user posted image ...do naše obravnave tega sploh vedli nismo..gnus se mi

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 39
3.12.2007 13:37:00   
muki1
Mater mu vola, prasec zagaman, no........ zdaj sem jezna kot 100 user posted image  user posted image  user posted image .

Prvo kot prvo, če že ne zbereš dovolj poguma, da odideš pa zberi moč, da ga vsekaš nazaj ko te bo naslednjič udaril.
Delaj vaje za moč, če nimaš uteži pa vsak dan na hrbet se vleži in otroke dviguj v zrak. Ko boš dovolj močna pa ga prilepi da si bo zapomnil za vse večne čase, pa takoj policijo pokliči, če te bo nazaj. Da boš imela dokazano, da te maltretira, pa naj vidijo sosedje kaj ti dela, da ni tako perfekten kot se kaže. Če si že dovoli PRED OTROKI kaj takega, se pa še ti spusti na njegov nivo. Prasec umazani bolan.

Pa še nekaj. Kupi neka odvajala in mu vsake toliko daj v hrano, naj serje. Podlež.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 40
3.12.2007 14:05:50   
Anonimen
Veš, da lahko nekam greš.. V varno hišo... Naredi to zase, za svojo srečo in za otroke.. Ne zaslužijo si tega gledati, živeti v strahu kakor tudi tudi ne! Pokliči v varno hišo, pozanimaj se kako pa kaj...

Sem bila jaz tudi na tem, s tem, da imam malega dojenčka.. Vsakič je njegovo dretje, razbijanje zbudilo otroka.. Misliš, da je to dobro? Ne, ni..

Udaril te je le zaradi tega, ker si vzela ključe.. Ko boš drugič storila še kaj, te je zmožen celo ubiti... Pomisli, punca, je vreden vašega trpljenja??? Je vreden, da vam uniči življenje? Je vreden, da bodo zaradi njega otroci živeli v strahu? Je sploh vreden???

Težko je narediti korak dalje, tudi jaz sem zelo oklevala, a sem se ga rešila... Morali so mi tukaj odpreti oči, a bolje pozno, kot nikdar...

In še to.. Ni važno, koliko denarja ima ta tip... In, če si psihično v razsulu, si zaradi NJEGA!!! Otroke ne bodo nikoli dali nasilnemu človeku, NIKOLI!!

P.S. : Kar povej okolici, kakšen je.....

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
3.12.2007 14:06:20   
Anonimen

No ja, ne vem, če je res vedno tako... Za moje vedenje, ljudje, ki počno takšne stvari, ne samo da so slabiči (to je samo izraz za družbeno toleranco do takšnih bedakov), nimajo ravno v svoji glavi vse na mestu... Kaj lahko pri njem povzroči njena "odločnost"  dejanju nad nasilje z nasiljem?  Težko reči, ker ne poznamo nobenega od njiju. Lahko da se zgodi res tako kot pravi Kalbo - lahko pa da bi  njen  takšen odziv povzročil še kaj hujšega...user posted image user posted image user posted image
V nekaj pa sem prepričana, da se to pri njih ne dogaja od včeraj... Okolici spregovoriti? Ja, seveda... Sem živela na vasi in ni nujno, da se sosedje in okolico vedno odzove negativno... Tudi pomagajo - pa čeprav je nasilnež do nedavno veljal za najbolj družinskega in miroljubnega človeka... Slabo govorijo navadno takrat, ko hodi ona enkrat s podplutbami okoli oči, drugič pa se z roko v roki sprehajata po vasi... Kar za dva stara nekaj čez 30 z enim ali več otroci tudi ni najbolj običajna zadeva za na vas...

Jaz bi ti predlagala sledeče: Ko se bodo zadeve malce umirile, takrat sprejmi odločitev in morda poišči pomoč v varni hiši ali v institucijah, ki so za to poklicane....Pa vedno imej v mislih samo eno - jutri se lahko vse skupaj PONOVI - lahko tudi zato, ker boš vzela takrat SVOJE ključe, pa bo imel on samo v glavi, da ključev sploh ne potrebuješ.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
3.12.2007 14:06:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

zberi moč, da ga vsekaš nazaj ko te bo naslednjič udaril.

Tega pa res ne priporočam, ker bo verjetno še bolj huje pretepena...

Se mi zdi nesmiselno, da nekateri svetujete, naj ga nazaj udari.. A veste,kaj to pomeni? Še bolj bo živčen, še bolj bo pretepena, na koncu pa bo jo tak pretepal do smrti.. Nasilje ni rešitev, da moški neha tepst, niti psihiater, nič.. Človek ostane takšen celo življenje!!

