|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bodo vedno problemi?
23.10.2007 10:27:11   
Anonimen
Z bivšim namreč....

Imava otroka, rešeno na sodišču stike ter preživnino, skrbnik sem jaz....in očitno bom imela z njim celo življenje probleme user posted image user posted image  Ne bom mogla zaživeti normalno, ker mi bo povsod stal na poti, vedno kaj ne bo prav, vedno bom kaj narobe nardila, vedno bom kaj pozabila dati za sabo (za otroka, ko gre k njemu).....ZDaj pa še ta priimek, ko ne dovoli, da se doda otroku še mojega. Ga bom celo življenje prosila za dovoljenje za prestop meje???

Kdaj se bo to nehalo?Mogoče ko bo našel kakšno žensko in čas posvečal njej?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bodo vedno problemi?
23.10.2007 10:31:22   
Anonimen
Glej moj otrok se piše drugače kot jaz (po očetu) in grem z njim čez mejo in še nikoli niso komplicirali. V skrajnem primeru pa še vedno lahko nosiš s sabo rojstni list.

Daj ga na distanco in ne pusti, da te nervira. Bolj ko bo videl, da ti pride do živega bolj bo najedal. Ugrizni se v jezik, v eno uho not v drugo ven in rajši z otrokom uživajta.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.10.2007 10:33:41   
mojčca
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ga bom celo življenje prosila za dovoljenje za prestop meje???

Zakaj pa bi ga morala prositi za dovoljenje?? Saj je otrok tvoj, tebi je dodeljen, imata isto stalno bivališče (predvidevam)??? Če se pa otrok piše po njemu, pa to ni noben problem zaradi prestopa meje. Lahko pa imaš za vsaki slučaj, če greš čez mejo pri sebi kopijo RL, na katerem jasno piše, da si njegova mati.

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.10.2007 10:45:53   
ada2
za prestop meje ni treba nikogar prositi. ti si otrokova mama in ga lahko pelješ kamor želiš, enako lahko stori oče.

naša zgodba: Nuša se piše po očetu, jaz imam svoj priimek in ko sva bili sami sva šli velikokrat prek meje brez da bi kdo kaj vprašal. potem se nama je pridružil   in tako spet en novi priimek. smo se prijavili v hotelu na dopustu, trije smo bili, kao družina, pa trije priimkiuser posted image . no, Adam se zdaj tudi piše po očetu, torej, če grem kam sama z otrokoma smo spet 3 s tremi različnimi priimki. pa tudi to na meji ni bil problem.

pa še odgovor na tvoje osnovno vprašanje - bodo vedno problemi?
ne, ne bodo, kmalu si  bo tvoj bivši poiskal novo partnerico in zaživel novo življenje, še  vedno bo hodil po otroka, ampak kompliciral pa ne bo več. tako kompliciranje je samo na začetku, traja pa recimo od 2 mesecev pa do enega leta - recimo, ne me držat za besedouser posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.10.2007 10:51:26   
taja27
zgleda, da te moti, ker ima pač otrok njegov priimek. domnevam, da nista bila poročena, ker ne pišeš o ločitvi. meni se sam priimek ne zdi tako pomemben in ti predlagam (seveda v primeru, da nisi čustveno ali kako drugače vezana na priimek) da si spremeni svoj priimek v otrokovega. ne v njegovega, ampak v otrokovega. po moje, ga bo kap. ti pa si lahko spremeniš svoj priimek v karkoli želiš, razen v tistih nekaj omejitev ne, ki so določene z zakonom. mogoče mu pa samo omeni tvojo namero, da boš spremenila priimek, da bo enak otrokovemu, pa ti bo takoj dovolil, da boš lahko dodala še tvojega.

meni se zdi bolj pomembno to, da se otrok in mama pišeta enako (zaradi birokracije, raznih pojasnjevanj in konec koncev zaradi otroka samega - njegovih vprašanj, vprašanj sošolcev, ki se obregajo ob njegov priimek), kot pa to, kako se pišeta. in res velikokrat ne razumem, zakaj ob ločitvi ponavadi mame prevzamejo svoj dekliški priimek. verjetno imajo občutek, da bodo tako lažje pretrgale čustveno vez z bivšim možem.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.10.2007 11:12:26   
tina a

Z bivšim namreč....

Imava otroka, rešeno na sodišču stike ter preživnino, skrbnik sem jaz....in očitno bom imela z njim celo življenje probleme user posted image user posted image  Ne bom mogla zaživeti normalno, ker mi bo povsod stal na poti, vedno kaj ne bo prav, vedno bom kaj narobe nardila, vedno bom kaj pozabila dati za sabo (za otroka, ko gre k njemu).....ZDaj pa še ta priimek, ko ne dovoli, da se doda otroku še mojega. Ga bom celo življenje prosila za dovoljenje za prestop meje???

