Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 15.10.2007 13:45:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Živijo Danes sem prejela odločbo ZZZS, kjer so mi podaljšali stalež do konca novembra. Vse lepo in prav razen tega, da je v obrazložitvi odločbe napisana moja diagnoza, pa čeprav na koncu odločbe piše, da delodajalec prejme en izvod brez medicinskih podatkov!!! Na odločbi lepo piše: še občasno krvavi, placenta na sp. steni! Tako sem besna!!!! A morajo res vsi v službi vedet kako je z menoj, kaj pa varovanje osebnih podatkov?? Poleg tega ZZZS pošlje odločbo na splošno delodajalcu in ne direktno v kadrovsko službo tako, da se pismo odpre po redni poti, se pravi preko vložišča!!!!! Tako potem vsi zijajo in čvekajo in vsi vse vejo!! Tako sem jezna!!!!!! Bila pa sem tudi zelo presenečena, ker mi moja predraga ginekologinja ni nikoli nič omenila, da bi bila placenta na spodnji steni, tiste njene čačke, ki jih napiše na obvestilo za osebnega zdravnika pa ne znam prebrat. Vedno je bilo govora samo od krvavitve, kao nepojasnjena krvavitev in nič od posteljice! Kaj zdaj to pomeni placenta na spodnji steni?? Sem že panična, mi lahko katera pove? lp
< Sporočilo je popravil Teni RR -- 15.10.2007 13:47:52 >
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS (delod. med. podatke) 15.10.2007 13:49:53
|
|
|
|
Anonimen
|
pa čeprav na koncu odločbe piše, da delodajalec prejme en izvod brez medicinskih podatkov!!! ja, kdo bo pa potem vedel, če piše, da ne dobijo teh podatkov kaj pravzaprav te zanima?
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS (delod. med. podatke) 15.10.2007 13:52:06
|
|
|
|
Anonimen
|
ja, saj glih to, piše da ne dobijo podatkov, po drugi strani pa vse podatke sami napišejo v obrazložitev odločbe!!
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS (delod. med. podatke) 15.10.2007 13:52:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdaj pa jaz tudi tega ne razumem.
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 15.10.2007 13:52:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Delodajalec dobi samo obvestilo o tvojem podaljšanju (ime, priimek, stanujoč, stalež do...) Nobene diagnoze.
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS (delod. med. podatke) 15.10.2007 13:53:09
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen ja, saj glih to, piše da ne dobijo podatkov, po drugi strani pa vse podatke sami napišejo v obrazložitev odločbe!! Pa saj to bodo drugo odločbo napisali, brez podatkov!
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS (delod. med. podatke) 15.10.2007 13:55:17
|
|
|
|
Taula
|
Te podatki so zate oz. za tvojega G. Delodajalec dobi drugo odločbo, brez panike.
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 15.10.2007 13:55:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Na odločbi lepo piše: še občasno krvavi, placenta na sp. steni! Tako sem besna!!!! A morajo res vsi v službi vedet kako je z menoj, kaj pa varovanje osebnih podatkov?? IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 15.10.2007 13:57:31
|
|
|
|
Anonimen
|
O, hvala zdaj ste me pa potolažle, nisem vedla, da delodajalec dobi drugo odločbo. No, zdaj je pa dober.
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 15.10.2007 14:03:32
|
|
|
|
saša80
|
delodajalec dobi isto odločbo vendar brez medicinskih podatkov..meni na koncu piše v oklepaju : delodajalec( brez medicinskih podatkov), potem en izvod dobi osebni zdravnik, enega pa zavarovanec , en izvod pa je za arhiv..
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 15.10.2007 14:21:31
|
|
|
|
M007
|
Ciao Tudi jaz imam nizko ležečo placento in sem bila že dvakrat v bolnico sprejeta zaradi krvavitev. Sem v 22t in niso ravno prepričani, da krvavim zaradi nizke placente saj so mi v bolnici odkrili unetje in sem sedaj na antibjotikih in imam tudi strogi počitek. Povedali so mi da pri nizki placenti krvaviš nekje okoli 32t ali pa tudi ne. izogibaj se psihičnih in fizičnih naporov. V katerem tednu pa si? Lp
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 15.10.2007 14:35:43
|
|
|
|
Azzurra
|
Tudi pri meni je ugotovljena nizko ležeča posteljica na maternično ustje, pa nisem dobila bolniške, niti nobenega posebnega ukrepa za upoštevat (pa delam s strankami in dvigam in plezam po lojtrah, pa sina imam 15 mesecev starega in 13 kil težkega, ki ga je tudi treba dvignit in nest). Tko da...wtf? kako to, da ni to zedinjeno?
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 15.10.2007 14:57:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Povedali so mi da pri nizki placenti krvaviš nekje okoli 32t ali pa tudi ne. izogibaj se psihičnih in fizičnih naporov. V katerem tednu pa si? Sem v 17 tednu in se zaenkrat počutim odlično. Krvavela sem v osmem tednu in potem malo kasneje sem imela še rjavkast izcedek. Kot sem že napisala sem za to izvedela z odločbe, ginekologinja mi ni nič rekla o tem niti, da naj se kaj posebej mirkam. Ali je sprehod v naravo tko, da se malo zadihaš in hodiš kakšne pol ure ali več, že fzični napor, je to že preveč? Jaz grem vsak dan na sprehod tudi po 2x, ne bi smela?
