|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pomoč vašega partnerja
22.11.2007 12:27:59   
beli
Ženkica, to je pa res super ,da greš 4x na teden na fitnes. Pa se ti dobro počutiš, posledično pa tudi partner.
Moj dragi mi ne pomaga kaj dosti,ker dela skoraj ves dan in je zvečer zmatran za dol past. Včasih pospravi kuhinjo, beri zloži umazano posodo v stroj, včasih posesa, zakuri v kaminu, včasih tamalo stušira ali skopa in včasih jo on spravi spat. Zdaj,ko se bom jaz morala učiti,sva se dogovorila,da bo to tazadnje bolj njegovo delo in se je strinjal. Sej drugo ni,sam da jaz ne zaspim zraven nje, pol pa ne bi bilo nič od učenja. Enkrat je celo okna čistil, pa potem godrnjal zraven. Je rekel, da če on ne bo, ne bodo še sto let.user posted image  Ubogi. Včasih tudi kuha-takrat se res ful potrudi, pa rib jaz tudi nikoli ne čistim, sem pa že žabam gulila kožo dol, pa sem rekla,da nikoli ne bom. Me res ni silil, sem sama hotela probat. Pa perila ne vesi, razen, če je res sila. Si pomagava, ampak v stanovanju jaz več naredim.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
22.11.2007 12:39:35   
Anonimen
Ja tut moj dragi je zelo priden...res ga MORM POHVALT!!! user posted image  Odkar študiram in me ni po cel dan doma...mi on postori skoraj vse. Edino cunje perem jaz. Druga pa vse on postori user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
Mam kr slabo vest...sam prej k sm bla pa js doma sm pa večino stvari sama postorila in je blo vse tipi topi...mi je pomagal če sm ga prosila..no zdej se je pač mal obrnilo- kljub temu da hod v službo. Jaz enostavno nimam časa, ker mam ogroooomno učenja...dans mam po dooolgem času končno fraj...ja in bom skuhala in pospravila user posted image

(odgovor članu glen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
22.11.2007 13:14:43   
lex
čez teden bolj jaz skrbim za red v bajti, ker sem doma na porodniški, čez vikend pa imamo skupno čiščenje - je zdaj že Aleks začel sesalec vlačit po bajti. tako da ima pri atiju super vzor. Edino skuhat mu je bolj problem in če jaz ne morem (da sem bolana, itd) pa ponavdi priskoči na pomoč njegova mama, ker skupaj stanujemo.
Kuhno pa spuče bolje kot jaz - mu priznam, edino steklokeramične plate se ne dotakne, pa še sam ne ve zakaj - to to je pa minimalo proti vsej posodi.

kako bo pa drugo leto ko začnema gradit bomo pa videli - bom bolj sama za vse, ampak bom pa čez čas na svojem. Tako da tudi midva dela vse.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
22.11.2007 15:07:50   
ThinkPink
Pomaga bolj bogo. Včasih se trudi, ampak ima pač dve levi roki. Čisto zares. Če mu rečem naredi belo, bo on naredil črno. Sam se nikoli ne spomni, da je treba kaj narediti. Eni moški, so res razvajeni sinčki svojih mamic. Tako, da apeliram na mamice, ki imajo sinčke, da jih naučijo vseh gospodnjskih del, da bodo kasneje lahko ženam ne samo pomagali, ampak aktivno sodelovali. Če bom moj drugi user posted image  fantek, bo njegova prva igrača 7 delni set za čiščenje iz Baby centra.

BTW - zakaj  so na straneh za punčke samo igračke kot so: Moja prva mini kuhinja, likalniki, seti za čiščenje ipd, na straneh za fantke pa razne "pormašine", avtomobili, black&decker orodje...???

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 29
22.11.2007 18:27:19   
mami_miki
jaz glede otrička pa hišnih opravil vse sama...on pa, če mu pač rečem....drugač pa če me ni, ga nahrani...to pa je tud vseuser posted image

(odgovor članu T1a)
Neposredna povezava do sporočila: 30
22.11.2007 19:46:04   
altati
Pri nama opravlja hišna opravila tisti, ki ima čas.
Enkrat eden, drugič drug.
Kar se tiče vzgoje in ukvarja z otroki, si tudi enakovredno razdeliva.
Je pa res, da sem trenutno jaz doma (v dogovoru z možem, sem pustial službo) in tekom dopoldneva uspem opraviti gospodinjska dela.
Tako da je popoldne, ko pride mož domov, čas res samo za crkljanje.
No, pa po kosilu, vedno pospravi mož (na njegovo željo).
Med vikendi si pa deliva vsa opravila.

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 31
23.11.2007 1:50:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Tu ne gre za pomoč, temveč za deljenje dela.

