|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: umetna oploditev-ne zaradi neplodnosti
19.11.2007 18:55:37   
Strawberrie Cherrie

mogoče bi še poprosila koga, da ti otroka donosi, da boš ti ostala lepa???

IZVIRNO SPOROČILO: adrija123

Pozdravljeni!
Zanima me če je kdo imel umetno oploditev zato, ker si je želel dva otroka naenkrat in ne zato, ker po naravni poti ni šlo? Pa na koga se lahko obrnem.
Lep pozdrav

(odgovor članu adrija123)
Neposredna povezava do sporočila: 51
19.11.2007 19:16:17   
Abra
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: Kalina

Pomoje jih je takoj uzel zaradi let.

po moje pa ne...

se pa res lepše sliši....

se čisto strinjam, tudi preiskav ne nardiš čez noč ...
zdaj si pa lahko takoj na vrsti, tut zastonj

No ja ce vas zanima, baje do konca leta kr mal deli brezplacne postopke, zgleda jih ma viska.user posted image

jih ne kar mal deli ... od avgusta je dobil toliko dodatnih postopkov, da lahko VSE vzame na račun ZZZS, razen tistih, ki so že porabili 4, kot nam jih država da. Če bo kvoto naredil, jih bo tudi za drugo leto dobil in ne bo nobenemu treba plačevat, dokler kvote ne izpolni seveda.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 52
19.11.2007 19:32:12   
Anonimen
Zanima me če je kdo imel umetno oploditev zato, ker si je želel dva otroka naenkrat in ne zato, ker po naravni poti ni šlo?

Zanimivo vprašanje.

Še je čas, da želje pošlješ dobrim trem možem :).

(odgovor članu adrija123)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
20.11.2007 5:13:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

No ja ce vas zanima, baje do konca leta kr mal deli brezplacne postopke, zgleda jih ma viska.user posted image

ne morem si kaj, bom še malo žleht....

mogoče pa je bila uspešnost v plačljivih zadovoljiva in so bili ti predvsem hitrejši od plačljivih....je pa škoda še od države ne pokasirat tistega, kar mu gre....edino dobro pri vsem je, da pač ljudje dobijo, kar želijo....

Rija vem da nimaš dobro mnenje za Reša, vendar je to tvoje osebno mnenje, mnogo punc tu, je s pozitivnim mnenjem. Glede teh zastonj postopkov, ki te tako motijo, pa si ni sam kriv, da mu jih ZZZS da. Me punce težimo vsako leto za več postopkov, da pridemo prej na vrsto, ker se vrste vedno daljšajo, ker v LJ zadnje čase samo neki mutijo, nič ne naredijo, zamrznjenčki so prava redkost, Ne moreš po svoje zamrznjenčke že od začetka poletja (halo, kateri center si lahko to privošči) V MB pa ne govorimo koliko so dolge čakalne vrste, ki jih zapolnijo hrvati- samoplačniško (zakaj hudiča morajo imeti hrvati tako prednost, in zakaj ne dajo slovenskih parov prej? ) Torej v vsakem centru se nekaj kuha, ne samo pri Rešu.
Da nadaljujem bistvo, zaradi našega pritiska na centre za neplodnost, na ZZZS, na vlado..... ZZZs podeli vsako leto nekaj koncesijskih postopkov vsem centrom, vendar ker iz leta v leto LJ in MB delata z najmanjšim možnim zanosom oz počasi, ne moreta sprejeti dodatnih postopkov, sja še niti tistih ne pokurijo, ki so v planu- to je zame sramota in to se pradvsem v LJ dogaja. Reš opravi vse postopke v planu in še skoraj vse, ki mu jih na koncu ZZZS podeli, kako hudiča sam lahko opravi več postopkov, kot v drugih centrih, ki jih je malo morje, pa s kilavo organizacijouser posted image . In za nas pacientke je to nekaj enkratnega, prideš prej na vrsto, pa še brezplačno, pa nič ni na račun unih, ko so prej plačevale Rešu.

