|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   darilna pogodba
9.10.2007 18:12:16   
iva01
a mi jo lahko pomagate napisat.
starši bi meni in mojemu partnerju podarili parcele, sedaj pa nevem kak bi to sestavla.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: darilna pogodba
9.10.2007 18:36:52   
tulip
Pojdite k notarju, ker mora biti v obliki notarskega zapisa.
Mimogrede in povsem dobronamerno: zakaj pa jih ne podarijo samo tebi, če so tvoji starši? V eventuelnem primeru razveze se ne bi štele kot vajino skupno premoženje, ampak tvoje posebno in bi ostale tebi.

< Sporočilo je popravil tulip -- 9.10.2007 18:37:17 >

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2007 18:50:45   
digi
To ne bo čisto držalo, saj če sta uradno partnerja gre po logiki pol pol ali vsaj tu nekje. V vsakem primeru ne plačaš tukaj davka, tudi če je partner zraven napisan (če sta poročena), ker tudi zeti, snahe so  upravičene davka v primeru darilne pogodbe.  
Druga zadeva, ki jo premisli je, da si lahko ta, ki ti podari neko nepremičnino kdajkoli v bistvu premisli in zahteva podarjeno nazaj oz. plačilo podarjenega in ne samo ta, ki ti podari, temveč tudi eventuelni dediči.... Morda s tega stališče bolje narediti kupoprodajno pogodbo (če nisi edinka)... To je vse kar vem o tem. Drugače pa dobiš vse informacije po moje kar pri notarju.

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2007 19:13:57   
iva01
poročena nisva, na eni izmed teh parcel si z partnerjem nameravav zgradit hišo, on ima plan uzet kredit in nevem če bi ga dobil(stanovanjskega) če bi parcela pisala sam name.
ja v primeru razveze, pa bi itak če bi do tega prišlo se delilo na pol ker sva že 4 leta prijavljena v istem gospodinjstvu, al ni tako.?
Kupoprodajna pogodba, v čem pa  bi se to razlikovalo od darine pogodbe, kaj pa cena, a da bi vrednost parcele nakazal staršem potem pa meni oni ta denar vrnejo, al kak bi se to dalo uredit

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2007 19:15:57   
cukerček
se strinjam z digi raje naredi kupoprodajno pogodbo, ker lahko zahteva podarjeno nazaj in ne samo tisti ki ti je to dal ampak dediči in še njegovi otroco kasneje mislim od dedičev

Naši spomini so edini raj iz katerega nas ne more nihče pregnati...

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2007 19:20:09   
iva01
no in kako naj sestaviom to kupoprodajno pogodbo? kolikšen znesek naj bo, kak pa je z davkom?

(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2007 20:26:22   
natasaom
najbolj pametno je,da greš do odvetnika-požreš neki dnarja pa ti sestavi tako,kot je treba.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.10.2007 20:50:36   
iva01
ja sej sem našla tuki na netu pogodbo za 18€ tak da bom kr to izpolnila pa jo šla k notarju overit,...kaj pa potem, a se lastništvo avtomatsko spremeni tudi v ZK al morem sama še kam potem na kakšn urad

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.10.2007 14:42:52   
tulip
IZVIRNO SPOROČILO: tulip

Pojdite k notarju, ker mora biti v obliki notarskega zapisa.
Mimogrede in povsem dobronamerno: zakaj pa jih ne podarijo samo tebi, če so tvoji starši? V eventuelnem primeru razveze se ne bi štele kot vajino skupno premoženje, ampak tvoje posebno in bi ostale tebi.

Mislila sem na izročilno pogodbo, ne ne darilno. Z njo se izogneš zgoraj naštetemu, morajo pa se z njo strinjati vsi tvoji bratje oz. sestre, drugače velja kot darilna.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.10.2007 11:26:24   
sazi
to, da lahko tiski, ki nekaj da z darilno pogodbo zadevo zahteva nazaj prvič slišim
je pa res, da ko se deli dediščina nekoga, ki je prej kaj večjega dal v darilo kateremu od dedičev, da lahko ostali dediči zahtevajo, da gre vrednost darila v maso dediščine in se potem šteje, da je tak del dedič že prejel
kar se pa tiče darovanja obema zakoncema - ni važno, tudi če bi ti sama prejela darilo pred poroko ali pa že, ko si poročena, se to šteje izključno in samo kot tvoja lastnina in ne pol-pol, kot je ena napisala
na pol-pol se deli pridobljeno premoženje v času trajanja zakkonske zveze, kamor pa darila niso všteta in so trajna last obdarovanca

jaz bi napravila darilno pogodbo

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.10.2007 10:55:13   
digi
Tukaj boš našla verjetno več.... www.podsvojostreho.si

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.10.2007 11:08:24   
iva01
ja sej bomo naredil darilno pogodbo, pr notarju, ker ta ki sem jo doma naredila ni dobra, pa čeprav sem jo delala po muštru, ker so staristarši mojemu očetu glih na tak način podarili zemljiščeuser posted image user posted image ....je pa potrebno še en obrazec oziroma en izpis iz občine dobit, glede prometa teh zemljišč, tak da sedaj čakam na to potem pa gremo z dokumenti k notarju, da se to čim prej reši, ker se mi neda z to pogodbo več doma zafrkavt.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.10.2007 20:48:41   
Olivija
Rabiš potrdilo z davčnega urada. Lahko mi pa pišeš na ZS, ker smo avgusta podpisali darilno pogodbo in potem tudi vse uredili na zemljiški knjigi.

