|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   omaka za filane paprike
26.9.2007 12:17:19   
Spark
Kako naj naredim tisto dobro omako v kateri se kuhajo filane paprike?
Rabim en tak lahek recept, da bo še meni ratal, ki sem antikuharica.
Koliko časa se kuhajo filane paprike, in kaj naj dam kot prilogo, če je sploh potrebna. Dobim ene obiske, pa sem se odločila, da to skuham.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: omaka za filane paprike
26.9.2007 12:31:13   
kjava
Jaz segrejem malo olja, dam gor žličko sladkorja in hitro zatem še malo moke, jo prepražim in dodam paradižnik. Najbolj enostavno je, če daš pasiranga, unga iz tetrapaka.  Za filo že prej prepražim meso in napol skuham riž, tako , da se same paprike kuhajo, ene pol urce. Zraven paše kruh ali pa pire krompir.

Aja za več omake doliješ kar vodo, dosoliš in začiniš po okusu.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: omaka za filane paprike
26.9.2007 12:32:03   
bodoča...
kot prilogo daš lahko pire krompir, bele (krompirjeve) žgance...

kako se pa naredi omakca? nimam pojma... to dela mami

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: omaka za filane paprike
26.9.2007 12:53:00   
FORZA
Jas naredim takole, ko zavreje dam not eno celo paradižnikovo mezgo in se v tej omaki kuha paprika. Ko je že kuhana pa še na olju prepražim moko in s tem zgostim omako.

(odgovor članu bodoča...)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: omaka za filane paprike
26.9.2007 13:09:19   
Anonimen
Skoraj enako kot Forza. V vodo stisnem nekaj paradižnikove mezge, pa zmiksane pelate, not naložim paprike, ko so skoraj kuhane, v ponvi na olju prepražim moko, čist na koncu pol žličke rdeče mlete paprike in vlijem med papriko, počakam da zavre in konec. Zraven pire krompir ali v oblicah krompir

najboljša paprika za filane, pa je rumenauser posted image

(odgovor članu FORZA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: omaka za filane paprike
26.9.2007 13:14:12   
tintin
Na olju prepražim žličko sladkorja in malo moke, nato zalijem z malo vode (da ni grudic) in nato vlijem paradižnik iz tetrapaka (ponavadi 2-krat po pol litra, ker vedno kuham za dva dni)...nato osolim, začinim po želji z malo popra, čilija, peteršiljem, včasih dam še kake par listkov sveže bazilike itn. Njami omakca!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: omaka za filane paprike
26.9.2007 13:16:57   
Enolla
Filane paprika dam kuhat do polovice potopljene v hladno vodo - ko so skoraj že kuhane, vlijem k njim prežganje in malo moke in sladke paprike v prahu in po tem kuham še cca 30 minut. To je to.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: omaka za filane paprike
26.9.2007 14:02:10   
fricka
Jaz imam rada, da so paprike mehke. Prepražim malo moke na maslu, dodam paradižnik- lahko pelate in vodo. Solim, popram in zalijem paprike v lončeni posodi. Postavim v pečico in pečem 1 uro. Ni komplikacij, omakica pa ima še malo okusa po pečenih paprikah. Dlje stojijo, boljše so.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: omaka za filane paprike
26.9.2007 16:59:20   
bamby
Na precej olja (dobre pol deci) damo pražit veliko sesekljano čebulo, ko postekleni, dodamo veliko žlico moke in mešamo nekaj 10 sekund. Dodamo mezgo (kaki 2 žlici) in pribl. 3/4 žlice mlete rdeče paprike. To premešamo in prilijemo 3/4 l vode. Začinimo (jaz dam eno kocko in vegeto), strok sesekljanega česna in baziliko ter lovorjev list. Zavremo in v to omako damo kuhat nadevane paprike. Če jih jemo takoj, jih je treba kuhat pribl 45 minut, če se pa malo počaka, jih kuhaš 30 minut, ker se še same skuhajo dalje od toplote. Fila pa je iz praženega mesa z rižem.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: omaka za filane paprike
26.9.2007 20:54:12   
dalin
Jaz pa dam na olje žličko sladkorja,potem pa dve,tri čebule sesekljane in počasi "tenstam".Nato dam na to paradižnikovo mezgo pa še malo fanta za golaž,če ga imam doma.Nato vse skupaj zalijem z vodo,in zgostim z bešamelom.Solim in vegetam po okusu.Tako mi je najboljše.Potem pa dam v to omako kuhane paprike.Jaz mesa nič prej ne prepražim,ampak naredim maso in z njo nafilam paprike.Kuham,cca 1 uro,par minut gor,dol.Tako mi najboljše ratajouser posted image

