|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prijateljice?
2.11.2007 10:48:01   
Anonimen
Naj začnem tako. Jaz sem imela med prijateljicami prva otroka, fantka. Takrat se mi je nabralo kar lep kupček oblačil, ki sem jih nato posodila neki kolegici, ki je rodila dvojčka, fantka. Ta ista kolegica je nato čez leto povila še punčko. Naslednje leto sem jaz dobila tudi punčko. Tudi druga kolegica je med tem rodile, fantka. In kaj  boste rekli je tukaj problem. Problem je v tem, da sem jaz posojala oblačila okrog vseh, dobila nazaj skoraj nič, "kolegice" pa mi niso tudi malo pomagale. Sem prvo prosila za kako cunjico za punčke, ki jo je njena hčerka že prerasla, jo do sedaj nisem še dobila, kljub temu, da je obljubila, da jo dobim. Nato sem včeraj govorila s drugo kolegico, ki pa je rekla, da je njej dala celo škatlo oblačil za fantka. Zdi se mi zelo nesramno, da me dobesedno ignorira, ter da govori okrog, da imam itak vsega dovolj, da imamo polno rit,... Ampak to sploh ni res, tudi mi gremo zelo težko čez mesec, velikokrat si moramo kaj otrgati od ust. Sedaj sem se trdno odločila, da ne posojam več ene stvari drugim, pa naj me še tako prosijo, posebej kolegici  ena ne.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prijateljice?
2.11.2007 10:54:12   
Gina
Ma ja, pa ne se sekirat zdaj zaradi tega. Če je posodila drugi, ima že vzrok za to. Ali ima pač drugo frendico raje, ali pa se ji res zdi, da imaš vsega preveč. Jaz sicer precej dobim in vse dam naprej, vendar imam eno frendico, ki ji je skoraj vse zanič, kar sem ji kdaj dala. Po letu in pol, ko sem prisostvovala enkrat njeni izbiri oblačil in so ji bile od treh vreč všeč samo 3 kosi oblačil, sem se odločila dajati reči komu drugemu. Večino reči dam znanki, kjer res nimajo denarja, pa so veseli. Neki drugi prijateljici dam samo izbrane kose, ker se mi tudi zdi malo izbirčna. Z eno frendico pa si menjava kose za punčke, oz. ona meni za fantka, jaz njej za punčko. Vidiš, vzroki so lahko različni. Če pa se ti zdi, da te ne ceni dovolj, si najdi še kako frendico. Bo boljše. Samo sekirat pa ne, nima smisla, to so vseeno bolj majhne reči v življenju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2007 10:56:27   
Anonimen
Niste glih ne vem kakšne prijateljice za moje pojme.
Kolegice oz. znanke že, prijateljice pa ne.
K prijatelji se tak ne obnašajo.

Stvari pa raje prodaj, pa kej otrokom kupi. A ni neumno dajati stvari ljudem ki jih ne cenijo?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2007 10:59:30   
Anonimen
Meni gre v nos prav to, da nisem izbirčna, vesela sem vsake stvari, ampak, če reče nekaj, zakaj potem tega tudi ne stori. Saj moji otroci niso oblečeni po najvišji modi, punčka nosi tudi oblekice od bratca, tudi kako moje oblačilo se dobi vmes.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2007 11:10:25   
Raho
Moj kratki povzetek: To niso prijateljice...

Jaz sem tudi imela otroka prva (dečka) in sem dala vse, kar nisem potrebovala naprej. Tudi vsa nosečniška oblačila. Sedaj vse dobivam nazaj (moje, njihovo)... V glavnem, vsega je preveč. Sploh ne vem, kako bomo vse uporabili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2007 12:38:26   
BLAŽIKA
Jaz sem tudi imela otroka prva (dečka) in sem dala vse, kar nisem potrebovala naprej. Tudi vsa nosečniška oblačila. Sedaj vse dobivam nazaj (moje, njihovo)... V glavnem, vsega je preveč. Sploh ne vem, kako bomo vse uporabili.

