Anonimen -> RE: Bodo vedno problemi? (23.10.2007 11:20:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: taja27 zgleda, da te moti, ker ima pač otrok njegov priimek. domnevam, da nista bila poročena, ker ne pišeš o ločitvi. meni se sam priimek ne zdi tako pomemben in ti predlagam (seveda v primeru, da nisi čustveno ali kako drugače vezana na priimek) da si spremeni svoj priimek v otrokovega. ne v njegovega, ampak v otrokovega. po moje, ga bo kap. ti pa si lahko spremeniš svoj priimek v karkoli želiš, razen v tistih nekaj omejitev ne, ki so določene z zakonom. mogoče mu pa samo omeni tvojo namero, da boš spremenila priimek, da bo enak otrokovemu, pa ti bo takoj dovolil, da boš lahko dodala še tvojega. meni se zdi bolj pomembno to, da se otrok in mama pišeta enako (zaradi birokracije, raznih pojasnjevanj in konec koncev zaradi otroka samega - njegovih vprašanj, vprašanj sošolcev, ki se obregajo ob njegov priimek), kot pa to, kako se pišeta. in res velikokrat ne razumem, zakaj ob ločitvi ponavadi mame prevzamejo svoj dekliški priimek. verjetno imajo občutek, da bodo tako lažje pretrgale čustveno vez z bivšim možem. če bi me motilo, potem bi hotl odvzeti njegov priimek.
|
|
|
|