Tole pa res ni potrebno. Če imaš dodeljeno skrbništvo se nimaš česa bati. Moja dva otroka se pišeta po njemu, jaz imam drugačen priimek pa nisem imela na meji nikakršnih problemov. In nisem potrebovala nobenega dovoljenja. Sem na upravni enoti vprašala ... ali znam imeti kakšne probleme, pa so mi lepo razložili, da ni nobenega problema. Da če želijo lahko vse preverijo in da se vidi, da sem priimek zamenjala in kako sem se prej pisala. Ko sem bila še poročena user posted image

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.10.2007 11:17:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ***Želva***

Glej moj otrok se piše drugače kot jaz (po očetu) in grem z njim čez mejo in še nikoli niso komplicirali. V skrajnem primeru pa še vedno lahko nosiš s sabo rojstni list.

Daj ga na distanco in ne pusti, da te nervira. Bolj ko bo videl, da ti pride do živega bolj bo najedal. Ugrizni se v jezik, v eno uho not v drugo ven in rajši z otrokom uživajta.

Meni so zadnjič rekli na hrvaški meji: Čije je dete??? Dobro da sem imela rojstni list sabo!!! Da pa VEDNO nosim rojstni list sabo (ORIGINAL), pa ni ravo super...sploh pa ne pametno...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
23.10.2007 11:20:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taja27

zgleda, da te moti, ker ima pač otrok njegov priimek. domnevam, da nista bila poročena, ker ne pišeš o ločitvi. meni se sam priimek ne zdi tako pomemben in ti predlagam (seveda v primeru, da nisi čustveno ali kako drugače vezana na priimek) da si spremeni svoj priimek v otrokovega. ne v njegovega, ampak v otrokovega. po moje, ga bo kap. ti pa si lahko spremeniš svoj priimek v karkoli želiš, razen v tistih nekaj omejitev ne, ki so določene z zakonom. mogoče mu pa samo omeni tvojo namero, da boš spremenila priimek, da bo enak otrokovemu, pa ti bo takoj dovolil, da boš lahko dodala še tvojega.

meni se zdi bolj pomembno to, da se otrok in mama pišeta enako (zaradi birokracije, raznih pojasnjevanj in konec koncev zaradi otroka samega - njegovih vprašanj, vprašanj sošolcev, ki se obregajo ob njegov priimek), kot pa to, kako se pišeta. in res velikokrat ne razumem, zakaj ob ločitvi ponavadi mame prevzamejo svoj dekliški priimek. verjetno imajo občutek, da bodo tako lažje pretrgale čustveno vez z bivšim možem.

če bi me motilo, potem bi hotl odvzeti njegov priimek.

(odgovor članu taja27)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.10.2007 11:23:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tina a

Z bivšim namreč....

Tole pa res ni potrebno. Če imaš dodeljeno skrbništvo se nimaš česa bati. Moja dva otroka se pišeta po njemu, jaz imam drugačen priimek pa nisem imela na meji nikakršnih problemov. In nisem potrebovala nobenega dovoljenja. Sem na upravni enoti vprašala ... ali znam imeti kakšne probleme, pa so mi lepo razložili, da ni nobenega problema. Da če želijo lahko vse preverijo in da se vidi, da sem priimek zamenjala in kako sem se prej pisala. Ko sem bila še poročena user posted image

In nisva bila poročena....

JA zakaj za hudiča pa je vprašala na meji, čigav je otrok, če ne delajo problemov? Si predstavlate, da me tam na meji začnejo zasliševat, če sem RES mama, pa ne vem kaj še vse??

Njegovega pa ne bom "jemala"...kaj pa če se poročim nekoč nekdaj....bom imela čigav priimek?Pa drugi otrok?Čigav priimek bo imel?

(odgovor članu tina a)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
23.10.2007 11:27:01   
3jesončki
na meji lahko vedno pregledajo sorodstveno razmerje preko računalnika, tako da nekaj minut dlje na meji in gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.10.2007 11:27:07   
tina a

IZVIRNO SPOROČILO: ***Želva***

Meni so zadnjič rekli na hrvaški meji: Čije je dete??? Dobro da sem imela rojstni list sabo!!! Da pa VEDNO nosim rojstni list sabo (ORIGINAL), pa ni ravo super...sploh pa ne pametno...

To je pač normalna reakcija. So mene vprašali na meji ko nas je prijatelj peljal čez ... pa sem se jaz še enako pisala kot onadva.

Glede rojstnega lista pa takole - za katerokoli zadevo ga boš rabila (uradne postopke) boš rabila nov izpis iz matične knjige. Rojstni list ne sme biti starejši od dveh mesecev ponavadi.

Tako da, ne sekiraj se in ne obremenjuj se z malimi stvarmi. Pač včasih čez mejo ne bo glih easy. Ampak spustili te bodo čez brez panike.

