|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: osel gre kolikokrat na led???
5.10.2007 13:59:47   
poliloni
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Osel gre tolikokrat na led, dokler se ne nauči drsat.user posted image

Nauči se drsati, ker si že na ledu... S tem mislim, da sta že toliko vložila v vse skupaj, da jaz zagotovo ne bi kar tako šla z ledu, ampak bi najprej še malo drsala, potem pa elegantno dol! Sedaj moraš pogledati kako lahko največ iztržiš iz tega - torej račune od dela in stvari, ki sta jih vložila v tole stanovanje na kup, zračunati koliko je vse skupaj naneslo, potem pa to predstaviti dirigentom vašega orkestra in si razdeliti stroške ali pa vsaj en del prepisati na vaju ( v tem primeru mansardo)!!! Streha je skupna celi hiši, ne glede na to kje živiš (mansarda ali pa klet), tako da si je potem treba tudi stroške za to razdeliti (enako z vsemi drugimi deli, ki se tičejo celotne hiše).
Ko pa je stanovanje enkrat vajino, bi pa jaz samo spokala.

Drsaj, drsaj, ne pusti se jim spodnesti!user posted image

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
5.10.2007 15:01:08   
fragola
Pa nikoli ne dajej več dnarja v stvari, ki niso tvoje. Jaz vem da bi zahtevala pogodbo preden bi se lotila obnavljanja.

Ja Karin dej bi rekla tašči dejmi pogodbo, če ne ne bom popravljala! Pomojem če nimaš kje živet in ti tašča ponudi boš začel popravljat in upal, da ti bo pustila enkrat trbi, pač že zato, ker si tolko vložil!!!

Moje mnenje

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 27
5.10.2007 15:27:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: fragola

Pa nikoli ne dajej več dnarja v stvari, ki niso tvoje. Jaz vem da bi zahtevala pogodbo preden bi se lotila obnavljanja.

Ja Karin dej bi rekla tašči dejmi pogodbo, če ne ne bom popravljala! Pomojem če nimaš kje živet in ti tašča ponudi boš začel popravljat in upal, da ti bo pustila enkrat trbi, pač že zato, ker si tolko vložil!!!

Moje mnenje

Ne da bi.....sem. Zato pa sedaj živim v svojem stanovanjuuser posted image , kupljenem, pa bi lahko živela v hiši. Ko sem bila tam sem kupovala samo premične stvari.

(odgovor članu fragola)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
5.10.2007 18:30:28   
mami_miki
user posted image ja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
5.10.2007 20:19:46   
urška76
IZVIRNO SPOROČILO: fragola

Moje mnenje

Ej oprost, ampak jest sem svojim staršem rekla, da tud tolarja ne vložim v hišo, dokler ne bo en del prepisan name. In sedaj sem polovična lastnica s tem, da se točno ve kateri del hiše je moj in koliko je bil vreden v času prepisa. Smo tud cenilca zrihtal. Ker se mi ne bo enkrat sestrca usajala in zahtevala svoj kos pogače od denarja, ki ga bom jaz vložila v hišo.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 30
5.10.2007 20:22:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

user posted image ja...

A to je blo men namenjeno al kakouser posted image

(odgovor članu mami_miki)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: osel gre kolikokrat na led?
5.10.2007 22:15:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

možnost na srečo imamuser posted image   ampak žal mi je da bo zaradi take kozlarije razpadel zakonuser posted image   

Ti bi se kar ločila user posted image

Sicer pa....če se na ta način, vse ali nič, pogovarjaš o hiši, njeni (ne)delitvi, verjamem, da se do sedaj niste dogovorili ničesar.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
5.10.2007 22:53:06   
lindy
Osel gre tolkrat na led, kolkokrat sam hoče!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
5.10.2007 23:07:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lindy

Osel gre tolkrat na led, kolkokrat sam hoče!