To so prijateljice.

Pri tebi pa so to samo znanke. Šola za naprej.

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2007 12:42:38   
jade1
Jaz sem si pri prvi punčki vsa oblačila kupila nova, potem je bil fantek, veliko stvari, ki je bilo nevtralnih barv je ponosil od, nekaj smo dokupili, nekaj tudi dobili za darilo. Vsa oblačila sem šparala, ker sem vedela, da bomo imeli še enega otroka. No sedaj tisto kar je tanajmlajši premajhno, lepše cunjice šparam, tiste, ki so malo bolj ponošene dajem eni prijateljici. Šparam pa za brata, če bo imel kaj otrok. Njemu jih bom pa dala, logično.
Sedaj dobim več stvari od sestrične, ki tudi ne bo več imela otrok in ima starejše od mojih.
Meni se zdi trapasto posojat oblačila sploh, če misliš imeti še otroke. Ko se odločiš, da zdaj pa res ne boš več potreboval cunjic jih pa nekomu daš pa je. Tole posojanje meni ni čisto nič všeč. Se mi zdi trapasto nekomu posojat, če boš še potreboval.
Sploh pa tole ni nobena prijateljica, ker če nekaj posodiš potem naj bi to dobil nazaj ne? Če ne bi ji rekla, da ji daš in ne rabi vračat. In, da potem po možnosti še viha nos? Hvala lepa za tako prijateljico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.11.2007 0:41:58   
Mateja82
Meni se zdi trapasto posojat oblačila sploh, če misliš imeti še otroke. Ko se odločiš, da zdaj pa res ne boš več potreboval cunjic jih pa nekomu daš pa je. Tole posojanje meni ni čisto nič všeč. Se mi zdi trapasto nekomu posojat, če boš še potreboval.
Sploh pa tole ni nobena prijateljica, ker če nekaj posodiš potem naj bi to dobil nazaj ne? Če ne bi ji rekla, da ji daš in ne rabi vračat. In, da potem po možnosti še viha nos? Hvala lepa za tako prijateljico.
IZVIRNO SPOROČILO: jade1

se podpišem pod tole

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.11.2007 8:02:41   
sneguljčica
Vsaka šola nekaj stane. Jaz sem svakinji obljubila oblačila za dojenčka. Nisem imela veliko, ker se je križalo (poletje - zima) ampak sem obljubila, da bom posodila kar imam. V tem času sem ravno zanosila in še preden so to vedeli, se je napovedala, da naj stvari pripravim, ker bo prišla iskat. Ker sem obljubila, sem seveda spakirala manjše stvari, tiste, ki jih otroci zelo hitro prerastejo, da mi bo lahko dala nazaj, ko bom rabila.
In na koncu je izpadlo tako, da mi je stvari prinesla, ko je imel moj otrok že 6 tednov. Seveda sem si mogla nekaj stvari kupit, na srečo je moj otrok prišel spomladi, tankih oblačil pa ji nisem dajala, ker je ona imela pozimi.
Glede na to, da zaslužita veliko več kot midva in so jima tudi sorodniki veliko prinesli, sem potihem pričakovala, da mi bosta posodila vsaj kakšno debelejšo stvar za začetek, ko mora biti otrok bolj oblečen. In niti ne nameravata imeti več otrok.
Vrnila sta mi moje stvari, vmes je veliko manjkalo, kar sem dobila kasneje - se je pač zgubilo med vso šaro in sem lahko samo pospravila, ker tudi mojemu ni bilo več prav.
Takrat sem se odločila, da ne dam nikomur nič več.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.11.2007 8:20:22   
Nenya
To ni prava prijateljica, če boš še dajala, daj kateri, ki bo bolj cenila. Po moje je pri tvoji 'prijateljici' problem, da preprosto nima odnosa do stvari, če ji je res vse k rit prinešeno, potem verjetno misli da je z vsemi tako, pa ne zavestno, pač take izkušnje ima in misli, da si tudi ti lahko privoščiš še1x kupit eno tono cunjic, ki bodo prav dva, tri mesece.
PS najraje vzamejo, kar je zastonj oz podarjeno, tisti, ki jim ne bi bilo treba, ki imajo dovolj za novo, tako bodo vzeli kar jim daš in še dokupili cunjice gucci ali pa D&G in se z njimi postavljali, z isposojenim pa delali kot so vajeni s svojim, neskrbno.
Pač, takle mamo.
Želim ti, da bi od boljših prijateljic dobila nazaj, pa še kaj za povrh!

