|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: je ravnal prav?
27.11.2007 7:52:00   
maruškaŠ
Fotr je ravnal kot en velik butl. Če je že hotel prepovedati sinu tekmo, bi se jji moral odpovedati tudi sam (kar pa mu očitno ni bilo vinteresu). Ti nisi negirala očeta in jegove kazni - to je storil že kar on sam - s tem ko je sina pripeljal k tebi, čeprav bi omral biti pri njem - sinu je pokazala, da si za reševanje težav pristojna ti - on s tem nima nič.

Pa tak halo zarad ene slabe ocene,....

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 26
27.11.2007 10:00:10   
TinkiBinki
Se strinjam z mnogimi, da je ravnal nepremišljeno in nepravilno.
Moral bi se pogovorit z njim, vseeno it na tekmo kot prijatelja - saj v življenju je veliko spodrsljajev in to ni ne prvi in zadnji. Potem pa po tekmi naredita plan kot prijatelja, kako se bosta lotila učenja in kako bo oceno popravil.
Zakaj zahtevamo od svojega otroka perfekcionizem, pa dobro vemo, da ta 2 nič ne pomeni v celem življenju...? Izražamo neko razočaranje in kaznujemo, namesto da bi pomagali in bili zgled, kako take situacije zrelo rešujemo, ne pa bežimo pred tem...
Naslednjič mu pa ne bo povedal, sploh pred tekmo ne... in kaj je s tem dosegel? Nezaupanje...

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 27
27.11.2007 12:03:31   
Teya*D.
Z vsemi se strinjam.Sama pa menim, da to ni takšna katastrofa, da je moral bit kaznovan tako, da ni šel gledat tekme, ki se je je tako zelo veselil. Saj pa je dobil dvojko madona. V današnjem času ko v šolah toliko zahtevajo je to tudi dobra ocena. Meni so starši vedno govorili 'glavno da ni 1', boš že popravila. Lahko se zgodi, da bo dobil odpor in očetu sploh ne bo več hotel povedat, ker bo vedel kaj ga čaka. 

(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 28
27.11.2007 13:22:27   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

To je naredil zaradi dvojke? Takih staršev, ki otroke presojajo ter nagrajujejo ali kaznujejo samo na podlagi ocen, nisem nikoli razumelauser posted image

Potem pa ni čudno, da večina otrok dobi avto, če diplomirauser posted image

Povej bivšemu možu, da je to skrajno nemoralno ravnanje. Sin mu je povedal, da je dobil 2, ni mu prikrival. Fajn bi bilo, da bi ga on vprašal, do kdaj bo popravil. SIn bi dločil rok, potem pa bi šla skupaj na tekmo. A tvoj bivši mož ne misli, da mu je dovolj hudo že zaradi neuspeha? Dodatna kazen pri enajstletniku ni potrebna. Potrebna bo pri 16. ali 17., ko bo domov prinesel v enem tednu 4 cveke.

Točno tako.

Oče je samo odrinil problem. Če temu sploh lahko pravimo problem. Namesto da bi se pogovoril z njim, mu ponudil pomoč, ga je spakiral v paket za domov...ko boš priden, pa bom zopet vesel tvoje družbe. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 29
27.11.2007 14:48:55   
mika
se strinjam s predhodnicami.....

in očetovo sporočilo sinu..... sin je vreden očeta le takrat, ko je priden in ima  takšne ocene ki jih oče pričakuje od njegauser posted image .

mogoče bi morala to očetu povedati. možno, da se tega ne zaveda. če pa se mu bo to zdelo normalno, pa ti sinu povej, da ga imaš rada kljub ponesrečeni oceni.
samo to še mu manjka, da bo mislil, da je vreden ljubezni le takrat, ko je najboljšiuser posted image .

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
27.11.2007 15:00:26   
kalbo
Sam ne bom nikoli pozabil vikenda, ki je sledil očetovemu edinemu obisku šole, ker je zvedel, da sem dobil zgodovino 2 v petem razredu. Idiot je šel, kao bom jest to uredil. Zaprl me je v svojo sobo za celk vikend, se pravi od petka popoldne do nedelje zvečer, ko me je še nabutal za povrhu in to s pasom. Ne vem, od kje je pričakoval, da se bom zaprt v sobo pa učiil in da bo en obisk šole pa kar rešil problem.

