|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KDAJ UKREPAT
29.12.2004 11:13:23   
UPANJE
Pa imam eno,dve,tri..vprašanja za vas "izkušene".Zanima me, po kolikih neuspešnih poizkusih ste ukrepale, šle na pogovor h G.,vaš fant/ mož na teste intd.? Jaz sem bila prejšnji teden pri G,povedala sem ji,da od marca letos delam na otročičku.Rekla mi je, da že spadam v skupino neplodnost in da sledi najprej ultrazvok nato mora fant na teste in potem tako naprej. Prosim, če ima katera te izkušnje in je dala te "procese" mimo, če mi kaj več pove. Hvala v naprej!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KDAJ UKREPAT
29.12.2004 12:05:01   
emaa
Midva sva začela delati na :duda: novembra 03, marca sem ugotovila, da sem noseča. Dobila virozo z visoko vročino in veselja je bilo konec. K g sem šla novembra, naročila sem se za čas ovulacije (zvedla z RR), da je pogledala ali se folikli razvijajo. Sem ji povedala, da me skrbi. Zatem je sledil še en UZ, da vidi ali je dejansko bila O in ugotovi, da ne ovuliram. Nato še en UZ pred M, da vidi ali imaš pregrado. Da mora iti mož na spermiogram mi je rekla že ob prvem UZ. Po napotnico mora iti k svojemu splošnemu dr., naj mu jo napiše za vsaj 6 mesecev, ker ga bodo v ambulanti ne glede na rezultat ponovno naročili, čez približno 6 tednov, da imajo primerljive rezultate. Zame je bil naslednji korak kri na začetku M, da pregleda raven hormonov in napotnica na ambulanto za neplodnost (ker je problem pri meni). Na ambulanto sem klicala včeraj termin imam na dan žena, takrat pa lahko povem kaj več.
LP
Ema:)

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   KDAJ UKREPAT
29.12.2004 13:51:11   
Sisy
meni pa ni jasno zakaj bi čakala 1 leto da te začnejo sploh obravnavat? :ups:

Jaz sem po par mesečnih neuspehih stopila do ginekologinje, malce priredila resnico da že na :duda: delava 1 leto in me je dala na preglede, k sreči da sem šla tok preje ker je pri prvem ugotovila da nisem imela ovulacije...

torej nič čakat,hitro :kuza: h ginekologu da ti čimpreje da zeleno luč da je vse ok....

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KDAJ UKREPAT
29.12.2004 14:05:32   
emaa
Jaz sem svoji svakinji naj kar gre, čeprav ni eno leto, pa še nisem dost zatežila (bo šla, ko bo eno leto, januarja). Men je ena g na nekem forumu rekla eno leto od ss, pa sem si mislila, pa ja, pa še do marca, da se mi zmeša. Tko, da je blo 7 mesecev od ss.

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   KDAJ UKREPAT
29.12.2004 14:28:57   
anja 26
Pozdravljene!

Preskočla sem vse svoje zdravnike in ginekologe in šla k dr. Rešu, povedala da delava na otročku že od aprila in ni on sam rekel, da na vse preglede katere bom šla naj povem da delava na otročku že več kot leto. Tako, da če si želiš otroka kar k dr. Rešu, sam me je v 14-dneh sprejel poslala na HSG, laboratorij in po 1 mesecu (še prej če ne bi bili prazniki) na ponovni pregled k njemu in začnemo z zdravljenjem, ker imam povečan Prolaktin 44 (normala 24) bo potreben klomifen.

Če si zares želiš otročka ne odlašaj.

Lep pozdrav pa lepe preznike vsem,

Anja 26

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   KDAJ UKREPAT
29.12.2004 14:42:32   
UPANJE
Anja 26, povej mi kako do dr. Reša? Če imam tapravo informacijo on dela tudi v Postojni ne?

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   KDAJ UKREPAT
29.12.2004 18:46:27   
Pia73
Jaz pa predlagam, da si kakšen mesec pred tem, ko se eno leto matrate na :duda: priskrbite napotnice za vse preglede in potem začnete s pregledi,... Zakaj mislite, da predlagajo eno leto??? Ker je marsikatera preiskava agresivna in pri marsikateri punci nepotrebna. Da ne govorim o moških, saj jim je vsaj večini, opravljanje spermiograma prava muka,...

Res vas ne razumem zakaj prehtevate,..??? Da vam le ne bo kdaj žal,...

Pa JA jaz točno vem o čem govorim,...

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   KDAJ UKREPAT
29.12.2004 20:54:35   
ameli
Jaz se popolnoma strinjam s Pio. Midva sva delala na :duda: dve leti in šele nato odšla v ambulanto za neplodnost. Velikokrat imam občutek, da je tam takšna gneča prav zaradi nekaterih, ki zganjajo paniko. Brez zamere.
Moja g mi je pripovedovala o punci, ki je bila stara 18 let in dva meseca ni zanosila. Od g je zahtevala, da jo pošlje naprej. G je ni hotela poslati, pa si je tamala sama zrihtala termin v ambulanti.
Nekaterim se to zdi očitno cool.
Jaz svetujem vsem, da rajši počakajte vsaj 1 leto in potem začnite s preizkavami.
ameli

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   KDAJ UKREPAT
30.12.2004 0:49:01   
belica
Pozdravljena, midva z mojim dragim se trudiva ze dve leti, dala sva ze kr nekaj preizkav skozi. Kar se pa tice cakanja, mi je moj G reku, da se v ZDA in Kanadi smatra neplodnost ze po sestih mesecih rednih nezascitenih spol. odnosih in da pri nas samo zavlacujemo, kar je popolnoma nesmiselno zato zatezi malo svojemu G, ker samo cakanje in nevednost vcasih "ubija", drugace vama, pa zelim da cim prej dobita malo:duda::rozica:

