Zvončka -> Še malo o krčih (5.12.2004 18:56:22)
|
Ja, to so najpogostejši krči pri dojenčku - zaradi ujetega zraka v prebavilih in po mojem mnenju ravno pri te vrste krčih pomagajo kapljice, ki si jih naštela. Sicer nisi napisala, koliko je star, bo pa sigurno minilo pri cca 3 mesecih. Če ima otrok "ta prave" kolike (tiste ob določenih urah, ki jih navaja literatura), pa ne pomagajo prav dosti (tudi v literaturi je jasno napisano, da se še ne ve natančno, zakaj se pojavljajo, oz. je lahko vzrok veliko stvari). Ta prave kolike ima dosti manj dojenčkov (cca 20%), medtem ko ima krče, kot jih ti opisuješ, skoraj vsak, vsaj malo. Čeprav za vse skupaj ljudje rečemo, da ima otrok "krče". Kar nadaljujte z vsemi opisanimi postopki, da olajšate otroku hranjenje in prebavljanje. Tudi če uspeh zgleda tako tako, je otroku sigurno boljše, kot če le "pustiš, da mine" (ja tudi za take starše sem že slišala). Kar se pa mozoljčkov tiče - najverjetneje ne gre za nič drugega kot za to, da se otroku čisti kri materinih hormonov (še posebej sem v to prepričana, če na pediatrični kliniki niso našli nič takega). Predvidevam, da je star cca 1-2 meseca. Vse to je popolnoma normalno in bo tudi do cca 3 meseca najkasneje minilo. S plenico ga umivaj po obrazku in občasno s kamilicami - to je vse. LP s Primorske:morje:
|
|
|
|