|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še nekaj o kajenju...
22.12.2004 17:53:51   
filipinka
...grd naslov, kajne? :hudicek: Sem prebrala debato o kajenju...uuuh! Brez besed! Mi pa nekaj ne da miru...
A, bom najprej napisal kako je bilo oz. je s kajenjem pri meni.:sloncek:
Torej, sam sem kadilka-NO, NE VEČ! Od lani 5. februarja, ko sem izvedela, da bom mama9nebesa! Od takrat več nisem kupila cigaretov. Prej sem pa kadila od 16.leta, se pravi malo manj kot deset let!
Zdaj ima že dvainpol meseca starega sinčka Filipa in še vedno ne kadim. Pa se mi zdi, da bi...:hudicek:... pa si ne dovolim, ker bi me potem bolelo srce...ker bi potem moje mleko imelo okus po cigaretih????-Je to res????
Torej to je tisto, kar mi ne da miru! Povejte mi punce odkrito, a ste v času dojenja kadile? O tem nisem nikjer nič prebrala, le moja starejša sestra mi je strogo zabičala, da v času dojenja ne smem kaditi, ker bo mali imel krče! Ne vem, če je to res ali ni. Poskusiti pa tudi ne upam!
Napišite svojo izkušnjo, glede tega! In še nekaj, ste edine, ki sem jim tako odkrito spregovorila o tej skriti želji..zato nočem NOBENEGA OBSOJANJA ali DEBATE KATERA MAMA JE SLABA! Velja?:sloncek:
V.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Še nekaj o kajenju...
22.12.2004 18:01:31   
Erika 1
Sama nisem nikoli kadila, ker se mi ljudje ki kadijo zdijo kot veliki grdi dimniki, pa nonstop smrdi ti obleka, lasje in koža (pač moje mnenje). Imam pa sosedo, ki je kadila in v nosečnosti in potem, posledice pa so se takoj pokazale. Mali je slabo jedel, počasi napredoval.

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Še nekaj o kajenju...
22.12.2004 18:10:19   
dory
Jaz sem pred nosecnostjo kadila ko turk...tudi po celo skatlico na dan...pol pa ko sem zvedla,da sem noseca sem prekinla..bilo mi je absurdno,da bi unicevala zivljenje se komu..pa mi ni bilo tezko,ker sem vedla zakaj sem nehala...danes 8 mesecev po porodu se vedno spadam v klub nekadilk...in prou fajn se mi zdi :)

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Še nekaj o kajenju...
22.12.2004 18:12:19   
Annny
V77, toliko časa si zdržala brez cigaret..jaz ne bi kar tako zavrgla tega truda - potrudi se za svojega :angel:
Nisem odgovorila na tvoje vpr., ampak vseeno bi mi bilo žal, če bi spet začela kaditi, čeprav te ne poznam.

LP:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Še nekaj o kajenju...
22.12.2004 18:17:28   
Pajaca
Jaz sem ful proti kajenju, a vseeno ti bom napisala takole: Vsak se sam odloči ali bo kadil ali ne in vsak sam zase ve kaj je dobro in kaj ne..... tako da naj se otrok sam odloči kaj bo in kaj ne... tam enkrat pri štrnajstih, al kdaj zdaj začenjajo???

Nikakor pa ne odobravam kajenja med nosečnostjo in dojenjem..... se mi zdi da ne more biti nič dobrega otroku. Tako da zdrži ali pa pač začni kaditi in daj otroku umetno mleko...... pač odločitev je tvoja. Otroku bo v vsakem primeru dobro, ti pa boš ob ene 2-3000 sit tedensko (odvisno od vrste mleka in cigaret)

LP

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Še nekaj o kajenju...
22.12.2004 18:27:41   
ronja5
Ojla!

