Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: omaka za filane paprike 26.9.2007 12:31:13
|
|
|
|
kjava
|
Jaz segrejem malo olja, dam gor žličko sladkorja in hitro zatem še malo moke, jo prepražim in dodam paradižnik. Najbolj enostavno je, če daš pasiranga, unga iz tetrapaka. Za filo že prej prepražim meso in napol skuham riž, tako , da se same paprike kuhajo, ene pol urce. Zraven paše kruh ali pa pire krompir. Aja za več omake doliješ kar vodo, dosoliš in začiniš po okusu.
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 26.9.2007 12:32:03
|
|
|
|
bodoča...
|
kot prilogo daš lahko pire krompir, bele (krompirjeve) žgance... kako se pa naredi omakca? nimam pojma... to dela mami
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 26.9.2007 12:53:00
|
|
|
|
FORZA
|
Jas naredim takole, ko zavreje dam not eno celo paradižnikovo mezgo in se v tej omaki kuha paprika. Ko je že kuhana pa še na olju prepražim moko in s tem zgostim omako.
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 26.9.2007 13:09:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Skoraj enako kot Forza. V vodo stisnem nekaj paradižnikove mezge, pa zmiksane pelate, not naložim paprike, ko so skoraj kuhane, v ponvi na olju prepražim moko, čist na koncu pol žličke rdeče mlete paprike in vlijem med papriko, počakam da zavre in konec. Zraven pire krompir ali v oblicah krompir najboljša paprika za filane, pa je rumena
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 26.9.2007 13:14:12
|
|
|
|
tintin
|
Na olju prepražim žličko sladkorja in malo moke, nato zalijem z malo vode (da ni grudic) in nato vlijem paradižnik iz tetrapaka (ponavadi 2-krat po pol litra, ker vedno kuham za dva dni)...nato osolim, začinim po želji z malo popra, čilija, peteršiljem, včasih dam še kake par listkov sveže bazilike itn. Njami omakca!
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 26.9.2007 13:16:57
|
|
|
|
Enolla
|
Filane paprika dam kuhat do polovice potopljene v hladno vodo - ko so skoraj že kuhane, vlijem k njim prežganje in malo moke in sladke paprike v prahu in po tem kuham še cca 30 minut. To je to.
_____________________________
Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 26.9.2007 14:02:10
|
|
|
|
fricka
|
Jaz imam rada, da so paprike mehke. Prepražim malo moke na maslu, dodam paradižnik- lahko pelate in vodo. Solim, popram in zalijem paprike v lončeni posodi. Postavim v pečico in pečem 1 uro. Ni komplikacij, omakica pa ima še malo okusa po pečenih paprikah. Dlje stojijo, boljše so.
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 26.9.2007 16:59:20
|
|
|
|
bamby
|
Na precej olja (dobre pol deci) damo pražit veliko sesekljano čebulo, ko postekleni, dodamo veliko žlico moke in mešamo nekaj 10 sekund. Dodamo mezgo (kaki 2 žlici) in pribl. 3/4 žlice mlete rdeče paprike. To premešamo in prilijemo 3/4 l vode. Začinimo (jaz dam eno kocko in vegeto), strok sesekljanega česna in baziliko ter lovorjev list. Zavremo in v to omako damo kuhat nadevane paprike. Če jih jemo takoj, jih je treba kuhat pribl 45 minut, če se pa malo počaka, jih kuhaš 30 minut, ker se še same skuhajo dalje od toplote. Fila pa je iz praženega mesa z rižem.
