|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razočarana sem ... nad okolico
20.11.2007 14:40:02   
Anonimen
Bom tokrat raje anonimna, pa nisem bila še nikoli, ko sem sama odprla temo.
Letos smo dobili drugega user posted image , razlika med obema je malo več kot 2 leti. Ko sem med nosečnostjo poslušala sodelavko, da bo drugič vse drugače, ji skoraj nisem verjela - vendar je res. Ko sva sporočila novico staršem - ni bilo niti približno takega veselja kot prvič. Pa sem mislila, da bo kaj drugače, ko bom rodila. Tudi tokrat sem se zmotila. V središču pozornosti je še vedno le prvi user posted image , drugi "ostane" večinoma le meni, možu, pa še ta se bolj ubada s prvim.
Močno, MOČNO sem razočarana nad svojimi starši, sorodniki, skratka - nad bližnjimi user posted image . Ko se spomnim koliko so se ukvarjali s prvim otročkom, me le stisne pri srcu. Saj vem, da je dve leti star otrok, namazan z vsemi žavbami, bolj zanimiv za okolico, toda da se drugega otroka praktično sploh ne "porajta" user posted image . Marsikdo sicer dela to tudi zaradi tega, da drugi ne bi bil ljubosumen - ali pa je to le izgovor?? Skratka - morala bi biti polna veselja, pa sem večkrat kar nekako žalostna.
Saj sploh ne vem, zakaj sem to napisala, mogoče da mi bo lažje ali pa da vidim, če je bilo tudi pri vas tako.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razočarana sem ... nad okolico
20.11.2007 14:46:26   
muki1
Tudi približno tako, največkrat iz ,,obzirnosti,, do starejše. Ampak to hitro mine, veš, se ne splača sekirat, zaradi tega pa res ne. Zdaj ima tebe, zaenkrat si mu ti še edina pomembna in čisto dovolj.
Zdaj pa je lumpa stara že 13 mesecev in če je kdo ne obrajta gre kar sama k njemu in se tako dolgo nastavlja, da se prikupi user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.11.2007 14:48:54   
altati
joj, draga moja...to pa res ni nič takega.
Pri nas imamo tri, a veš kako 'nezanimiv' za okolico je bil šele tretjiuser posted image user posted image .
Ampak ga imamo pa zato domači (beri midva z možem in starejši hčeri) toliko rajši in ni nič prikrajšan in jaz nič prizadeta.
Prvi je pač le prvi.......tako ostane vedno, A kaj ko potem tisti prvi (tako jaz zdaj vidim pri naši najstarejši, ki je zakorakala v puberteto) začne zanemarjati babice in dedke in vse ostalo sorodstvo....kako so šele oni potem prizadeti. No in takrat začnejo bolje spoznavati drugo in tretjerojence....sem zakomplicirala kajuser posted image ? Upam, da si razumela poantouser posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.11.2007 14:52:12   
sneška_
 Tako je  bilo pri meni.Na začetku so bili problemi in da  večja ne bi bila ljubosumna vse smo delali ampak tudi tega dojenčka sem za vse zraven vlačila.Kar se pa tiče sorodnikov in vem koga še sploh se ne obremenjuj.Jaz sem se v začetku veliko ampak zdaj mi bolj pomembno da otroci med seboj imajo močne in dobre odnose. Za vse rabiš čas.Tudi starejši otroček se more navaditi da ni več center pozornosti.Pa ti tudi.Pri meni je bilo tako.Prvo sem jaz morala razumeti da starejša ne bo več moj center da bo nekdo drug prišel zraven nje. Uživaj .Zdaj sama vidim koliko nisem uživala ko sem starejšo hčerkico rodila in zdaj uživam z obema maksimalno.

< Sporočilo je popravil sneška_ -- 20.11.2007 14:54:44 >

Najdojenček

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.11.2007 15:00:42   
eva1
Mi imamo razliko 22 mesecev! Pri nam je bilo tako, da sem recimo pri prvem dobila ful telegramov(okoli30) pri drugi pa samo enega..tudi obiskov je bilo manj! Drugače pa sem se bala, da bo starejši ljubosumen, ker so vsi hoteli tamalo pestvat..in tudi sedaj ne čutim nobene razlike, mogoče celo več tamalo nekateri obrajtajo, ta velik, pa potem kej zine, da zbudi pozornost! ja jaz vem, da bi me motilo, če bi vsi samo tavelkega cartali, ta mala pa eh...kr imej jo ti! jaz vem, da bi jim povedalal,d a imamo 2 otroka in naj se ne dela razlik med njima!