Se pa nekako strinjam s postom od sayuri. Drugače pa vsak teden preberem tu na RR, kako hočejo punce preslepit G in govorijo, da so se že 1 leto matrale, se pa samo par mesecev in veliko punc jih celo podpira, ja pejte, pejte, me smo tudi šle in bla, bla. Samo enkrat sme rekla, da to ni fer in sem bila napadena. In tudi ta ženska lahko gre in reče matramo se že 2 leti, poslal jo bo na HSG ali laparo in potem v postopek, doma pa s kondomom seksa.

Drugo kar je, tale punca ki je zastavila to vprašanje, niti približno ne bo čutila, kako hudo je it skozi postopek, ne bo trepetala, ne bo živčna razvalina, vse bo šlo kot po maslu. Zakaj, ker se ne matra leta in leta, ker ne dela leta in leta preiskav, ker jo ne govorijo mladi ste, imate še čas, ker kar je najpomembnejše,   misli oz ve, da je z njo vse ok in lahko ima otroka po naravni poti. Tu smo me namreč najbolj prikrašane in to vse naredi bolečino toliko bolj močno in krvavouser posted image .

Tebe deklica uvodnega posta te je pa lahko sram, da daš tako temo na forum, kjer se punce borijo za svoje otroke. Četudi je tvoja želja tako močna kot naše, imej toliko spoštovanja do drugih. Jaz upam, da ne tudi ne hodiš med slepe, invalide, bolane ljudi in jim govoriš kako lepo je hodit, bit zdrav in kake neumnosti lahko vse počneš. Četudi neplodnost ne zgleda tako huda bolezen verjemi, da povzroča veliko čustvene nestabilnosti, depresije, razdora zakona, poslabšanje zdravja zaradi posledic zdravil in vseh preiskav.

Imej srce in ljubi otroke, ki so ti daniuser posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
20.11.2007 9:59:30   
miš
Se pa nekako strinjam s postom od sayuri. Drugače pa vsak teden preberem tu na RR, kako hočejo punce preslepit G in govorijo, da so se že 1 leto matrale, se pa samo par mesecev in veliko punc jih celo podpira, ja pejte, pejte, me smo tudi šle in bla, bla. Samo enkrat sme rekla, da to ni fer in sem bila napadena. In tudi ta ženska lahko gre in reče matramo se že 2 leti, poslal jo bo na HSG ali laparo in potem v postopek, doma pa s kondomom seksa.

Drugo kar je, tale punca ki je zastavila to vprašanje, niti približno ne bo čutila, kako hudo je it skozi postopek, ne bo trepetala, ne bo živčna razvalina, vse bo šlo kot po maslu. Zakaj, ker se ne matra leta in leta, ker ne dela leta in leta preiskav, ker jo ne govorijo mladi ste, imate še čas, ker kar je najpomembnejše, misli oz ve, da je z njo vse ok in lahko ima otroka po naravni poti. Tu smo me namreč najbolj prikrašane in to vse naredi bolečino toliko bolj močno in krvavo .

Tebe deklica uvodnega posta te je pa lahko sram, da daš tako temo na forum, kjer se punce borijo za svoje otroke. Četudi je tvoja želja tako močna kot naše, imej toliko spoštovanja do drugih. Jaz upam, da ne tudi ne hodiš med slepe, invalide, bolane ljudi in jim govoriš kako lepo je hodit, bit zdrav in kake neumnosti lahko vse počneš. Četudi neplodnost ne zgleda tako huda bolezen verjemi, da povzroča veliko čustvene nestabilnosti, depresije, razdora zakona, poslabšanje zdravja zaradi posledic zdravil in vseh preiskav.

Imej srce in ljubi otroke, ki so ti dani

MIŠEK 13 - dobr si tole napisalauser posted image , sama resnica. Sploh tole na koncu... Ene ženske se sploh ne zavedajo in se nikoli ne bojo, kaj pomeni - neplodnost. Kaj vse res doživi par, ki mora skozi vse postopke. Koliko živcev gre, koliko energije in truda vložiš v to, kolikokrat si razočarana in obupana, kako lahko izgubiš voljo do vsega in padeš v depresijo.......  To so res grozne stvari, ki jih ne privoščim nikomur. Jaz osebno poskušam zanositi dve leti, pa vem da to v primerjavi z nekaterimi ni nič. Redno prebiram RR, pa mi na začetku poskušanja, da bi zanosila, še na misel ni prišlo da bi sploh kaj jamrala. Kaj šele,da bi pisala take neumnosti.
In takim puncam sigurno uspe v prvo zanosit. GROZA!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
20.11.2007 10:17:06   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

