|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ga drugače navaditi?
20.12.2004 11:22:05   
PIAF
Pozdravljene!
Jaz sem že čisto obupana. Imam 3,5 mes. starega sinka, ki že od rojstva veliko joka zaradi krčev. Zato v dopoldanskem času nič pametnega ne naredim. Ne me napačno razumeti - vem, da sem v porodniški zato, da sem s sinkom, ampak treba je tudi kaj malega postoriti po stanovanju. In tega enostavno poleg njega ne morem. Morda smo ga res malo preveč razcartali, nikoli ga nismo pustili jokat. Čez dan dopoldan ne zaspi in spi drugače, kot na mojih rokah. Ko zaspi, ga odložim v njegovo posteljico v spalnici in se takoj zbudi in joče. Ga poskusim malo po ritki trepljat, da bi nazaj zaspal in ni variante! Ga vzamem ven, takoj zaspi na rokah...Včasih ga poskušam dati v ležalnik, da je z mano v dnevni ali kuhinji in je zgodba enaka. Če mi ga uspe brez joka odložiti, to traja do naslednjega majhnega šuma, ki ga takoj prebudi (vedno smo bili glasni, ko je spal in tudi cel dan je prižgan radio, tako da je (bil) navajen hrupa). Zdaj v tem trenutku mi spi na levi rami, z roko ga podpiram, pišem pa z eno roko.
Če verjamete ali ne, moj dopoldan zgleda tako, da ga previjam in hranim na vsake 3 ure, vmes je v ležalniku in mu moram kazati ropotuljice ter zraven govoriti. Kakor odmaknem pete meter vstran, že joče. Vedno moram biti z njim. Povem vam, da je zelo utrujajoče. Še na WC ne morem na v.p., zato sem še bolj nervozna. Ko grem na m.p., pa pač joče tiste pol minute.
Kako si želim, da bi zaspal vsaj za pol urce v svoji posteljici, da bi lahko pospravila, skuhala (kuham, ko pride mož iz službe) in kaj malega postorila po stanovanju. Vse mora počakati do popoldneva. Lahko le sedim za računalnikom in surfam, ko mi spi na rami, raje bi pa počela kaj drugega. Pa ne mislit, da spi na moji rami zelo dolgo - ah, kje pa. Največ pol urce, ostalo ga pa moram nosit na rokah, da je mir.
Vedno si še rečem, da bom pa zvečwer ko zaspi, postorila kaj po stanovanju, uredila svoje osebne stvari, pa sem tako zmantrana, da že ob devetih spim. Pa še mož tako hitro zaspi in potem ne morem klomoterit po stanovanju. Ponoči pa se tudi mali zbuja zaradi krčev.
Niti knjigice To sem jaz mu ne morem uredit dopoldan, ko bi lahko, pa slike uredila na računalniku. Danes sem kartice pisala z njim v naročju. Groza.
Ali se res moram sprijaznit, da sem pač mama, ki mora biti z otrokom dopoldan dokler mož ne pride iz službe? Kako pa je pri vas - kaj še počnete zraven otroka dopoldan? Morda mi bo lažje, ko bom videla, da nisem edina.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako ga drugače navaditi?
20.12.2004 11:26:20   
dory
Uf kot bi brala svojo zgodbo..prvi meseci so bili zame prav hudi...bila sem s tamalim 24/7,nikomur ga nisem upala dat,ker se je tolk jokal zarad krcev...meni pa se je pocasi ze zacelo mesat...pri treh mesecih sem ga zacela navajat na red..opoldansko spanje,tudi glede hranjenja,ker sva se dojila le prva dva meseca...po kakem mucnem mesecu je uspelo..tamal se je navadil ob poldne za dve-tri ure zaspat,tako,da imam takrat moznost tudi kaj sama narest...hvalabogu zivim pri starsih,tako da kar se gospodinjskih stvari tice,mi je v veliko pomoc mama...drugace je bilo takoj bolje...no tudi sedaj pri 8.mesecih cez dan spi le ob poldne,ponoci pa se se vedno zbuja na tri ure...

So bili pa pri nas prvi stirje meseci res hudi...