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.11.2007 15:03:01   
daddy
    Lahko bi ti odrecitiral celo štorijo, kako je bilo pri nama, ki jih imava pet .... no, pa ne bom. Dandanes so stari od štiri in pol do dvanajst let, pa se stari starši kaj radi pokitijo z njimi.
  Ampak hočem ti reči, odločila sva se pač za večjo družino. Midva, ne dediji in babice, ne sosedje, ne sodelavci, ne prijatelji. Vsesorte komentarje sva slišala, ampak tako pač je - vsak ima navsezadnje pravico do svojega mnenja, pa tudi do izkazovanja čustev, pa kakršnakoli so že. In ja, pri prvem je bilo s strani starih staršev kar nekaj skorajda evforije, za naslednje ti pa raje ne bom razlagal. Point je, da sva se midva odločila za otroke, midva sva jim podarila življenje, midva sva bila vesela vsakega posebej. Mojo ženo je odnos - odziv drugih takrat malce prizadel, mene pa ne. Nikomur ni treba nikogar imeti rad na silo, to je dejstvo. Pomembno pa je, da sva jih z vso potrebno ljubeznijo sprejela midva.
   Dandanes je pa tako, da je pravzaprav pri vseh dedijih, babicah, sorodstvu itd itd. daleč najbolj priljubljen prav najmlajši fakin. Zanimivo, ne? Vsaj po logiki takratnih odzivov bi naj bilo povsem drugače .... pa ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.11.2007 15:05:06   
Dejča
Ja, join the club. Se zelo strinjam z Evo - pri nas je bilo precej podobno. In tudi meni ni (bilo) lahko pri srcu.user posted image  Ampak mislim, da bo drugače, ko malo zraste še ta mala user posted image  in začne s svojimi forami user posted image .

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.11.2007 15:18:20   
ElaM
Poznano. Sicer drugič še nisem rodila, je bila pa reakcija starih staršev ob novici, da sem noseča, prvič in drugič, kot dan in noč. Takrat mi je bilo hudo, zdaj se pa ne sekiram več, važno je, da se midva in hči veselimo dojenčka.user posted image
Boš videla, ko se bo pa mali začel odzivati na okolico, bo prav tako njihov srček.

:)

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.11.2007 16:28:40   
tehnofil
Predstavljam si, da se s starejšim ukvarjajo zato, ker pač že dobro komunicira. Komunikacija z dojenčkom je tko, bolj med njim in mamo. Verjame, da se bo spremenilo, ko se bo začel zanimati za okolico. Zaenkrat se dojenček zanima samo za mamico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.11.2007 17:58:59   
Anonimen
Močno, MOČNO sem razočarana nad svojimi starši, sorodniki, skratka - nad bližnjimi user posted image .

Zakaj si razočarana nad njimi?

A se nista za drugega otroka odločila zato, ker sta si ga vidva želela user posted image

Navdušenje okolice je dobrodošlo....ampak pomanjkanje le-tega ne sme preprečiti našega veselja nad lastnim otrokom.

Bodi vesela, da je tu in za začetek bodi sama navdušena nad njim; do konca in naprej. Potem se te bo ignoranca okolice le bežno dotaknila, ne bo pa mogla v tebi povzočiti razočaranja, velikega za velike črke.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.11.2007 18:06:11   
mami_miki
jauser posted image  kaj naj bi dol popadali zdaj vsiuser posted image  veš, prvi je prvi, prvič postanejo dedki in babice, drugič so že navajeni...