Če se led prej ne stopi user posted image  user posted image

(odgovor članu lindy)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
5.10.2007 23:09:30   
Marogica
Tudi jaz mislim, da sta kar sama kriva. Na začetku bi morala zahtevati pogodbo o lastništvu zgornjega nadstropja, šele nato pa vlagati. In ja, nekje sta tudi v resnici osla sedaj izpadla...vlagati v tujo lastnino toliko denarja in se zapufati...user posted image

Po drugi strani pa sedaj je, kar je. Če tvoj mož ne bo nič naredil, resnisnično ti udari po mizi. In zakaj bo naenkrat hiša pisana samo na svakinjo? In zakaj ima sestra več pravic kot pa njen brat(tvoj mož)? To bi jaz vajino taščo zagotovo vprašala. Pa denar bi morala vrniti. Če ne ona, pa lastnica-svakinja.

Žlahta je resnično raztrgana plahta....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 35
5.10.2007 23:21:16   
sneguljčica
IZVIRNO SPOROČILO: urška76

Ej oprost, ampak jest sem svojim staršem rekla, da tud tolarja ne vložim v hišo, dokler ne bo en del prepisan name. In sedaj sem polovična lastnica s tem, da se točno ve kateri del hiše je moj in koliko je bil vreden v času prepisa. Smo tud cenilca zrihtal. Ker se mi ne bo enkrat sestrca usajala in zahtevala svoj kos pogače od denarja, ki ga bom jaz vložila v hišo.

Pri nas je ista situacija - moj tip je vložil kar precej v stanovanje, ki ni najino. Imam brata z ženo ambiciozno pravnico, njima je oče kupil svoje stanovanje, nama ni prepisal deleža hiše, ampak je rekel: se bosta že zmenila, saj sta brat in sestra.
Presneto, zdaj ste me pa prav prestrašile...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 36
6.10.2007 0:01:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica

IZVIRNO SPOROČILO: urška76

Pri nas je ista situacija - moj tip je vložil kar precej v stanovanje, ki ni najino. Imam brata z ženo ambiciozno pravnico, njima je oče kupil svoje stanovanje, nama ni prepisal deleža hiše, ampak je rekel: se bosta že zmenila, saj sta brat in sestra.
Presneto, zdaj ste me pa prav prestrašile...user posted image user posted image user posted image

Pogovor z očetom ne bo nič škodil. user posted image

Sicer je pa tako ali tako to hobi slovencem. Dobesedno.user posted image  Sodišča pa si manejo roke in vsak od njih ima vsaj eno barko na ta račun, dobre avte....vem, ker sem na tem že kar nekaj časa. Več kot 3 leta.user posted image

(odgovor članu sneguljčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
6.10.2007 10:01:45   
sneguljčica
IZVIRNO SPOROČILO: na_go

Sicer je pa tako ali tako to hobi slovencem. Dobesedno.user posted image   

Jaz se včasih sprašujem, zakaj je tako. Na severu sploh ni navada, da imaš svoje stanovanje, ampak si večni najemnik pri državi (če se ne motim) Tudi če si lastnik, te pa toliko stane, da si težko privošči kar vsak.
Pa ne razumem, zakaj so Slovenci mahnjeni na imetje, če nimajo nekaj v lasti, niso normalni.
Tudi tašča je mojemu predlagala, da si na vodnem območju ob reki (ni lastnika) nekaj ustvari. Je rekla: en dan si tam narediš klopco, potem prineseš mizo in kmal lahko stoji tam baraka. Pa sva jo vprašala kaj naj potem delava s tem. In je rekla: saj ni važno, važno, da imaš nekaj SVOJEGA. (pa magari da nisi nikoli tam, ker te ne zanima, ampak nekaj svojega pa le imaš). Kolk sem se smejala, ko je bilo čez par dni v časopisu, kako rušijo te na črno narejene barake.

V bistvu si jaz želim le, da imam neko zagotovilo, da me ne bo nihče ven vrgel brez povračila stroškov. Če bi bila lastnik bi pa davke plačevala. V bistvu sta brat in nj. žena ta čas investirala v avto in podobne vidne stvari, medtem, ko sva midva ves denar dala za cegle, izolacijo, cement...  Ampak ni važno, bi bila zadovoljna z neko pogodbo, da lahko živim doma do smrti. Seveda bom tudi za starše, ko bojo bolni in stari skrbela jaz. In za to bi rada samo malo spoštovanja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
6.10.2007 12:18:42   
karmy
Jaz bi pa vse pobrala za kar sem plačala, da ji gole stene spet ostanejouser posted image user posted image user posted image cisterno se pa da prodat po malo nižji ceni naprej, pa še kaj bi se dalo prodat, da poplačaš kredit čimprej, in jebeš snaho in vse po vrsti

