|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nemirni, nekontrolirani gibi in zvijanje!
15.12.2004 10:39:37   
Pikapolonica
Hojla!

Ja, prav zavidam tistim mamicam, ki svojega otročka samo podojijo in položijo v posteljico, pa že spi. Jaz in moj mož sva že čisto obupana, ker ne veva več kako naprej. Preko dneva še nekako preživimo, proti večeru pa se začne agonija, ki traja in traja in traja. Neutolažljiv jok tudi do 2 ponoči. Pomaga pa popolnoma nič. Ne dojenje, ne umetna hrana, ne sveža plenica, ne mirna glasba, ne petje.... NIČ! Jaz izgubljam živce, pa čeprav vem, da ne smem in da Tia (stara je en mesec) ni čisto nič kriva, ampak v tistih trenutkih bi najraje kar izginila nekam. Pustila vse skupaj in šla! Ker ne vem več kako naj ji pomagam.

Najbolj pa me skrbi njeno nenehno zvijanje in nemirni gibi z rokicami. Zdaj ko sem že vsa obupana, sem začela že v strahu razmišljati, da ni morda kaj narobe z njo. Tako, nevrološko! Ker jo tako redkokdaj vidim mirno in zadovoljno. Ko spi se zvija in jokca, ko odpre oči se začne jokati, ko se doji se zvija in tako naprej in naprej.... Pa saj tako zelo je pa tudi ne morejo zvijati krči oz. vetrovi. Ali pač?

Ne vem, no. Pomagajte mi malo. Pomirite me prosim, ker sem že čisto na tleh. In solzce so na dnevnem redu!

LP, Pikapolonica :pika: in Tia
Neposredna povezava do sporočila: 1
15.12.2004 10:42:14   
KIRA
ja ja, to so krčki. probaj jo malo nosit v različnih položajih, mogoče ji bo ušel kak pukec in bo bolje. če se ti pa to dogaja zaradi dodajanega mleka, probaj z aptamil ar oz. še bolje comformil, ki ga uproabljam sama. ti povem, da je razlika 10 pa 1!

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.12.2004 10:47:06   
mojcanaja
Naj ti kdoiz Avstrije prinese kapljice lefaksin.Večini otrok pomagajo.Drugače pa bodo krčki minili do konca trejega meseca. Zdrži, vsak dan ste bližje k cilju. Velikosreče s tvojo princesko. :metulj::metulj::metulj::metulj:

Neposredna povezava do sporočila: 3
15.12.2004 10:48:09   
Lenny
Glede nemirnih gibov z rokicami pri dojenčkih sem brala in so čisto normalna stvar. Priporočajo, da bi otročka zavili v tanko elastično odejico, ker ga ti nenadni nekontrolirani gibi zbudijo in prestrašijo. Zvijanje pa je verjetno res zaradi krčev, ki so prve tri mesece prava nadloga. Ste že poskusili kaj proti krčem? Kapljice, čaj, kuminov sirup?
Pozdrav in vsaj malo mirnega spanca vam želim :rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 4
15.12.2004 10:48:27   
malika
Ja krči jo mučijo in to očitno kar močni.
Poskusita s kakšnimi kapljicami proti krčem. Pri nas je pomagal lefaksin in pa kuminov sirup.

Drugače pa veliko potrpljenja in cartanja in nošenja, ko jo muči.Našemu je pomagalo, če sem ga nosila tako, da je bil s trebuščkom obrnjen navzdol in sem ga potem trepljala po ritki. Aja pa še trebušček ji masiraj. V lekarni dobiš brinjevo kremico ,ki baje tudi malo pomaga-pomirja.

Upam, da bo čimhitreje mimo.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 5
15.12.2004 10:50:52   
KIRA
pozabila sem povedat, da smo mi pred comformilom probali z hippovim inatant zeliščnim čajem za dojenčke. razlika je bila opazna, ampak zadeva se je nehala komaj, ko smo menjali hrano.

Neposredna povezava do sporočila: 6
15.12.2004 11:07:37   
niki5
Pri mojem prvem fantku je bilo podobno kot pri vas. Spali smo samo 4 do 5 ur ponoči. Bil je res revček, imel je krče čez cel dan, dali smo tudi kup preiskav, katere niso nič pokazale, nehalo se je pri 3 mesecih, no potem so pa na vrsto prišli zobki.

Neposredna povezava do sporočila: 7
15.12.2004 11:11:29   
beti 1
Fantek od moje sestrične je bil čisto isti. Jokal se je tud po šest ur skupaj, se ob tem zvijal in mahal z rokicami,...
Jaz bi na tvojem mestu poskusila vse kar se pri krčkih lahko poskusi:
- vetrovne kapljice, ali Sab Simplex, ali...
- masaža trebuščka in stopalc ( info dobiš na internetni strani o masaži dojenčkov)
- tople obloge na trebušček
- nošenje na roki, tako da leži na trebuščku,...
Za še več stvari, ki jih lahko poskusiš uporabi iskalnik na RR
Da boš sama bolj mirna, kar bo tudi pomagalo tvoji :duda: pa pokličita pediatra, ali pojdita na pregled.