ti bodi vesela..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.11.2007 19:50:29   
Anonimen
Žalostno, pa vendar se mi zdi, da normalno. Pogovori se z možem, s sorodniki in znanci. Zaupaj jim svoje težave. Pri večji časovni razliki med otrokoma je ponavadi prav obratno- vsi obračajo pozornost na malega otroka, na velikega pozabljajo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
20.11.2007 20:21:35   
lelaval
Pri nas je bila ista situacija. Sploh tašča je vedno tako rada poudarila, da 1. vnuk je le 1. In našo najmlajšo članico je vsega skupaj videla le 3x. Ampak jaz se zaradi tega sploh ne sekiram. Tudi v porodnišnici sem imela po 1. porodu ful obiskov (po 3. pa le mojega, starejša otroka, mamo in sestro), prav tako je bilo s telegrami in obiski doma. Ampak tako pač je - če se boš sekirala, ne bo nič boljše. Zato pa je naša najmlajša deležna največ pozornosti od naju dveh ter brateca in sestrice. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
20.11.2007 20:59:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
20.11.2007 21:06:47   
viv_
Ma ja, povsod je tako. Nič novega... Počakaj, da drugi malo zraste. Naša "ta mala", 13-mesečnica, se jim je sedaj že prav tako prikupila, kot starejša.

Pa še razmerje telegramov pri meni:

Pri prvi jih je bilo toliko, da je bila z njimi okrašena komplet novoletna smrekca, visoka 2,5 m (je bila rojena decembra). Sigurno jih je bilo okrog 50. Pri drugi pa 5.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.11.2007 21:27:47   
m76
Imaš srečo, da jih vsaj opazijo in sprejemajo. Pri naju pa prvo in edino dete  s strani sorodnikov ni bilo deležno kakršnegakoli veselja, temveč popolnoma ignorirano. Je namreč svakinja (moja) rodila oh in sploh zlato dete nekaj mesecev prej. Pa kaj čmo. Obe sta zrastli, obe sta vzgojeni, ena tako druga drugače.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.11.2007 21:38:11   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ko sva sporočila novico staršem - ni bilo niti približno takega veselja kot prvič. Pa sem mislila, da bo kaj drugače, ko bom rodila. Tudi tokrat sem se zmotila. V središču pozornosti je še vedno le prvi user posted image , drugi "ostane" večinoma le meni, možu, pa še ta se bolj ubada s prvim.
Močno, MOČNO sem razočarana nad svojimi starši, sorodniki, skratka - nad bližnjimi user posted image . Ko se spomnim koliko so se ukvarjali s prvim otročkom, me le stisne pri srcu. Saj vem, da je dve leti star otrok, namazan z vsemi žavbami, bolj zanimiv za okolico, toda da se drugega otroka praktično sploh ne "porajta"

Kot, da bi jaz pisala, samo, da je pri nas razlike 3,5 let. In da te "razveselim", to še vedno traja, čeprav je ta mlajši star 3 leta. Je, pa res, da nisem več razočarana in to sprejemam kot dejstvo.

Sem pa se odločila in to tudi prakticirava, da samo ta starejšega k babi več ne dava. ALi oba ali pa nič. In ji to tudi na obziren način "namignila" o najini odločitvi. Kajti ta mlajši to že tudi ve in samo enkrat je jokal, ko je babi odpeljala ta starejšega in to tako, da mi je krvavelo srce. Zato najina odločitev-oba ali nič.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.11.2007 21:45:31   
Raho
Za okolico se ne sekiram - pač bodo delali kar bodo hoteli (čeprav bom šla rodit šele čez 2 tedna). Vem, da bova jaz in mož imela oba enako rada in edino kar šteje, je starševska ljubezen.

Reakcija tašče je bila pri prvi nosečnosti taka: Se ji je kar malo na "slabše" obrnilo (štela je minute, koliko ga je imlea ona in koliko moja mami). Sedaj me je v celi nosečnosti mogoče 3x vprašala, kako semuser posted image . In močno upam, da se ji bo sedaj povrnil star karakter in da ne bo delala takih scen kot jih je pri prvorojencuuser posted image . Se pa sedaj fuzla že obema dedkoma, ker čakamo, po moževi strani prvo, po naši strani pa po 35. letih ponovno deklico (ja, zadnja sem bila jaz). Tako, da...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.11.2007 10:52:36   
Pajaca
viv kako naj ti pošljem telegram, če pa rodiš med prazniki????

Pri nas je bilo podobno. Pač prvič evforija taka da ni res, mama nardila žurko za vse ki jih pozna, drugič no ja so bili veseli a nobene evforije. Pa imamo parček. Sedaj ko ima tamal skor dve leti se obnašajo do obeh enako. Edin punčka večkrat dobi kakšno malenkost, špangice pa take stvari.