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
3.12.2007 14:08:54   
Taula
Dokler ti v glavi ne naredi klik ne boš nikamor šla, pa če te premlati na mrtve. Žal. user posted image  Izkorišča tvojo nesamozavest. Najprej se pozanimaj o varnih hišah, mogoče bi lahko šla k sorodnikom. Ko te naslednjič udari pokliči policijo. Ko bi se boril za skrbništvo bi se tudi to upoštevalo, da te je pretepal in da imajo zapisnike o tem. Grožnje da ima več denarja in bo zato dobil otroka...dej logično pomisli...itak da ni res.
Sicer pa...dokler ti ne naredi klik ne bo nič...mogoče se boš postavila zase če otroka premlati.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 44
3.12.2007 14:09:29   
Anonimen
Pozdravljena. Ti bom jaz povedala mojo zgodbo. Tudi moj je bil ful nasilen, in me je udaril vsakokrat, ko se nisva strinjala, ali sem kaj napačnega rekla, ali...  Nekega poletnega večera, ko je prišel zvečer domov, je tako galamil, da je zbudil dojenčico. Normalno, da sem se zavzela za otroka on pa je pobesnel. Rekel je naj se pripravim da gre samo še hcat, pol me bo pa razbil. Prijela sem dojenčico in v pižami odšla ven. Poklicala sem policijo in jim vse povedala. Sin je bil takrat še v stanovanju z njim. Prišli so, ga na licu mesta vklenili in ga odpeljali v pripor. Naslednji dan je že bila obravnava na sodišču, kjer sem povedala svojo zgodbo. Odpeljali so ga za 2 meseca v zapor. Jaz sem seveda vse dneve in noči prejokala, saj mi je bilo kljub vsemu težko pri srcu. Pa sin ki je vse videl, me je vsak dan spraševal, kdaj pride ati itd..  Ta dva meseca v zaporu je bilo dovolj, da je postal čisto drugi človek. Prosil me je za odpuščanje in jaz sem ga sprejela nazaj. Od takrat je minilo 5 let, pa mi še ni rekel žal besede, ni me udaril, otroka ima ful rad, dela vse dneve, da le nimamo pomanjkanja. Zna mi pokazati, da me ljubi in to vsak dan. Naredi to tudi ti. Tudi moj je bil v družbi zelo cenjen, pa sem vseeno zbrala moč in ga prijavila. Danes vidim, da je to bila prava stvar, saj sem rešila sebe, otroka in tudi njega.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
3.12.2007 14:09:32   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Pa še nekaj. Kupi neka odvajala in mu vsake toliko daj v hrano, naj serje. Podlež.

Kolikor je vse skupaj grozno in žalostno, me je pa tale nasvet vendarle nasmejal... Saj vem, da anonimni ni prav nič do smeha, ampak punce, kaj vse se ne spomnete!user posted image

Jaz osebno pa ne bi ničesar konkretno nasilnega storila - nikoli ne veš, kako lahko to uporabi proti tebi, pa dejstvo je tudi, da je moški vendarle močnejši. Kaj veš, kaj ga lahko popade!

Jaz bi šla po poti zakona - zdravnik, prijava, pomoč ustreznih služb...

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 46
3.12.2007 14:15:46   
Anonimen
Poklicala sem policijo in jim vse povedala. Sin je bil takrat še v stanovanju z njim. Prišli so, ga na licu mesta vklenili in ga odpeljali v pripor. Naslednji dan je že bila obravnava na sodišču, kjer sem povedala svojo zgodbo. Odpeljali so ga za 2 meseca v zapor.
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Aja? Si nisem nikoli mislila, da lahko pri nas stvari delujejo tudi tako na hitro?? Da pa je bila že naslednji dan obravnava na sodišču? Ja super - če je to res... Kar malo dvomim...ampak, hvalabogu, da se je vse tako izteklo - še posebej, če je tudi njuega pamet srečala..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
3.12.2007 14:15:58   
kalbo
kalbo ti lahko tko govoriš,ker ti si mal močnejši kot ena ženska.

Moj foter si moje mame ni upal niti dotaknit, pa ma mama meter pa čevap, foter pa 2 metra in 140 kil. Pa je nagnjen k temu in je svojo drugo ženo večkrat prebutal. Enostavno se ga ni ustrašla in se je bal, da bo ponoči brez jajc.