Sama sem dolga leta kadila.Sedaj sem že 6 let prava nekadilka. In vsi, ki kadijo mi grejo strašno na živce.Tudi jaz sem pri obeh otrocih vmes nehala v času nosečnosti in dojenja. Oba otroka sta bila astmatika. Ko je pediatrinja brala izvid pulmologa, kjer je bila opisana tudi družinska anamneza-starši in stari starši kadijo- je na glas rekla samo BLJAK in to je bil začetek mojega razmišljanja v pravo smer.
Potem je sledilo prijazno opozorilo, pravo malo predavanje, zdravnika v pokoju, ki je slučajno nadomeščal v ZD.Imela sem začetek pljučnice, ko sem odprla usta je poznavalsko rekel: Uf, pravo kadilsko grlo. Bilo me je zeloooo sram. No najbolj pa se mi je vtisnila v spomin sodelavka, takrat stara blizu 50 let, ki je bila vse življenje strastna kadilka, a ji je uspelo nehat!:bravo::bravo::bravo: Ona mi je rekla, da če bi vedela kako vsa smrdim po čikih, ne bi več nikoli niti pomislila na čik. Pa sem nehala. Takoj, nepreklicno, za vedno. Ugotovila sem tudi, da je imela prav. Vsakemu kadilcu sem takrat in redkim, ki so to še danes povem, da smrdijo! Smrdijo tako, da jim noben parfum, milo, spray,... ne pomaga-če kadiš SMRDIŠ!
V77, to je samo moje mnenje!

LP! :rozica::rozica::rozica: Ronja

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Še nekaj o kajenju...
22.12.2004 18:32:48   
kimi
jaz nikoli nisem bila strasna kadilka sem pa kadila eno leto pred nosečnostko kakšen cigaret ob kavi to je bilo to. Takoj ko sem izvedela, da sem noseča sem prenehala od takrat ne kadim niti me ne mika.

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Še nekaj o kajenju...
22.12.2004 19:49:02   
Gina
Ne kadit med dojenjem, prosim (v imenu otroka).Otrok tega ne mara, noče in mu smrdi. Pa še pritisk mu dvigne kot 3 kave skupaj, pa spat ne more. Saj najbrž kaj drugega, kot to, da bi bil nervozen, pa da bi dobil malo manj kisika ne bi bilo, pa vendar. Ko boš nehala dojit se pa odloči a boš še al ne. Po moje mora to dozoret v tebi. Veš kako je fajn, ko ne čakaš vsako pavzo ali kavico na čik, pa kako je fajn, ko prideš domov pa nič ne smrdiš. Pa ni ti treba pazit, da ne stojiš komu preblizu, da bi te vohal, pa pozimi ni treba hodit na balkon...Fajn je to, veš.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Še nekaj o kajenju...
22.12.2004 20:28:21   
filipinka
Vse imate prav, če kadiš smrdiš. Včasih sva s taščo skup nažigali, zdaj mi pa tak smrdi, ko pride cartat mojega srčka...bogi mali! :ups:
Ena mi je napisala, da naj pač otroku začnem dajat ono mleko, če bi rada kadila! Halooooo?
Tega ne bi storila NIKOLI!:sloncek:
Torejkadila ne bom še vsaj kakšni dve leti oz. mogoče se bova dojila še dlje!!!9nebesa... za pozneje pa še nisem trdno odločena, pa čeprav tako smrdi!:zmeden2:
V.
P.S.: Ej, mogoče mi sploh ne bo več všeč tisti okus...mogoče je pa vsa ta želja samo nekje v glavi...mogoče mi pa manjka malo daljši trač s tapravo frendico:zmeden2:

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Še nekaj o kajenju...
22.12.2004 20:31:48   
Urša
Se strinjam z Gino! :bravo:
Teja, tvoj Maj je pa lahko ponosen nate! 9nebesa

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Še nekaj o kajenju...
22.12.2004 20:35:34   
Anonimen
Pa saj se ne gre samo za otroka. Jaz sem kadila gotovo 10 let, preden sem zanosila. In to zelo. Ko sem zvedela, da sem noseča, sem nehala in od takrat naprej še nisem prižgala cigarete in je (upam) tudi ne bom, ker moram ostati zdrava, za Tiborja.