Pa veliko uspeha
beti

Neposredna povezava do sporočila: 8
15.12.2004 11:19:48   
Boni3
Pri našem:duda:je najbolj pomagala topla obloga na trebušček.Za spanje pa je bil kar dolgo zavit v odejico in je zares zelo mirno zaspal in tudi mirneje spal.Pred tem pa je sam sebe zbudil,zaradi nehotenih gibov rokic.Čimprejšnje izboljšanje za vse tri:muca:

Neposredna povezava do sporočila: 9
15.12.2004 11:19:49   
Boni3
Pri našem:duda:je najbolj pomagala topla obloga na trebušček.Za spanje pa je bil kar dolgo zavit v odejico in je zares zelo mirno zaspal in tudi mirneje spal.Pred tem pa je sam sebe zbudil,zaradi nehotenih gibov rokic.Čimprejšnje izboljšanje za vse tri:muca:

Neposredna povezava do sporočila: 10
15.12.2004 11:55:16   
Tinca7
Tudi midve sva začele uporabljat Lefaxin in Lara pančka kot pupica9nebesa. Mogoče bi bilo treba probat - pošlji dragega v Avstrijo. Če se ti pa zdi, da je še kaj drugega narobe, pa kar k zdravniku, noben te ne bo grdo gledal, če te tako skrbi!
Vem da je grozno (ne morem si predstavljat, kako je če stalno joka, ker je moja jokala le po kakšno uro ali dve), ampak potrpi, saj bo kmalu veliko bolje, saj naj bi se krčki pri večini končali pri 2-3 mesecih.
Predlagam pa ti, da Tio pustiš možeku za kakšne pol urice in greš na sprehod, da si malo glavo, srčka in predvsem ušesa spočiješ.
Drugače smo ti pa tu vedno na voljo, da se zjokaš!

LP, Tina & Lara

Neposredna povezava do sporočila: 11
15.12.2004 13:49:35   
Bejba
Hojla Pikapolonica
Tako željno si pričakovala svojo pikico, sedaj pa taki problemi, kaj? Pri nas je podobno. Imamo tudi hude krče, a na srečo ne joka več ur skupaj, temveč v presledkih in tudi ponoči imamo bolj ko ne mir (trkam).
Je bilo pa prejšni teden pri nas tudi zelo hudo, jok oz. kar kričanje in smo odšli k pediatru. Sumili so, da ima vnetje ušesk, ker se takrat dojenčki tako jokajo, to namreč hudo hudo boli. Pa niso odkrili nič. Zdrav kot riba. Torej so res krči.
Ta teden je malo boljše, vendar pa nam je zmanjkalo kapljic Lefaxin, tako da čakamo na ponovno pošiljko. Malo so pa le pomagale. Poskusi tudi ti.
Veš, tudi jaz sem mojemu govorila, da naš otrok samo spi in joka. Nobenega veselja v njem, skoz je imel žalosten obrazek poln bolečine. Pa je iz dneva v dan boljše. Sedaj se v dobrih trenutkih tudi že nasmehne. Čakamo pa čarobne tri mesece, ko baje vse čudežno izgine ;).

Čim manj krčkov in predvsem ne obupaj.

LP; Bejba

Neposredna povezava do sporočila: 12
15.12.2004 16:50:01   
daša
Moj nasvet je pelji jo k pediatru (takrat ko imajo ta zdrave otroke v ambulanti, da ne bosta še kakšne viroze fasali). Pa povej kako je , da se ti zdi da je za krče kar mal prehudo, pa bodi kar vztrajna. Sicer ti ne bom rekla da zahtevaj pregled pri nevrologu, ampak jaz bi ga. Poznam prijateljico, ki se ji je otrok tud kar naprej jokal, pa res veliko mahal z rokami. So mislili da so krči, pa bolj živ otrok, pa tako naprej, pa da bo preminilo. Na koncu so pri šestih mesecih ugotovili, da je kar hud problem (ne vem napisat diagnoze,v glavnem nekako previsok mišični tonus.Zdaj že eno leto hodita na fiziot., otroček je star leto in pol in še sedi ne). So ji pa pri nevrologu rekli, da če bi prišla pri enem mesecu, da bi bilo veliko manj težav. Pa prosim, ne se takoj ustrašit, to je eden od 10.000 primerov, ampak ko takle vidiš in slišiš, se odločiš, da je bolje biti 10 x zastonj zoprn in tečen, kot pa da se na koncu kaj pokaže.