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 48
3.12.2007 14:19:27   
Anonimen

kalbo ti lahko tko govoriš,ker ti si mal močnejši kot ena ženska.

Moj foter si moje mame ni upal niti dotaknit, pa ma mama meter pa čevap, foter pa 2 metra in 140 kil. Pa je nagnjen k temu in je svojo drugo ženo večkrat prebutal. Enostavno se ga ni ustrašla in se je bal, da bo ponoči brez jajc.

Niso pa vsi isti, a veš.. Moj bivši je bil trlica proti meni, pa me je še bolj prebutal, čim sem mu vrnila... Noro a?

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
3.12.2007 14:20:32   
Anonimen
VARNE HIŠE, ZAVETIŠČA, ZATOČIŠČA, KRIZNI CENTRI:

Gorenjska:
  • Društvo za pomoč ženskam in otrokom žrtvam nasilja Varna hiša Gorenjske - Varna hiša za ženske in otroke žrtve nasilja Gorenjske
    p. p. 575, 4103 Kranj,
    telefon: 051 200 083
    e-pošta: VH.Gorenjska(at)siol.net

Goriška:
  • Zavod Karitas Samarijan - Varna hiša Karitas za Primorsko
    Skalniška 1, 5250 Solkan
    telefon: 05 330 02 34
    e-pošta: karitas.samarijan(at)siol.net

Jugovzodna Slovenija:
  • Društvo življenje brez nasilja in krivic za podporo žrtvam kaznivih dejanj - Varna hiša Novo mesto
    p. p. 345, 8000 Novo Mesto
    telefon: 07 332 68 95
    e-pošta: varnahisa_nm(at)email.si

Koroška:
  • Društvo regionalna varna hiša Celje – Varna hiša
    p. p. 347, 3000 Celje,
    telefon: 03 492 41 70
    e-pošta: varna.hisace(at)siol.net

Osrednjeslovenska:
  • Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja - Zatočišče za ženske in otroke
    p.p. 2726, 1001 Ljubljana
    telefon: 01 524 19 93, 080 11 55
    e-pošta: drustvo-sos(at)drustvo-sos.si
  • Društvo za nenasilno komunikacijo - Varna hiša za ženske in otroke žrtve nasilja
    Miklošičeva 36, 1000 Ljubljana
    telefon: 031 736 726
    e-pošta: drustvo.nenasilje(at)siol.net
  • Društvo ženska svetovalnica Ljubljana -  Krizni center Ženske svetovalnice
    telefon: 01 251 16 02
    e-pošta: info(at)drustvo-zenska-svetovalnica.si

Podravska:
  • Center za socialno delo Maribor - Varna hiša Maribor
    Dvorakova ul. 5, 2000 Maribor
    telefon: 02 250 66 00
    e-pošta:  gpcsd.maribor(at)gov.si
  • Center za socialno delo Ptuj - Varna hiša Ptuj
    Trstenjakova 5a, 2250 Ptuj
    telefon: 02 787 56 00
    e-pošta: gpcsd.ptuj(at)gov.si

Pomurska:
  • Društvo varnega zavetja Pomurje - Varna hiša za ženske in otroke žrtve nasilja
    p. p. 18, 9240 Ljutomer
    telefon: 02 584 83 90
    e-pošta: vh.ljutomer(at)siol.net

Savinjska:
  • Društvo regionalna varna hiša Celje – Varna hiša
    p. p. 347, 3000 Celje
    telefon: 03 492 63 56
    e-pošta: varna.hisace(at)siol.net

Spodnjeposavska:
  • Center za socialno delo Krško, Zavetišče Pepcin dom
    Cesta krških žrtev 1, 8270 Krško
    telefon: 07 492 25 53, 07 492 59 68
    e-pošta: gpcsd.krsko(at)gov.si

MATERINSKI DOMOVI:

Goriška:

• Zavod Karitas Samarijan - Materinski dom Solkan in Dom Karitas na cesti
    Skalniška 1, 5250 Solkan
    telefon: 05 330 02 34
    e-pošta: karitas.samarijan(at)siol.net

Notranjska:
  • Talita kum Zavod za pomoč materam in ostarelim
    Ljubljanska 28, 6230 Postojna
    telefon: 05 720 39 84