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Še nekaj o kajenju...
22.12.2004 21:00:53   
@dasa@
ja moji mamici je pa dohtarca rekla da ne sme nehat ker se bo vse to čistl čez dojenčka ampak da naj samo zmanjša

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Še nekaj o kajenju...
23.12.2004 9:37:36   
Donja
Želim vam pa povedat nekaj drugega. Moja mama je kadila skozi obe nosečnosti (jaz in brat) in sva oba z bratom imela nizko porodno težo, s tem da sem jaz šla čez rok, brat pa je rojen 3 tedne prezgodaj. Pa tudi potem je skoz kadila in ni nobenega od naju dojila dalj časa, kot en mesec. Ker pa sva oba bila drobcena naju je zaradi slabe vesti potem dobesedno filala in sva oba bila debela kot otroka in še danes imava probleme s težo. (Brat je star 20 jaz 29 let.)Najhuje pa je to, da sva že od prihoda domov bila vedno pasivna kadilca, ker pri meni sta še oče in dedek kadila in ni nihče hodil ven, pri bratu pa samo mama in dedek. Če pa je bil kak obisk, je včasih bila kuhinja prava zelh kamra. Tega se še sama spomnim. Jaz sem že občutila posledice tega pasivnega kajenja, močno upam, da ga brat ne bo.

Punce ne obsojam nobene če kadi, saj sama ve kaj hoče, edino me pa resnično moti, če kdo kadi v bližini majhnega otroka.

Neposredna povezava do sporočila: 13
   Še nekaj o kajenju...
23.12.2004 10:12:47   
kimi
Mene od kajenja stran drži to, da je moj rekel, če me bo dobil s cigareti, da letim iz hiše:)-. Smešno samo on resno misli

Neposredna povezava do sporočila: 14
   Še nekaj o kajenju...
23.12.2004 10:21:40   
Maš
Mene pa resnično moti, če kdo kadi v bližini majhnega otroka, še nerojenega otroka, večjega otroka ali odraslega! Kajenje bi moralo biti prepovedano povsod, kjer smo nekadilci - torej v vseh barih, restavracijah, na ulicah, povsod!!! O tem, kako kadilci smrdijo pa tole - ne vem, zakaj sploh uporabljajo kakšne parfume in podobno - če smrdiš, si pač zanemarjen, tudi za lepo obleko je potem škoda denarja.

Neposredna povezava do sporočila: 15
   Še nekaj o kajenju...
23.12.2004 10:26:01   
Maš
kimi, ga povsem razumem, da resno misli.
Saj najbrž sem preveč sovražna do kadilcev, upam, da mi kdo ne zameri. Rada bi vam/jim samo dopovedala, ker se sami očitno ne zavedajo, da so res grozni in da res ogabno smrdijo. Če bi se tega zavedali, bi marsikdo najbrž prenehal.

Neposredna povezava do sporočila: 16
   Še nekaj o kajenju...
23.12.2004 10:54:36   
kimi
Maš saj oni nima nič prosti kadilcem pa tudi ne moti ga če se v bližini otroka kadi, mene to moti oziroma me je na začetku 3 mesece motilo, ko pa sem videla da nisem ničesar dosegla ko sem pred tastom govorila da :duda: ne sme biti tam kjer se kadi sem pa morala biti tam. Na srečo večinoma dela po cele dneve gredo mi je ko ga prime v naročju s cigareto v ustih pa karkoli rečem me nihče ne posluša.

Neposredna povezava do sporočila: 17
   Še nekaj o kajenju...
23.12.2004 11:01:46   
BarbaraO
Tudi jaz sem do nosečnosti kadila (približno 13 let). Sicer sem bila "zmerna" kadilka, pa vendarle. Že ko sem kadila, mi je smrdel zadah drugih kadilcev (da o svojem niti ne govorim), roke, obleka, lasje... Danes sem na to še toliko bolj občutljiva. Zase lahko rečem, da sem imela srečo, da je skupaj z mano nehal kaditi tudi fant (torej, očka). Ravno te dni se izteka drugo leto, odkar ne kadiva. Priznam, da me včasih še zamika, vendar nisem sigurna, da bom zdržala, če bom prižgala le enega. Zato ga raje ne bom. Nočem, da bi se hčerka spominjala iz otroštva le cigaretnega dima. Pa še denar, ki bi ga pokurila za cigarete (in ga ne bi bilo malo), bom raje bolj koristno porabila. Konec koncev to ni več poceni špas!

Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?