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 15.10.2007 15:31:42
|
|
|
|
nana35
|
Seveda lahko greš na sprehod.Samo večjih naporov naj ne bi bilo in malo se že moreš pazit.Je pa res da vsak gin.skoraj pove drugače.Tudi jaz imam predležečo posteljico,krvavela sem v 17.t (zdaj sem v 28t)in do zdaj je še vse ok.Če se ti placenta do 27t ne bo dvignila,lahko še kdaj kasneje zakrvaviš oz.do 27t prav tako.Ampak zakrvaviš lahko kadarkoli,jaz sem npr.ponoči ko sem spala iz čistega miru,brez da sem kaj delala,opazila pa sem ko sem šla sredi noči na wc.Čudi me da ti gin.tega ni niti omenila??Meni je moj gin.naspisal bolniško,pa seveda da lahko grem na sprehod-krajši in naj se malo gibljem (ne telovadba za nosečnice!!),no,da celo priporoča,da grem na sprehod. Ti lepo vprašaj naslednjič svojo gin.zakaj ti tega ni povedala,saj gre zate nasezadnje pa v največji meri za tvojega otročka!! Sicer pa baje pred 27t ne morejo še govoriti o predležeči posteljici,zato je verjetno napisala posteljica na sp.steni.Ne vem,ne bom pametovala,naj ti katera druga to pove,če se slučajno motim.
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 15.10.2007 22:28:56
|
|
|
|
Pia77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen ...Na odločbi lepo piše: še občasno krvavi, placenta na sp. steni! ...ker mi moja predraga ginekologinja ni nikoli nič omenila, da bi bila placenta na spodnji steni... Mogoče je mislila na SPREDNJI steni. Itak pa ne gre za placento previo (predležeča posteljica), ker je za to diagnozo še prezgodaj (Uporabi http://med.over.net/forum5/search.php?19). Vprašaj svojo G. Mogoče je to napisala samo zato, da bi bolje utemeljila potrebo po bolniškem staležu in ti je v bistvu hotela nardit uslugo, ne pa te spravit v paniko. Vprašaj pristojne, na forumu ti itak lahko svetujemo samo po svoji pameti.
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 16.10.2007 8:57:14
|
|
|
|
M007
|
Azzura ne vem kaj naj ti rečem. Mene so pošteno prestrašili. Ko sem bila v bolnici mi je vsak zdravnik (na viziti) povedal nekaj drugega. Npr: lega posteljice se še lahko spremeni, počitek do konca nosečnosti po želji lahko tudi v bolnici, na odpustnem pismu so napisali, da priporočajo v 25t-26t inekcijo za razvoj pljučk, rekli so mi , da bom rodila z carskim rezom. Meni so odsvetovali sprehode tako, da se ne upam niti do trgovine. lp
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 16.10.2007 9:08:50
|
|
|
|
Azzurra
|
IZVIRNO SPOROČILO: M007 Azzura ne vem kaj naj ti rečem. Mene so pošteno prestrašili. Ko sem bila v bolnici mi je vsak zdravnik (na viziti) povedal nekaj drugega. Npr: lega posteljice se še lahko spremeni, počitek do konca nosečnosti po želji lahko tudi v bolnici, na odpustnem pismu so napisali, da priporočajo v 25t-26t inekcijo za razvoj pljučk, rekli so mi , da bom rodila z carskim rezom. Meni so odsvetovali sprehode tako, da se ne upam niti do trgovine. lp Stai scherzando?! Meni že itak grozi, da bom rodila predčasno, sej sem pisala že na forumu o tem, skratka imam prisotna protitelesa v krvi in bo treba videt kako bo z njimi. če bodo porastla in napadala otrokove eritrocite, zna bit da bom rodila krepko pred rokom, zdaj pa še ta nizka postelca...(in še nekaj drugih stvari...v tej nosečnosti res **** ježa, brez zamere za izraz)...tako me je zdaj samo še bolj strah. Glede na to, da so mi odsvetovali nadalnje nosečnosti, sem morala sprejet dejstvo, da je to zadnja šansa, da donosim in rodim otroka, zato mi ni niti malo vseeno. Slišim pa zgodbic glede te postelce še pa još...
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 16.10.2007 9:30:00
|
|
|
|
M007
|
Azzurra vidim, da tudi tebi ni lahko v nosečnosti. Nama ne preostane nič drugega kot, da potrpežljvo odštevava tedne do konca. Tudi meni so napovedali zgodnji porod. Vidim, da si iz obale, kdo pa je tvoj osebni ginekolog? Sprašujem, ker si napisala, da nisi na bolniški. Jaz sem pri dr. Miloševič in sem na bolniški od samega začetka. lp
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 16.10.2007 11:13:04
|
|
|
|
Azzurra
|
Mene so zdaj pred par tedni od Miloševiča poslali v Izolo, zaradi tega pozitivnega Coombsovega testa in zdaj imam novega ginekologa gor. Nebi poimensko, ampak verjetno veš, kdo prevzema rizične primere. Tam me bodo vodili do poroda, čeprav sem najprej nameravala rodit v postojni. v izoli pa zato, ker je tukaj transfuziološka postaja in ker bo zaloga krvi na voljo za otroka, v postojni pa bi ga morali odpeljat v ljubljano. zdaj dajem kri vsake par tednov in na 2 tedna imam preglede. Miloševič pa da ti je dal bolniško, pa se je zgodil miracolo. Koliko si zdaj ti noseča?
|
|
|
|
RE: ODLOČBA ZZZS + placenta na sp. steni 16.10.2007 13:43:03
|
|
|
|
M007
|
Sem v 22t 2/7 rok imam 16.2.2008. Moram ti priznat, da Miloševiču se vsa situacija ne zdi tako kritična in me večkrat pomiri. Izkreno povedano ne vem več komu naj verjamem njemu ali zdravnikom v Izoli. Bolniško sem dobila zato, ker sem zanosila v postopku IVF in ti tako svetujejo v Lj, odločitev pa je tvoja ali jo sprejmeš ali pa ne. lp
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?