Rija vem da nimaš dobro mnenje za Reša, vendar je to tvoje osebno mnenje, mnogo punc tu, je s pozitivnim mnenjem. Glede teh zastonj postopkov, ki te tako motijo, pa si ni sam kriv, da mu jih ZZZS da.

itak mišek, to je moje osebno mnenje....kot si napisala in imam vso pravico do njega.....in ne morem pisat mnenja drugih.....samo svoje....

In nisi razumela bistva: mene absolutno ne motijo brezplačni postopki. Nasprotno. Želim si, da nebi bilo para, ki jih mora plačati.
Iz vsega srca.

To talanje brezpalčnih ali plačljivih postopkov se mi zdi podla manipulacija s čustvi ljudi, ki so prizadeti na najbolj občutljivem področju. Če plačaš, boš pa prišel takoj na vrsto.....če ne, se postavi v vrsto kot ostala raja......

Itak, money makes the world go around.....

< Sporočilo je popravil rija -- 20.11.2007 10:18:15 >

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
20.11.2007 11:23:34   
rokapi
Jaz pa sem pomislila še na nekaj: žal je priznati neplodnost danes še vedno za marsikoga sramota in veliko ljudi to skriva. 

Tako, da v bistvu dvomim, da so ti pari, ki trdijo, da so "zdravi" v resnici brez težav. Kako pa lahko nekdo kar trdi, da ve, da je zrav? Se bojim, da jih je sram priznati resnično stanje in se navzven raje hvalijo, kako so se prostovoljno javili samo, da imajo dvojčke. Če so pa pred tem imeli vrsto neuspelih postopkov, so pa morda raje obdržali zase....

Poznam tudi primer, ko se je ena hvalila, da je zanosila po naravni poti (ko je čakala na nov IVF in je bila  "kako" psihično mirna), v resnici, jo je pa znanka videla, kako je hodila na ultrazvoke na GK... Tako, da je treba malo vzeti z rezervo.

Jaz sem v prvem postopku čakala skupaj z eno gospo, ki je tudi zatrjevala, da nikomur ne bo povedala, da je bila na IVF, niti lastnim staršem ne, nobeni koleivci in če ji uspe, otroku tudi ne, ker noče, da bi kdorkoli izvedel. Potem se je sekirala, ker jo je ena od sester na videz poznala itd. Imajo ludje polno strahov.

Ni vse za verjet. Še posebej, kadar je težava pri moških (kar je pogosto), nekateri to za nič na svetu ne bi priznali....

Nama je uspelo drugič (ICSI) in sva tudi vsem povedala, da sva imela težave. Ne misliva ničesar skrivat, bova tudi otrokom povedala, kako so nastali.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 57
20.11.2007 11:24:50   
Kalina
Ma sam tole v Postojni majo ful smesno, jst sm k sm dobila napotnico za IVF, prsla v Postojno, pregledu moje papirje (stare), mi dal Primolut, (drugace nimam M) in ko sem dobila M, sem zacela z spikanje. Nikakrsnih pregledov, nc. Spikala se 21 dni, sla na punkcijo, cez par dni ET, cez 12 dni delala test, ki je bil pozitiven. ful je blo vse zlahka. Mislim, od njih. Pri meni so ble pac tezave, ker so folikli pocasi rastli, pa hiperstimulacija je bla itd. Pa prvic ko sem prsla tja, mi je DR. reku : "Taksnih kot ste vi, se mi zdravniki otepamo". Me je skor pobral od zalosti. Mi je hotu povedat kokr da mi nikol nebo ratal, sam matrala se bom. In glej ka zlomka, mi takoj v prvo uspe. Se dan danes nemorem niti jst verjeti niti on. (G).

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 58
23.11.2007 14:11:15   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

Imej srce in ljubi otroke, ki so ti daniuser posted image

user posted image user posted image user posted image MIŠEK13 user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?