|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   merjenje vročine
3.12.2004 10:44:58   
mirka
Oj!
Zanimam me kje ve merite temperaturo vašim dojenčkom -malčkom starim 8 mesecev?

Baje če meriš v ritki je treba 0,5°C odšteti.

Ali katera ve ali na Jesenicah razsaja kakšna viroza, ker ima moja :duda::roza: vročino 37,5°C:(( sinoči pa je imela 38°C?
Drugače pa ne kašlja ne kiha ne bruha ne driska,..samo vročina.

A je možno da je zaradi zobkov ki jih že ne čas pričakujemo ker so že v dlesnih?

Vnaprej hvala za odgovore!:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 1
   merjenje vročine
3.12.2004 10:48:12   
ZARA
mirka...cisto lahko,da je zarad zobkov...

(odgovor članu mirka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   merjenje vročine
3.12.2004 10:49:26   
Anonimen
Jaz mojemu vročino že skozi merim pod pazduho. Takrat, ko sem bila jaz v materinski šoli, je bilo s strani zdravnikov in sester in patronažnih sester namreč moderno vsesplošno zgražanje o tiščaju toplomera v danko. So rekle, da je to skoraj zloraba otroka, ali nekaj v tem smislu. Ko je hotela pa enkrat ena sestra pri nadomestnemu pediatru tako zmeriti temperaturo mojemu otroku, pa sem to omenila. Tisti zdravnik me je vprašal, kdo mi je to rekel, pa sem povedala (dr. Medveščkova je med drugim zelo odločno protestirala proti takemu merjenju) in je rekel, da kaj se grejo, da je tudi ona menda vedno tako merila. Ampak vseeno sem se takrat navadila meriti pod pazduho in do sedaj sem mu vedno tako.

(odgovor članu mirka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   merjenje vročine
3.12.2004 10:54:38   
mirka
Saj probam in eno in drugo ko pa mi kar ven veče toplomer če ga ima pod pazduho ker ji je zanimiv:zmeden:

Kaj pa mislite ali je tist toplomer za kej - ko meriš v ušesku? Mislim če je natančen?
:rozica:

(odgovor članu mirka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   merjenje vročine
3.12.2004 10:55:52   
ZARA
ja pravjo,da je mirka...jst ga sicer nimam,ampak ga eni zelo pohvaljo,sam cena je pa druga zgodba :grrr:...

(odgovor članu mirka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   merjenje vročine
3.12.2004 11:10:45   
Anonimen
Ja, Mirka, je pa to res cela umetnost. Zato sem jaz tudi kupila en tak termometer, ki sicer meri pod pazduho, ampak izmeri v treh sekundah. Samo da vsakič drugače... Pa 12 tisoč smo dali zanj, smrk, smrk. Pa smo šli na tastarega in na delavnico "zabavanje dojenčka".

(odgovor članu mirka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   merjenje vročine
3.12.2004 11:13:47   
kimi
Jaz svojemu 7 mesečniku že od vsega začetka z navadnim termometrom merim. Lahko je zaradi zobk moj fant je imel skoraj 40 vročine, ko so mu zobki rasli. Sicer je pa normalna temperatura otroka do 37.2 tako, da še nima prevelike vročine.

(odgovor članu mirka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   merjenje vročine
3.12.2004 11:28:53   
kofetek2010
Mi pa že vsa leta merimo v ušesu z Braunovim termometrom in sem ful zadovoljna. Je pa res, da pokaže na tisti strani kjer je spal več, zato merim v obeh ušesih.
lp in čimprejšnje okrevanje!

(odgovor članu mirka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   merjenje vročine
3.12.2004 11:32:39   
mirka
Ja vem da je cena kar huda v priemrjavi z ostalimi. Jaz imam digitalnega ki zmeri tudi doakj hitro samo ko pa ne more biti pri miru...:)-:)-

Vem da to ni velika temp. zato ji nisem nič dala svečke. No sinoči ko je imela 38 sem dala .
Drugače se mi pa ne zdi to matranje otroka če meriš v ritki. Digitalni imajo tako tenko konico pa res merkama da ji samo malo potisnem noter.

Na živce mi gre ker vem kadar je vročina da se nekaj kuha. No saj bo minilo.

Pa tako lep dan je jaz bi šla pa malo ven z njo pa pomoje ni pametno.

(odgovor članu mirka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   merjenje vročine
3.12.2004 11:38:59   
Anonimen
Ne, pa saj ni to, da meriš v ritki, nič matranje otroka. Samo spet so bili zdravniki takrat "pametni", enkrat je nekaj moderno, drugič se spet nekaj drugega spomnijo... Saj vsi merijo v ritki, tudi pediatri.

(odgovor članu mirka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   merjenje vročine
3.12.2004 11:46:09   
mirka
Dober si to rekla splišni-kar je moderno! Čisto res je tako!

hvala za pomoč!

Bye!:sloncek:

Grem pa sama po nakupih- copate in keramične šalce- moje najljubše stvari!
:sloncek::muca:

(odgovor članu mirka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   merjenje vročine
3.12.2004 11:56:03   
BARBARA R.
Lahko,da ima vročino zaradi zobkov.
Jaz ji jo merim v ušesu.

:muca:

(odgovor članu mirka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   merjenje vročine
3.12.2004 14:52:17   
niki5
splišni,
meni je tudi patronažna rekla, da se ne meri več v ritki, jaz sem mojemu ravno danes zmerila pod pazduho, drugače pa imamo tudi ušesni termometer.

(odgovor članu mirka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   merjenje vročine
3.12.2004 17:35:11   
zmaga
Ojla !
Mi smo se odločili, da bomo temperaturo merili v ušesu. Sicer je sestra pri pediatrinji rekla, da ti niso v redu, ampak v porodnišnici in ko sem ležala na ginekološkem oddelku so uporabljali tudi takšne. Če pa jih uporabljajo v bolnici, potem pa že morajo biti v redu. Zelo fajn je, ker temparaturo zmerijo takoj in Iza včasih sploh ne opazi, če pa, ji samo malo držim glavico, pa je.Tako lahko tudi večkrat zmeriš, pa otroka sploh ne moti.
Po mojem je pa najbolj važno, da starši merijo tako, kot se njim zdi najbolj prav in da so vsi termometri v redu !
Pa pa :)

(odgovor članu mirka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?