Kar se pa bivšega partnerja tiče - pa se čim manj obremenjuj z njim. Več ko se boš sekirala in živcirala, večji užitek bo imel, da te jeuser posted image  v glavo ... Moj predlog je, da se distanciraš in z njim samo še uradno komuniciraš.

user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.10.2007 11:31:09   
natasaom
tud midva nimava istega priimka,ker nisva poroćena..tamala se piše po njemu,jest bom pa samo zamenjala priimek......1x!drugač se mi pa ideja ne zdi slaba-o tem da bi zamenjala priimek..kako se boš pa pisala,ko se boš poročila-lahko imaš dva priimka pa ne bo problemov..na meji mi še nikoli niso težili,če sva bili sami,sem pa vedno imela roj.list s sabo..pa tud ti ni treba imet njegovega dovoljenja,razen,če greš čez celino.moja prjatlca je rabla dov.ko je šla v avstralijo npr.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.10.2007 11:33:51   
pety78
Evo, jaz sem si pa samo dodala še njegov priimek, ker sem zaradi spremembe bivališča morala zamenjati osebne dokumete, sem pa še to hkrati uredila. user posted image  

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.10.2007 11:34:22   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

tud midva nimava istega priimka,ker nisva poroćena..tamala se piše po njemu,jest bom pa samo zamenjala priimek......1x!drugač se mi pa ideja ne zdi slaba-o tem da bi zamenjala priimek..kako se boš pa pisala,ko se boš poročila-lahko imaš dva priimka pa ne bo problemov..na meji mi še nikoli niso težili,če sva bili sami,sem pa vedno imela roj.list s sabo..pa tud ti ni treba imet njegovega dovoljenja,razen,če greš čez celino.moja prjatlca je rabla dov.ko je šla v avstralijo npr.

Zakaj pa??

Če si ti sodno določen kot skrbnik otrok? Ne razumem poante zakaj bi rabila kakršno koli dovoljenje od bivšega moža /partnerja.

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.10.2007 11:36:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tina a

IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

Zakaj pa??

Če si ti sodno določen kot skrbnik otrok? Ne razumem poante zakaj bi rabila kakršno koli dovoljenje od bivšega moža /partnerja.

Kaj naj nosim odločbo od sodišča povsod sabo, kamorkoli zdaj grem ,da sem RES JAZ skrbnik otroka? To ravo v praksi ne gre tako...in ni ravno lahko in neomembe vredno....

(odgovor članu tina a)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
23.10.2007 11:37:38   
natasaom
ej,to pa ne vem,ker midve še nisva šli tako daleč..vem pa da je moral podpisat,da se strinja,da gresta otroka z njo.
imam pa tud prijateljico,ki je šla delat na škotsko-pa je tud bivši mogu dat dov..zakaj je tako pa jest res ne vem.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.10.2007 11:46:55   
tina a
Če se jaz kaj spoznam na to - pride do tega ko si starša delita skrbništvo.

Vrjetno je tudi potreben dogovor med starši če se eden izmed njih odloči da se za vedno preseli v drugo državo. Pa ni važno ali je to Evropa ali pa Amerika.

Ne štekam pa, da bi se jaz odločila it v Egipt na počitnice in da bi zaradi tega rabila njegovo dovoljenje. user posted image user posted image user posted image user posted image

To mi je pa malo mim. Če ga on ne rabi (moj ex) kljub temu, da sem jaz skrbnica otrok, zakaj bi ga potemtakem potrebovala jaz?

Anonimna kar se pa sodne odločbe tiče (skrbništvo) - ni ti je potrebno nosit gor in dol. Nikakor. Sploh ne rabiš nobenih dodatnih papirjev, kot samo osebno izkaznico. To je vse kar potrebuješ. Ne rabiš komplicirat. Upam, da se ne bojiš, da bi se ti lahko kaj zgodilo - kot npr. da bi te bivši obtožil ugrabitve ali kaj podobnega. Na meji se ti to ne bo zgodilo. Bodi 100%. Vse je vidno v programu do katerega imajo dostop vsi na meji ... če te želijo preverit. Vsaka uradna oseba vidi, spremembe prebivališča, priimka ... in tudi ali si bila kdaj kaznovana.

Nimaš se česa bati. Če pa ti ex grozi v tem smislu, pa ti predlagam prijavo. Ne pusti se mu ustrahovati!!!! 

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.10.2007 14:46:54   
Gina
Bo boljš, sčasoma. Sicer pa verjamem, da te jezi, da moraš rojstni list s sabo nosit. Mene tudi. Pa nisem še slišala, da mora biti rojstni list vsakič svež. Najbolj neumno se ti najbrž zdi, da on lahko odpelje otroka kamorkoli brez vprašanja carinikov, četudi bi ga ugrabil, njemu verjamejo, tebe pa preverjajo. Je pa tako, da ko so otroci večji, gredo lahko s komerkoli brez potrdila. Smo letos vprašali na carini, preden sta se moja dva otroka peljala čez mejo z mojim partnerjem, ki ni njun oče. Tako da...še par let potrpi, potem pa itak ne bo treba rojstnih listov.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

note
čevap

ali bi mi poslali note na golici in kjer lastovke gnezdijo

da (28%)

ne (47%)

za vse (0%)

na kater e-mail naslov (15%)

nikoli (4%)

za katero kitaro (6%)

Število vseh glasov: 47

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!