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 26.9.2007 20:54:12
|
|
|
|
dalin
|
Jaz pa dam na olje žličko sladkorja,potem pa dve,tri čebule sesekljane in počasi "tenstam".Nato dam na to paradižnikovo mezgo pa še malo fanta za golaž,če ga imam doma.Nato vse skupaj zalijem z vodo,in zgostim z bešamelom.Solim in vegetam po okusu.Tako mi je najboljše.Potem pa dam v to omako kuhane paprike.Jaz mesa nič prej ne prepražim,ampak naredim maso in z njo nafilam paprike.Kuham,cca 1 uro,par minut gor,dol.Tako mi najboljše ratajo
_____________________________
Žan 27.09.2006
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 27.9.2007 7:41:40
|
|
|
|
Natasa-6
|
Pri nas zraven obvezno jemo makarone.
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 27.9.2007 7:53:37
|
|
|
|
Marogica
|
Omako naredim tako, da paprike kuham v zmiksanih pelatih oz. paradižnikovi omaki, ki se dobi v pollitersih tetrapakih. Dodam sol, malo sladkorja, okus dobš še od paprik, ki se v tem kuhajo. Je enostavno in dobro. Paprike kuham tako dolgo, da vsake toliko pač probam, če je riž kuhan. Vse ostalo se prej skuha, najbolj važen je riž, da je mehak. Dodam pa pire krompir.
_____________________________
"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa". R. Tagore
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 27.9.2007 8:44:20
|
|
|
|
Saša27
|
Jaz na olju na hitro prepražim malo sladkorja, dodam moko, še pražim, dodam paradižnikov koncentrat, vodo ter sol. Ko zavreje dodam paprike.
_____________________________
True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget! Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 27.9.2007 9:02:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Na dveh žlicah oljčnega olja popražim dva stroka česna,ki morata ostati bele barve,ne smeta se zažgati.Vzamem jih ven poprašim olje z moko,pomešam zalijem z pomijem,dodam začimbe:bazilika,poper v zrnju,knorr kocko. Meso za filo popražim z vsemi začimbami in na kocke narezano panceto dodam riž nafilam in dam kuhat v omako,kar takoj,nič jo prej ne pokuham,ker se nato oboje skupaj kuha,da res prevzame vse okuse drug od drugega. Omaka,ki mi ostane,ko pojemo paprike pa je še za naslednji dan,kot polivka za na špagete.
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 28.9.2007 20:09:51
|
|
|
|
borovnička
|
Omaka: 2 žlici margarine stopim v loncu, dodam 2 žlici moke, jo prepražim in zalijem s pasiranim paradižnikom (iz tetrapaka) in vodo. Dodam malo žličko sladkorja, govejo kocko, origano, rdečo papriko, lovorjev list (začimbe po okusu). To je to. Fila: mleto meso + začimbe (curry, origano, poper, sol...) popražim, dodam riž, zalijem z vodo in na pol skuham. Ko se masa ohladi, dodam še eno jajce, zmešam in nafilam paprike. V narejeno omako potopim paprike, kuham, dokler se paprike ne zmehčajo in postrežem s pire krompirjem, največkrat pa kar s kruhom, pa seveda že žlička kisle smetane. Je pa res kar je že ena napisala... večkrat se pogrejejo, boljše so. Pozdravček
_____________________________
Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 30.9.2007 10:51:56
|
|
|
|
Magi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: fricka Jaz imam rada, da so paprike mehke. Prepražim malo moke na maslu, dodam paradižnik- lahko pelate in vodo. Solim, popram in zalijem paprike v lončeni posodi. Postavim v pečico in pečem 1 uro. Ni komplikacij, omakica pa ima še malo okusa po pečenih paprikah. Dlje stojijo, boljše so. evo tako, s tem, da jih najprej malo pokuham, na koncu pa obvezno dam v pečico, da se do konca naredijo. in s sarmo naredim enako. aja, pa ne delam na maslu ampak na olju. zraven je obvezen pire krompir in jogurt ali kisla smetana;)
_____________________________
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein
|
|
|
|
RE: omaka za filane paprike 3.10.2007 11:14:02
|
|
|
|
žiža
|
Jaz v omako vedno dam še kislo smetano.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Magnezij in železo v nosečnostiV nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?