Tako kot moj, tud ta foter nima pet pik v glavi.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 31
27.11.2007 15:06:40   
mika
Idiot je šel, kao bom jest to uredil. Zaprl me je v svojo sobo za celk vikend, se pravi od petka popoldne do nedelje zvečer, ko me je še nabutal za povrhu in to s pasom

o šituser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 32
27.11.2007 15:42:07   
silvya
Kot so že predhodnice napisale, ni ravnal pravilno. S tem je sinu dal vedeti, da je z njim zadovoljen samo, če so njegove ocene ok. Mislim, vsak ima lahko slab dan in dobi slabo oceno. To ni nič takega, sploh če je fant drugače priden in ima lepe ocene.

Jaz nikoli ne okregam svojih otrok, če kdaj  ocena ni 5. Gremo skupaj pogledat kje sta storila napako. Tudi to je del učenja. Iz napak se učimo, ali ne? Ko vidimo, kje je bila storjena si to dobro zapomnimo in se več ne bo ponovila. Jaz mislim, da je kaznovanje zaradi ene slabe ocene povsem odveč.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 33
27.11.2007 15:44:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Sam ne bom nikoli pozabil vikenda, ki je sledil očetovemu edinemu obisku šole, ker je zvedel, da sem dobil zgodovino 2 v petem razredu. Idiot je šel, kao bom jest to uredil. Zaprl me je v svojo sobo za celk vikend, se pravi od petka popoldne do nedelje zvečer, ko me je še nabutal za povrhu in to s pasom. Ne vem, od kje je pričakoval, da se bom zaprt v sobo pa učiil in da bo en obisk šole pa kar rešil problem.

grozauser posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
27.11.2007 20:37:26   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

To pa je blo zelo grdo od očeta. Meni je moj foter vedno rekel na slabo oceno sledeče: miška, samo da si ti meni živa in zdrava, nič se mi ne sikiraj.

Ja, pameten fotr, moja mami je tudi rekla podobno: joj, smola, ne sekiraj se, boš že popravila, rada te imam. In je dosegla, da sem se drugič malo boljše naučila. res je sicer, da vsi ne funkcioniramo na ta sistem, samo jaz že spet, po letih bojev s samo seboj, ko tega nisem znala pri svojih frocih, zagovarjam dejstvo, da šola ni najpomembnejša stvar v življenju, sploh pa ni fajn, če postane vir tvoje nesreče. Ni tolk pomembna hočem reči. Znan mi je pa tudi sistem tvojega ex, ne sicer v tako kruti meri, vendar se mi zdi, da je kar dosti moških na tem svetu, ki menijo, da je šola ful pomembna, da moraš fantke na silo terat, ker sicer ni nič z učenjem pri njih, da ti bodo zamerili, če tega ne boš počel, ker ne bodo dosegli v življenju, kar bi radi, ker niso imeli dovolj dobrega učnega uspeha. Tako da...vidiš dve različni razmišljanji. In nič ti ne pomaga, če rečeš, da je tvoj ex butel. Nekaj moraš narediti. Jaz bi se na tvojem mestu poskusila pogovoriti o dveh rečeh. Prva stvar je, da ga moraš povprašat, koliko se njemu zdi pomembna za otroke šola oz. dober učni uspeh. Prepričat ga moraš, da je čisto vseeno, če ima tudi kakšno dvojko, ker bo še vedno uspel priti na primerno šolo. Prepričat ga moraš tudi to, da je vprašljivo smiselno dajati tako velik poudarek temu, da ima same petke. Seveda pa mu moraš razložiti tudi to, da je vseeno tudi tebi prav,da se otrok uči, da ga morata tudi motivirat, da mora včasih tudi kakšno posledico dobiti, vendar ne v primeru, ko se uči, pa ima smolo, ampak v primeru, ko se ne uči, pa prelaga odgovornost, zabušava..... Da je fajn ga vzpodbujat, pa da je fajn z njim kdaj pogledat, kaj delajo. Druga stvar, ki se jo moraš dogovoriti je ta, kakšne kazni se ti zdijo ok. povej mu, da bi rada stala za njim, vendar da želiš, da da otroku tako kazen, ki bo obema, tako njemu, kot tebi sprejemljiva. Povej mu, da si imela ta teden problem, ker načeloma nočeš nič čez njega delat, vendar da želiš, da sta usklajena. Dogovorita se čisto točno, konkretno kaj drugič v istem primeru narediti.