Na občini moraš preveti, da nima občina predkupne pravice (kolker se spomnim), je pa to pri nama odvetnik preveril in prav posebnega potrdila nisva dobila.

Je pa parcelo oče podaril meni. Čeprav bi jo lahko obema, ker imava ZZS. Pa se mi zaenkrat ne zdi smiselno. Če bi šla pa narazen, pa parcela ostane meni, ker mi je bila podarjena.

Darilno pogodbo je možno preklicati, mora biti res kakšen tehten razlog npr. neizpolnitev namena.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 14.10.2007 20:52:02 >

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.10.2007 21:01:03   
Anonimen
Iva, po pameti in naj starši podarijo parcelo samo tebi. Kredit si on lahko vseeno vzame.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.10.2007 10:29:25   
iva01
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Iva, po pameti in naj starši podarijo parcelo samo tebi. Kredit si on lahko vseeno vzame.

ja lahk si vzame, pol manjšega kot ga ima v namenu vzet in to gotovinskega in ne stanovanjskega, to pa nama nič ne pomeni,...sicer pa če nebi bila prepričana v to potem nebi z nim živela in se sploh v kaj spoščala, še najmanj pa vlagala svojega denarja!....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.10.2007 12:43:26   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: iva01

ja lahk si vzame, pol manjšega kot ga ima v namenu vzet in to gotovinskega in ne stanovanjskega, to pa nama nič ne pomeni,...sicer pa če nebi bila prepričana v to potem nebi z nim živela in se sploh v kaj spoščala, še najmanj pa vlagala svojega denarja!....

iva01 - te čisto razumem glede gledanja na zvezo, punce te želijo samo opozoriti, da nikoli ne veš, kaj vse se lahko zgodi

kredit pa lahko vzame stanovanjski tudi, če ni lastnik nepremičnine, ki se zastavlja - sem zelo natančno preverila, ko sem sama jemala kredit - je bil namen tak, da sta kupca hiše moja starša, kredit vzamem jaz in zastavim to njuno nanovo kupljeno hišo, za katero se potrebuje kredit - vse se da brez problema, le lasnik mora podpisat, da se strinja z zastavitvijo in tvoj fant/mož lahko dobi kredit kot si ga je zamislil, četudi si lastnica samo ti. Tudi pogoji za tak kredit niso nič slabši.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.10.2007 12:54:06   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: iva01

na kateri banki pa sta bila? moj mož je brez problema dobil stanovanski kredit, da sva uredila hišo, hiša pa je pisana name.

to kar pa boš dobila od staršev, pa naj bo samo tvoje, vse se da uredit....res nikoli ne veš kaj pride in boš na koncu izplačevala darilo tvojih staršev.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.10.2007 15:10:29   
iva01
sej če bi bila midva poročena tud nebi bilo problemov....tko bi pač zastavla parcelo, ampak midva nisva poročena in tako nemore dobit kredita( stanovanjskega ker nima kaj zastavit, sej če bi ga jaz jemala pol ok, sam on pa ne, ker more nekej zastavit, sej 18.000€ ga lahk dobi ampak midva boma potrebovala še vsaj 30.000€ ki pa jih lahko dobi z stanovanjskim kreditom, ker gotovinskega nemore tulk dobit. no tak so naju dva informirali, na NLB, ampak je šev glede na to da pravte da lahk vseen dobi kredit še enkrat zdej vprašat, tko da nevem, al sva takrat narobe zastopla, sam po moje ne. Na drugo banko pa negreva.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.10.2007 15:25:40   
sazi
za NLB ne vem, ampak vem, da mnoge banke ne komplicirajo in jim je vseeno kdo je lastnik zastavljene nepremičnine in v kakšnem odnosu je s kreditojemalcem - poročen ali n, tu ne igra nobene vloge

le lastnik mora podpisat, da se strinja in mora tudi biti prisotem pri naroku z notarjem, kjer se vse to preveri, prebere in podpiše (in seveda veselo veliko plača - ampak pri kreditu - hipotekarnem - v vsakem primeru).

če danes dobim kolegico, ki dela na NLB in se ukvarja s krediti, ti poročam, ampak ne morem obljubit, da jo dobim danes ali jutri

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.10.2007 15:26:36   
iva01
evo še enkrat preverjeno na NLB, za stanovanjski kredit mora biti on solastnik parcele

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.10.2007 16:11:25   
mika
midva sva tudi spraševala pri NLB, ker je bil mož tam komitent, pa bi morala prepis naredit, pogoji pa so bili slabi, zato sva šla na Hypo banko in je dobil 8 miljonov stanovanjskega kredita na 15 let. do 15 let ni bilo treba dat hišo na hipoteko.  ne spomnim se če sem jaz kaj morala podpisat.  sva pa dala  sliko od hiše.

če se ne motim sva 60% kredita dobila na podlagi predračunov, ostalo pa keš...mogoče je bilo obratno

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?