|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Grozen jok - vzrok?
12.11.2007 11:11:10   
sasa78
V vrtcu imam oba otroka. Prvega že 4 leta, malega pa teče 2 leto.
Lani je mali hodil brez problemov v vrtec. Letos imamo pa že 2 meseca sam jok. JOK JOK JOK.
Imamo iste vzgojiteljice in nasploh je vse isto. Kaj mu je? Pravi da on ne gre v vrtec - ne vem pa ali mali ve da imamo babi skoz doma in bi ga lahko čuvala. Sprva sem mislila, da me izsiljuje. Pa ni. Ampak mi že zvečer pove da bo on zjutraj ful jokol k bo šel v vrtec in zeellloooo prosi naj ostanem doma in ga imam jaz.
Z vzgojiteljico sem imela sestanek, pa pravi da se umiri v cca 10 minutah in pol je ful dobre volje - AMPAK ZAKAJ JOKA?
Je kdo imel tak problem, k ne vem kaj naj naredim. Mi ga je zelo teko pustit v vrtcu k tako močno joka. Mož ga pa tud peljat noče več. Tako joka, da sem ponavadi mož ali jaz ful mokra po rami. Za znort.

Kaj naj naredim?

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 12.11.2007 11:47:48 >

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Grozen jok - vzrok?
12.11.2007 13:32:22   
vanč
Povedala bom zgodbico, ki sem jo doživela sama v vrtcu, ko sem bila toliko stara.
Imela sem krasni vzgojiteljici na kateri sem bila zelo navezana dokler niso v vrtec oz. v našo skupino sprejeli problematičnega fantka, ki je odraščal v socialno razsuti družini.
Ta fantek se je začel spravljati name z verbalnimi in kasneje tudi fizičnimi grožnjami kot so; tvojo mamico in očija bom ubil in opisoval kako bo to naredil (se ne bom spuščala v podrobnosti), govoril je same grde izmišljene stvari, praskal je , ščipal itd.
Mami pravi, da doma nisem čisto nič pojamrala ampak so začeli opažat moje nenavadno vedenje. Čez noč nisem hotela več v vrtec, ponoči sem imela nočne more, da sem iz postle padala in ob tem se tudi poulala. Ključni dogodek pa je bil, ko smo šli spat je vzgojiteljica dala njegov ležalnik zraven mojega in me je med spanjem po obrazu tako popraskal, da je fajn tekla kri in še danes imam brazgotino. No, potem so izvlekli iz mene kaj se dogaja in sta šla moja dva v vrtec in naredila halo. Vse skupaj je trajalo kar nekaj časa in nemogoče je, da v vsem tem času vgojiteljice niso nič opazile. Oziroma so ščitile njega, češ sej vemo da je neprilagojen, v bistvu je revček, sej veste, je iz socialno ogrožene družine,... Zato se tega revčka še dan danes spomnem in še vedno imam njegov obraz pred očmi.
V glavne sem s svojo zgodbo hotela povedati, da mogoče se mu je pa res zgodil kak neljubi dogodek v vrtcu in prosite vzgojiteljice naj nekaj časa bolj pozorno opazujejo njegovo vedenje oz. vedenje drugih do njega. Sploh, če je tvoj pikec bolj občutljiva dušica. Odrasli velikokrat spregledamo, da otročka lahko tudi kakšna povsem neumna in brezvezna stvar prizadane.
Kaj pa če ga vzgojiteljice v kaj silijo ? Recimo kahlica, hrana,...

vanč

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Grozen jok - vzrok?
12.11.2007 14:49:44   
piščanc
naša tjaša je zelo rada hodila v vrtec, enkrat pa kar jok in ne grem, starost cca. 3 leta. po pogovoru z vzgojiteljico, ki ni opazila nič nenavadnega smo prišli do tega, da je zelo nezahteven otrok, sama se je večinoma igrala in zato je dobila tudi manj pozornosti. vzgojiteljica se ji je par dni bolj posvečala in takoj je bilo OK.

drugače sem imela pa tudi jaz eno pretepaško Uršo (podobna je bila Denisu pokori), ki mi je delala probleme v vrtcu.

pogovori se z njim, res si vzemi čas, pojdita na sprehod sama, saj ti bo povedal. pa verjemi mu, pa čeprav je le to, da mu je prijateljček vzel bonbon. če je res tak vzrok, pa se dogovori z vzgojiteljico naj praznuje en poseben dan v vrtcu, da vse obdari z bonboni (zmislite si kaj), ali prinese pokazat kaj svojega. tako da se bo čutil pomembnega

iz malega zraste veliko

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?