Neposredna povezava do sporočila: 13
15.12.2004 16:50:02   
asso
Joj Pikapolonica,

prav mi je hudo, ko berem tvoj post. Res ti je v nosečnosti vse tako lepo teklo in sedaj to? Kaj ne more biti še naprej vse kot po maslu. In pravijo, da punčke imajo manj krčev.
Veš, tudi pri nas so krčki in tiste 2-3 tri ure, ko se joče kot, da jo kakšen tepe prav trpim, ker ne vem kako ji olajšat bolečino. Najboljše se je obneslo nošenje na roki s trebuščkom obrnjenim navzdol (leteči prijem:zmeden:), mogoče malo kapljice Koroških lekarn, Sab simplex mislim, da situacijo poslabša. Jaz sem si nabavila še olje za mazanje trebuščka, pa v Italijo moram it po kapljice, pa na koncu če ne bo dovolj vse to bom si še Avstrijske kapljice zrihtala.
Sedaj pa si tudi sama ne upam dat v usta nič, ker mislim, da pa morda nisem jaz kaj pojedla.
Provaj vse kar lahko in zdrži, saj kot večina pravi po treh mesecih se umiri.

Lep pozdravček in čim mirnejše dneve ti želim. Pa še eno :rozica: ti pošiljam.

asso in Nastia

Neposredna povezava do sporočila: 14
15.12.2004 19:09:50   
Nedelja
Mi imamo tudi krčke (6tednov). Prosim, povejte mi, kako se dajejo te kapljice Lefaxin.. Ker si jih grem jutri zrihtat.

Neposredna povezava do sporočila: 15
15.12.2004 21:14:33   
.ču
Tud predstavjat si ne moreš,da te resnično vse zelo dobro razumemo in da smo vse,ki smo ti odgovorile doživljale podobno,ali celo slabše!:zmeden2:
Mi smo ene tri mesece spal samo po kakšne 4 ure,zaradi krčev in neutolažljivega joka.
Ko so krči dobro minili,pa se je začelo še eno mučno obdobje dveh mesecev-zaprtje.
Proti krčem sem ga mazala z zeliščnim mazilom iz Avstrije-Windsalbe!Imela sem vse sorte enih kapljic,vse probala pa mu je od vsega najbolj to mazilo pomagalo.
Vsakič,ko sem ga previla sem mu zmasirala trebušček v smeri urinega kazalca s tankim slojem tega mazila.
Potem pomaga gretje-mogoče termofor.
Za brinjevo mazilo ne vem,če obstaja,vem pa za brinjevo olje.Le tega pa v lekarni ne priporočajo preveč,ker je v njem alkohol!

Želim ti,da se pri vas ta nadloga uredi prej kot v treh mesecih!

Ti pa se res potrudi,da boš šla vsak dan na sprehod za pol urce!Za tvoje zdravje in za zdravje tvoje dojenčice.:duda:

ME SMO S TABO!:rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 16
16.12.2004 12:15:53   
Anja167
Kar opisuješ, se sliši kot kolike, za katere se pa ne ve, kakšen je točen njihov izvor. Ni nujno, da so to krči - se pravi težave trebušne narave. Lahko je nevrološko - živčni sistem še ni zrel in če je podnevi preveč bombardiran z dražljaji, zvečer otrok hudo joka. Mi smo imeli to v zelo zelo mili obliki. Nič, prav nič ne moreš narediti, zato ne misliti, da si slaba mama, če se ti kdaj zdi, da se ti bo utrgalo. Mene je tudi včasih prijelo, da bi ga kar na tla vrgla (saj vem, sliši se grozno, pa valjda ne bi tega naredila, ampak te tako prešine, nič ne moreš in si obupan). Preberi si tale link, se mi zdi zelo fajn:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=2426&t=2426
Moj nasvet je tudi štorklja; vedno bom ponavljala, da je zakon, in če vse drugo odpove, moraš to poskusiti, res dela čudeže. Nošenje otroku zelo koristi, navkljub nasprotovanjem raznih starih mam, da otroka s tem razvadiš... LP.

Neposredna povezava do sporočila: 17
16.12.2004 17:22:31   
Pikapolonica
Punce!

Najlepša hvala za vse vaše vzpodbudne besede. Saj vem, da enkrat menda res bo boljše....

Jutri imamo pa tako prvič posvetovalnico, pa bom še zdravnico malo pobarala kako in kaj! In upam, da bo vse OK.

Pa-pa, Pikapolonica :pika: in Tia

Neposredna povezava do sporočila: 18
17.12.2004 8:42:43   
Tinca7
Še en nasvet. Če si imela danes prvič pediatra, potem ti je verjetno daj AD3. Tudi men ga je že dala in zraven nič rekla. Jaz sem jih seveda že isti dan dala kaplice in spet so prišli krčki:((. Potem pa me je kolegica "nadrla" kaj ji dajem že zdaj, ker v navodilih piše od 6 tedna dalje. Tako da smo sedaj prekinili in začnemo po božiču. Mogoče bo pa takrat črevesje bolj razvito in pripravljeno na kapljice!

Upam, da boš kaj pametnega in predvsem koristnega izvedela. Poročaj kako vam gre,

LP, Tina & Lara:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nemirni, nekontrolirani gibi in zvijanje!
28.9.2005 13:34:58   
st
take stvari so res "bad"

Platnena srajca,
ki jo je sešila mati,
greje bolj kot volnen plašč,
ki je delo tujih rok.

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?