vanč -> RE: Grozen jok - vzrok? (12.11.2007 13:32:22)
|
Povedala bom zgodbico, ki sem jo doživela sama v vrtcu, ko sem bila toliko stara. Imela sem krasni vzgojiteljici na kateri sem bila zelo navezana dokler niso v vrtec oz. v našo skupino sprejeli problematičnega fantka, ki je odraščal v socialno razsuti družini. Ta fantek se je začel spravljati name z verbalnimi in kasneje tudi fizičnimi grožnjami kot so; tvojo mamico in očija bom ubil in opisoval kako bo to naredil (se ne bom spuščala v podrobnosti), govoril je same grde izmišljene stvari, praskal je , ščipal itd. Mami pravi, da doma nisem čisto nič pojamrala ampak so začeli opažat moje nenavadno vedenje. Čez noč nisem hotela več v vrtec, ponoči sem imela nočne more, da sem iz postle padala in ob tem se tudi poulala. Ključni dogodek pa je bil, ko smo šli spat je vzgojiteljica dala njegov ležalnik zraven mojega in me je med spanjem po obrazu tako popraskal, da je fajn tekla kri in še danes imam brazgotino. No, potem so izvlekli iz mene kaj se dogaja in sta šla moja dva v vrtec in naredila halo. Vse skupaj je trajalo kar nekaj časa in nemogoče je, da v vsem tem času vgojiteljice niso nič opazile. Oziroma so ščitile njega, češ sej vemo da je neprilagojen, v bistvu je revček, sej veste, je iz socialno ogrožene družine,... Zato se tega revčka še dan danes spomnem in še vedno imam njegov obraz pred očmi. V glavne sem s svojo zgodbo hotela povedati, da mogoče se mu je pa res zgodil kak neljubi dogodek v vrtcu in prosite vzgojiteljice naj nekaj časa bolj pozorno opazujejo njegovo vedenje oz. vedenje drugih do njega. Sploh, če je tvoj pikec bolj občutljiva dušica. Odrasli velikokrat spregledamo, da otročka lahko tudi kakšna povsem neumna in brezvezna stvar prizadane. Kaj pa če ga vzgojiteljice v kaj silijo ? Recimo kahlica, hrana,...
|
|
|
|