Osrednjeslovenska:
  • Center za socialno delo Ljubljana Šiška - Materinski dom Ljubljana
    Celovška 195, 1000 Ljubljana
    telefon: 01 283 37 45, 01 583 98 00, dežurni GSM: 051 422 024
    e-pošta: materinskidom(at)gov.si
  • Zavod Pelikan Karitas -  Materinski dom Gumnišče in Materinski dom Višnja gora
    Ciril Metodov trg 9, 1000 Ljubljana
    telefon: 01 548 02 85
    e-pošta: pelikan(at)karitas.si

Podravska:
  • Center za socialno delo Maribor - Materinski dom Maribor
    Dvorakova ul. 5, 2000 Maribor
    telefon: 02 623 25 26, 02 250 66 00
    e-pošta: gpcsd.maribor(at)gov.si

Savinjska:
  • JZ Socio - Javni zavod za socialno varstvene dejavnosti Celje - Materinski dom
    Stanetova 4, 3000 Celje
    telefon: 03 492 40 42
    e-pošta: socio(at)siol.net
  • Škofijska Karitas Maribor - Materinski dom Mozirje in Žalec
    Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor
    telefon: 059 08 03 50
    e-pošta: info(at)karitasmb.si

Materinski domovi, varne hiše in zavetišča sodijo v mrežo javnih socialno varstvenih programov po Resoluciji o nacionalnem programu socialnega varstva za obdobje 2006-2010. Javni socialnovarstveni programi so dopolnilo k socialnovarstvenim storitvam. Njihovi izvajalci so predvsem nevladne in humanitarne organizacije ter zasebniki, na področju programov za invalide pa zlasti invalidske organizacije. Programi so namenjeni reševanju socialnih stisk posameznikov in skupin, in sicer tako, da kar najbolj upoštevajo potrebe uporabnikov in konkretne potrebe lokalnega okolja, v katerem se izvajajo. Njihovo financiranje zagotavljajo država, lokalna skupnost in uporabniki ali drugi zainteresirani subjekti.

Za izvajanje javnih programov bo pogoj strokovna verifikacija programov in sprotno ocenjevanje programov, vključenih v mrežo. Razvojni in eksperimentalni programi socialnega varstva, ki so bili do leta 2005 sofinancirani na podlagi sklepa o večletnem sofinanciranju, lahko po uspešni verifikaciji postanejo javni socialnovarstveni programi. Za vse programe, ki so že sofinancirani na podlagi sklepa o večletnem sofinanciranju velja, da bodo v letu 2006 sofinancirani na podlagi že veljavnega mnenja Socialne zbornice Slovenije.

S postopkom verifikacije programov bomo začeli leta 2007, kar bo tudi pogoj za vključevanje v mrežo javnih socialnovarstvenih programov. Programi, ki so že vključeni v sedanje sofinanciranje za daljše časovno obdobje, pa morajo pridobiti verifikacijo programa najpozneje do 31. 12. 2007.

PROGRAMI SVETOVANJA V PRIMERIH NASILJA, KI SO SOFINANCIRANI V DALJŠEM ČASOVNEM OBDOBJU:

• Društvo center za pomoč mladim - Svetovalnica za mlade s podpornimi programi
    Kersnikova 4 1000 Ljubljana
    telefon: 01 438 22 10, 031 323 573
    e-pošta: ursa.rozman(at)guest.arnes.si
  • Društvo za nenasilno komunikacijo - Individualno svetovalno in podporno terapevtsko delo in telefonsko svetovalna pomoč za osebe, ki imajo izkušnjo nasilja
    Miklošičeva 36, 1000 Ljubljana
    telefon: 01 434 48 22
    e-pošta: drustvo.dnk(at)drustvo-dnk.si
  • Društvo Ženska svetovalnica - Psihosocialna pomoč ženskam, žrtvam nasilja
    Langusova 21, 1000 Ljubljana
    telefon: 01 251 16 02
    e-pošta: info(at)drustvo-zenska-svetovalnica.si, zenska(at)svetovalnica.org
  • Frančiškanski družinski inštitut - Terapevtska pomoč pri čustvenem, fizičnem in spolnem nasilju
    Prešernov trg 4, 1000 Ljubljana
    telefon: 01 200 67 60
  • Papilot - Zavod za vzpodbujanje in razvijanje kvalitete življenja - Psihosocialna pomoč žrtvam kaznivih dejanj
    telefon: 01 524 12 40 
    e-pošta: info(at)papilot.si:
    • CPŽ LJUBLJANA: 01 524 12 40, Zakotnikova 3, 1000 Ljubljana
    • CPŽ KRANJ: 04 202 72 00, Bleiweisova 6, 4000 Kranj
    • CPŽ JESENICE: 04 583 60 40, Železarska cesta 8, 4270 Jesenice
    • CPŽ VELENJE: 03 586 33 30, Efenkova 61, 3320 Velenje
    • CPŽ MURSKA SOBOTA: 02 527 19 00, Plese 9, 9000 Murska Sobota
    • CPŽ PTUJ: 02 771 10 17, Obrtniška 11, 2250 Ptuj
    • CPŽ KOPER: 05 625 01 34, Vanganelska 18, 6000 Koper