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako ga drugače navaditi?
20.12.2004 11:42:09   
PIAF
Teja, kako si ga navadila? Si ga pustila jokati? Pravijo, da moraš pustiti otroka včasih, da se zjoče in tako navadi reda. Meni se pa tako smili. Pa še vedno mislim, da joče, ker nekaj potrebuje in se mi zdi, da so to krči, čeprav ga ne zvija. Res sem čisto na koncu in ne vem kaj naj naredim, da ga navadim reda?
Je pa razlika, če živiš v hiši in še s starši. Jaz sem v bloku, sama za vse in ne morem pustiti otroka jokati, ker boso sosedje mislili, da ga ne znam potolažit?!
Kakšne ukrepe si ti uvedla? Kako?

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako ga drugače navaditi?
20.12.2004 11:45:23   
Anonimen
Bo bolje veš, ko bo malce večji. Logično je, da se je navadil nosit, če ga matrajo krčki in ga to vsaj malo pomiri. Ko se bodo prenehali krči pa bo tudi čas za uvajanje rutine da boš lahko še kaj drugega postorila. Pa tudi mamice se moramo navadit na novo vlogo. Pomisli, nekatere imajo tri ali štiri otroke, pa vse zrihtajo. Kako? Pojma nimam! Če mene vprašaš je to nemogoče. Ampak...
Če imaš kakšno babico, dedka, teto, prijateljico, ki je pripravljena za pol ure priskočiti na pomoč naj malega odpelje na sprehod. Ti pa.... NE, ne pospravljaj! NE, ne urejaj knjigice in slik! Spočij si. Vsedi se in ne delaj nič Privošči si, če lahko.

Brez skrbi, vse enkrat mine.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako ga drugače navaditi?
20.12.2004 11:48:46   
dory
Jaz sem ga pustila jokat...vendar na zacetku ne vec kot nekaj minut...to sem pol podaljsevala in po 10min se je sam odvadil...sem bla pa zelo vztrajna...in ker nimam partnerja,da bi si delila skrb za otrocka,sem ga bila primorana navadit,ker bi se mi drugace zmesalo..ta cas,ko je mali spal,sem velikokrat spala tudi sama,da sem nabrala moci za ponoci,ki je ravno tako zelo pestro...

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako ga drugače navaditi?
20.12.2004 11:50:11   
Anonimen
Joj pri nas je bilo nekje do 6,5 meseca prav hudo, sicer je res, da je povečini ponoči spala, vendar kaj, ko je zvečer zaspala šele nekje ob desetih ali enajstih, čez dan bi bila pa skoz po rokah, ne v ležalniku, ne v vozičku, spat čez dan nič, če pa že pa nikoli več kot 15 minut...:((:((:((....no potem smo jo po mnenju nekaterih forumovk skušali navaditi na en red spanja, v začetkuje kar jokala, pa jo je mož ene 2x pustil, tudi 15 min., da je jokala ---no potem se je navadila, zvečer gre spat nekje okoli 21.00, se zbudi ponavadi okoli 6.oo, ji dam flaško, se malo pocartava in potem zaspi še nekje do osmih, pol devetih....potem igranje in crklanje, ven, kosilo in zopet spanje za kako dobro urco in morda popoldan še enkrat za kako slabo urco...
Najbolje je bilo nekje med 6 in 8 mesecem, ko je že sama sedela in se je kar lepo zaigrala, sedaj se je pa začelo spez eno bolj težavno obdobje, saj se je začela plaziti in hoditi okoli s pomočjo poprijemanja....jo moraš pa res imeti 100% na očeh, ker jo je vsepovsod dovolj in samo čakaš, kdaj bo spet talebnila, kaj bo odprla, potegnila...Skratka včasih sem čist :grrr::grrr::grrr::grrr:, no pa bo že bolje...

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako ga drugače navaditi?
20.12.2004 11:51:07   
Seven*
Tezko te potolazim, lahko ti pa vseeno povem, da je taksnih otrok, kot je tvoj veliko. Tudi jaz moram non-stop zabavat Jakoba, cez dan ne naredim nic, spi pa ponavadi le pol ure v enem kosu.

Neke formule ni. Ce ga bos pustila jokat, bos dosegla kvecjemu to, da bo vedel, da ne more racunat na tebe, ko te rabi.. Otrokov jok je v tako zgodnjem obdobju potreba in ne razvajenost.

Poskusi si cimbolj poenostaviti stvari. Po stanovanu poisci najbolj nenavadne predmete. Pri nas vzgejo razne sumece vrecke, kuhalnice, kuhinjski pripomocki, stari daljinci, stari telefoni.. POskusi ga cimbolj zaposlit.