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   KDAJ UKREPAT
30.12.2004 11:02:07   
Sisy
Z nekaterimi se absolutno ne strinjam!!!!! Po vaši logiki bi bilo bolše da bi naprimer jaz čakala eno leto da bi mi ugotovili da ovulacij nimam, torej bi to pomeni dodatno eno leto razočaranj in žalostnih trenutkov ko pa bi lahko to že ugotovili preje in mi prišparali kar nekaj solzic!!!
A ni bolše da so mi že po 6 mesecih ugotovili da ovulacij nimam in zdaj lahko preje začnejo ukrepat???!!! haloooo!!
Pa še to: ginekologi ne začnejo s terapijami kar tako, ampak se najprej sto odstotno prepričajo in šele nato predpišejo zdravila!
če pa imate ve slabe izkušnje z 18-letnicami, ki hodijo že po 2 neuspelih mesecih v ambulanto za neplodnost je pa to nekaj popolnoma drugega in jih nikar ne primerjajte z nami! Hvala bogu da smo nekatere ukrepale preje, tako so nam je bilo prišparanih kar nekaj mesecev!!!!!!

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   KDAJ UKREPAT
30.12.2004 11:16:46   
emaa
Pa še pol ko skor ugotovijo, da nekaj ne štima, traja. Sem gledala po izvidih in mam LH in fsh (mislim, nimam tuki) znižan, prolaktin pa rahlo zvišan, bojda do 20 je normalno za ženske v rodni dobi (sem po netu srfala), jaz mam 26, termin v ambulanti za neplodnost pa šele za dan žena, se mi tolk daleč zdi, jaz bi rajš vidla, da bi se hitreje reševalo, ampak bom mogla počakat.
Moram pa reč, da je velik odvisn od tvoje g ali te sploh da naprej al čaka vse po regelcih. Men je blo fajn, ko se je moja takoj zavzela, še posebej ker vse tolk traja, pa traja, me pa vse sam eno malo :duda: čakamo.
Sem mislila, da bom enega moževega kolega pritisnila (ma 7 mesecev starega sina, ratalo v prvo), ko mi je rekel, da sem pesimistična, ko pravim, da bo trajalo. Pa da sem pesimist, ko sem rekla, da ko bova mela prvega, začnem takoj na drugem delat, ker če bo tolk časa trajal kot zdaj bo lih prov, če bo pa manj pa še tolk boljš. Kak pesimizem, ljudje k s tem niso mel problemov, sploh ne vejo kolk je hudo, ko si tako želiš postati straš, pa ne gre in ne gre.
Evo pa sem se skašlala, sem mu eno prek neta prsolila, pa moram reč pomaga.

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   KDAJ UKREPAT
30.12.2004 11:41:17   
ameli
Sisy, Ema moje mnenje je takšno, da lahko tvoj G ugotovi, če je s tabo kaj narobe. Nama je najprej predpisala komifem in ko še vedno ni bilo nič je šel mož na spermiogram, ki pa ni bil najboljši. Šele nato naju je napotila v ambulanto za neplodnost. Zdi se mi nesmiselno, da nekatere g takoj napotijo v ambulanto! Ne samo, da delajo gnečo in podaljšujejo čakalne vrste, tudi vse presikave in hormonske terapije niso prijetje. Nekaterim bi mogoče lahko uspelo brez tega! Meni se zdi doba 1 leto OK. Kam bi pa prišli, če bi vse po nekaj mesecih neuspeha navalile v ambulanto za neplodnost??
Brez zamere:rozica:,
ameli

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   KDAJ UKREPAT
30.12.2004 12:28:51   
emaa
Jaz mislim, da ni nič narobe, če greš do svoje g po 10 mesecih, zaradi mene lahko tudi prej, če te pogleda. Meni je pač delala UZ, preiskavo krvi, moža napotila na spremiogram, ki sva ga takoj opravila, sedaj pa pač čakam 8.3. Moja je pač takoj videla, da pri meni ni vse v redu, govorila je o klomifenu, vendar očitno želi izključiti druge možnosti. Marca bo 17 mesec poskušanja in 12 mesec po ss, tako da se mi to ne zdi kratka doba. Da pa greš do g po 2,3 mesecih je pa prehitro, tam okoli 6 mesecev zna dostikrat trajati, da pride do zanositve.
Zakaj pa bi ti zamerila ameli, nama s Sisy se samo zdi, da pa predolgo čakati ni dobro, sicer pa midve nisva šli do g takoj, sva počakali, potem ko je pa g videla, da ne štima, pa naprej, sej če štima, hvala bogu, da ti ni treba na vse dodatne preiskave. Sicer pa kam pa prideš brez napotnice, saj jaz bom počakala, pa vseeno upala, da mogoče vmes vsem rata, to bi pa bilo najlepše.

LP

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   KDAJ UKREPAT
30.12.2004 19:53:01   
Pikipoki
:)Jaz sem šla h ginekologu po 7 mesecih. Najprej je dal na pregled moža in je pokazalo, da ima premalo kvalitetnih spermijev. isto je pokazal tudi drugi spermiogram. Jaz sem šla na laporo in histoskopijo po mesecu in pol. Zdaj sva naročena na prvi pregled v ambulanti za neplodnost (10. januar). In sem po svoje vsela, da sva to izvedela dokaj kmalu in da sva šla naprej - v upanju na otročička.

LP

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu UPANJE)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?