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 39
6.10.2007 12:28:57   
natasaom
tid pri nas je podobno.z bratom smo se zmenil,da nama da parcelo midva pa njemu hišco zrihtava ki je razpadala,brat je vse napisal name,sem v zk,mi2 sva zrihtala njegov del,za nas na novo vse prizidala in uštimala.zdj ,no pred enim letom se je pa spomnu,da sem sama ponarejala podpise in da ni nikoli men dal nič.mi sedaj živimo v najemu,on pa reveža igra...sodišče sicer rešuje ampak,če bo šlo tko hitr,bova midva glih 50let stara ko bo konec.
imava vse papirje.sem v zk edina lastica pa ne morem nič dokler ga ne zaprejo.

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
7.10.2007 22:15:06   
mala maja
fora je v tem, da je hiša še vedno last tasta in tašče. In še hujše je, da imajo dve hiši od tega eno prazno, v eni živijo na sredi in sva midva zrihtala mansardo, živimo pa nad delavnico. user posted image  Kamorkoli se vtakneva dobiva dovoljenje njegovih staršev. Serje po glavi nama svakinjauser posted image . takoj se vtakne v vse. In seveda je tud ona tasta nahujskala.

sej ne bom jamrala da se imamo slabo nad delavnico, ne manjka nam nič in nam je kar luštno tukej, sam malo nas prostoj zafrkava ker je malo, pa ven moramo zaradi malega.

Pa brez skrbi imam vse papirje kar sva vlošila v hišo. In vse na moje ime, nič na moževouser posted image , pa tud papir uverovljen pri notarju, da nama dovolijo rihtati mansardo in da kar je vloženega notri je najino. Sam na živce mi gre od mojega sestra, ki kar naprej nekej nagaja. pa to samo za to da nagaja in iz nobene koristi. Sam denar vid.

Je pa moj zaropotal po mizi in čist znorel.So starši rekli, da nja kar zrihtava do konca. Da ne bodo nobenemu nič napisal. Ne njemu in ne sestri. Pa da jih prav briga kaj bo po njuni smrti s premoženjem. Tukej jima po eni strani dam prav.

Moj pravi da se bo pa takrat kregal. nej se pa takrat proda vse, dobiva pač toliko več kokr sva v hišo vložila in greva živet na vikend. Delat nama pa pol ne bo treba več. Sej se sliš čudno, sam po eni strani je pa tud prav.

Amapk po pravici povem, sem še vedno proti, da karkoli vlagava naprej v hišo. Naj se zemenjo kako pa kaj, pa čeprav imajo samo nekej napisan na papri in uverovljen, pa čeprav ni nič zabeleženo na ZK. Nej paš napišejo en testament, da je po njuni smrti pol od sestre in pol od mojega.

Pa hvala za menja.user posted image user posted image

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 41
8.10.2007 9:48:46   
slovenka
hm, mislim, da morate res to urediti. Sama sem pravnica, pa v svojem primeru nisem zganjala panike - z mojim gradiva na parceli od tasta in tašče. Spomladi se bova vselila in doslej nimava nobenih pogodb, si pa lahko predstavljate, koliko sva vložila in koliko še bova, 350 m2 bivalnih površin. Ampak sva bila prepričana, da ne bo nobenih problemov. Sploh si ne predstavljam, kakšna je družina, kjer ni zaupanja, da bi meni moja sestra hotela kaj vzet ali pa jaz njej... in sedaj je moj omenil tastu, da bi naredili pogodbo in je sam tast rekel, da želi, da se naredi na naju oba,da bom tudi jaz imela pravi občutek, da je hiša moja... sploh si ne predstavljam, da bi kaj drugače rekel..., če bi, bi videl user posted image se ne bi več lepo gledali. Vidva pa staršem povejta, da bosta še naprej ohranjala račune in da če sama nič ne uredita, bo šla hiša po njuni smrti v prodajo, tega pa si stari običajno ne želijo... No, pa še sreča, da je tvoj naredil nek red, samo naj bo še naprej tak. Midva imava dogovor, da se s svojimi moj meni, z mojimi pa jaz in tako je prav.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?