|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   doma ja - v vrtcu ne (odvajanje od pleničk)
8.11.2007 3:24:50   
bumerang
Sin bo kmalu star tri leta. Že to poletje je bil doma in na plaži preko dneva brez pleničk, septembra, ko je šel v vrtec, smo mu jo dopoldan spet dali - uvajanje novih otrok vzgojiteljicam že tako pobere precej časa - popoldan je bil doma brez. Če smo kam šli, je dobil pleničko. Večkrat je povedal, da bi/bo lulal in takrat smo mu pleničko sneli. Skratka, svoje telo je čutil.

Tretji teden v oktobru je ostal doma in bil stalno brez pleničke, razen ponoči, tudi, ko smo šli od doma, zadnji teden v oktobru pa smo šli na dopust v trope kjer je bil spet brez problema brez pleničke cel dan, ponoči pa s pleničko. Na plaži je pritekel in si dal celo dol kopalke, ko je moral lulat. V tem času se ni niti enkrat polulal v hlače.
Značajsko je zelo močan z močno ne-fazo in vsako lulanje ali kakanje spremlja obširno prepričevanje ali podkupovanje, kot še marsikaj v njegovem življenju. Je pač zelo zahteven otrok.

Ta teden sem ga v vrtec po dveh tednih odsotnosti pripeljala brez pleničke. Oba dva dneva ni hotel lulat in se je trikrat polulal, danes tudi pokakal v hlače. Vzgojiteljica pravi, da ni hotel. Po kratki debati me je celo poslala k psihologinji, da mi razloži, kakšne posledice ima prehitro navajanje na stranišče.
Ker vem, da je fizično pripravljen na odvajanje in da je vse skupaj le stvar načina, kako ga do tega pripravit, vztrajam na tem, da ga pustijo brez pleničke. Čeprav me je vzgojiteljica danes pisano gledala.
Za jutri sem mu pripravila štiri rezervne komplete ... kaj pa naj?!user posted image

Je bila še katera v podobni situaciji?
Ne vem... spet imam občutek, da se jim pač enostavno kaj preveč ne da.

Ustavi se in prišel boš!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: doma ja - v vrtcu ne (odvajanje od pleničk)
8.11.2007 6:34:27   
anajmad
Ma ti psihologi so pa res za v kanto. Prehitro odvajanje-too much. Mi smo bili včeraj pri psihologinji in naša tamala je stara 21 mesecev(koirigirano 18,5 mesecev,ker je nedonošenček) in nam je pila kri,da bi jo morali počasi odvajati od plenicuser posted image .Glede na to,da imam že enga otroka in malček tudi vem,kako to gre,sem ji povedala dve tri kar in potem je bila tiho.
Tebi pa svetujem,da mu dej te pleničke,ki lahko sam dol potegne. Po mojem,ga je nekaj znerviralo v vrtcu. In da mu ne bo preveč nerodo,daj mu te pleničke,si jih bo že sam dol potegnil.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2007 7:51:32   
LEJLA
Koliko pa so stari ostali otroci v skupini?
Nas 3 letnik je imel poleti kar nekaj "nesrec" cez poletje skoraj vsak dan, ker jih je bilo smo enih par v skupini, ki so hodili na kahljico. In potem je vzgojiteljica rekla ja pa saj ni nic hudega......bla bla
Odkar je septembra zamenjal skupino in so skupaj isti  letnik smo imeli samo eno nesreco in se to prvi teden.
Tako da mislim, da ima kar velik vpliv kaj je v tisti skupini "dovoljeno" oz. bom rekla sprejemljivo. Otroci to sigurno cutijo.
Kaj narediti v tvojem primeru ne vem....ampak to je bila pac nasa izkusnja

lp in cim prejsnjo resitev problema

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2007 8:53:20   
bumerang
V bistvu so vsi isti letnik, dokaj homogena skupina. Jih je pa 16 in vzgojiteljica in pomočnica.
Danes zjutraj se je doma sam slekel in šel kakat na kahlico, čez ene pol ure pa je še povedal, da ga lulat, in šel lulat na stranišče.
V vrtcu pa bo verjetno spet problem. user posted image

