|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še malo o krčih
5.12.2004 11:18:45   
Petra P.
Našega Vida pa matrajo krčki ko prebavlja. Tako nekako na vsake 2 do 3 ure ga prime, medtem ko prda in kaka. Takrat res joka, da se ti srce para. Ker se to po mojem mnenju ne uvršča med kolike (ali pač?!?), me zanima ali tudi pri teh njegovih krčih pomagajo kapljice Sab Simplex, Lefaxin, Vetrovne kapljice ali kaj drugega? :zmeden2:

Zrak sicer pridno izpahujemo, ampak čisto vedno nam tudi ne uspe, tudi če se trudimo po 15 minut. Pred obroki mu tudi masiramo trebušček, ampak uspeh je bolj tako tako.

Ah ja. Pa še nekaj: ali imajo tudi vaši malčki po celem obrazu in lasišču izpuščajčke (izgleda kot mozoljčki)? Prejšnji teden je bil na pediatrični kliniki in so ga testirali za alergije, pa niso našli kake očitne stvari.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Še malo o krčih
5.12.2004 18:56:22   
Zvončka
Ja, to so najpogostejši krči pri dojenčku - zaradi ujetega zraka v prebavilih in po mojem mnenju ravno pri te vrste krčih pomagajo kapljice, ki si jih naštela. Sicer nisi napisala, koliko je star, bo pa sigurno minilo pri cca 3 mesecih. Če ima otrok "ta prave" kolike (tiste ob določenih urah, ki jih navaja literatura), pa ne pomagajo prav dosti (tudi v literaturi je jasno napisano, da se še ne ve natančno, zakaj se pojavljajo, oz. je lahko vzrok veliko stvari). Ta prave kolike ima dosti manj dojenčkov (cca 20%), medtem ko ima krče, kot jih ti opisuješ, skoraj vsak, vsaj malo. Čeprav za vse skupaj ljudje rečemo, da ima otrok "krče". Kar nadaljujte z vsemi opisanimi postopki, da olajšate otroku hranjenje in prebavljanje. Tudi če uspeh zgleda tako tako, je otroku sigurno boljše, kot če le "pustiš, da mine" (ja tudi za take starše sem že slišala).

Kar se pa mozoljčkov tiče - najverjetneje ne gre za nič drugega kot za to, da se otroku čisti kri materinih hormonov (še posebej sem v to prepričana, če na pediatrični kliniki niso našli nič takega). Predvidevam, da je star cca 1-2 meseca. Vse to je popolnoma normalno in bo tudi do cca 3 meseca najkasneje minilo. S plenico ga umivaj po obrazku in občasno s kamilicami - to je vse.

LP s Primorske:morje:

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Še malo o krčih
6.12.2004 12:58:41   
asso
Pozdravljena Petra P.,

kot, da bi post pisala jaz, samo za punčko.
Našo miško tudi mantrajo krčki, predvsem ko prebavlja. Ko se naje in podira kupček se prav mantra in joče. Tudi, če podre kupček in pol popapcanega zbruha ven se zgodi, da se krči nadaljujejo. Mi smo imeli včeraj kar po tri ure joka in smo leteli v lekarno po Sab Simplex. Ne vem točno, če je to pomagalo, ampak krčki so se umirili vse do danes zjutraj, ko jo je malo mantralo kljub kaplicam, ampak zelo manj hudo kot včeraj.
Jaz si bom tudi nabavila kapljice Koroških lekarn, ki so baje zelo v redu in na naravni bazi.

Glede mezoljčkov pa mislim, da ni nič za skrbet. Naša miška jih ima tudi cel kup na obrazu, pa na vratu in tudi nekaj na lasišču. Pediatrinja je rekla, da se to koža čisti in jaz jo 3x na dan umijem s kamilico in 1x na dan namažem z mandljevim oljem, ker kamilica suši kožo. Se bo umirilo boš videla.

Lp asso

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Še malo o krčih
6.12.2004 21:57:54   
Petra P.
Res najlepša hvala za odgovore. Me kar malo potolaži, če vem, da naše dete ni edino s temi problemi. Ker po moje noben, ki ni starš ne more razumet, kako se ti smili 1 mesec star otrok, ko joče, pa mu ne moreš pomagat.

Asso, koliko pa je stara tvoja punčka?

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?