Vidiš, nič ne pomaga si mislit karkoli, če se ne boš čisto konkretno zmenila. Tako je to pri vseh ločenih parih. Četudi čisto različno razmišljaš in ukrepaš, moraš včasih taktično speljat reči, če hočeš naslednjič drugačen rezultat. Vse skupaj glej kot biznis. Če hočeš v službi kaj iztržit, se moraš tudi temu primerno pametno ciljno obnašat. Če rečeš, kupec je butel, ne boš nič prodala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
27.11.2007 21:00:15   
Anonimen
Gina, veš kk se js s tem strinjam. Sam velik problem je tud kr se noče pogovarjat o tem, niti po telefonu kaj šele v živo. Sem o tem poskušala včeraj in danes pa je rekel, ja ti kar vzgajaj lenuhe in kriminalce jst pa že vem kaj delam. Pa zdej tk ful jezen name, ker sem pred mesecem vložila tožbo za povišanje preživnine, ker na csd nato ni pristal.
Imam pa jaz na sumu, da on tako priganja oba sinova k učenju in zahteva čim boljše ocene, ker se boji, da bi kdo od sinov ponovil njegovo veliko napako, ko se je v 4.letniku skregal z mentorjem na praksi in je zato nima priznane, seveda tudi šole ne. Naknadno pa je ni hotel ponovno opravit.
Saj sem mu napisala sms, da čeprav sem kdaj kako  2 pokasirala imam vseeno redno končano osnovno in srednjo šolo. Kr se meni njegov način ne  zdi najboljši, če imaš otroka moraš pač vedet da tudi kdaj kaj zamoči in ne gre vse tk  k si starši želimo.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
27.11.2007 21:29:48   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Pa zdej tk ful jezen name, ker sem pred mesecem vložila tožbo za povišanje preživnine, ker na csd nato ni pristal.

----------------------
Imam občutek, da se ga na nek način bojiš (mogoče si bila nekoč zelo pod njegovim vplivom in se sedaj trudiš to preseči- morda pa se motim...).
Ampak že način, da naj pove očetu pred tekmo, ker bo drugače tebi težil in ta citiran stavek, mi na ta strah dišita..
Ne rešuj svoje kože na račun otroka. Če je zadeva delikatna oz. veš, da bo ex-mož težil, bodi zraven, ko mu otrok pove zadevo. Pomeni se s sinom, razloži mu pomembnost dobrih (ni pa nujno najvišjih) ocen in pomiri situacijo z obrazložitvijo (pred očetom), da se je otrok premalo učil, ampak da bo napako čimprej popravil. Posreduj tako, da se ne povezuje starševska ljubezen z učnim uspehom.
Vem, lahko je meni govoriti, ampak.. Nikomur ne bi pustila, da mi sekira dete na tak način, najmanj pa nekomu, v čigar varstvu bi otrok moral biti varen in ljubljen!

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
27.11.2007 21:45:26   
Gina
Ja anonimna, v bistvu sem imela prav, da se boji, da sin ne bi dosegel tistega, kar si želi, ker tudi on ni dosegel tistega, kar si je želel, ker ni imel nikogar nad sabo, ki bi ga dovolj ustrahoval. Veš, do neke mere ima prav. Moški so v principu narejeni popolnoma drugače kot ženske. Oni v resnici rabijo eno hudo avtoriteto nad sabo, da jih malo požene, da lažje delajo. In potem so srečni, ker so nekaj dosegli, v tvojem konkretnem primeru dobro oceno. Vendar niso vsi fantje enako mnogo plašni. Eni so zelo pogumni in rabijo zelo močne meje, drugi so bolj plašni in jih že beseda drži nazaj, ali premakne. Jaz tvojega otroka ne poznam, ne vem, kaj pri njemu deluje, še manj poznam tvojega ex moža in to, kako z njim ravnat. niti to, če na nek način razumem povode za njegovo ravnanje ne pomeni, da opravičujem tak način, ker se mi ne zdi najboljši. Zdi pa se mi, da če boš dovolj potrpežljiva, če mu boš razložila vse lepo in počasi in večkrat o tem, da otrok ne bo zasral srednje šole, čist zihr ne, četudi ne bo čisto na trnih tvoj ex zaradi tega, pa četudi bo poskusil reči rešiti malo drugače, z drugačnimi posledicami, da boš najbrž tudi kaj rešila. Kaj pa vem.  

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 38
27.11.2007 21:50:39   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Vem, lahko je meni govoriti, ampak.. Nikomur ne bi pustila, da mi sekira dete na tak način, najmanj pa nekomu, v čigar varstvu bi otrok moral biti varen in ljubljen!

