|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakanje
17.11.2007 12:47:56   
draganav
Moja 2 leti stara pikica že dva dni ne kaka. Do zdaj nisva nikoli imeli težav, zdaj pa kar naenkrat. Je mogoče kriv sirup Prospan, ki ga že nekaj časa jemljemo. Zdaj smo tudi na AB Hincocil. Pravi, da ne fre ker je trdi drekec res, da že 4 dni nazaj, ko je kakala je bil trd. A se je ustrašila? Kupila sem sirup Portalak in ji ga dala včeraj eno žlico, danes dve žlici in še nič. Kolikokrat na dan ga lahko dam? Veliko pijemo, jemo mandarine, jogurt,  čokolad in ostalega že 5 dni ne je ampak nič. Kaj naj? Kdaj bi pa morale k zdravniku? Koliko dni je normalno, da ne kaka??

TAKO LEPO JE BITI MAMA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakanje
17.11.2007 13:01:44   
mily
Dva dni pri nas ni nič takega. Ne vem no, jst še ne bi panike delala.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2007 13:04:15   
draganav
Danes je že 3 dan, saj je tudi jaz ne bi, ampak do zdaj smo bili brez problemov. Stoka, da jo buba rit in, da je zrdi drekec.

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2007 13:05:33   
Marogica
Če imaš doma kakšno svečko, ji jo daj. Očitno ji sadje, jogurti in pd. ni dovolj.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2007 13:09:48   
draganav
Svečk nimam jih ne dajem, ker mi je groza, ko sem ji enkrat morala dat. Res,da še nisem probala kompot iz jabolk, kaj naj še to probam? Koliko sladkorja naj dam?

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2007 13:20:10   
tinkamiška
Draganav, jst ratujem pravi mali ekspert za nekakanje, namrač Iza(decembra bo 2), tudi noče kakat, začelo se je z jemanjem AB Hincocil, potem se je 1x pokakala na tla pred kopanjem( ni bilo hujšega) in posledično je začela zadrževat kakec in potem seveda težko kakala. Zdej se sučemo v krogu malo več kot 2 meseca.
Kako si pomagamo:
- najprej nabavi sirup lactecon(za mehčanje blata-ni odvajalo) in ji ga dajaja vsak dan(ji ga dam kr v 1dcl sokca zjutraj, da sigurno vse spije)
- slivovo sok in kašica od Hippa ali pa namočim slive zvečer in ji zjutraj dam za popit tekočino
- 1 probiotični navadni jogurt/dan
- laneno seme dajem v razne omake, solate,...
- izogibamo se korenčku in bananam, ker zapirata

Včeraj je prvič po dveh mesecih kakala brez prigovarjanja in odgovarjanja "nočem" in sicer po dveh dneh. Pred tem sem ji morala dat svečko, ker ni kakala 5 dni in je bilo že res hudo. Upam, da mi je ne bo treba več dajat in da nam bo kakanje steklo samo ode sebe.

Enako želim tudi vam, ker je tole res hudo, stresno za vse nas...

LP,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.11.2007 13:53:45   
draganav
Res pa da smo bolani, imeli smo vročino, zabasan nosek posledično vnetje ušesa in smo bili zelo malo zunaj. Je možno, da ne kaka zaradi premalo gibanja na svežem zraku?

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.11.2007 18:07:28   
Blink1
Pri dvoletnihotrocihje zelo pogosto, da se pojavijo težave s kakanjem. Pri nas je stvar trajala več kot leto dni in naj ti povem, da semše vedno obsedena s kakanjem. Ko enkrat gre trdo in boli, se otroci ustrašijo in začnejo blato zadrževati in živi bog jih ne prepriča, da naj kakajo. In tako se začne začarani krog.

Priporočam ti, da poskusiš doseči, da bo blato ČIMPREJ mehko in se ne bo prestrašila kakanja. Jaz sem uporabljala sirup Portalac, ki sem ga dajala 2 žlički na dan. Spremenili smo prehrano. Ukinili smo mleko inga nadomestili s probiotičnimi jogurti (vsak dan je spila vsaj 2 dl), čim več sadja (čeprav, ga sploh ni jedla dosti). Ampak ko otrok enkrat noče več kakat, tudi mehko blato ne pomaga več, ker ga tako dolgo zadržuje, da se zasuši.

V najhujši sili sem ji jaz dala svečko, če ni šla kakat vsaj 3 dni. V bistvu potem svečka ni imela učinka mehčanja blata, ampak je samo spodbudila izločanje. Potem je šla takoj in je seveda ven prišla še cela svečka.

Pri treh letih se je stvar končno normalizirala, mene pa je stala ogromno živcev. Se še pa vedno bojim, ko je bolana, ker antibiotiki zapirajo, vročina izsuši blato itd... in takrat ji kar preventivno dam Portalac.

Malce si še na tem forumu poišči nasvete, jaz sem ogromno spraševala in dobila veliko odgovorov.

Želim vam uspešno kakanje.

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.11.2007 8:59:10   
Anonimen
najprej nabavi sirup lactecon(za mehčanje blata-ni odvajalo

Ga tudi jaz priporočam.nekaj časa nazaj je bilo govora o tem,ker je na žalost veliko otrok z težavami pri izločanju blata.Pa je ena od uporabnic pošteno pobrskala po intrnetu in našla tale sirup in nam ga svteovala,tako smo ga preizkusili.
Pomagalo je,sicer se rezultati ne pojavijo v enem dnevu,v enem mesecu ponavljanja postopka,pa so že tu.Nič več strahu pred kakanjem,češ,da bo bilelo,ker je blato trdo in zasušeno,ampak normalno gre naš na WC,sam reče in opravi brez solz.zato raje postopaj prj,preden se otrok prestraši in začne odklanjat kakanje,zato,ker boli,ker je trdo.

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Vsako leto 1600 novih primerov pljučnega raka
Pljučni rak je tretji najpogostejši rak v Sloveniji in tudi vzrok za ogromno smrti. Vsako leto v Sloveniji zaradi njega ...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Dvojčki, trojčki...
Ela123

Si želite, da bi bili noseči z dvojčki, trojčki, četverčki...

Da (40%)

Ne (60%)

Število vseh glasov: 302

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!