Dan naj bo cimbolj razgiban, tako mu bo tudi zanimiv, ceprav vem, da je to tezko..

Glede pospravljanja pa.. Vem kako se pocutis, ampak povem ti, da je iz dneva v dan lazje. Jakob se je zdaj sposoben ze za 15 minut zamotiti, tako da na hitro posesam in pospravim..

Najhujse je mimo, pocakaj se kaksen teden dva, pa bo lazje.. Preverjeno. Pa lep dan in ne obupat! Smo s tabo.. :)

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako ga drugače navaditi?
20.12.2004 11:54:32   
Lunca1
Ojla!

Ne vem če bo sicer delovalo pri tebi, ampak jaz malo včasih malo na finto vržem. Je pa stara šele 11 dni. Poskusiš pa lahko. Pina se zbudi če jo položim v hladno posteljico. Zato sem jo že v porodnišnici začela dajat spat na pleničko na kateri zaspi na postelji oz. v naročju. Tako ne ugotovi, da se je spremenilo okolje. včasih ji posteljico tudi malo pogrejeva s termoforjem, pod kovtrček pa dava plišasto dekico, tako da ima bolj mehek občutek. Ne deluje sicer 100%, večinoma pa. Predpogoj pa je seveda, da pred tem spi.

LP Lunca

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako ga drugače navaditi?
20.12.2004 11:55:54   
Gina
Ja bog pomagaj, bo pa jokal medtem ko boš ti kuhala. Pri meni je isto, podnevi ne spi skoraj nič in vsak šum ga prebudi. Ampak ne moremo mi po prstih hodit, da bo mali spal. Zato pa spi ponoči. Ti imaš še srečo, da je tvoj popoldne doma in ga on malo počuva. Mojega velikokrat ni, pa nimam nobene babice ali dedka ali sestre... Samo se človek navadi, da otrok ne more dobiti vsega. Jaz imam tri in tudi večja dva me rabita. Res da velikokrat kuham z malim v naročju, pa s sabo ga vzamem v vsako sobo, kjer sem, pa kar naprej se crkljamo. Jaz sem tudi v bloku, pa me prav nič ne briga, kaj bodo sosedje mislili, če se medtem ko kaj nujnega delam malo pojoka. Seveda to ne traja cele ure. Pa naj mislijo da ga ne znam porihtat ali pa da je otrok tečen, kaj pa potem. Veš, pri drugem otroku se ti zdi vse to normalno - to je pač poklic mama. Uživaj, dokler si na porodniški, jaz si vedno rečem, da se zadnjič crkljam s takim malim dojenčkom in si vedno mislim, kako zelo je to lušno. Pa pa

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako ga drugače navaditi?
20.12.2004 21:01:56   
Anja167
Živjo! Mogoče se ti bo zdelo hecno, ampak ko pišeš tisto, da ne moreš na v.p. - jaz ga sicer navadno pustim v posteljici in malo pojoka (saj toliko časa mi pa to tudi ne vzame! :) ), sem pa parkrat ležalnik dala v kopalnico, da je bil tam z mano :) - upam, da še ni dojemal, čemu je bil priča... :) Je bil pa takrat mir, pa še ležalnik smo ponucali, ker drugače tudi ne mara biti dolgo notri... Enkrat mi je pa celo uspelo, da sem ga v kuhinji uspavala ob prižgani napi, položila v ležalnik in je odspal svojo rundo. Res samo en cikel (45 minutk), ko se je zbudil, je bilo pa konec, ker ni bil v mojem naročju. Ampak to pa tudi je en čas, da kaj malega narediš. Lahko tudi poropotaš, pa se ne zbudi, ker ropot ne udari ven iz šuma. Poskusi, mogoče ti pa kdaj uspe. Pa res je sčasoma bolje, tako da kar pogumno. LP.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kako ga drugače navaditi?
20.12.2004 22:21:09   
Moyca_
ja to je tudi moja zgodba bila prve štiri mesece pri sineku. saj bo minilo je pač edino kar bo res, druga ti ne morem rečti. imam zdaj punčko pa samo spi in je (je bila en mesec v sredo), pa se mi še kar zdi da sanjam, ker se mi je kaj takega zdelo nemogoče.
Saj bo hitro leto naokrog:sloncek::sloncek:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Ime za punčko
pikolinaa

Ali vam je všeč ime Minka?

DA (26%)

NE (74%)


Število vseh glasov: 295

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!