Se strinjam. Sicer pa porihta vse, kar je pač treba in meni ne znese ali sem preutrujena. V bistvu je izključno mojega dela samo kuhanje (ker pač ne zna, oz. skuha res za silo, če je treba) in dajanje cunj prat (nekak se mu ne znese zapomnit, koliko praška in na ker program je treba dat user posted image ). Sicer pa vse - sesanje, pomivanje, pucanje kuhinje, kopalnice, likanje (če kdo lika, je to on), porihta otroke čisto vse, kar je treba, ponoči on dežura (prostovoljno)...

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
23.11.2007 8:51:10   
Maxica
Tudi midva delava vse oba, tako da se nimam kaj pritoževati.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
23.11.2007 9:05:10   
sneška_
Meni ne pomaga ampak dela zraven.Ker to niso samo moji otroci in samo jaz nimam  obveznosti  tudi on jih ima.  V tem času kadar je mož v službi jaz naredim to kar lahko pol pa ko pride vse dela z mano.

Najdojenček

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
23.11.2007 9:32:30   
r1ta
Ne morem reči da si deliva gospodinjska opravila, ker sem jaz doma, on pa hodi v službo. Lahko pa rečem, da mi pomaga po svojih zmožnostih. To pomeni, da opravi on velike nakupe, mi posesa, pomije ali pobriše posodo, pospravi kakšne malenkosti. On bi sicer rad naredil še kaj več, pa mu jaz ne dovolim, ker kompliciram in sem zadovoljna le če jaz naredim stvar tako kot jaz mislim, da je prav.user posted image Glede otroka pa je skrb prepuščena meni, on pa svoj prosti čas posveti igri z otrokom, kar se mi tudi zdi prav, saj sta čez teden skupaj le po dve uri na dan.

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.11.2007 9:33:06   
lea23
midva uredu shajava...
na žalost ima moj mož takšno službo da ga po več dni skupaj ni doma ( vozi meddržavni avtobus  ) in ga vsak teden ni doma po 3 oz. tudi 4 dni skupaj, ampak takrat ko je doma se pa maksimalno posveti meni in otroku. vsako soboto imam čiščenje stanovanja, ko sem doma sama s tamalo, in mi ni težko da sama spucam vse. perilo perem tisti dan ko pride domov in še on prinese kar je umazanega, potem dam v sušilni stroj in to je to. likam samo tisto kar je res nujno, samo srajce in kavbojke. ko je doma gremo pa, kar se opravil tiče, skupaj v večji šoping, se razvajamo doma, pa na izlete, pa po družinskih in prijateljskih obiskih,... 
je pa moj ful mahnjen na najino hčerko, in ko je doma je ne spusti iz rok niti za pol ure. menja plenice, ustaja ponoči čeprav se mala sredi noči zbudi redkokdaj, se igra z njo, in vse..
kar pa se tiče gospodinjskih opravil mi pa res ni težko da edino kar je je da enkrat na teden pospravim 70 kvadratov stanovanja in da skuham ko je tudi on doma. sama zase večinoma skoraj nikoli ne kuham, ker se itak ne splačauser posted image . naročim kakšno pizzo ali kej podobnega po telefonu, al pa vzamem tamalo in grem k staršem ali tašči na kosilo. bo pa zdj seveda drugače ko bova uvajale gosto prehrano user posted image
imava pa dogovor, da še kakšna 3 ali 4 leta bo toliko delal, potem ko gre sodelavec v pokoj pa bo nadomestil njega in vozil šolski avtobus. takrat se bova odločila še za enega otroka, ko bo tudi on veliko več doma. zdaj pa nevem če bi shajala sama z dvema user posted image

bo pa malo bolj smotano ko bom šla kmalu spet nazaj v službo za polovični delovni čas, in bo mala v jaslih po 5 ur na dan, in bo mogoče malo težje vse skupaj. ampak bom že nekako, sej sem še mlada in pri 23 letih mi ni težko karkoli narest za svojo družino user posted image  

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.11.2007 11:04:36   
Dadi
Sodelujeva pri vseh zadevah...od pripravljanja drv....do zidanja hiše(kmalu), od previjanja do pranja cunj.....No kuhanje mu pa res rada prepustim, ker nisem glih kakšna huda kuharcauser posted image ...Mi je pa nekako čisto jasno, da če sem doma, lahko postorim več domačega dela kot on, ki je v službi...Itak!

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 37
23.11.2007 11:47:32   
baguSka
Koliko vam vaši partnerji pomagajo pri vsakdanjih opravilih

fifti fifti.. nimam pripomb.. tko da sem prepricana, da bo ostalo enako potem ko bo otrok, ce ne bojo opravila potem celo malo vec na njegovi strani..

