Gina
|
Mateyka, mani se zid pa edino smotrno, da te pregledujejo, če si čez rok, ker je kar dosti primerov, ko se otroku tako dolgo čez pdp v trebuhu ne godi več dobro. Švedska ima sicer dobro zdravstvo, ker pač dosti v ta nemen denarja dajo, sociala deluje resnično super, pa predvsem imajo strokovnjake, ki jih pri nas nimamo, zdravstvo pri nas je še tam nekje, kjer ni fajn. Vendar ne kar se tiče pregledov čez pdp, ki se meni osebno zdijo zelo smotrni. In ja, mene bi skrbelo, če bi bila 14 dni čez pdp, ob tem, da vem, kdaj sem zanosila, še doma, brez karšnegakoli pregleda. Sicer pa je tudi res, da mobiteli delujejo na podoben princip, kot vsa druga elektromagnetna valovanja in kakor vem, jih ne ustavi nek les ali plastika, še manj koža, telo, tkiva, ki je sestavljena pretežno iz manjših atomov (menda jih ustavi v precejšnji meri svinec). Potujejo skozi nas. Delci, oz. kar valovanja. Samo da je razlika v dolžini valovanja (in frekvenci) . Neko radijsko valovanje je dolgovalovno, nizkoenegretsko, neko rentgensko pa izjemno kratko, močno energetsko (le še gama je bolj močno). Vendar gre povsod za podobne zadeve. Gibljejo se enako hitro. In če se mimogrede zaletijo v nek naš atom in izbijejo en sam elektron, ko letijo skozi nas, se struktura atoma spremeni, izbiti elektron pa se naseli nekje drugje, oz. postane ion ali kako že. In to ni fajn. Ker se atom lahko začne v taki obliki razmnoževati naprej... ma kaj pa vem, v bistvu znanstveniki ne vedo, koliko je kaj škodljivo, verjamem pa, da niso vsa ok in da ni fajn biti preveč izpostavljen čemurkoli. Vendar živimo v času, ko ne moreš čisto mimo vsega, saj te ves elektromagnetizem spremlja prav povsod, kamor nogo premakneš, tako da je mogoče najboljše pretehtati prednosti in slabosti - uz mislim.
|