Me je pa najbolj zbodlo, ko je dedi enkrat izjavil, da Pajacka je le prva in jo ima zato raje, pa sem mu rekla, ja no Pajacek je pa prvi. Od takrat dela z njim isto. Če ne bi, potem tud Pajacke ne bi veliko videl in ker on to ve... je bolje da ju sprejme enako.

Sam je pač Pajacek en tak lomilec src, da ne moreš ostat hladen do njega.

Zamerla nisem nobenmu, saj po pravic povedano so bili tud moji občutki prvič in drugič dost različni.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.11.2007 13:37:32   
piščanc
tud mi imamo dva in je razlika vedno in povsod. tudi pri meni, če tako pogledam. za prvo sem imela neskončno časa, sedaj ga je pol manj. in drugi je zato veliko bolj iznajdljiv in samostojen (ok, delno tudi zaradi karakterja). ne vem, meni se to ne zdi nekaj slabega. nekateri pa jamrajo zakaj jim otroke zaradi navdušenja iz naročja vlečejo, nikoli ni prav.

vsaka stvar je za nekaj dobra.

je pa treba paziti, da sta oba otroka potem, ko se začneta zavedati svojega obstoja enakovredna. to pa je pomembno

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.11.2007 13:49:27   
kalbo
Veš kaj, to, kar se dogaja je zelo dobro za prvega otroka. Ne sekiraj se in nikakor ne poizkušaj kompenzirat tega ti, ker boš naredila krivico starejšemu.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.11.2007 14:22:57   
jade1
Eha zaradi takih malenkosti se pa res ni treba obremenjevati. Midva imava 3 otroke, ampak imava jih zato, ker se imava rada in, ker sva si želela večjo družino. Kaj pa kdo reče ali si misli naju pa sploh ne zanima. Sicer so me v službi gledali, kot deveto čudo, ko sem bila tretjič noseča, kot da sem edina na svetu s 3 otroki ampak mene to sploh ne gane. In še preden sem rodila so me spraševali kdaj bo četrti, pa vem, da je bilo to rečeno iz žlehtnobe. Ampak jaz se samo nasmejem, kakšno hecno ven vržem pa je. Briga mene kaj si ljudje mislijo.
Babice in dedki pa imajo vse 3 enako radi.
Skratka ne obremenjuj se z okolico, saj nimata otrok zaradi njih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.11.2007 11:33:56   
Stefka
Tudi jaz sem bila zelo žalostna, ker moja tašča, ki je pestvala ta veliko noč in dan, ta male do njenega osmega meseca ni vzela v roke več kot trikrat. Vedno je rekla, če pride samo ta velika k njej.

Potem pa sva rekla, da imava dva otroka, da gresta tja obe ali pa nobena.

No, zdaj ko je ta mala stara 16 mesecev, pa ta velika komaj pride do svoje babice. Pa ne zato, ker bi jo tašča zanemarjala, ampak ker se ta mala Mutola zabori... user posted image

Tako da, bo minilo, ne skrbi. Ju bodo imeli oba enako radi, samo da malo zraste.

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.11.2007 13:42:22   
honey
No, jaz še ne vem, kakšna bo reakcija, ko bova povedala, da sem v drugo noseča, ampak lahko povem, kakšna je bila, ko sem bila v prvo - moji starši so bili ful veseli, sicer moževi tudi, ampak je to zasenčila novica, da je svakinja (moževa sestra) tudi noseča. In potem je že 2,5 leti tako, da njene punčke (5 let in 2x 2,5 leti) so vse, našega pa tudi pogledajo ne. Ampak enostavno sem se sprijaznila s tem in si mislim, da bodo itak oni na zgubi. Tako da se ne sekiraj, glavno je, da ga imata rada vidva in prvi user posted image .

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.11.2007 14:09:06   
Anonimen
Pri moji mami je glava  tadruga vnukinaja prve in tretje pa kot da ju ni.Sam sem se sprijaznila in se sploh ne sekiram več.Sem pa rekla zadnjič ko je nekaj pametovala da če pošlje bonbone srednji naj jih tudi drugim dvema če ne jih dobi nazaj v paketu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?