Marogica -> RE: Pretepanje (7.11.2007 22:18:23)
|
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ Hm, naš je še dojenček, ampak, ko bo starejši, ga bom učila, da pretepanje ni ok, pa tudi, da se nasilje ne rešuje z nasiljem. Ne, jaz ga definitivno ne bom spodbujala, naj se tepe. Samozavest si lahko krepi tudi drugače, ne s pestjo. Četudi ga bodo tepli drugi, ga bom poskušala učiti, da se v takem primeru umakne, ne pa, da se spusti na primitiven nivo in vrača udarce. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz sem tudi tako mislila, ko je bil moj ta prvi še dojenček. In marskikaj drugega tudi....pa vse samo zato, ker je bil še dojenček, sama pa sem bil polna teorij, ki v praksi absolutno ne držijo. Žal. Ko bo tvoj dojenčke zrasel, boš nekje pri dveh letih ugotovila, da bo tepel, ker ne bo drugače znal izražati negativnih čustev ali pa se boriti za igračo. Dveletni ne zna diskutirati v smislu, pametnejši odneha....Pa triletni tudi ne. Tako, da si "samozavesti" ne zna in ne more krepiti druače. Pa tudi če mu boš rekla, naj ne tepe v tej starosti, bo mahnil, če bo kdo njega, ko tebe ne bo zraven, verjemi... Ko pa zrastejo, pa če imajo dovolj samozavesti, ne tepejo....do takrat pa bo preteklo še mnogo vode... Me pa veseli, da si optimitist.
|
|
|
|