(odgovor članu T1a)
Neposredna povezava do sporočila: 38
23.11.2007 13:38:09   
Pajaca
Vsake toliko mu pomagam. Pomijem posodo, posesam ali speglam. Vsake toliko merkam popoldan otroke. Ostalo sem v službi ali pač delam doma. Ali se potepam okoli s prijateljicami. Ali telovadim.

Ajej punce men je pomoč bolj to, da mu pomagam narest kakšno seminarsko nalogo za šolo, al pa da on men pomaga zlagat načrte za delo.

Gospodinska dela in skrb za otroke je pa stvar obeh partnerjev. Ne pa da en to dela, drugi pa pomaga ko ima ravno čas in voljo in ni utrujen.

KR NEKI

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
23.11.2007 15:59:58   
baguSka
.. ja verjetno bi temasica mogla naslovit temo: sodelovanje vasega partnerja.. user posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 40
23.11.2007 17:00:14   
mika
Sm že večkrat znorela da bi tut jst rada mau cajta zase...Navem, a je moškim to tok težko zastopt.

jaz sem znorela samo enkrat in je bilo dovolj. to je bilo po porodu, ko mi je rekel, da sem JAZ mama. razumel je kaj se mu govorila in danes si boljšega moža in očeta svojemu otroku ne bi mogla želeti.
znorela sem verjetno zaradi hormonovuser posted image , drugače bi se normalno pogovrila kot se sedaj. mogoče pa je potreboval ruker, tud to je možnouser posted image

(odgovor članu T1a)
Neposredna povezava do sporočila: 41
23.11.2007 17:14:08   
baguSka
Navem, a je moškim to tok težko zastopt.

vsem sigurno ne...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 42
23.11.2007 22:25:32   
Anonimen
Ampak sem pa zadnjič brala, da so uspešnejši tisti zakoni, kjer moški opravlja dela, tipična za moški spol, ženska pa za ženski. Zdaj niti ne bi tega komentirala, samo povem, da sem brala.

(odgovor članu T1a)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
23.11.2007 22:42:51   
Majuska
Moj kar dobro sodeluje pri opravkih doma ... moram ga pohvalit, da kuha bolje od mene. Odnaša smeti, nakupuje če je treba (običajno greva skupaj v šoping), posesa, postori vse kar je tehničnega, pospravi postelje. Za kakšno stvar ga moram sicer opomnit, ampak potem brez problema to postori. Bolj moje področje je likanje, pospravljanje perila, pomivanje posode, zdaj mi že pomaga pri nošenju stvari, čeprav sva šele pred nekaj dnevi izvedela, da pride novi član - čisto je že notr padu user posted image

Mislim da se pretirano ne smem pritoževat, sem pa prepričana da mi bo tudi po porodu rad pomagal... težko si predstavljam, da bi vse sama postorila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
24.11.2007 12:55:11   
Anonimen
Ko ga ni doma, sem za vseuser posted image , itak...
Ko je pa doma pa skuha kaj, otoka skopa, se igra z njim, posesa stanovanje,..
Normalen odnos pac

(odgovor članu T1a)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
24.11.2007 17:31:45   
Anonimen
Nič mi ne pomaga. Otrok je toliko moj kot njegov.

(odgovor članu T1a)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
24.11.2007 19:06:55   
nizozemka
Moj moz mi zelo zelo pomaga! ce pride prej iz sluzbe, naredi vecerjo, da se jaz samo vsedem, pomiva posodo, placa vse racune, vsak dan se aktivno igra z najinim sinom in ga tusira. Mi laska, pere avto... Ni da ni. ni pa copata. Je pa res, da ni Slovenec. Mogoce ima tudi to kaj opraviti s tem. S Slovencem je bilo pa malce drugace.
Imam sreco. Ampak on tudi.user posted image

Slovenija: 19.9.-30.9.2008 :):)

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
26.11.2007 11:52:47   
kristinaj
prej ku mojmu razložim kaj je za naredit in kako, to že sama 100 x opravim in tako kot je meni prav. kakšenkrat pa ko mi zavre tudi priskoči na pomoč, skoraj povsod, še najraje pa se zadržuje v kuhinji.

(odgovor članu T1a)
Neposredna povezava do sporočila: 48
26.11.2007 12:07:37   
piščanc
vsak ima področje, ki mu bolj leži, tako da si delo porazdeliva. če pa enega ni, pa ostane vse za drugega. in, ja težko bi shajala brez njega, priznam.

je pa res, da on ne lika, jaz pa ne rihtam avtomobilov....

iz malega zraste veliko

(odgovor članu T1a)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?