|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izpad v javnosti - NA POMOC PROSIM!!!
2.10.2007 9:35:55   
bori2
No še tole z mirnimi živci, user posted image da pokomentiram.

Na začetku sem tudi jaz pihala od jeze, dostikrat bila slabe voilje, na robu solz,... Ko je imela strarejša malo manj kot tri leta, sem se odločila, da ne bom nikoli kričala nanjo. VZTRAJAM ŠE DANES.. Ko mi najbolj srce razbija, jo pogledam v oči, sama pri sebi preštejem do 10 in jo cmoknem na čelo. In kako prekleto dolgih je teh 10 sekund, lahko tudi same probate sedaj.

Ste? user posted image No in sedaj ste sigurno že v mislih imele 100 drugih stvari, ker smo pač tako narejeni, da si niti sekunde na vzamemo za premislek. Kar je po moje spet čisto normalno. In ko ta čas preteče, nisem več huda in jo lahko celo pobožam ali cmoknem. Pa tudi njih učimo, da ni časa za nič. Vam dam še en primer: Počepnite pred vašega najmlajšega in ga objemite in štejte do 10. Pa me zanima kateri vam bo toliko časa obmiroval v objemu - razen tisti, ki tega nikoli ne počnete, bo verjetno otrpnil od presenečenja.

Kaj hočete, vsak ima svoje metode. Jaz sem se odločila, da bom vzgajala  s spodbujanjem in nagrajevanjem, ker se mi zdi to lažji način in zanje prijaznejši. Ko res ne gre, jima dam čas, da se umirita. Ker če bom kdaj dvignila roko,  nad svoje otroke, ju ne zaslužim. Sem bila kot otrok edinka ločenih staršev, ki jih je velikokrat dobila zaradi slabe volje in kot sem takrat razumela - po krivici- tako da vam vsem toplo odvetujem skrajne metode pri vzgajanju svojih otrok.

Marogica - ko je najhuje in res ne gre več, se v tavečjem kaosu vsedi za mizo, sredi razmetanega stanovanja, popij kavo ali si navij eno pesem in čez 3 minute boš 100% boljše volje,...

lp, Bori2

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
2.10.2007 16:23:57   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: bori2

Marogica - ko je najhuje in res ne gre več, se v tavečjem kaosu vsedi za mizo, sredi razmetanega stanovanja, popij kavo ali si navij eno pesem in čez 3 minute boš 100% boljše volje,...

lp, Bori2

Hvala za nasvet. Grem v "pisarno", si naredim kavo, skadim enega in pišem tukajuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 27
2.10.2007 21:07:23   
neli99
... to pa je debata, ki lahko dvigne pritisk, če ne pazimo pri besedah ... pa tudi brez tega. tut men je všeč prispevek bori 2 , se kar podpišem pod njega.

bi pa še dodala, da je iz mojih izkušenj to lahko zelo velika stiska starša in tukaj rabi predvsem mama podporo in spodbudo, da zmore čez tako težko obdobje. torej fantek 1, jst bi rekla predvsem velik čveka s kolegicami, ki so mele podobne težave ... takih kolegic, k te bodo znale mal potolažit.

takoj za tem pa bi še rekla: v knjižnjico, pa po dobro literaturo o vedenjskih tehnikah in metodah vzgoje (recimo od branke jurišič, pa velik je teh poljudnih dobrih knjig). vedenjski pristop deluje (tut pri najhujših!!), ampak samo če se ga lotiš dosledno.

drži se in javi kako ti kaj gre!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
2.10.2007 22:48:31   
caillou
No, pri nas je bil takle tamal. Nekoč je v trgovini insistiral da mu kupim dva avtomobilčka. Pregovarjanju kar ni in ni bilo konca. Ko je začel cepetat na mestu, se mi metat po tleh in kričat na vse grlo, se je pa tudi meni odpeljalo. Sicer sem mu lepo mirno povedala, da se bom sredi trgovine tudi sama vrgla na tla in začela kričat (tako kot on), je bil v trenutku miren. Ker me ne briga, kaj si mislijo moji sovaščani sem se med policami z avtomobilčki vsedla na tla in na široko odprla usta (kot da bom zakričala), me je začel vleči za roke, češ naj vstanem in govorit,i da bo bil pliden. Vsakič ko je poskušal kaj podobnega, sem mu kar malo zagrozila, da se mami tud lahko zadere na vse grlo in vrže na tla.