_____________________________

Žan 27.09.2006


(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: omaka za filane paprike
27.9.2007 7:41:40   
Natasa-6
Pri nas zraven obvezno jemo makarone.

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: omaka za filane paprike
27.9.2007 7:53:37   
Marogica
Omako naredim tako, da paprike kuham v zmiksanih pelatih oz. paradižnikovi omaki, ki se dobi v pollitersih tetrapakih. Dodam sol, malo sladkorja, okus dobš še od paprik, ki se v tem kuhajo. Je enostavno in dobro.

Paprike  kuham tako dolgo, da vsake toliko pač probam, če je riž kuhan. Vse ostalo se prej skuha, najbolj važen je riž, da je mehak.

Dodam pa pire krompir.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: omaka za filane paprike
27.9.2007 8:44:20   
Saša27
Jaz na olju na hitro prepražim malo sladkorja, dodam moko, še pražim, dodam paradižnikov koncentrat, vodo ter sol. Ko zavreje dodam paprike.

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: omaka za filane paprike
27.9.2007 9:02:19   
Anonimen
Na dveh žlicah oljčnega olja popražim dva stroka česna,ki morata ostati bele barve,ne smeta se zažgati.Vzamem jih ven poprašim olje z moko,pomešam zalijem z pomijem,dodam začimbe:bazilika,poper v zrnju,knorr kocko.
Meso za filo popražim z vsemi začimbami in na kocke narezano panceto dodam riž nafilam in dam kuhat v omako,kar takoj,nič jo prej ne pokuham,ker se nato oboje skupaj kuha,da res prevzame vse okuse drug od drugega.
Omaka,ki mi ostane,ko pojemo paprike pa je še za naslednji dan,kot polivka za na špagete.

(odgovor članu Saša27)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: omaka za filane paprike
28.9.2007 20:09:51   
borovnička
Omaka: 2 žlici margarine stopim v loncu, dodam 2 žlici moke, jo prepražim in zalijem s pasiranim paradižnikom (iz tetrapaka) in vodo. Dodam malo žličko sladkorja, govejo kocko, origano, rdečo papriko, lovorjev list (začimbe po okusu). To je to.

Fila: mleto meso + začimbe (curry, origano, poper, sol...) popražim, dodam riž, zalijem z vodo in na pol skuham. Ko se masa ohladi, dodam še eno jajce, zmešam in nafilam paprike.

V narejeno omako potopim paprike, kuham, dokler se paprike ne zmehčajo in postrežem s pire krompirjem, največkrat pa kar s kruhom, pa seveda že žlička kisle smetane.

Je pa res kar je že ena napisala... večkrat se pogrejejo, boljše so.

Pozdravček user posted image

_____________________________

Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: omaka za filane paprike
30.9.2007 10:51:56   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: fricka

Jaz imam rada, da so paprike mehke. Prepražim malo moke na maslu, dodam paradižnik- lahko pelate in vodo. Solim, popram in zalijem paprike v lončeni posodi. Postavim v pečico in pečem 1 uro. Ni komplikacij, omakica pa ima še malo okusa po pečenih paprikah. Dlje stojijo, boljše so.


evo tako, s tem, da jih najprej malo pokuham, na koncu pa obvezno dam v pečico, da se do konca naredijo. in s sarmo naredim enako. aja, pa ne delam na maslu ampak na olju.

zraven je obvezen pire krompir in jogurt ali kisla smetana;)

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: omaka za filane paprike
3.10.2007 11:14:02   
žiža
Jaz v omako vedno dam še kislo smetano.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: omaka za filane paprike
16.10.2007 11:40:27   
tinkamiška
Jst bi pa samo rada napisala da sem včeraj nardila filane paprike po frickino in da so bile božanske!user posted image

Njami!

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?