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2007 11:02:41   
Anonimen
Naš bo konec novembra star 3 leta in ima še vedno plenice. Zdaj je nekje v vmesni fazi, ko včasih pove prej, včasih po tem ko se pokaka ali polula, včasih pa sploh ne. Nekaj časa smo imeli pregovarjanja , da ko bo prej povedal, bo dobil to in to, pa veliko smo se pogovarjali o tem, dokler se ni nekega dopoldneva na najini postelji slekel in zanalašč polulal. Takrat sem vedela da sva pretiravala, tako da ga sedaj pustiva - ko bo, pa bo. Ne manjka mu veliko, če pa bova še naprej težila, pa lahko rata problem.
Če smo toliko časa zdražali s pleničkami, bomo pa še kakšen mesec več. Fantki pač malo kasneje.

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2007 12:42:28   
bumerang
Pri mojem ni problem, da ne bi povedal. Pove in to vedno. Ampak potem noče na stranišče. Ga je potrebno na dolgo diplomatsko prepričevat ali s čim okoli prinest. Zato tudi vem, da je telesno pripravljen.
Če bo še naprej v pleničkah, se bojim, da se jih bo navadil in da potem sploh ne bo povedal.

Je bilo pa danes v vrtcu ok, je dvakrat lulal  na stranišču - kolektivno, ko gredo vsi naenkrat preden gredo ven in pred kosilom.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2007 13:00:59   
lila114
Moj skoraj triletnik je tudi še zmerom v plenički. Ko smo bili na morju in poleti ko je bil samo v majčki ni bil problem iti lulat, kar sam je šel. Sedaj pa tudi komaj takrat pove lulat, ko že teče. Se ne sekiram, bo že čas naredil svoje.
Se mi zdi da z siljenjem naredim 3 korake nazaj namesto enga naprej. Bomo že, sicer pa kak mesec ali dva kupovanja pleničk pač ne igra vloge.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2007 19:17:00   
bumerang
No, zdaj je večer.
Ko sva prišla domov z vrtca, je šel lulat na stranišče, s tem, da sem ga morala kar fajn prepričevat. Potem se je šel igrat ven v peskovnik in prišel čez ene pol ure notri povedat, da ga tišči kakat. Kakal je na kahlico.
Preden je šel popoldan spat, je šel lulat brez problema, in ko se je zbudil, tudi.

Meni se vse bolj zdi, da so vrtčevske težave zato, ker se jim kaj preveč z njim ne da ukvarjat in se z njim pogovarjat.

p. s. Tudi meni ne bi bil problem kupovat pleničk, konec koncev imam doma še vsaj dva paketa, v vrtcu pa ima še celega. Ampak, če je pripravljen, je. Dajanje pleničk otroku, ki je pripravljen, za moje pojme samo škodi. Ker se potem na pleničke navadi in se mu ne da več na stranišče.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu lila114)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2007 21:43:42   
lenika
Vzgojiteljica in pomočnica, ki imata v vrtcu 16 otrok, imata bistveno manj časa za pregovarjanje, pogovarjanje in ukvarjanje kot pa ti, ki imaš enega.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.11.2007 6:41:21   
bumerang
Vem, da ga imata manj, ampak kaj to pomeni, da se jima par dni, ko on to potrebuje, ni potrebno niti potruditi? Kje pa je tu individualna prilagojenost, upoštevanje posebnosti otroka, ... ?
Pa zagotovo vseh 16 naenkrat ni potrebno pregovarjati, ne?
Se mi bolj zdi, da je bolj kot čas problem volja.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.11.2007 7:06:21   
mika
naša pupa bo decembra stara tri leta in ni imela nobenega interesa, da bi dala pleničko vstran. pri nas so ravno vzgojiteljice dale vzpodbudo, da prinesem več rezerve za oblečt in da jo začnemo odvajat. prvi dan se je vsakič polulala v hlačke. naslednji dan, pa kot da bi odrezal, je pravočasno povedala, da bi šla lulat na školjko in sedaj je že skoraj en mesec brez pleničke, razen pri spanju. kaka še vedno v pleničko in mi reče naj ji dam gor. pri kaknju ima nek svoj ritual in se skrije za kavč in je ne sme nihče gledat, ker jo motimouser posted image .