Glede na to, da je tvoj sine  star že leto in pol, bo hitro pogruntal da to ne bi bilo preveč dobro zanj in za njegovo mamico.

Otrok je očitno pogruntal, da vaju lahko s histerijo vrti okoli prsta in da na tak način hitro ustreže svojim željam.

Našga tamalga nikoli nisem udarila, pa me je ničkolikokrat spravil v zadrego. Verjetno sem za mimoidoče izpadla celo zelo slaba mati. Histerija je popuščala  počasi in to mukoma. Ponavadi sem ubrala tako pot, ki jo mali ni pričakoval. Vedno sem namenoma povzročila kontraefekt. Ja, sem ga zmedla, vendar je počasi dojel, da se mamice enostavno ne da okol obrnt, ker je lahko še bolj nora kot on sam.

Danes je histerija še vedno občasno na našem urniku, vendar ga skrbi, da me res ne bi kdo s tahitrim rešilcem odpeljal med norce.

So pa to resnično zelo huda obdobja trme in glede na to, da se lahko popolnoma prelevim v norca, mi ni bilo težko. Pa srečno punca.

Pa to je samo moja teorija, ki lahko da je vse prej kot prava. Pri nas je vžgala.

< Sporočilo je popravil caillou -- 2.10.2007 22:50:22 >

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu FANTEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
2.10.2007 23:58:56   
mamuška
Zaradi otroka se življenje ne ustavi, se pa spremeni. Meni nakupovanje od nekdaj predstavlja zgolj in samo nujno zlo, zato ne vidim nobene potrebe, tja vlačit cele familje. Pri nas se nakupi naredijo čimprej, čimhitreje, s čim manj izgubljenega čas - kajti čas, preživet v trgovini, je za nas IZGUBLJEN čas. Je pa to seveda potrebno in kadar mora tudi  otrok v trgovino, se je temu treba prilagodit. Kako - to mora pa vsaka mama za svoj podmladek ugotovit.  Pri nas so knjige in igrače več kot zalegle, se je pa tudi zgodilo, da smo šli ven ali je šel ven en z otrokom, ker je bilo kristalno jasno, da ima otrok vsega zvrhano mero - jaz mu ne zamerim. Po 30 min v štacuni imam tudi jaz večinoma vsega iber polno mero, pa pač moram vztrajat - otroku pa ni treba, lahko kaj bolj zanimivega počne.

Socializacija  - no ja, če bo otrok zaradi obiskovanja trgovin kaj bolj socializiran, potem sem jaz kanarček. Seveda je res, da se mora otrok naučit tudi obnašanja v trgovini, da se ne razmetava, otipava, meče s polic, da je včasih treba tudi kako minuto potrpet - vendar spet do svoje mere. Leto in pol star otrok bo bolj težko prestal enourni šoping, razen če je res ultra potrpežljiv ali če spi.  Naš je bil bolj malo po štacunah, pa je še kako socializiran.

Obiskovanje restavracij in gostišč - kako je otrok vajen jest doma? Pri nas smo od prvega dne jedli zgolj in samo za mizo, brez "športnih" vložkov in tako je jedel tudi zunaj, kadar smo šli. Nikoli nismo dopuščali tekanja med mizami, ne pred, ne med in ne po kosilu, izbrali smo po možnosti gostišča z igrali/igriščem, tam je bil lahko pred in po kosilu, vmes je pa sedel za mizo. Basta. Če pa gostišče igral ni imelo, smo vlekli s sabo en ruzak igrač. Kar se pa kofetkanja tiče -  sem že napisala svoje mnenje. Ga ni 18-mesečnika, ki bi mamo v eno mero zamaknejno gledal, kako mama kavo pije, ker mu je to - razumljivo! - dolgcajt. Ali ga je treba zaposlit, zamotit, ali se je treba zmenit s kolegicami in vedno ena pazi na vse malčke, da druge kofetkajo in se pri tem pazenju menjate - nekaj je treba naredit, kajti otrok kofetkanje mam niti malo ne gane- in prav je tako.

Niti najmanj se ni treba vsemu odpovedat, ker si mati, se je pa treba majčekno prilagodit in zorganizrat, prisluhnit eden drugemu in sklenit kdaj kak kompromis. Če je najprej šoping, naj bo potem igrišče oz. nekaj v tem stilu - vsakmeu kaj drugega potegne in mu služi kot stimulacija.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.