bumerang -> doma ja - v vrtcu ne (odvajanje od pleničk) (8.11.2007 3:24:50)
|
Sin bo kmalu star tri leta. Že to poletje je bil doma in na plaži preko dneva brez pleničk, septembra, ko je šel v vrtec, smo mu jo dopoldan spet dali - uvajanje novih otrok vzgojiteljicam že tako pobere precej časa - popoldan je bil doma brez. Če smo kam šli, je dobil pleničko. Večkrat je povedal, da bi/bo lulal in takrat smo mu pleničko sneli. Skratka, svoje telo je čutil. Tretji teden v oktobru je ostal doma in bil stalno brez pleničke, razen ponoči, tudi, ko smo šli od doma, zadnji teden v oktobru pa smo šli na dopust v trope kjer je bil spet brez problema brez pleničke cel dan, ponoči pa s pleničko. Na plaži je pritekel in si dal celo dol kopalke, ko je moral lulat. V tem času se ni niti enkrat polulal v hlače. Značajsko je zelo močan z močno ne-fazo in vsako lulanje ali kakanje spremlja obširno prepričevanje ali podkupovanje, kot še marsikaj v njegovem življenju. Je pač zelo zahteven otrok. Ta teden sem ga v vrtec po dveh tednih odsotnosti pripeljala brez pleničke. Oba dva dneva ni hotel lulat in se je trikrat polulal, danes tudi pokakal v hlače. Vzgojiteljica pravi, da ni hotel. Po kratki debati me je celo poslala k psihologinji, da mi razloži, kakšne posledice ima prehitro navajanje na stranišče. Ker vem, da je fizično pripravljen na odvajanje in da je vse skupaj le stvar načina, kako ga do tega pripravit, vztrajam na tem, da ga pustijo brez pleničke. Čeprav me je vzgojiteljica danes pisano gledala. Za jutri sem mu pripravila štiri rezervne komplete ... kaj pa naj?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Je bila še katera v podobni situaciji? Ne vem... spet imam občutek, da se jim pač enostavno kaj preveč ne da.
|
|
|
|