• Zavod Emma - Center za pomoč žrtvam nasilja
    p. p. 211, 1001 Ljubljana
    telefon: 01 425 47 32, 080 21 33
    e-pošta: info(at)zavod-emma.si
  • Zveza prijateljev mladine Slovenije - TOM telefon
    Miklošičeva 16, 1000 Ljubljana
    tel: 01 239 67 20, 080 12 34
    e-pošta: zpm.slovenije(at)zveza-pms.si

V okviru preprečevanja nasilja v družini so na centrih za socialno delo zaposleni tudi strokovni delavci, ki nudijo ustrezno podporo žrtvam nasilja. Imenovanih je 12 koordinatorjev, in sicer na:

• CSD Gornja Radgona (za področje pomurske regije): Jana Plavec, tel: 02/564 93 10
  • CSD Slovenj Gradec (za področje koroške regije): mag. Anica Klemenc Žvikart, tel: 02/885 01 00 
  • CSD Maribor (za področje podravska regije): Francka Premzel, tel: 02/250 66 00
  • CSD Celje (za področje celjske regije): Olga Bezenšek Lalić, tel: 03/425 63 00
  • CSD Domžale (za področje obljubljanske 1 regije): Alenka Savnik, tel: 01/ 724 63 70
  • CSD Kočevje (za področje obljubljanske 2 regije): Helena Vidic Bizjak, tel: 01/893 83 80 
  • CSD Ljubljana Šiška (za področje ljubljanske regije): mag. Viktorija Bevc, tel: 01/583 98 00
  • CSD Škofja Loka (za področje gorenjske regije): mag. Aleksandra Ogrin, tel: 04/517 01 00
  • CSD Koper (za področje primorske  regije): mag. Dragica Fojan, tel: 05/663 45 50
  • CSD Nova Gorica (za področje goriške regije): Majda Pušnar, tel: 05/330 29 00
  • CSD Krško (za področje posavske regije): Sonja Žugič, tel: 07/492 25 53
  • CSD Novo mesto (za področje dolenjske regije in Bele Krajine): Dubravka Hrovatič, tel: 07/393 26 40

Koordinatorji nudijo strokovno podporo delavcem – nosilcem posameznih zadev, ki obravnavajo primere nasilja, pomagajo pri vzpostavitvi in organizaciji splošnega kriznega tima na lokalnem nivoju, kot zunanji strokovnjaki po potrebi sodelujejo v teh skupinah, organizirajo in vodijo delovanje enotnega medinstitucionalnega tima za obravnavo odraslih žrtev nasilja, v primeru izreka prepovedi približevanja določenemu kraju ali osebi vodijo in koordinirajo delo interventne službe. Koordinirajo in po potrebi izvajajo naloge po Pravilniku o prepovedi približevanja določenemu kraju ali osebi za odrasle žrtve nasilja in storilce, lahko nudijo tudi konkretno pomoč, če je to predhodno dogovorjeno na kriznem timu.

Koordinatorji pomagajo tudi pri organizaciji in vzdrževanju mreže izvajalcev in programov na področju socialnega varstva za preprečevanje in širjenje nasilja, prenašajo nova znanja tako, da organizirajo in načrtujejo specializirana usposabljanja strokovnih delavcev, vplivajo na strokovno ter laično javnost glede vzpostavljanja odnosa do različnih oblik in obsega nasilja (organizacija okroglih miz, delo s  ciljnimi skupinami npr. otroci, starimi,…).

Naloga koordinatorjev je tudi analiziranje stanja v regiji , koordiniranje in vrednotenje razvojnih (inovativnih) programov za storilce in žrtve nasilja, priprava in vzpostavitev novih možnosti za kratkotrajne namestitve.

Poleg vseh teh nalog  se morajo tudi koordinatorji redno izobraževati in vnašati na področje dela nove, učinkovitejše oblike pomoči družini in posamezniku.

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?