Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:23:46
|
|
|
|
rija
|
draga moja, nobeno od teh, če mene vprašaš....vse to je samo podobno pravemu, dobremu bučnemu olju, ki ga dobiš v kakšni domači oljarni v Prekmurju za 5 eur po litru....
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:24:03
|
|
|
|
eya
|
Nam ga pripelje en kolega iz štajerskih koncev, domačega in je izvrstno. Za kupljene v trgovini pa ne vem, pozorna bodi na sestavo...nekatera olja imajo samo majhen procent bučnega olja, vse ostalo je pa navadno rastlinsko.
|
|
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:26:19
|
|
|
|
Dream
|
Jaz osebno najraje uporabljam olje Petovar (iz Lenarta). Da se ga kupit v trgovinah (mislim, da sem ga videla v Sparu), lahko pa ga kupiš kar direktno pri njih. Cenovno je ugodnejši od obeh (če ga kupiš direktno pri njih).
|
|
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:27:43
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija draga moja, nobeno od teh, če mene vprašaš....vse to je samo podobno pravemu, dobremu bučnemu olju, ki ga dobiš v kakšni domači oljarni v Prekmurju za 5 eur po litru.... Rija, fališ. Dobro bučno olje dobiš izključno pri kmetu, ki ga poznaš in si lahko ziher, da ni razredčen. Pod 12 ojrov pa ga ne dobiš.
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:30:36
|
|
|
|
sonce36
|
Zdravo, ko se videla, da te zanima dobro bučno olje sem šla ponj v shrambo in sedaj ti prepisujem: Bučno olje - Diši po rekmurju; Za šunkarno Kodila izdeluje Oljarna Pojbič G. Petrovci 31 Slovenija _prekmurje. Olje je hladno stiskano(saj po njihovih besedah) meni pa je nadvse okusno. Ko so ga prodajali so ti ponudili košček kruha, da ga pomočiš v olje in stestiraš. Sem si mislila kdo bo pa jedel to olje. No pa je probam super okusno ... ali lahko še. Prodajajo ga tudi v Kranju na tržnici ob sobotah, dugače pa pripeljejoi tudi na dom, vendar ne vem do kakšne razdalje.
|
|
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:39:09
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa IZVIRNO SPOROČILO: rija draga moja, nobeno od teh, če mene vprašaš....vse to je samo podobno pravemu, dobremu bučnemu olju, ki ga dobiš v kakšni domači oljarni v Prekmurju za 5 eur po litru.... Rija, fališ. Dobro bučno olje dobiš izključno pri kmetu, ki ga poznaš in si lahko ziher, da ni razredčen. Pod 12 ojrov pa ga ne dobiš. uh, pa res falim..... te pa sem nekaj zbrkala s ceno meni ga je prejšnjič mama prinesla od znancev, ki imajo oljarno v križevcih, in tam je tudi tapravo pojbičevo iz G. petrovec ni tak dobro... sicer smo ga pa do nedavnega delali sami zase, vendar je moja babica prestara, da bi se še matrala s tem, mi pa žal nimamo časa....
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:39:37
|
|
|
|
lex
|
moj dela preše za te oljarne in sva samo 1x dobila resnično skoraj 100% bučno olje. kajti buče najpre spražijo potem to sprešajo in nato prgo namočijo še 1x belo olje in jo še 1x stisnejo tako da res čisto bučno olje je premastno in je kot med
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:41:02
|
|
|
|
tanikaa
|
Ja, če ste ga sami delali ... ni boljšega. Ko še tak frišnega prinesejo iz oljarne...mljask. Pravim, bučno olje je potrebno nabavljat pri tistem, katerega poznaš. Da te takoj obvesti, da delajo olijovo, pa takoj dobiš frišnega. Laaaaaaaaaačnaaa.
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:42:02
|
|
|
|
rija
|
ja, samo po tistem ko ga delaš, pa še tudi dva dni smrdiš po oljarni
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:44:00
|
|
|
|
tanikaa
|
Ka te pa briga. Glavno ka je dober. Pa tak ga fajn osoliš, pa domači kruj vo s krušne peči notre namačeš. No, te pa zakoj man debelo rit.
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:46:32
|
|
|
|
rija
|
ccc... koja debela rit še moja ni več tak strašna
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:47:22
|
|
|
|
kofetek2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa Ka te pa briga. Glavno ka je dober. Pa tak ga fajn osoliš, pa domači kruj vo s krušne peči notre namačeš. No, te pa zakoj man debelo rit. sem vse razumela jaz!
|
|
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 22:48:12
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija ccc... koja debela rit še moja ni več tak strašna Si shujšala??? Jaoooo, kaaaaaaaaaaaaaaaak???
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 16.11.2007 23:06:37
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa Si shujšala??? Jaoooo, kaaaaaaaaaaaaaaaak??? s težavo..... zdaj pa zopet pridobivam, ker sem pod stresom in žerem.....
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 17.11.2007 8:14:29
|
|
|
|
solatja
|
še vedno pa ne vem, katero od teh je najboljše (pa ne mi delat lušt z nekimi domačimi, ker ga nimam doma niti kapljice več in ga rabim še danes )
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 17.11.2007 9:52:50
|
|
|
|
tina104
|
Jaz imam od oljarne Fram, mora pa bit ono prav bučno, meni ga prinese direktno od tam ata, pravi, da je ta pravo, je včasih delal tam.
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 17.11.2007 10:46:52
|
|
|
|
mala pikica
|
Najboljše je sigurno kakšno domače
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 17.11.2007 11:31:10
|
|
|
|
Peteršilj
|
k dobremi bučnemi olji pa rdeči ptujski luk paše, (PREGLASA NA U NE VEN NAPISATI), poleg pa rebra svinjska iz razsola kuhana, domačui kruh pa južina tu.
|
|
|
|
RE: bučno olje -katera firma? 17.11.2007 11:38:03
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica Najboljše je sigurno kakšno domače Saj pravim
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizkeMedtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?