Vidiš, o tem sem ti govorila. Obstajata dve rešitvi. Lahko si jezna nanj, se kregaš z njim, ne pustiš otrokom, da gredo tja, se tožiš, kja vem kaj še vse. Lahko pa poskusiš doseči, da bo otrok tam ljubljen (da ne bi sicer pozabili, tvoj ex dela to z namenom, da otroka dolgoročno osreči, pojma nima, da mu dela škodo, ne dela nalašč slabo) na bolj ciljni način. Tolk moraš biti v dobrih odnosih z bivšim zavoljo otrok, da boš znala mirno in vztrajno in zelo konkretno ga prepričat, zakaj bi bil drug način reševanja zadev boljši. Cilj je važen, dolgoročen cilj - srečni otroci, ne pa vedno kako se ti ob reševanju počutiš. In četudi bi ga najraje nekam poslala, je boljše težiti k cilju. Dojeti mora, da bo otrok normalno izdelal šolo. Zaupati ti mora. Ne sme se tolk sekirati zaradi ene slabe ocene ali pa petih. V katerem razredu pa je otrok? Če je npr. v 6. bi morda že lahko vedel, kaj ga bolj zanima. In to je tudi lahko argument, da bo prišel na neko željeno šolo morda tudi s trojkami.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 39
27.11.2007 23:33:41   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

o jezus kristus

z mojm očimom si lahko roke podata

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 40
27.11.2007 23:34:26   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Vidiš, o tem sem ti govorila. Obstajata dve rešitvi. Lahko si jezna nanj, se kregaš z njim, ne pustiš otrokom, da gredo tja, se tožiš, kja vem kaj še vse. Lahko pa poskusiš doseči, da bo otrok tam ljubljen (da ne bi sicer pozabili, tvoj ex dela to z namenom, da otroka dolgoročno osreči, pojma nima, da mu dela škodo, ne dela nalašč slabo) na bolj ciljni način. Tolk moraš biti v dobrih odnosih z bivšim zavoljo otrok, da boš znala mirno in vztrajno in zelo konkretno ga prepričat, zakaj bi bil drug način reševanja zadev boljši. Cilj je važen, dolgoročen cilj - srečni otroci, ne pa vedno kako se ti ob reševanju počutiš. In četudi bi ga najraje nekam poslala, je boljše težiti k cilju. Dojeti mora, da bo otrok normalno izdelal šolo. Zaupati ti mora. Ne sme se tolk sekirati zaradi ene slabe ocene ali pa petih. V katerem razredu pa je otrok? Če je npr. v 6. bi morda že lahko vedel, kaj ga bolj zanima. In to je tudi lahko argument, da bo prišel na neko željeno šolo morda tudi s trojkami.

eh, ko Gina odgovarja smo mi lahko kar brez beseduser posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 41
28.11.2007 13:33:46   
dory
Zdej če je fant drugače priden,se mi zdijo take radikalne sankcije čist mem. Zakaj? Ker to vodi samo k temu,da zaupanja med njima ne bo več in tud tamal mu rajš ne bo povedal za ocene. Jst mislim,da se z veliko razumevanja da tudi takšno sicuacijo lepo rešit, se pogovorit in ponudit pomoč. Pač kdor dela greši in ena2 al pa cvek še ne pomeni konec sveta. Postaneš malo bolj pozoren in ukrepaš šele,ko se to ponavlja. 

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 42
28.11.2007 13:44:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Rekla sem mu, da mora to očetu pred tekmo povedat, ker pač nočem , da bi mu prikrival stvari, pol bi pa un men težil.

To je tukaj problem. Malo več poguma, prosim, pa podpri svojega sina.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
28.11.2007 13:50:31   
muki1
Iz lastnih izkušenj lahko predvidim njegovo reakcijo ob naslednji slabi oceni.
Ne bo povedal user posted image . Kaj se je iz tega naučil? Povej po resnici in boš kaznovan.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
28.11.2007 18:47:01   
Anonimen
muki ravno to sem hotela jaz napisat. Ko je moj partner bil še otrok, mu je njegova mama zmeraj govorila: povej mi po resnici, če si dobil slabo oceno, bo boljše za vse. No in posledica? Če je povedal po resnici je bil tepen in če se je zlagal in je kasneje mama ugotovila je bil tepenuser posted image

In v takem primeru je normalno da bo otrok odlašal in ne bo upal povedati resnice, ker ve da bo v vsakem primeru tepenuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?