Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako boste oblekele novorojenčke za odhod iz ... 3.12.2007 10:14:22
|
|
|
|
anian2
|
Vem, da je bilo o tem že precej napisanega, pa me vseeno zanima vaše mnjenje, ker, ko sem se malo pogovarjala, so izkušnje oz. praksa zelo različna. Januarja imam PDP. Zanima me kako boste oblekle novorojenčka pri odhodu iz bolnišnice. Sama sem razmišljala takole: - en bombažni bodi z dolgimi rokavi ali bolje potem še eno bombažno majčko povrh?? ali je en body dovolj? - plišasta majčka - bombažne hlačke žabice - plišaste hlačke (oboje z zaprtimi podplatki) naprej pa ne vem. Imam zimski pajacek, a ker nas čaka dobre pol ure vožnje z avtomobilom, se mi to ne zdi tako pametno. Najprej bo avto hladen, potem se bo segrel. Imam pa tudi zimsko vrečo za jajčko in ker se jo da odpreti sem razmišljala, da bi kupila samo bundico in mu jo dala za pot iz bolnice, ter ga seveda dala v vrečo in v jajčko. Potem, ko pa bi se avto segrel, pa bi mu bundico lahko slekla in odprla vrečo. Kaj menite? Hvala za odgovore!
|
|
|
|
RE: Kako boste oblekele novorojenčke za odhod... 3.12.2007 10:21:34
|
|
|
|
blue sky
|
Jaz sem rodila sredi februarja letos in sem malega oblekla za domov takole(vožnje pol ure): 2 bombažni kapici, 2 benkici, 1 bombažne žabice, tople nogavičke, čez plišasti pajacek in topla zimska vreča za jajčko. Pomagala mi ga je obleči med. sestra, ki je zelo prijazna in mi je sama svetovala, da je fajn, da mu je toplo, ker gre prvič ven. Svetovala mi je tudi, da naj ga zunaj pokrijem s pleničko, da se ne bi nadihal hladnega zraka.
|
|
|
|
RE: Kako boste oblekele novorojenčke za odhod... 3.12.2007 10:22:43
|
|
|
|
Naja30
|
Tudi tukaj bodo mnenja različna, kot si že slišala Moja se je rodila decembra in sem jo oblekla v body, majčko, žabice, čez en kompletek in čez še kombinezon. Pa kapico in ko smo šli do avta, sem pokrila lupinico s pleničko. Potem smo se peljali domov skoraj eno uro in je spančkala.
|
|
|
|
RE: Kako boste oblekele novorojenčke za odhod... 3.12.2007 10:25:51
|
|
|
|
NinKa
|
Jaz sem odšla z mojim miškom takrat za silvestrovo iz porodnišnice. Vožnja isto kot ti, pol urce (PO - LJ). Oblečen je pa bil v malo debelejši bodi, pa žabice iz pliša, pa v jopico (ročno štrikano, zato je bila debelejša) pa kapico iz pliša pa rokavičke. Imela sem sicer s seboj še en pajac (kombinezonček) ampak mi je sestra v porodnišnici rekla da je to tu mač in da če ga še v lupinici pokrijem z dekco bo prek zadosti. Tako da, po moji izkušnji je blo čist dovolj. Saj v avtu pa itak imaš gretje pa par korakov do toplega stanovanja tut preživijo. Uživaj v zadnjih dneh nosečnosti in lep porod.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 3.12.2007 10:35:23
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kako boste oblekele novorojenčke za odhod... 3.12.2007 12:02:29
|
|
|
|
mala pikica
|
Jaz imam pripravljeno: body, majčko, žabice, čez en plišast komplet, bombažno kapico in čez plišasto, pa zimski komplet rokavicami, kapučko in mehkimi toplimi copatki. Za jajčko pa eno dekico, pa pleničko do avta. Če bo kaj preveč, pa bodo že sestre povedale. Raje imej kakšno stvar več zraven, še vedno jo lahko v torbi neseš domov, če pa imaš premalo, pa dvomim, da ti bodo v bolnici dali.
|
|
RE: Kako boste oblekele novorojenčke za odhod... 3.12.2007 12:03:43
|
|
|
|
benika
|
Jaz bom rodila decembra ali januarja, oblečen bo pa v bodi, žabice z naramnicami, pliš kompletek ter v zimski pajac, 2 kapici ter pokrit z dekico v lupinici. lp
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki FOTO: Čudež poroda ujet na fotografijiVeliko žensk ni ravno navdušenih nad tem, da bi jih fotografirali gole in to še med tako intimnim trenutkom kot je porod...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.