ronja5 -> Še nekaj o kajenju... (22.12.2004 18:27:41)
|
Ojla! Sama sem dolga leta kadila.Sedaj sem že 6 let prava nekadilka. In vsi, ki kadijo mi grejo strašno na živce.Tudi jaz sem pri obeh otrocih vmes nehala v času nosečnosti in dojenja. Oba otroka sta bila astmatika. Ko je pediatrinja brala izvid pulmologa, kjer je bila opisana tudi družinska anamneza-starši in stari starši kadijo- je na glas rekla samo BLJAK in to je bil začetek mojega razmišljanja v pravo smer. Potem je sledilo prijazno opozorilo, pravo malo predavanje, zdravnika v pokoju, ki je slučajno nadomeščal v ZD.Imela sem začetek pljučnice, ko sem odprla usta je poznavalsko rekel: Uf, pravo kadilsko grlo. Bilo me je zeloooo sram. No najbolj pa se mi je vtisnila v spomin sodelavka, takrat stara blizu 50 let, ki je bila vse življenje strastna kadilka, a ji je uspelo nehat!:bravo::bravo::bravo: Ona mi je rekla, da če bi vedela kako vsa smrdim po čikih, ne bi več nikoli niti pomislila na čik. Pa sem nehala. Takoj, nepreklicno, za vedno. Ugotovila sem tudi, da je imela prav. Vsakemu kadilcu sem takrat in redkim, ki so to še danes povem, da smrdijo! Smrdijo tako, da jim noben parfum, milo, spray,... ne pomaga-če kadiš SMRDIŠ! V77, to je samo moje mnenje! LP! :rozica::rozica::rozica: Ronja
|
|
|
|