Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: UZ posnetki lahko poškodujejo možgane zar... 28.10.2007 20:33:40
|
|
|
|
Naja30
|
Pretiravanje je škodljivo. Tista izjava, da si je G delala vsak teden UZ, ker jo je skrbelo. To je paranoja. Pa 10 slikic že na začetku. No ja, saj meni tudi slike ogromno pomenijo, ampak da bi mi vsakič delala UZ, pa niti pomislila nisem. Sicer pa kakor komu paše.
|
|
|
|
RE: UZ posnetki lahko poškodujejo možgane zar... 28.10.2007 20:35:28
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pia77 IZVIRNO SPOROČILO: puncica Pa prijetno nosečnost vsem. Tale pozdravcek na koncu novice ze skoraj malo meji na cinizem... Če ste same tale zadnji stavek razumele kot cinizem, je bilo čist napačno razumljeno, sama namreč na to niti pomislila nisem da bil lahko bilo tole razumljeno. Mah brez veze, ker moj namen sploh ni bil tole kar ste tle pisale, naštevanje ne vem kakšnih vseh strojev in naprav, ki sevajo ampak zgolj informacija, da bo mogoče kakšna nosečnica premislila ali bi šla na ne vem kolk samoplačniških UZ, zato da bi otročka videla večkrat in posledično imela slikce, posnetke in ne vem kaj še vse ali ne. Pa da še enkrat citiram, za tiste ki slabo berete: ...Strokovnjaki pravijo,da to ne pomeni, da bi morali uporabo UZ opustiti, saj so koristi večje kot tveganje, kadar ga uporabljamo v primerne diagnostične in medicinske namene. Ker pa so UZ posnetki za spomin postali zelo priljubljeni, nosečnicam priporočajo, da se izogibajo nepotrebnim izpostavljanjem, dokler ne bodo opravljene še dodatne raziskave.... Tole tudi ni zraslo na mojem zelniku in sem mislila da bo kdo vesel za tole informacijo, celo navedla sem revijo, da se vidi da ni neka kvazi in trač revija ampak vidim da sem se motila, tudi prav, vem za drugič da kar preberem pač ne bom delila, ker nima smisla, itak je v večini primerov narobe razumljeno in interpertirano. Pa vseeno želim vsem nosečkam prijetno nosečnost, pa če še tako cinično zgleda.
|
|
RE: UZ posnetki lahko poškodujejo možgane zar... 28.10.2007 20:58:26
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: puncica in sem mislila da bo kdo vesel za tole informacijo, Jaz pa sem bila vesela te informacije in zato še nekrat hvala
|
|
RE: UZ posnetki lahko poškodujejo možgane zar... 28.10.2007 21:01:24
|
|
|
|
Magi*
|
a informacije kolk sevajo navadni GA pa nisi vesela tudi te so bile (vsaj po mojem) povsem dobro namerne.
|
|
RE: UZ posnetki lahko poškodujejo možgane zar... 29.10.2007 10:00:30
|
|
|
|
malamalinca
|
mene pa bolj skrbi to, da vsak dan presedim 8 ur a računalnikom in buljim vanj. Kaj pa to?
|
|
RE: UZ posnetki lahko poškodujejo možgane zar... 29.10.2007 10:03:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Ej punčica, sem vesela, da si pripopala tale članek, ker saj veš kako je, ko se o nečem samo govori....mora biti nekak podkrepljeno strokovno, da lahko resnično začnem verjeti.
|
|
|
|
RE: UZ posnetki lahko poškodujejo možgane zar... 29.10.2007 11:55:38
|
|
|
|
pikica_30
|
Jaz sem pa zdaj malo zmedena, sem 1. in me zato ne kregat glede tega vprašanja...Jaz sem mislila, da ti vsakič, ko prideš h ginekologu na pregled (baje je na vsake 4 tedne), delajo UZ. A to ni res? Če ne, kakšen pregled pa potem imaš? Pa oprostite moji nevednosti!!!
|
|
|
|
RE: UZ posnetki lahko poškodujejo možgane zar... 29.10.2007 12:27:15
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Magi* a informacije kolk sevajo navadni GA pa nisi vesela tudi te so bile (vsaj po mojem) povsem dobro namerne. Men se ni tako zdelo žal
|
|
RE: UZ posnetki lahko poškodujejo možgane zar... 29.10.2007 15:39:05
|
|
|
|
Magi*
|
no vidiš, nekatere so pa tvoje sporočilo narobe interpretirale. in ne, nisem med njimi. so mi bila ta dejstva že od prej znana. se mi je pa vseeno zdelo smiselno, da če se že pogovarjamo o rizikih, da se nadaljuje debata tudi v tej smeri.
|
|
RE: UZ posnetki lahko poškodujejo možgane zar... 29.10.2007 15:46:52
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikica_30 Jaz sem pa zdaj malo zmedena, sem 1. in me zato ne kregat glede tega vprašanja...Jaz sem mislila, da ti vsakič, ko prideš h ginekologu na pregled (baje je na vsake 4 tedne), delajo UZ. A to ni res? Če ne, kakšen pregled pa potem imaš? Pa oprostite moji nevednosti!!! UZ-ja ti absolutno ne dela vsakič!! Na nosečnost ti pripadata samo 2, drugače pa na pregledu meri utrip in pa izemri velikost bušija. To je pa po večini tudi vse. Vaginalno pogleda samo če maš kake težave!!
|
|
|
|
RE: UZ posnetki lahko poškodujejo možgane zar... 29.10.2007 18:24:47
|
|
|
|
Pia77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3 Pretiravanje je škodljivo. Tista izjava, da si je G delala vsak teden UZ, ker jo je skrbelo. To je paranoja. Itak, da je paranoja... Kakrsna sem bila jaz prve tedne in mesece, bi si UZ verjetno delala vsak dan, ce bi le imela aparat doma, 'samo sekundico', samo da bi videla srcni utripek, tako me je bilo strah, da bi slo kaj narobe... Zavidam tistim, ki intuitivno 'vedo', da bo vse OK. Midva sva rabila prevec casa, da sva zanosila, in prevec sem videla, slisala in prebrala, da bi bila brez skrbi. Poleg tega pa sem precej crnogleda po naravi, hormoni pa itak vse spotencirajo... puncica, oprosti, ker sem tvoje podajanje novice in pozdrav razumela drugace, kot je bil tvoj namen. Pricakovala sem, da bo ta novica naredila vec panike oz. spodbudila kaj ogorcenja na forumu, tako kot obicajno negativne novice o zdravstvu. Zal pa bo po moje kmalu tako, kot je med prvimi odzivi Anonimna, kmalu veliko laicnih teorij o tem, da ima dolocen otrok taksno ali drugacno zivcevje zaradi UZ (pa 'gotovo' ne zaradi tistega 3D filmcka, ki sta si ga v kaksni elitni ustanovi za duso privoscila starsa).
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?