merjenje vročine (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

mirka -> merjenje vročine (3.12.2004 10:44:58)

Oj!
Zanimam me kje ve merite temperaturo vašim dojenčkom -malčkom starim 8 mesecev?

Baje če meriš v ritki je treba 0,5°C odšteti.

Ali katera ve ali na Jesenicah razsaja kakšna viroza, ker ima moja :duda::roza: vročino 37,5°C:(( sinoči pa je imela 38°C?
Drugače pa ne kašlja ne kiha ne bruha ne driska,..samo vročina.

A je možno da je zaradi zobkov ki jih že ne čas pričakujemo ker so že v dlesnih?

Vnaprej hvala za odgovore!:rozica:

ZARA -> merjenje vročine (3.12.2004 10:48:12)

mirka...cisto lahko,da je zarad zobkov...

Anonimen -> merjenje vročine (3.12.2004 10:49:26)

Jaz mojemu vročino že skozi merim pod pazduho. Takrat, ko sem bila jaz v materinski šoli, je bilo s strani zdravnikov in sester in patronažnih sester namreč moderno vsesplošno zgražanje o tiščaju toplomera v danko. So rekle, da je to skoraj zloraba otroka, ali nekaj v tem smislu. Ko je hotela pa enkrat ena sestra pri nadomestnemu pediatru tako zmeriti temperaturo mojemu otroku, pa sem to omenila. Tisti zdravnik me je vprašal, kdo mi je to rekel, pa sem povedala (dr. Medveščkova je med drugim zelo odločno protestirala proti takemu merjenju) in je rekel, da kaj se grejo, da je tudi ona menda vedno tako merila. Ampak vseeno sem se takrat navadila meriti pod pazduho in do sedaj sem mu vedno tako.

mirka -> merjenje vročine (3.12.2004 10:54:38)

Saj probam in eno in drugo ko pa mi kar ven veče toplomer če ga ima pod pazduho ker ji je zanimiv:zmeden:

Kaj pa mislite ali je tist toplomer za kej - ko meriš v ušesku? Mislim če je natančen?
:rozica:

ZARA -> merjenje vročine (3.12.2004 10:55:52)

ja pravjo,da je mirka...jst ga sicer nimam,ampak ga eni zelo pohvaljo,sam cena je pa druga zgodba :grrr:...

Anonimen -> merjenje vročine (3.12.2004 11:10:45)

Ja, Mirka, je pa to res cela umetnost. Zato sem jaz tudi kupila en tak termometer, ki sicer meri pod pazduho, ampak izmeri v treh sekundah. Samo da vsakič drugače... Pa 12 tisoč smo dali zanj, smrk, smrk. Pa smo šli na tastarega in na delavnico "zabavanje dojenčka".

kimi -> merjenje vročine (3.12.2004 11:13:47)

Jaz svojemu 7 mesečniku že od vsega začetka z navadnim termometrom merim. Lahko je zaradi zobk moj fant je imel skoraj 40 vročine, ko so mu zobki rasli. Sicer je pa normalna temperatura otroka do 37.2 tako, da še nima prevelike vročine.

kofetek2010 -> merjenje vročine (3.12.2004 11:28:53)

Mi pa že vsa leta merimo v ušesu z Braunovim termometrom in sem ful zadovoljna. Je pa res, da pokaže na tisti strani kjer je spal več, zato merim v obeh ušesih.
lp in čimprejšnje okrevanje!

mirka -> merjenje vročine (3.12.2004 11:32:39)

Ja vem da je cena kar huda v priemrjavi z ostalimi. Jaz imam digitalnega ki zmeri tudi doakj hitro samo ko pa ne more biti pri miru...:)-:)-

Vem da to ni velika temp. zato ji nisem nič dala svečke. No sinoči ko je imela 38 sem dala .
Drugače se mi pa ne zdi to matranje otroka če meriš v ritki. Digitalni imajo tako tenko konico pa res merkama da ji samo malo potisnem noter.

Na živce mi gre ker vem kadar je vročina da se nekaj kuha. No saj bo minilo.

Pa tako lep dan je jaz bi šla pa malo ven z njo pa pomoje ni pametno.

Anonimen -> merjenje vročine (3.12.2004 11:38:59)

Ne, pa saj ni to, da meriš v ritki, nič matranje otroka. Samo spet so bili zdravniki takrat "pametni", enkrat je nekaj moderno, drugič se spet nekaj drugega spomnijo... Saj vsi merijo v ritki, tudi pediatri.

mirka -> merjenje vročine (3.12.2004 11:46:09)

Dober si to rekla splišni-kar je moderno! Čisto res je tako!

hvala za pomoč!

Bye!:sloncek:

Grem pa sama po nakupih- copate in keramične šalce- moje najljubše stvari!
:sloncek::muca:

BARBARA R. -> merjenje vročine (3.12.2004 11:56:03)

Lahko,da ima vročino zaradi zobkov.
Jaz ji jo merim v ušesu.

:muca:

niki5 -> merjenje vročine (3.12.2004 14:52:17)

splišni,
meni je tudi patronažna rekla, da se ne meri več v ritki, jaz sem mojemu ravno danes zmerila pod pazduho, drugače pa imamo tudi ušesni termometer.

zmaga -> merjenje vročine (3.12.2004 17:35:11)

Ojla !
Mi smo se odločili, da bomo temperaturo merili v ušesu. Sicer je sestra pri pediatrinji rekla, da ti niso v redu, ampak v porodnišnici in ko sem ležala na ginekološkem oddelku so uporabljali tudi takšne. Če pa jih uporabljajo v bolnici, potem pa že morajo biti v redu. Zelo fajn je, ker temparaturo zmerijo takoj in Iza včasih sploh ne opazi, če pa, ji samo malo držim glavico, pa je.Tako lahko tudi večkrat zmeriš, pa otroka sploh ne moti.
Po mojem je pa najbolj važno, da starši merijo tako, kot se njim zdi najbolj prav in da so vsi termometri v redu !
Pa pa :)

Stran: [1]