Blink1 -> RE: kakanje (17.11.2007 18:07:28)
|
Pri dvoletnihotrocihje zelo pogosto, da se pojavijo težave s kakanjem. Pri nas je stvar trajala več kot leto dni in naj ti povem, da semše vedno obsedena s kakanjem. Ko enkrat gre trdo in boli, se otroci ustrašijo in začnejo blato zadrževati in živi bog jih ne prepriča, da naj kakajo. In tako se začne začarani krog. Priporočam ti, da poskusiš doseči, da bo blato ČIMPREJ mehko in se ne bo prestrašila kakanja. Jaz sem uporabljala sirup Portalac, ki sem ga dajala 2 žlički na dan. Spremenili smo prehrano. Ukinili smo mleko inga nadomestili s probiotičnimi jogurti (vsak dan je spila vsaj 2 dl), čim več sadja (čeprav, ga sploh ni jedla dosti). Ampak ko otrok enkrat noče več kakat, tudi mehko blato ne pomaga več, ker ga tako dolgo zadržuje, da se zasuši. V najhujši sili sem ji jaz dala svečko, če ni šla kakat vsaj 3 dni. V bistvu potem svečka ni imela učinka mehčanja blata, ampak je samo spodbudila izločanje. Potem je šla takoj in je seveda ven prišla še cela svečka. Pri treh letih se je stvar končno normalizirala, mene pa je stala ogromno živcev. Se še pa vedno bojim, ko je bolana, ker antibiotiki zapirajo, vročina izsuši blato itd... in takrat ji kar preventivno dam Portalac. Malce si še na tem forumu poišči nasvete, jaz sem ogromno spraševala in dobila veliko odgovorov. Želim vam uspešno kakanje.
|
|
|
|