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.11.2007 8:23:08   
sneguljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya

PS najraje vzamejo, kar je zastonj oz podarjeno, tisti, ki jim ne bi bilo treba, ki imajo dovolj za novo, tako bodo vzeli kar jim daš in še dokupili cunjice gucci ali pa D&G in se z njimi postavljali, z isposojenim pa delali kot so vajeni s svojim, neskrbno.

Ja, to sem hotela tudi jaz povedatuser posted image

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.11.2007 8:49:18   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Jaz sem tudi imela otroka prva (dečka) in sem dala vse, kar nisem potrebovala naprej. Tudi vsa nosečniška oblačila. Sedaj vse dobivam nazaj (moje, njihovo)... V glavnem, vsega je preveč. Sploh ne vem, kako bomo vse uporabili.

torej ti jaz vrnem zappa....ostalo pa ne! user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.11.2007 8:58:36   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

torej ti jaz vrnem zappa....ostalo pa ne! user posted image user posted image user posted image

Saj smo se tako zmenili, ne?user posted image

In če te je bog dal, te lepo prosim, da mi niti ene stvari ne nosiš nazaj, ker RES več nimamo mesta za širjenje hišeuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.11.2007 12:44:53   
Slončica
Jst si nisem nič sposojala  in zaenkrat še nič posodila.
Je blo pa kr drago iz nič začet ker sem bla od tamladih prva v familiji z dojenčkom.
Bi pa posodila samo nekaterim ker vem kako bi dobila nazaj.Ne rečem za oblačila,to je potrošni materijal, sploh bodiji in žabice,samo oprema pa se da popazit in ni nujno da ti jo uničijo do daske.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.11.2007 13:10:19   
lenika
Jaz sem imela prva od prijateljic in v familiji otroka, tako, da smo vse kupili. No sedaj, pa jaz posojam. košaro za na voziček sem sedaj posodila že tretji prijateljici, pa mi ni težko. Tudi lupinico sem že eni posodila. Mi pa te prijateljice vedno prinesejo kakšno malenkost za mojega otroka, čeprav ne bi rabile. Imam pa že obljubljeno izposojo kengurujčka ( pri prvem otroku ga nisem imela), ko bom imela drugega otroka.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.11.2007 13:22:19   
silvya
Ob zadnji nosečnosti sem tudi jaz doživela tak hladen tuš. Pa ne glede oblačil, ampak ostale opreme. Sem se tako razkurila, da nisem hotela več niti enkrat rečt za stvari in sem šla kupit vse novo. Sedaj mi pa vse stoji doma, ker stvari nima kdo uporabljati user posted image .  Sem se pa odločla, da tem več ne dam niti ene obleke, ki mi ostane od taprvadva. Sedaj jih raje podarim romom, ko pridejo k hiši.  

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.11.2007 13:27:24   
natasaom
jaz sem dobila vse za hano od prijateljic in sestričen..kar je mali premajhno posodim naprej ampak samo tistim,ki vem,da bom dobila nazaj..in res se fino pokrivamo tako,da mi za hano ne kupujemo oblek,razen,če je kaj za dušo potešit..meni ni težko posodit,saj vem kako je,če nimaš cvenkov.....
vozićek,stolček,stajco sem pa šenkala naprej ker,če bomo še kdaj imeli user posted image  bom rabljeno kupila

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?