Nikica
|
Ok, na žalost svojega sina nisem učila, da mora udarit nazaj, ampak kot vidim,, bo to nujno. Ati je že vstopil v akcijo in sina že dva dneva uči, kako mora reagirati. Sem kar presenečena, vidim, da sem popolnoma sfalila pri vzgoji. Zanima me pa še nekaj, ker vem, da moj sin ne bo čez noč začel vračati udarcev. Kako reagirate vi, kot starši, če veste, da se dva vedno spravljata na vašega otroka? Sama sem z vzgojiteljico govorila, je rekla, da posredujejo po udarcih, da včasih vidijo šele, ko moj sin začne jokati. Naj govorim s starši teh dveh otrok? Lahko pri tako majhnih otorcih rečemo, da gre za fizično maltretiranje? Vzgojiteljica je še rekla, da se kao igrajo Ninđa želve, pa pravljico o volku in sedem kozličkov so brali, tako so fantje zadnje čase bolj nasilni in pogumni. Šele zdaj mi je jasno, zakaj je zadnje čase sin postal dobesedno obseden z Ninđa želvami, čeprav sploh nikoli ni gledal teh risank, ker mu niso bile všeč. Možu se je tudi utrgalo in pravi, da bo sin zdaj gledal samo še risanke, v katerih se fajtajo. Nabavil mu je figurice ninđa želve in se učita karate. Iz ene skrajnosti v drugo. Kakšen je ta svet!!!Prej sem podpirala sinov značaj, miren, nežen, nikomur ni storil nič žalega, kaj pa zdaj?! Hvala vsem za odgovore, mišljenja, debate...
|