Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
POMAGAJTE, svetujte, karkoli 3.12.2007 11:06:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Prosim za kakršno koli pomoč glede najine ločitve Oba se strinjava da nisva več za skupaj. V bistvu on pravi, da me več ne prenese, da me mrzi, da noče več živet z mano,..., jaz pa ne prenesem več njegovih žaljivk in zmerjanj. Na kratko KAJ ZDAJ? 2.Kam naj se obrneva najprej? Je to CSD ali sodišče, ali odvetnik,..kdo? 3. Kdo dodeli skrbništvo nad otrokom? ( mi ga hoče na vsak način vzet, da bi bil pri njemu seveda) Otrok je star 2 leti. 4. če greva živet vsak zase (pred ločitvijo, ker je vsakodnevno zaenkrat psihično nasilje), lahko vzamem otroka s sabo? (Razmišljam da bi nekam pobegnila z otrokom, ker tega več ne prenesem)... 5. Koliko časa traja ponavadi, da si uradno ločen? 6. O vsem bi se dalo z njim pogovorit kar se tiče premoženja, le otroka hoče. (ki pa ga drugače ne zanima preveč. Saj razumete,ne. Da bi ga uporabljal za orožje proti meni, saj razumete kako to delajo). Vem tudi to, da otroka ponavadi dodelijo mami. Jaz ne pijem, ne kadim, imam visoko izobrazbo, dobro službo in HB dobro plačo, samo me je vseeno strah kaj mi lahko spodvrže ta dejstva na sodišču? Bojim se za otroka. Bi kaj pomagalo, če bi imela kakšen dokaz, npr. da imam par zvočnih posnetkov, kako me zmerja in kako se dere na mene in mi preklinja vse v prek v pričo otroka, ki to prestrašeno gleda? Resnično razmišljam, da bi naredila kaj takega. Ker me je res strah da mi ne vzame otroka.
|
|
|
|
RE: POMAGAJTE, svetujte, karkoli 3.12.2007 11:11:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz ti svetujem, da greš k odvetniku. Saj najbrž ne bi bilo kakšnih problemov, tudi če bi samo na sodišče dala vlogo za dodelitev skrbništva, ampak kar je zihr, je zihr - sploh kar se otroka tiče. Jaz bi na tvoje mestu definitvno šlado odvetnika. Sicer traja obdobje od vložitve vloge za razvezo na sodišče do tega, da pride stvar na vrsto, menda od 3 do 8 mesecev. Se mi pa zdi, da se da zadevo pospešit, če se jo vloži špod "urgentno". Tam gre potem za "pranje umazanega perila" in predložitev dokazov, kot je ta zvočni posnetek, ki si ga omenila. Toliko jaz vem. Odvtenik pa vse ostalo.
|
|
|
|
RE: POMAGAJTE, svetujte, karkoli 3.12.2007 11:20:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Zadnjič sem gledala Oprah, ki je v oddaji gostila ženske, ki so bile psihično in fizično zlorabljene. Pretresljivo.V oddaji je gostovala odvetnica, ki se s takimi primeri ukvarja in zapomnila sem si to, da naj bi ženska vse kar se ji dogaja zapisovala ali snemala(če seveda lahko) in vse to nekam spravila, da mož ne najde.Kadar se ženski dogaja nasilje naj to pove čimveč ljudem, ker to ji bo na sodišču največ pomagalo. Bil je primer ,ko je mož z ženo počel stvari, ki bi jih težko dokazovala, vendar ker je imela vse zapisano in spravljeno pri prijateljici, mu je sodišče odredilo zelo visoko kazen.Sama odvetnica je povedala, če ne bi bilo teh zapisov in posnetka(snemal je žrtvin sin) bi težko dobila skrbništvo, ker nasilnež je v resnici izgledal, kot, da ne zna šteti do pet. Morda to ne paše na to temo, vendar je lahko v pomoč ostalim, ki trpite nasilje.
|
|
|
|
RE: POMAGAJTE, svetujte, karkoli 3.12.2007 11:32:53
|
|
|
|
natasaom
|
ja,to je v ameriki.pri nas so pa svine zaščiteni kot kočevski medvedje!naj sam povem,da je moj brat dobil 2leti pogojne pa nas je hotel zakurt,zrint s ceste,grozil da nas bo pobil pa še 4 krive ovadbe je je dal.za 4 ljudi.s tem da je bil že prej kaznovan..no,to je naša država,ki ščiti žrtve nasilja in kaznivih dejanj.do danes nismo prišli do svojih stvari pa je že 1 let od tega.s tem da sem jaz lastnik nepremičnine.kljub temu,da je dobil iz vrhovnega sodišča odredbo da se mora izselt.... tako da draga anonimna vse snemaj,piši,prijavi..pa najdi si dobrega odvetnika,ker taki psihopati naredijo nedolžen obraz otroka in če je sodnik/sodnica čustven- se zna zgodit,da te premaga!pa ne se ga bat-vsaj pokazat mu ne tega. srečno
|
|
|
|
RE: POMAGAJTE, svetujte, karkoli 3.12.2007 11:40:47
|
|
|
|
tina a
|
Javi se na zs.
|
|
RE: POMAGAJTE, svetujte, karkoli 3.12.2007 11:48:21
|
|
|
|
Anonimen
|
2 anonimna tu ,a je tukaj kakšna odvetnica/odvetnik ,ki bi znal svetovati...???.Imam skoraj podobne tezave.
|
|
|
|
RE: POMAGAJTE, svetujte, karkoli 3.12.2007 11:50:05
|
|
|
|
smigli
|
Matr sem jezna, tej bivši , kako ti lahko zamorijo vse skupaj, ves kar si želimo, so normalni odnosi, predvsem za otroka! Ne pa oprostite izrazu tolko sranja, kdo bo koga. Vse kar ti lahko povem v tolažbo je to, da bo otroka težko dobil. Vseeno pa ti zna zamorit življenje. Sam ponavadi se taki tipi ohladijo, če praviš da nikoli ni kazal prevelikega interesa za otroka, ga bo kasneje zelo verjetno minilo. Saj kot si že sama povedala, ga trenutno sam izrablja kot orožje proti tebi. Bodi korajžna, veliko dobrih živcev! p.s. ameriški pravni sistem je daleč od našega, meni so rekli, da posnetki na sodišču ne veljajo!
|
|
|
|
RE: POMAGAJTE, svetujte, karkoli 3.12.2007 12:50:45
|
|
|
|
mika
|
ameriški pravni sistem je daleč od našega, meni so rekli, da posnetki na sodišču ne veljajo! ameriško pravo je čist nekaj drugega kot naše. kar se zvočnih dokazv tiče, je pa tako, da uradno res ne veljajo kot dokaz, (razen z dovoljenjem sodišča)ampak sodnik ima vpogled oz. lahko posluša, kar pa sigurno vpliva na presojo, čeprav ne sme upoštevati kot dokaz. druga stvar pa je, da če bivši ne ve, da ga snemaš, te lahko toži. jaz bi reskirala. tisti primer iz oprah show sem tudi jaz gledala in tip je dobil ogromno let zapora. za tisto kar je sin snemal, bi dobil le leto in pol zapora. pomembni so dokazi, priče...tudi pri nas. samo kaj, ko so kazni smešno nizke.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?