naši vzgojiteljici imata 20 otrok in od tega je skoraj polovica pleničarjev, pa jim ni bil noben problem pomagat pri odvajanju.

pri vas je res čudno zakaj noče sine v vrtcu it lulat, ko pa imajo zanimive majhne školjke. mogoče se res vzgojiteljicam ne dauser posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.11.2007 8:49:00   
Antigona
Žanu se je poleti oz. še pred začetkom poletja vnela koža na stegenčku zaradi vročine (tam ko pride rob pleničke). Ker sem mu kar naprej mazala in se ni in ni pozdravilo, sem rekla da bo pa pač doma brez pleničke. Da naj mi pove ko bo šel lulat. Tisti dan se je polulal samo enkrat in potem je lepo hodil na kahlico. Tako je bil popoldne doma kake dva tedna brez pleničke in ko sem v vrtcu vprašala če tudi pove za lulat, je rekla da včasih ja včasih ne. Da pa če želim naj prinesem več za preoblečt pa ga bodo tudi one odvajale (takrat je imel 23 mesecev). Nekaj časa smo mu še dajali te hlačne pleničke kadar smo kam šli (z avtom) ampak je čisto vedno povedal da mora it lulat, pa tudi zadržat je znal če se nismo mogli takoj ustavit. Tudi s kakanjem nismo imeli problemov, razen tega da je blo vse lulal bom. Šele kasneje je kakanje postalo kobaso bom naredu...
Sicer se mu še zgodi, da ko se mu ful dogaja (se zaigra) da mu malo uide, ampak to je zelo redko. Med spanjem ima sicer še zmeraj pleničko, čeprav je med dnevnim spanjem vedno suha, ponoči pa se recimo v enem mescu zgodi da je suha ene 7x. Na nočno odvajanje od planice bom pa še počakala. Že to, da se je odvadil plenic to poletje, ko smo dobili novega člana je bilo veliko več kot sem pričakovala.

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.11.2007 9:36:03   
Nikica
Naš bo konec novembra star tri leta, od avgusta je brez pleničk, smo mu jih ukinili hkrati podnevi in ponoči. Sama sem mislila, da to ne bo možno, vendar je dala pobudo vzgojiteljica. Rekla je, naredite križ čez plenice in ni vrnitve. Dajanje gor in dol plenic otroku, ga samo zmede. Naš je imel na začetku ogromno nesreč, polulal, pokakal se je v hlačke. Sem pač v vrtec dala tri komplete rezervnih oblačil. Zmočil je tudi copate, tako da je vedno končal v vrtčevskih. To je trajalo mogoče deset dni, potem pa kot da bi odrezal. Lepo sam teče po kahlo ali pa na nastavek. Včasih res noče it lulat preden gremo zdoma in ga je treba pregovarjati, ker vem, da bi lahko šel, ker je ogromno spil ali pa že dolgo ni šel. Pa tudi če ne uspemo, gre pa potem kje drugje na wc. Mismo na začetku imeli drugačen problem, sem morala vse povsod nosit kahlo s sabo, ker ni hotel drugje lulati. Pa je tudi to minilo...To so pač naše izkušnje...

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Vsako leto 1600 novih primerov pljučnega raka
Pljučni rak je tretji najpogostejši rak v Sloveniji in tudi vzrok za ogromno smrti. Vsako leto v Sloveniji zaradi njega ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?